X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • twardan Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia cieszę się, że dobre wieści po wizycie :) A Ty nie miałaś przypadkiem łożyska przodującego? Jeżeli coś pomyliłam, to sorki, ale tak mi się coś przypomniało, jest już w porządku?

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan miałam przodujace, ale w 21+1 już nie przodowalo, a teraz jest w dnie :)

• twardan Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super! tak mi się właśnie przypomniało....

agatia lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia super, że wizyta potwierdziła twoje pozytywne nastawienie do cukrów! Chyba moja diablo nie będzie taka wyrozumiała, ale wiadomo każdy lekarz jest inny...

Co do pasa to poczytałam swego czasu to i owo i pamiętam taką konkluzję, że jak coś się powiększało przez kilka miesięcy to teraz powinno stopniowo się kurczyć, bez ingerencji jakiś pasów. To poprostu nienaturalne, ale nie wiem czy korzyści takiego pasa po cesarce nie są większe niż ewentualne szkody. Ja na pewno daruję sobie ten gadżet :)

qb3c9vvjjupev46c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla jestem w szoku, że cukry dobre, ale muszę lekarzowi zaufać ;) w takim razie mierzę, co 3 dni i może wreszcie będę miała czas gdzieś wyjść i pokupować wyprawkę, a nie tylko mierzyć i jeść ;)
    Pan dr powiedział, że nieuregulowana cukrzyca nie daje cukrów 130-140 tylko wyższe i mam się nie martwić. Zobaczę jeszcze jak środkowa biometria małej. Jeśli byłaby za mała dużo to mam się położyć na Sarynkiewicza i wtedy włączą leki. Na razie jest ok.

• Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prania to mi zostały już tylko tetry i flanelowe pieluszki, kocyki i ręczniki. Pewnie jutro to odfajkuję. Ja Szykowałam wszystko do rozmiaru 74 czyli pewnie na jakieś pół roku.

Przyznam, że część rzeczy (tych podniszczonych) po młodym i "z darów" czyli od znajomych oddałam do PCK bo pamiętam, że ze starszym dzieckiem i tak używałam tylko tych ulubionych bodziaków i śpiochów, a reszta leżała i zawalali komody, a ja i tak często pranie robię, więc nie potrzebuję 20 bodziaków :), 10 w zupełności starczy haha

Teraz postanowiłam kupić dzidziusiowi tylko nowy komplet na wyjście ze szpitala (no niech chłopak ma coś swojego, bo poza tym wszystko po kimś - śliczne są zestawy Pinokio, taka seria mały miś, cudeńka) i potrzebuję jeszcze dokupić ze 2 pajacyki do spania na 62, albo powiem babciom pewnie się ucieszą, że daję zielone światło na kupienie jakichkolwiek ubranek, bo zawsze miały zakaz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 19:07

qb3c9vvjjupev46c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia super ze wizyta udana.
    No teraz mogę iść kupić mąkę hahahah i robić nalesniki:-)

Wróciłam z dworu.
    Szybko zleciło bo inne koleżanki dołączyły i plotkom końca nie było:-)
    Xjadlam na kolacje serek wiejski nie dałam rady czegoś innego zjeść bo mi się nie chce jeść:-(

Fajnie macie poprane ja też muszę się wziąść za to może jutro?????
    Czekam aż reszta rzeczy od wózka doschnie :-)

Jutro zobaczę się z synkiem yupiiiiii :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla
    U mnie też jakoś te 62 wybrakowane ale wszystko okaże się po prasowaniu :D
    Ale u nas 74 góra to długo służyło a dół juz nawet 80 - taka była emilka. Szczupła i wysoka
    dlatego nadal trzymałam się wersji 56-68
    Chłopcy inaczej rosną ale wszystko dopiero się okaże :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ja dzisiaj też mało zjadłam rano omleta, potem belriso, jabłko i teraz na wcisk 2 kanapki.
    Ta mąka nawet smaczna :)
    Dobra zajrzę jak Młody pójdzie spać, bo muszę się nim nacieszyć :) dla mnie 2 dni bez synka i tęsknię bardzo.

• Patrycja_mała Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Robiłyście może echo serca płodu? Mój gin mnie kieruje i choć nic niepokojącego na USG nie widział, to cukrzyca ciążowa jest wskazaniem i zaleca mi je zrobić. Możecie coś powiedzieć o tym badaniu? Jak wasze maluszki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja tak ja miałam,Kamcia i Agatia więcej nie pamiętam osób.
    Ja też nie miałam wskazań do tego badani abo wszystko było ok ale ja się uparłam a gin mnie wysłał dla mojego spokoju.
    Badanie wygląda jak usg przez powłokę brzuszna i lekarz skupia się na serduszko dziecka.
    Lekarz który robił to badanie mi milczał, robił miny i przyjmował pozycje żeby lepiej widzieć serduszko:-)
    Mnie to denerwowalo ale wszystko ok.
    Tego tobie też życzę.
    Nie przejmuj się bo nie ma czym:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja ja miałam echo w 24tc, teraz w 30tc i 34-35tc. Mam tez skierowanie na echo serca u dziecka po porodzie, ale to z racji wady u synka.
    Żabko tą mąkę kupiłam w Piotrze i Pawle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agatia ja znalazłam pod swoim blokiem ale wybór ogromny różne rodzaje dlatego pytam jaka? Bo nie kupiłam :-)
    Ale to jutro już kupie :-)

Po serku wiejskim samym serku 72:-)
    Zagryzlam kilkoma orzechami w panierce :-)

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie te upały są straszne jeśli chodzi o apetyt. Najchętniej nic bym nie jadła tylko piła wodę z lodem u cytryną ;)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis ugotowalam 2 opakowania 450g fasolki zielonej. Podzieliłam na 3 porcje. Swoja polalam lyzka podsmazonej bulki tartej. Zjdlam gdzies 2/3 swojej porcji i po 1h - 117 :O
    Panierka zdecydowanie nie dla mnie.

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślę o bułka ltore kupiłam to apetyt mi wraca hahahahaha
    A tu zakaz! :-(

Wozek spakowany schowany żeby się nie kurzy:-)

Właśnie się dowiedzialam że moje dwie ciężarne sasiadki urodziły :-) zostałam tylko ja w klatce :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka nie jest zły wynik:-)
    Ale pojadłas troszkę? :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jadłam kalafiora z bułką tartą, ziemniakami, sosem i pulpetami i cukry ok. A czasem po tym samym zestawie bez bułki tartej cukier wyższy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ja wczoraj jadłam kalafiora z bułką tartą, ziemniakami, sosem i pulpetami i cukry ok. A czasem po tym samym zestawie bez bułki tartej cukier wyższy ;)

Dobrze wiedzieć muszę przygotować :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    A ja dzis ugotowalam 2 opakowania 450g fasolki zielonej. Podzieliłam na 3 porcje. Swoja polalam lyzka podsmazonej bulki tartej. Zjdlam gdzies 2/3 swojej porcji i po 1h - 117 :O
    Panierka zdecydowanie nie dla mnie.

Dorinko
    No szkoda
    Bo ja dziś jadłam zielona z bułka tartą ( i było jej sporo ale na oleju kokosowym ) całe opak 450 g do tego jajo i cukier 85. ..fasolka tez ma sporo weglo. ..ważne ze w normie

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