X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dorinka za zwrócenie uwagi na moje cukry.
    Tylko to takie dziwne do tej pory jadłam wszystko co wcześniej i cukry były ok a tera doopa.
    Nie jem tlusto ;-) napisalam ci co jem ogólnie.
    Ale nie mówie że coś nie ma wplywu na te moje cukry .

A różowe bluzkii dla chlopców widziałam a jak uroczo wyglądają chłopaczki w nich :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka
    jakby mąż zobaczył różowa koszulke na Piotrusiu, na pewno by go zatkało
    w ogóle nie toleruje różu na facetach, ale on taki typ, z facetami głównie pracuje, potrafi wysmiać prosto w twarz , nie zacytuję jego komentarzy, wiec zakładam, ze róż to dla dziewczynek :D

zabka
    twoja mama ma zdolnosci w szyciu, więc na pewno coś wymysli :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    u ciebie ewidentnie hormony zadziałały z wiekiem ciązy, kombinuj z kolacjami i sniadaniem po prostu na nowo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwaliłam to na etap ciąży ten tydzień :-)
    Będę kombinować nie mam wyjścia.

Tak mama moja ma zdolności nawet na drutach i szydełku tworzy .
    Kiedyś za gówniary robiła mi bluzki które wyczaiłam w teledyskach np. bluzka jenifer lopez, sweter backstreet boys.
    A ten wkład minky to będzie pikuś dla niej :-)

Wyprałam z zewnątrz gondole tak jak radziłaś gąbką i mydłem.
    Szczerze to taki dziwny kolor niby brudny biały pod beż wchodzi .
    Ale umyłam odświeżyłam

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przyznam ze moj sam ma kilka koszulek oczywiscie kupionych prze mnie :) Kiedyś tez nie tolerowal ale jak mu kupilam i zestawilam z fajnymi spodniami to sie przekonal :)

Zabko no masz 24 tydzien :) Teoretycznie dopiero teraz powinnas wykonac krzywa bo zwiększa sie zapotrzebowanie na insuline :) Niestety to co do tej pory ci sluzylo teraz juz moze niekoniecznie. A dodatkowy stres cukrami nie po naszej mysli tez moze podwyzszac :)
    Spróbuj sobie z tym kefirem a dodatkowo moze wez na kolacje cos lzejszego zjedz. Np samego pomidora bez smietany (no bo kebaby, zapiekanki, smietany i serki smietankowe to jednak tluszcz). I cukier po tym ok ale nuz następny pomiar nie bardzo. Ja raz zjadlam 3 plasterki mielonki w puszcze (27g tluszczu, 1 wegli i 0 cukru na 100g). Po 1h 108 wiec szczęśliwa bo smakowalo ale w granicy 100 tak dlugo trzymala ze pomiar po posilku za 3h mialam wywalony.

Dzwonilam - meble beda w czwratek !!!!!! :D

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam po papier toaletowy i kefiry i bułki i ser zółty mój.
    Będe kombinować nic mi nie pozostaje:-)

dorinka super szybko :-)
    Bedziesz obiad gotować hihi

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam totalne pustki jedzeniowe :D
    na pierwsze śniadanie nie tylko metki brak , ale w ogóle wedliny i zjadłam dwa kromalki z pomidorem- cukier 93 :)
    i miałam iść do sklepu (a więc włosy było trzeba myć), ale zaszedł brat, wiec wysłałam go po szparagi na 2. sniadanie :D
    moze zatem wieczorem sie zbiorę :D
    truskawek brak ;( ale mam jabłka i brzoskwinie ufo

i sie zmartwilam
    mój mąz na poligonie idzie własnie do medykow bo dostał odczynu po kleszczu
    cholera! nigdy to mu sie nie zdarzyło, a kleszcze go bardzo lubia (we mnie nigdy sie zaden nie wbił)
    no i bede teraz o tym mysleć :(

Niby nie ma czym się martwić. Odczyn prawdopodobnie się zrobił przez gumkę od majtek, pot i upał. Zdezynfekowane, zaklejone u do obserwacji. Ważne też ze wizyta odnotowana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 12:39

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia zawsze tak jest. Niby się nie ma czym martwic a jednak w głowie siedzi. Wazne ze pod obserwacja będzie
    twój maz wojskowym jest?

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wojskowy
    najpierw szczepili ich na cos od kleszczy
    a teraz na mazury na poligon wysłali
    tyle ile moj mąz miał kleszczy, to chyba nikt nie zaliczył , ale pierwszy raz mial zaczerwienienie...sam sie troche zmartwił skoro leciał do medyków
    zobaczymy jak to sie skończy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam:-)
    Ale parno i duszno :-(

Kupiłam bułkę fitness, kajzerki ( w piekarni), mój ser żółty, szynka swojską, 2 kubki kefiru, 2 serki wiejski.
    I co tu zjeśc na tą ostatnia kolację hahahahahah

Mam duzo czasu może coś wymyślę :-)

Kamciu dobrze że jest pod obserwacją.
    Będzie dobrze ale w głowie siedzi wiem.....

