Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobranoc teguilla
Dorinko
Ale ten Sosik był taaaki słodkiale zjadając wszystko do końca czułam ze na tym przekrocze. Ale 131 nie to masakra. Piotrusiowi się podobało
Ale za to po fasolce miałam więcej niż zwykle - 98Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 22:09
-
Martta
Ja tak nieśmiało je proponuje bo jednak nie każdej służyło
Na samym początku jadłam tzw chleb zytni 100 % ( w biedronce wypiekają go na miejscu ) . Ostatnio jem słonecznikowy (zawsze leży obok zbytniego ). Ale nie znam nawet składu tego drugiego. Cukry mam dobre wiec nie sprawdzałam
Ten zytni ma drożdże ale lepsze miałam cukry niż po zytnim 3-skladnikowym
Zytni jest lekko obsypany mąka oczywiście kształt foremkowy (prostopadloscian)
Słonecznikowy jest ciut ciemniejszy i ma dużo ziaren na wierzchuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 22:24
martta lubi tę wiadomość
-
Martta no mnie znow tez zytni maskrycznie nie sluzyl. Po 1 malutkiej kanapce mialam po nim 130. Pozniej juz z biedronkowymi nie ryzykowalam ale juz kolejny raz slysze ze ten wypiekany słonecznikowy co je Kamcia bardzo fajnie na cukry robi. Tez taki foremkowy lezy luzem nie zapakowany i z gory posypany slonecznikiem. Ja dzis 1x sprowalalam tych biedronkowych kajezerek pompowanych cos kolo 25gr chyba kosztuja. Ale do nich cie nie namawiam bo sama mam dylemat przed takim pompowanym pieczywem chociaz przez 4 miesiace poki co wychodzi ze njlepsze cukry mam po niej (a zjadlam cala - chleba jadlam tylko kanapeczke)
Jutro brat mi rano kupi wiec bedzie caly dzien testów. Boje sie tylko ze jedzac ok 4 dziennie dupsko mi urosnie
Dodatkowo zrobilam salatke z warzyw z rosolu 1x na diecie i jutro rowniez ja bede testowac bo baaardzo mi sie jej juz chcialo
Kamcia dobrze ze smakowalo a wynik tez nie tragediaI szybciutko spadlo
Ide spac. Dobranoc -
Dzięki dziewczyny, Kamcia ten slonecznikowy jadlam czasami przed akcja z cukrzycą, sprobuje na dniach a nóż widelec
Dorinka takich bułek tez się staralam wystrzegac od dawna, spróbuje najpierw poeksperymentować z chlebami. Może znajdę cudowny dla mnie hehe
Dobranoc mamuśki -
Hej hej upał mnie obudził
a jeszcze bym pospala, więc wypilam kawusie do śniadania
Młody śpi smacznie, jemu nic nie przeszkadza
Dzisiaj cukier 70 i bez acetonu.
Witaj tequila, jakoś mi wczoraj umknął Twój wpis
Dorinko teraz to już jedz na zdrówko
Żabko mam nadzieję, że nic Ci się nie stało po upadku. Po takim kakao cukier musi być na czczo ok, w końcu robione z takim poświęceniem i ryzykiem.
Martta ja jakiś czas jadłam ten z biedry, ale cukry miałam na granicy po 1 kromce. Najedzona nie byłam zbytnio. Teraz jem z miejscowej piekarni żytni bez zakwasu. Mogę zjeść 2 solidne kromki na śniadanie z parowkä lub jajecznicą i cukier nie przekracza 105. Próbuj na sobie chlebekWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 07:28
-
nick nieaktualnyWitam się
Lecę do labo z moczem i córkę do przedszkola zawieść.
Jeśli chodzi o cukry....
Wyłączyłem budzik (na 3 był) bo mąż o 4 wstawal do pracy wiec kazałam się obudzić
Ale o 3:05 była burza obudziłam się więc poszłam na śpiocha siku i zmierzyć się, wynik: 83/92.
