Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja na dziś skończyłam prasowanie
A dokładnie chciałam wypracować rożek i żelazko mi się odwapnilo na białą stronę. Namoczylam od razu i zeszło ale uznałam to za znak że na dziś koniec
A w sumie został rożek, organizer i baldachim do kołyski. ..
I zaraz po tym żarówka w głównym punkcie sie spaliła -
zabuszka wrote:Moje kochane cukiereczki doczekalam sie i ja dzisno 2.15 urodzil sie Blazej 54cm 3200kg piekne dlugie czarne wlosy. Nie zadarzyli mi dac zzo 4godz wraz z droga do szpitala a samego porodu to moze godzinka .myslalam ze umre i darlam sie na pol Rzeszowa.
Zabuszka - hurrrraaaaaa! gratulacje ogromne i całusy, rośnijcie zdrowo!
Z ostatniego zdania brechtam od rana! -
Dzięki Kamciaelcia, jak spakowałem torbę i dokupiłam dzisiaj resztę pierdół (za bagatela 300 zł) to już się trochę uspokoiłam. Jeszcze tylko mąż mi musi włosy ufarbować, żebym jakoś wyglądała na porodówce i mogę rodzić
Tętno małego trochę mnie martwi, ale powtarzam sobię, że taki jego urok. -
Kamcia to ewidentny znak, że koniec prasowania na dziś
Izulla ja mam podobny termin, na 25 czerwca, też już torbę spakowałam, ale mam nadzieję jeszcze trochę pochodzić z Piotrusiem w brzuchuIzulla81 lubi tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Czesc powiedzcie mi posty ochane jak to to sie mierzyc w koncu na czczo mam 80 ale to to takie spanie jak same wiecie co chwile czujnosc wlaczona czyli wynik dobry.śniadanie ie tu dopiero gdzies po 9 jest wczoraj nie mialam ciekawego wyniku oku godz po ale taka noc to i cuda sie kogly dziac oby sie umowy unormowalo i z cukrzycy zostaly nici
-
Zabuszka teraz mierzysz się na czczo i 2h po posiłku. Wg PTD na czczo do 99, po posiłku 2h <140.
Ale pamiętaj, że w połogu mogą być jeszcze szaleństwa cukru, póki się hormony nie unormuja.
Jakk maluszek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 05:30
-
Zabuszka tu masz link na 4 str są normy PTD
https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://cukrzyca.info.pl/content/download/10888/166435/file/37906-51405-1-SM.pdf&ved=0ahUKEwiVraC-6vvMAhWoIJoKHdMhA44QFggaMAA&usg=AFQjCNHyqCyY83fUZ0OY1wosz64z1S3p5w
To co prawda z 2014r ale oprócz krzywej dla ciężarnych, to nic się nie zmieniłoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 05:35
-
Cześć mamuśki! Dołączę i ja do grona "slodkich".... Wyniki krzywej cukrowej 89-156-165. We wtorek wizyta u diabetologa. Wczoraj przeczytałam sporo na temat jak postępować i juz staralam sie stosować, ogólnie moim największym problemem będzie pilnowanie stałych pór posiłków, bo z tym roznie bywalo. Staralam sie do tej pory jadac calkiem zdrowo i niewiele słodyczy. Teraz jak zakazy i nakazy będzie trudno na początku na pewno, ale pierwsze "dlaczego akurat ja"? mam juz na sobą.
Widzę tu dobrze znane mamuśki wrześniowe
Mam pytanko (pewnie bedzie ich więcej niedługo), jakie macie glukometry i czy jesteście z nich zadowolone?