Dzwoniłam o mamy mówiłam o wkładce do wózka mówi że nie ma problemu uszyje tylko mam sobie wybrać kolorki .
    I pochwaliła za zakup i kolory wózka :-)
    Jakos mi lepiej po tej naszej rozmowie.
    Nie gadam z nią co dziennie bo obecnie wyjechała za granice na dorobek była okazja ale wróci na mój poród :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia jaką tą mąkę kupujesz i dajesz do tych naleśników????
    Stanęłam przed półką z mąką a tam żytnia razowa, pszenna, orkiszowa itd
    Jaka mam kupić???????????
    Naleśników mi się chce.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka dobrze mieć takie znajomości nawet w rodzinie ;)
    A ja szykuje ostatnie pranie - same nowe rzeczy, metki odcinam :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdraszczam tych przyjemności.
    Moja córka dziś wstała rano przyszła do nas do łóżka i mówi: mamusiu kiedy bedziemy prać te ubranka brata:-)
    Mąż zaniemówił oczy zrobił to mu opowiadam że półeczki puste i córcia chce ukladać :-)
    Ale pogoda się psuje chciałam od tych najmniejszych rozmiarów zacząć.
    Mąż mówi że w domu wyschną jak będzie padać tylko żeby córce przyjemność zrobić :-)
    Więc chyba dzisiaj wstawie te najmniejsze.

A ty Kamcia zaczęłaś od najmniejszych czy zostawiłaś sobie na ostatnią chwilę?

Kurcze tyle mi zeszło na tych zakupach że dopiero ziemniaki się gotują a powinnam byc juz po obiedzie :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypralam wszystkie do 68 . Większe pochowalam w kolorowe kartony które stoją na meblach (w nich ubranka są rozmiarami posegregowane )
    Kiedy prasuje to na półce je segreguje. Tzn obok siebie leza 3 rozmiary : 56, 62, 68
    Z Emilka tez tak robiłam. Oczywiście segregacja nie jest dosłownie na podstawie metki bo różne firmy mają różne wymiary. Np na półce obok siebie mam pajace. Kiedy zacznę używać ciuszki 68 wybiorę wszystkie większe (74). Zatem w szafkach będą tylko dwa rozmiary
    Ale dlatego że np sweterki emilka dłużej nosiła a legginsy i jeansy nosiła większe

Zatem wypralam wszystko do 68 łącznie 17 pran :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pranie praniem
    Do prasowania mam co najmniej połowę z tego :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dla córki wszystko wyprałam od najmniejszego rozmiaru do 80.
    Fakt rozmiar rozmiarowi nie równy.
    Poukładałam tez rozmiarami do szafki i czekało ale to było bliżej porodu :-)

Prasowanie maskara przeraża mnie .

A ja jeszcze dostane ubranka od kumpeli swoje i jeszcze dla chłopczyka od jej cioci bo wydaje .

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wszystko pochowam do szafki to wyjdzie czego brakuje
    Na pewno trochę body :D

Chyba idzie burza. Strasznie wieje i daleko się zachmurzylo. U nas to niewiele znaczy (otaczają nas dwie rzeki które często burz nie przepuszczają );ale nie mam gdzie powiesić ostatniego prania :D a tak 1 schlo mi w 2h

Miałam dylemat gdzie wieszać :D wyszłam na balkon a tam deszcz :) fakt ze lało 2 minuty ale powiesilam w mieszkaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 14:41

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do lekarzu, ależ duszno dzisiaj, myślałam, że zejdę w tym aucie. Generalnie broszurki, dzienniczek do pomiarów, recepta na paski, "wszystko będzie dobrze, proszę się nie martwić" i " trzeba obserwować co służy co nie". A resztę to wiem z tego co przeczytałam już no i od Was. Także jedziemy z tematem... kontrola za 4 tyg.
    Rano ugotował pomidorówkę i dobrze, bo teraz mogłam zjeść od razu bo głody. Chudnięcie może się zdarzać i dopóki mały będzie przybierał i będzie ok to ok. Ale jak usg są co 4 tygodnie to dużo czasu żeby się zastanawiać czy wszystko z nim w porządku i czy przybiera dobrze na wadze. No nic może to taki pierwszy szok dla mojego organizmu, chociaż do tej pory też nie wpierdzielałam jakoś specjalnie.

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta
    Gratuluję wizyty
    Z wagą mówiłam :D spadek zdarza się na początku. Później na pewno urośnie. Poza tym nasza waga nie jest wyznacznikiem wagi dzidziusia
    ważne ze jesteś pod opieką
    Z nami dasz rade
    Przede wszystkim nauczysz się co ci służy a co nie
    Bo każda z nas jest inna. Może trzymamy się ogólnych zasad ale różnice są indywidualne
    Mam nadzieje że jesteś już spokojniejsza

A ketony masz mierzyć?
    I pomiar 1h po zakonczeniu czy rozpoczęciu posiłku? ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 15:04

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jestem już, chociaż po wyjściu od lekarki oczywiście popłakałam się w aucie. Ale ostatnio chyba hormony szaleją bo mogę płakać na zawołanie. Od początku ciąży tak nie miałam, to teraz się zrobiło. Ale trzeba panować nad sobą, chociaż czasami się nie da po prostu. Muszę ogarniać temat powoli, dobrze, że za ponad tydzień mam usg zobaczę czy z maluchem wszystko ok.
    Wasza wiedza i rady są bezcenne i wsparcie, daje radę przez to jakoś to ogarniać.
    Nie o ketonach nic nie mówiła, nie wiem czy to dobrze czy źle. Może ginekolog coś będzie jeszcze w tym temacie mówić na następnej wizycie. A mierzyć po skończonym posiłku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 15:07

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