Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatia zazdroszcze ci pogody
U nas nie pada ale szaro i niezbyt cieplo.
Ja dzis tak pozarlam na obiad ze az sie boje pomiaru. 2 łyżki ziemniakow, pol duzego talerza surowki z kapusty i marchewki z majonezem i 5 kawałków miesa w sosie. Bede musiala zmierzyc 3x bo w sosie troche smietany bylo a i miesko wieprzowe wiec troche tlusty ten obiad byl i pewnie dlugo będzie trzymal. Ale jestem mega pelna i mam ochotę na drzemkęWstyd ale zjadlam wiecej od meza
twardan lubi tę wiadomość
-
Twardan Ty najedzona to i synulek przybrał pięknie
Ja wcale nie mam na nic apetytu w ten upał, a jednak waga idzie do przodu
Zaraz obiadek, ciasto już upieczone, kisiel z truskawkami zrobionypo obiadku relaksik ba hamaczku, trzeba tłuszczyk zawiązać
twardan lubi tę wiadomość
-
Pęczek szparagów oraz kanapka z metką a cukier 83. Dobrze ze wcześniej truskawki umylam
Ostatnio Żabka pralkę kupowała
A moja jakoś dziwnie chodzija sama w domu wiec takie akcje mnie nie dziwią
A to dopiero 3. pranie PioterkaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 13:54
-
Agatia ja po ostatnim duzym przekroczeniu po drzemce wolalam dzis nie ryzykowac
Co do jedzenia to nawet moj mąż sie zdziwil na grillu jak zobaczyl ile sobie salatki nalozylam
Dziwi go ze tyle jem a wogole nie tyje
Dziś jak bralam dokladke surówki to nawet nie skomentował. Ale dzis przegielam z iloscia i sama sie zle czulam taka przejedzona. Na szczescie po 1h nie czuje glodu ale uczucie przejedzenia minelo. A cukier 98
Z ciekawości zmierzylam tez mężowi i on po 1h - 58Jakie sa normy dla zdrowych ludzi po posilku wiecie? Taki niski cukier jest ok?
kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość
-
No dlatego chyba sie poswiece i zmarnuje na niego kilka paskow bo mnie to zaciekawilo strasznie. Teoretycznie zaden zdrowy raczej sie nie mierzy wiec wsumie nie wiadomo jakie cukry maja zdrowe osoby. Ale jak zobaczylam u siebie dosc nisko to mnie zaciekawilo jaki on może miec
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a381c7146844.jpg
Dorinko wg książeczki dla cukrzyków cukier poniżej 60-70 jest zły i wskazuje na cukrzycę. Poposilkowy powinien być taki jak na czczo (chodzi o.dolną granicę) od 70 do <140 po 2h. Nie wiem, czemu nie mogę wkleić drugiej fotki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 15:33