X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc teguilla

Dorinko
    Ale ten Sosik był taaaki słodki :D ale zjadając wszystko do końca czułam ze na tym przekrocze. Ale 131 nie to masakra. Piotrusiowi się podobało
    Ale za to po fasolce miałam więcej niż zwykle - 98 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 22:09

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie konkretnie biedronkowe pieczywo macie na myśli? :-) tez bym spróbowała

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta
    Ja tak nieśmiało je proponuje bo jednak nie każdej służyło
    Na samym początku jadłam tzw chleb zytni 100 % ( w biedronce wypiekają go na miejscu ) . Ostatnio jem słonecznikowy (zawsze leży obok zbytniego ). Ale nie znam nawet składu tego drugiego. Cukry mam dobre wiec nie sprawdzałam
    Ten zytni ma drożdże ale lepsze miałam cukry niż po zytnim 3-skladnikowym

Zytni jest lekko obsypany mąka oczywiście kształt foremkowy (prostopadloscian)
    Słonecznikowy jest ciut ciemniejszy i ma dużo ziaren na wierzchu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 22:24

martta lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta no mnie znow tez zytni maskrycznie nie sluzyl. Po 1 malutkiej kanapce mialam po nim 130. Pozniej juz z biedronkowymi nie ryzykowalam ale juz kolejny raz slysze ze ten wypiekany słonecznikowy co je Kamcia bardzo fajnie na cukry robi. Tez taki foremkowy lezy luzem nie zapakowany i z gory posypany slonecznikiem. Ja dzis 1x sprowalalam tych biedronkowych kajezerek pompowanych cos kolo 25gr chyba kosztuja. Ale do nich cie nie namawiam bo sama mam dylemat przed takim pompowanym pieczywem chociaz przez 4 miesiace poki co wychodzi ze njlepsze cukry mam po niej (a zjadlam cala - chleba jadlam tylko kanapeczke) :) Jutro brat mi rano kupi wiec bedzie caly dzien testów. Boje sie tylko ze jedzac ok 4 dziennie dupsko mi urosnie :) Dodatkowo zrobilam salatke z warzyw z rosolu 1x na diecie i jutro rowniez ja bede testowac bo baaardzo mi sie jej juz chcialo :)

Kamcia dobrze ze smakowalo a wynik tez nie tragedia :) I szybciutko spadlo :)
    Ide spac. Dobranoc :)

3i49o7esw7obg123.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, Kamcia ten slonecznikowy jadlam czasami przed akcja z cukrzycą, sprobuje na dniach a nóż widelec :-)
    Dorinka takich bułek tez się staralam wystrzegac od dawna, spróbuje najpierw poeksperymentować z chlebami. Może znajdę cudowny dla mnie hehe
    Dobranoc mamuśki :-)

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej upał mnie obudził :) a jeszcze bym pospala, więc wypilam kawusie do śniadania :) Młody śpi smacznie, jemu nic nie przeszkadza :)
    Dzisiaj cukier 70 i bez acetonu.

Witaj tequila, jakoś mi wczoraj umknął Twój wpis :)
    Dorinko teraz to już jedz na zdrówko :)
    Żabko mam nadzieję, że nic Ci się nie stało po upadku. Po takim kakao cukier musi być na czczo ok, w końcu robione z takim poświęceniem i ryzykiem.
    Martta ja jakiś czas jadłam ten z biedry, ale cukry miałam na granicy po 1 kromce. Najedzona nie byłam zbytnio. Teraz jem z miejscowej piekarni żytni bez zakwasu. Mogę zjeść 2 solidne kromki na śniadanie z parowkä lub jajecznicą i cukier nie przekracza 105. Próbuj na sobie chlebek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 07:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:-)

Lecę do labo z moczem i córkę do przedszkola zawieść.

Jeśli chodzi o cukry....
    Wyłączyłem budzik (na 3 był) bo mąż o 4 wstawal do pracy wiec kazałam się obudzić:-)
    Ale o 3:05 była burza obudziłam się więc poszłam na śpiocha siku i zmierzyć się, wynik: 83/92.
    Myślę że ok????:-)
    O 4 mąż mnie obudził :-(
    O 6:30 budzik mnie obudził wstałam zmierzylam wynik: 86/91.
    Chyba ok????
    Biorąc wynik najmniejszy bo takim mam się sugerowac to kakao mi służy i powiedziałabym że nawet bardzo mi służy pod warunkiem że na pierwszą kolacje zamiast jeść to tylko trzeba przegryzc coś:-)

Tequila jakie wielkie to pudełko tej śmietany 30 na tą porcję ciasta????
    Idę do sklepu i nie wiem jaka kupić?:-)

Do potem......

