Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Żabka trzymam kciuki za jutrzejszy cukier bo ja też bardzo lubię tą bułkę
i chętnie się ją zajadam. Niestety teraz pozostała mi raczej tylko na późną kolację. Na śniadanie pieczywko chrupkie wasa
na szczęście też lubię chociaż to nie to samo co bułeczka
żabka04 lubi tę wiadomość
-
Patrycja ja też miałam robione echo serca maluszka bo na usg połówkowych był tak ułożony, że lekarz zalecił to badanie. Wydawało mu się, że wszystko ok ale dla pewności miałam je zrobić po 4 tygodniach. Na badaniu mały się dobrze ułożył i lekarz sprawdzał na usg budowę serduszka, przepływy i pracę serca. Nie trwało to super długo - nawet byłam zaskoczona bo myślałam, że to bardziej skomplikowane. Takie dokładniejsze usg gdzie lekarz się skupia na sercu.
-
Izulla
Na oleju bezzapachowym smaze. Niby ciut zdrowszy niż inne oleje a nadaje się do wysokich temp
Ale to olej wiec kcal ma normalnie
Niektórzy chleb tym smarują (tluszcz roślinny i wygląda jak smalec )
Niektórzy tym się smakują (zwłaszcza zapachowym)
Możesz sobie poczytać bo ja to tak baaardzo ogólnie -
Młody śpi
działka go wymęczyła, tylko.kąpiel, kasza i podusia
musiałam się poprzytulac, wycalować, bo się bardzo stęskniłam
lecę też zaraz spać, bo dzisiejsza podróż w upale wypompowala ze mnie siły. Jutro i pojutrze dzień bez pomiarów, akurat mam wizyty lekarskie, więc pasuje mi
no i jeszcze dzień dziecka w środę po USG idę z Młodym na lody.
Ale ta pogoda wykańczaa co będzie za miesiąc, dwa o szoking.
-
Jejku Agtia caly dzien piszesz o upalach a ja nawet nie wiem o co chodzi
U ciebie takie cieplo? U mnie niby 24 stopnie ale wg mnie jest chłodno
Ja uwielbialam do tej pory skwar
Najszczesliwsza bylam w Egipcie
Uwielbialam tam na wakacje jeździć bo tam czlowiek naprawdę moze poczuc co to goraco
Mnie lekarz ani razu jie zlecal zrobienia echa. Tylko 3 usg genetyczne.
Kamcia jakby nie te udka to nie wiem co bym zrobiłaJuz nie moge sie doczekac na mysl o jutrzejszym obiedzie.
U mnie chyba bedzie burza w nocy (jak okoliczne tereny przepuszcza ja do nas). W oddali blyska sie jak diabli. -
Witam się z rana
znowu upał ufffff... jadę zaraz do labu, potem dentysta, a potem jak dam radę małe buszowanko po sklepach
ale jak będzie 30 stopni jak wczoraj to chyba sobie daruję i pójdziemy z Młodym na spacer do parku
Korzystam z dnia bez gluko, bez smyczy jakoś fajniej tylko na czczo sprawdziłam i jest w normie 79.
Udanego dniaz odrobiną wiaterku.
-
nick nieaktualnyWitam się.
Agatia zazdraszczam tych dni bez spiny nad cukrami.
Po moim eksperymencie wczorajszym:
Zjadłam o 21 bułkę troszeczkę masła plaster żółtego sera i 1szkl. Kefiru.
Cukier mierzony po 1h- 118/122
Wstaje rano 6:30 mierze cukier 92/97.
Głodna jak wilk!!!!
Biorę leki i idę się ogarniać więc mija kolejne 30min.
Z ciekawosci idę zmierzyć cukier a tam 98/105!!!!
I o co chodzi??????
Jakieś pomysł na zagadkę????
Tak na logikę to cukier powinien mi spać po tych 30min ogarnięcia się a nie rosnąći to z głodu!
Lecę dziecko zaprowadzić i do gina jadę.
Do potem:-)
-
U mnie tez dzisiaj na czczo 83 i za nic nie mogę się dobudzic, moze to te upały tak mnie usypiaja.
Zabka kurcze dziwne to... mi od początku narazie sluzy na noc szklanka kefiru i 3platki chrukiej wasy. I uwaga bo niektore kefiry maja jeszcze dodatkowo bezsensu mleko w proszku dodane. To juz wcześniej miałam obcykane, bo kefir lubię od zawsze. -
zabka
juz ci pisałam, że z tym na czczo , że później niekoniecznie ci maleje. Miałam tak w sytuacji wyjscia do lab gdzie w domu glukometr pokazal norme a w lab 98 (a z krwi prawie 92). zgonili to na stres, a tak naprawde, nikt nie umial odp na pytanie, czemu tak sie stało-nawet wg lab cukier powinien spaść chociażby dlatego, ze rundkę po schodach zrobiłam (reszta autem)
martta
cukrzyca jeszcze nie raz cię zdziwiponownie nalezy podkreslić, że każda z nas jest inna
przykład wczorajszej fasolki szparagowej-u mnie 85, u dorinki 117
podobnie miałyśmy z gołąbkami
ale to przyklad jeden z wieluWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 08:14
-
Witam się, u mnie 80. U nas wczoraj była wreszcie burza, w nocy też padało. Przynajmniej jest czym oddychać.
Żabka myślę na temat twoich cukrów i nic nie mogę wymyślić. Na czczo jest odzwierciedleniem całodziennego żywienia, może zjadasz coś, co ci nie służy? Ja pamiętam, że w 26 tc cukry mi się sypały, zrezygnowałam wtedy całkowicie z masła i powróciły do normy. Potem już masło było ok. A co pijesz? Może za słodkie? Może za mało? Gdybam, ale coś ewidentnie nie służy....Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 08:19
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
nick nieaktualny