Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatia cieszę się, że dobre wieści po wizycie
A Ty nie miałaś przypadkiem łożyska przodującego? Jeżeli coś pomyliłam, to sorki, ale tak mi się coś przypomniało, jest już w porządku?
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Agatia super, że wizyta potwierdziła twoje pozytywne nastawienie do cukrów! Chyba moja diablo nie będzie taka wyrozumiała, ale wiadomo każdy lekarz jest inny...
Co do pasa to poczytałam swego czasu to i owo i pamiętam taką konkluzję, że jak coś się powiększało przez kilka miesięcy to teraz powinno stopniowo się kurczyć, bez ingerencji jakiś pasów. To poprostu nienaturalne, ale nie wiem czy korzyści takiego pasa po cesarce nie są większe niż ewentualne szkody. Ja na pewno daruję sobie ten gadżet
-
Izulla jestem w szoku, że cukry dobre, ale muszę lekarzowi zaufać
w takim razie mierzę, co 3 dni i może wreszcie będę miała czas gdzieś wyjść i pokupować wyprawkę, a nie tylko mierzyć i jeść
Pan dr powiedział, że nieuregulowana cukrzyca nie daje cukrów 130-140 tylko wyższe i mam się nie martwić. Zobaczę jeszcze jak środkowa biometria małej. Jeśli byłaby za mała dużo to mam się położyć na Sarynkiewicza i wtedy włączą leki. Na razie jest ok. -
Co do prania to mi zostały już tylko tetry i flanelowe pieluszki, kocyki i ręczniki. Pewnie jutro to odfajkuję. Ja Szykowałam wszystko do rozmiaru 74 czyli pewnie na jakieś pół roku.
Przyznam, że część rzeczy (tych podniszczonych) po młodym i "z darów" czyli od znajomych oddałam do PCK bo pamiętam, że ze starszym dzieckiem i tak używałam tylko tych ulubionych bodziaków i śpiochów, a reszta leżała i zawalali komody, a ja i tak często pranie robię, więc nie potrzebuję 20 bodziaków, 10 w zupełności starczy haha
Teraz postanowiłam kupić dzidziusiowi tylko nowy komplet na wyjście ze szpitala (no niech chłopak ma coś swojego, bo poza tym wszystko po kimś - śliczne są zestawy Pinokio, taka seria mały miś, cudeńka) i potrzebuję jeszcze dokupić ze 2 pajacyki do spania na 62, albo powiem babciom pewnie się ucieszą, że daję zielone światło na kupienie jakichkolwiek ubranek, bo zawsze miały zakazWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 19:07
-
nick nieaktualnyAgatia super ze wizyta udana.
No teraz mogę iść kupić mąkę hahahah i robić nalesniki:-)
Wróciłam z dworu.
Szybko zleciło bo inne koleżanki dołączyły i plotkom końca nie było:-)
Xjadlam na kolacje serek wiejski nie dałam rady czegoś innego zjeść bo mi się nie chce jeść
Fajnie macie poprane ja też muszę się wziąść za to może jutro?????
Czekam aż reszta rzeczy od wózka doschnie
Jutro zobaczę się z synkiem yupiiiiii -
Izulla
U mnie też jakoś te 62 wybrakowane ale wszystko okaże się po prasowaniu
Ale u nas 74 góra to długo służyło a dół juz nawet 80 - taka była emilka. Szczupła i wysoka
dlatego nadal trzymałam się wersji 56-68
Chłopcy inaczej rosną ale wszystko dopiero się okaże -
nick nieaktualnyPatrycja tak ja miałam,Kamcia i Agatia więcej nie pamiętam osób.
Ja też nie miałam wskazań do tego badani abo wszystko było ok ale ja się uparłam a gin mnie wysłał dla mojego spokoju.
Badanie wygląda jak usg przez powłokę brzuszna i lekarz skupia się na serduszko dziecka.
Lekarz który robił to badanie mi milczał, robił miny i przyjmował pozycje żeby lepiej widzieć serduszko:-)
Mnie to denerwowalo ale wszystko ok.
Tego tobie też życzę.
Nie przejmuj się bo nie ma czym:-) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dorinka wrote:A ja dzis ugotowalam 2 opakowania 450g fasolki zielonej. Podzieliłam na 3 porcje. Swoja polalam lyzka podsmazonej bulki tartej. Zjdlam gdzies 2/3 swojej porcji i po 1h - 117
Panierka zdecydowanie nie dla mnie.
Dorinko
No szkoda
Bo ja dziś jadłam zielona z bułka tartą ( i było jej sporo ale na oleju kokosowym ) całe opak 450 g do tego jajo i cukier 85. ..fasolka tez ma sporo weglo. ..ważne ze w normie
żabka04 lubi tę wiadomość