• tequila Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana bez ketonów i cukrem 87. Dziś będę robić za kierowcę teściowej ze swoim jedzeniem w pojemnikach.. zatem odezwę się dopiero wieczorem. Miłego dnia życzę.

mhsv3e5e0ojc8k4k.png
  • tequila Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Witam się:-)

Lecę do labo z moczem i córkę do przedszkola zawieść.

Jeśli chodzi o cukry....
    Wyłączyłem budzik (na 3 był) bo mąż o 4 wstawal do pracy wiec kazałam się obudzić:-)
    Ale o 3:05 była burza obudziłam się więc poszłam na śpiocha siku i zmierzyć się, wynik: 83/92.
    Myślę że ok????:-)
    O 4 mąż mnie obudził :-(
    O 6:30 budzik mnie obudził wstałam zmierzylam wynik: 86/91.
    Chyba ok????
    Biorąc wynik najmniejszy bo takim mam się sugerowac to kakao mi służy i powiedziałabym że nawet bardzo mi służy pod warunkiem że na pierwszą kolacje zamiast jeść to tylko trzeba przegryzc coś:-)

Tequila jakie wielkie to pudełko tej śmietany 30 na tą porcję ciasta????
    Idę do sklepu i nie wiem jaka kupić?:-)

Do potem......

Śmietana- ja dałam ten większy kubeczek z Biedronki

mhsv3e5e0ojc8k4k.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko dobry wynik :) wypadkowe kakao Ci służy :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak mnie przeczyscilo po tym kakao!!!
    Pierw zatwardzenie gotowa do porodu wrrrr nie nawidze tego uczucia:-( A potem już ok:-)
    Czekam w labo :-(
    Córka już w przedszkolu:-)

Dzięki tequila :-)
    Kupie 2op tej śmietany zrobię na deser z truskawkami:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja
    dopiero kot opuscił moje kolana i siegam do klawiatury :) jakie kolana :) przód kota na blacie biurka a tył na brzuchu :D (kiedyś na kolanach)
    na czczo 87 i bez ketonów - taki sam wynik od 3 dni :D

zabka
    czyli u ciebie jak mnie-jaki wynik w nocy taki rano
    ale jeszcze ciut ciut mniej i ideal(aby druga reka nie pokazywała pow 90 )
    głodna w nocy nie byłaś ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu nie była głodna:-)
    I w szoku jestem że nie bylam głodna przecież na kolacje pierwsza zjadłam 5 różyczek kalafiora małych to przecież to nic!!!!
    A potem kakao:-)

Mały mi źle leży po tym wc :-(

Lecę zapanować auto i do biedronki:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    ale ty z rana jesteś obrotna :D
    ja włosy umyłam, zeby później nie marudzić , że mi sie nie chce, a wieczorem na pewno wyjdę do prawnika i może od razu na pocztę (wysłać pismo do sądu od prawnika-nigdy tego nie czytam :D )
    ale potem pożałuje, ze włosy umyłam, bo to oznacza , że znów ich nie pofarbuje...a farby kupione od 3 tyg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja dzis na czczo 88 i acetonu niet :) Nie wyspalam sie jednak bo trawe kosza niedaleko i mnie obudzili kolo 8 :(
    Zaczynam wlasnie myslec o sniadanku :) Tak mi sie chce tej salatki warzywnej - ale gotowane warzywa i troche sie boje :)

Kamcia u mnie farba czeka od ponad miesiaca. Myslalam ze bede mogla ufarbowac wlosy ale gin kazal sie do porodu wstrzymać - nie zeby sama farba mogla raczej zaszkodzic ale w ciazy reakcje uczuleniowe sa nieobliczalne i lepiej nie ryzykowac. Wiec czekam z moim 9 miesięcznym odrostem :) Dobrze ze nie ma az takiej roznicy. Ja sie smieje ze to kolor specjalnie od fryzjera - ombre na głowie tylko na odwrot. Zamiast coraz jasniejsze to coraz ciemniejsze :)

3i49o7esw7obg123.png
  • Gosia_1981 Nowa

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziękuję za miłe powitanie! U mnie dziś na czczo 85, po czym pojechałam na pobranie krwi i badanie moczu do szpitala, wyniki do odbioru w czwartek.

Teraz szybkie śniadanie (niestety szybkie) i do pracy. Moja praca służy zbijaniu wysokich cukrów, bo pracuję w stajni i co prawda nie wsiadam już na konie, ale dużo ruchu i tak jest. Właśnie się zastanawiam kiedy już odpuścić. Czuję się cały czas dobrze i lubię moją pracę, ciężko wybrać mi moment odejścia...

Odnośnie chleba z Biedry, to ja po przetestowaniu wielu kupuję właśnie ten żytni- prostokątny, posypany lekko mąką, ale więcej niż dwóch cienkich kromek z tostera nie jem.
    Rzeczą z wyżej wymienionego sklepu ;) przed którą nie mogłam się ostatnio powstrzymać były kalmary w cieście. W domu okazało się, że w zasadzie to jest ciasto z namiastką kalmara i w rezultacie po godzinie cukier 140, po dwóch 119...
    Reszta opakowania spoczęła na dnie zamrażarki i będzie czekać na amatora...

Dzisiaj mam drugie zajęcia w szkole rodzenia ( :) ), muszę iść sama, bo chłop wyjeżdża, znowu będzie na mnie babka krzywo patrzeć; kładzie ona duży nacisk by przychodzić z małżonkami i że przy porodzie też mają być. Jak patrzę po tych mężach żon, którzy tam dzielnie przychodzą, to miny mają nietęgie :D Dziś będą ćwiczenia z oddychania i jakieś wygibasy na piłkach. Pobawimy się.

U nas dziś zimny poranek- 14C, ale piękne słońce.
    Udanego poniedziałku Wam życzę!

16udebkmhjq3g55p.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka
    jak tylko sie zaczął II trymestr to juz zaliczyłam farbowanie i to tą samą farba, w dodatku bez amoniaku
    ale robie to sama, nie dość, że sie uświnie farba, to teraz nie ma kto mnie obejrzeć, czy sie domyłam (a wlosy dlugie i wszystko brudne :D ), to nie mam też sił długo rece w górze trzymać...ale muszę, bo nie tylko mam siwe odrosty, to jeszcze siwe nowiutkie długie na 5 cm stoją !!! i po farbowaniu zmobilizuję sie (MOZE) do zaliczenia fryzjera...
    ale dzis wlosy umyte, wiec farbowanie sie odwleka...
    nastepne byłoby w sierpniu

ja jem warzywa gotowane w sałatce z zupek chińskich razem z majonezem i cukry nie przekraczały 105 po wielkich porcjach (3 góry sałatki na talerzu jednorazowo)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinlo u mnie farba też stoi miesiąc i dzisiaj bedee farbowac. Ja używam tych aptecznych bez utleniacza i amoniaku, bo niestety nawet bezamoniakowe fryzjerskie to niezła tablica Mendelejewa. Nie będę takiej chemii ryzykować.
    Poza tym chcę po ciąży wrócić do blondu :) choć pewnie po ciąży zmienię koncepcję ;) a po Lorealu nie mam szans, bo za mocno m się farba wgryza we włosy :) a rudy jest.ciężki do zejścia :)

Żabko podziwiam, że nie byłaś głodna bo takiej malutkiej kolacji ;) mnie by zassalo ;) ja zaraz idę smażyć naleśniki z dżemikiem porzeczkowym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 09:04

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra lecę na spacerek bo pięknie grzeje slonloe. Do potem :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach
    Gosiu! jak się lubi swoja prace, to moze ona tylko w ciązy słuzyć, jak sie czujesz dobrze, żadnego ryzyka nie ma , nadal masz siły, to pracuj dla spozytkowania energii
    ja musiałam iść na zwolnienie dość szybko-praca z dzieciakami, wiec szeroki wachlarz chorób...
    cieszę sie, ze jesczce komuś chlebek z biedronki służy, bo jest nawet smaczny :)
    a kalmara nie jadłam ;) ale po głupich paluszkach rybnych miałam cukry na styk i to na dłuzszy czas

szkołe rodzenia zawsze zaliczyłam z mężem i bylismy wlaśnie wyjatkami, wiekszość dziewczyn przychodziła sama, jedna para kontynuowała wspólnie, bo widziała, że nas to nie krepuje ;) do dzis mamy ze soba kontakt, choć mieszkaja w innym mieście

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