Myślę że ok????
O 4 mąż mnie obudził
O 6:30 budzik mnie obudził wstałam zmierzylam wynik: 86/91.
Chyba ok????
Biorąc wynik najmniejszy bo takim mam się sugerowac to kakao mi służy i powiedziałabym że nawet bardzo mi służy pod warunkiem że na pierwszą kolacje zamiast jeść to tylko trzeba przegryzc coś
Tequila jakie wielkie to pudełko tej śmietany 30 na tą porcję ciasta????
Idę do sklepu i nie wiem jaka kupić?
Do potem...... -
żabka04 wrote:Witam się
Lecę do labo z moczem i córkę do przedszkola zawieść.
Jeśli chodzi o cukry....
Wyłączyłem budzik (na 3 był) bo mąż o 4 wstawal do pracy wiec kazałam się obudzić
Ale o 3:05 była burza obudziłam się więc poszłam na śpiocha siku i zmierzyć się, wynik: 83/92.
Myślę że ok????
O 4 mąż mnie obudził
O 6:30 budzik mnie obudził wstałam zmierzylam wynik: 86/91.
Chyba ok????
Biorąc wynik najmniejszy bo takim mam się sugerowac to kakao mi służy i powiedziałabym że nawet bardzo mi służy pod warunkiem że na pierwszą kolacje zamiast jeść to tylko trzeba przegryzc coś
Tequila jakie wielkie to pudełko tej śmietany 30 na tą porcję ciasta????
Idę do sklepu i nie wiem jaka kupić?
Do potem......
Śmietana- ja dałam ten większy kubeczek z Biedronki -
nick nieaktualny
-
witam sie i ja
dopiero kot opuscił moje kolana i siegam do klawiaturyjakie kolana
przód kota na blacie biurka a tył na brzuchu
(kiedyś na kolanach)
na czczo 87 i bez ketonów - taki sam wynik od 3 dni
zabka
czyli u ciebie jak mnie-jaki wynik w nocy taki rano
ale jeszcze ciut ciut mniej i ideal(aby druga reka nie pokazywała pow 90 )
głodna w nocy nie byłaś ? -
nick nieaktualny
-
zabka
ale ty z rana jesteś obrotna
ja włosy umyłam, zeby później nie marudzić , że mi sie nie chce, a wieczorem na pewno wyjdę do prawnika i może od razu na pocztę (wysłać pismo do sądu od prawnika-nigdy tego nie czytam)
ale potem pożałuje, ze włosy umyłam, bo to oznacza , że znów ich nie pofarbuje...a farby kupione od 3 tyg -
Hej
Ja dzis na czczo 88 i acetonu niet
Nie wyspalam sie jednak bo trawe kosza niedaleko i mnie obudzili kolo 8
Zaczynam wlasnie myslec o sniadankuTak mi sie chce tej salatki warzywnej - ale gotowane warzywa i troche sie boje
Kamcia u mnie farba czeka od ponad miesiaca. Myslalam ze bede mogla ufarbowac wlosy ale gin kazal sie do porodu wstrzymać - nie zeby sama farba mogla raczej zaszkodzic ale w ciazy reakcje uczuleniowe sa nieobliczalne i lepiej nie ryzykowac. Wiec czekam z moim 9 miesięcznym odrostemDobrze ze nie ma az takiej roznicy. Ja sie smieje ze to kolor specjalnie od fryzjera - ombre na głowie tylko na odwrot. Zamiast coraz jasniejsze to coraz ciemniejsze
-
Cześć, dziękuję za miłe powitanie! U mnie dziś na czczo 85, po czym pojechałam na pobranie krwi i badanie moczu do szpitala, wyniki do odbioru w czwartek.
Teraz szybkie śniadanie (niestety szybkie) i do pracy. Moja praca służy zbijaniu wysokich cukrów, bo pracuję w stajni i co prawda nie wsiadam już na konie, ale dużo ruchu i tak jest. Właśnie się zastanawiam kiedy już odpuścić. Czuję się cały czas dobrze i lubię moją pracę, ciężko wybrać mi moment odejścia...
Odnośnie chleba z Biedry, to ja po przetestowaniu wielu kupuję właśnie ten żytni- prostokątny, posypany lekko mąką, ale więcej niż dwóch cienkich kromek z tostera nie jem.
Rzeczą z wyżej wymienionego sklepuprzed którą nie mogłam się ostatnio powstrzymać były kalmary w cieście. W domu okazało się, że w zasadzie to jest ciasto z namiastką kalmara i w rezultacie po godzinie cukier 140, po dwóch 119...
Reszta opakowania spoczęła na dnie zamrażarki i będzie czekać na amatora...
Dzisiaj mam drugie zajęcia w szkole rodzenia (), muszę iść sama, bo chłop wyjeżdża, znowu będzie na mnie babka krzywo patrzeć; kładzie ona duży nacisk by przychodzić z małżonkami i że przy porodzie też mają być. Jak patrzę po tych mężach żon, którzy tam dzielnie przychodzą, to miny mają nietęgie
Dziś będą ćwiczenia z oddychania i jakieś wygibasy na piłkach. Pobawimy się.
U nas dziś zimny poranek- 14C, ale piękne słońce.
Udanego poniedziałku Wam życzę! -
dorinka
jak tylko sie zaczął II trymestr to juz zaliczyłam farbowanie i to tą samą farba, w dodatku bez amoniaku
ale robie to sama, nie dość, że sie uświnie farba, to teraz nie ma kto mnie obejrzeć, czy sie domyłam (a wlosy dlugie i wszystko brudne), to nie mam też sił długo rece w górze trzymać...ale muszę, bo nie tylko mam siwe odrosty, to jeszcze siwe nowiutkie długie na 5 cm stoją !!! i po farbowaniu zmobilizuję sie (MOZE) do zaliczenia fryzjera...
ale dzis wlosy umyte, wiec farbowanie sie odwleka...
nastepne byłoby w sierpniu
ja jem warzywa gotowane w sałatce z zupek chińskich razem z majonezem i cukry nie przekraczały 105 po wielkich porcjach (3 góry sałatki na talerzu jednorazowo) -
Dorinlo u mnie farba też stoi miesiąc i dzisiaj bedee farbowac. Ja używam tych aptecznych bez utleniacza i amoniaku, bo niestety nawet bezamoniakowe fryzjerskie to niezła tablica Mendelejewa. Nie będę takiej chemii ryzykować.
Poza tym chcę po ciąży wrócić do blonduchoć pewnie po ciąży zmienię koncepcję
a po Lorealu nie mam szans, bo za mocno m się farba wgryza we włosy
a rudy jest.ciężki do zejścia
Żabko podziwiam, że nie byłaś głodna bo takiej malutkiej kolacjimnie by zassalo
ja zaraz idę smażyć naleśniki z dżemikiem porzeczkowym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 09:04
-
ach
Gosiu! jak się lubi swoja prace, to moze ona tylko w ciązy słuzyć, jak sie czujesz dobrze, żadnego ryzyka nie ma , nadal masz siły, to pracuj dla spozytkowania energii
ja musiałam iść na zwolnienie dość szybko-praca z dzieciakami, wiec szeroki wachlarz chorób...
cieszę sie, ze jesczce komuś chlebek z biedronki służy, bo jest nawet smaczny
a kalmara nie jadłamale po głupich paluszkach rybnych miałam cukry na styk i to na dłuzszy czas
szkołe rodzenia zawsze zaliczyłam z mężem i bylismy wlaśnie wyjatkami, wiekszość dziewczyn przychodziła sama, jedna para kontynuowała wspólnie, bo widziała, że nas to nie krepujedo dzis mamy ze soba kontakt, choć mieszkaja w innym mieście