X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Gosia, miło że się ujawniasz!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia też się bałam że brzuch wielki urośnie i rana się rozejdzie a tu brzuszek mały więc jest ok.
    No tak jakoś musi wyjść ten nasz Edek z krainy kredek:-):-)

Tak mówicie że łaski nie robią???:-)

agatia lubi tę wiadomość

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie wachalam Zabko co do CC lub SN. Tylko ze to moj 1 poród. Ta nowa gin powiedziała ze u nich w szpitalu cukrzyca nie jest wskazaniem do CC ale pacjentkom z cukrzyca daje sie tam mozliwosc zdecydowania. Dlugo sie wachalam ale zdecydowalam sie jednak na SN. Podchodze do tego ze widocznie skoro nie mam przeciwwskazań do SN to tak musi byc :) Jestem wdzieczna ze mimo problemow na poczatku udalo mi sie ciąże utrzymać i wole nie mieć juz zadnych zmartwien a pomeczyc sie SN :) Pozatym ja sie boje o ta ranę po CC. Rodze w czerwcu. Zaraz bedzie lipiec i upaly a wiadomo ze krotkie spodenki czy spodnice moglyby mi wszystko podrazniac a pot i temp mogą opozniac gojenie. Wole szybciej dojsc do siebie i moze jeszcze uda mi sie skorzystać z pogody a jakbym szybko byla znów fit to moze i wode bym zaliczyla :) Ale gdybym miala rodzic po wakacjach to 3x bym sie zastanowila czy sie podjac SN bo wolałabym chyba bol brzucha przez miesiac niz krocza przez tydzien :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 20:52

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmmmm
    Dziękuję za wasze zdanie.
    Ale dalej nie wiem :-(:-(
    Dobrze ze jeszcze mam czas.

Dorinka z rana nie jest tak źle :-)
    Z tą rana na dole też czasami bywa ciężko.
    To zależy od naszego ciała i lekarza jak to zrobi :-(

Dobrych cukrów życzę jutro
    Ja już budzik nastawilam na 3:00 będę mierzyć cukry.
    Teraz idę córkę uśpić a potem kakao sobie wypije.
    Dobranoc

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc zabko
    Owocnego rozmyślania nad porodem i imieniem ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko weź to na miękko :) Edziulek jakoś wyjdzie, a może scenariusz porodowy sam się napisze, tak, jak.u mnie przy 1 ciąży :) poszłam na badanie, usłyszałam, że jutro cc innej opcji nie ma. Nie miałam czasu się stresować i martwić :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• tequila Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny
    Ja o 21.30 jogurt naturalny (tak zaczynam i kończę dzień) a o 22 insulina. Dobrych cukrów i do jutra

mhsv3e5e0ojc8k4k.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teguilla
    A ile masz tej insuliny?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zabrakło mi wczoraj kajzerek ktore zawsze jem na noc. Wiec pojechalalm do biedry i kupilam sobie te pompowane biedronkowe. Zjadlam na noc i zmierzylam cukier po 1h - 93. Ale byla dluga przerwa wiec nie do konca ufalam pomiarowi. I kupilam sobie na dzis na noc i na test w dzien. Wlasnie sie zmierzylam i po 1h - 85. No i teraz dylemat - jesc je czy nie? Bo smaczne ale wsumie to sama maka pszenna i Bóg wie co jeszcze w skladzie.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Ale cukry są wręcz piękne wiec bym zaryzykowalam
    A może ty juz tuż tuż i cukry na końcówce rewelacyjne?

Ja jem nadal chleb biedronkowy tym razem słonecznikowy i po 2 małych krokach rano nie przekraczam 102. Czyli biedronkowe nie znaczy gorsze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • tequila Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia przerazisz sie.. 21 jednostek. Mniejsze ilości praktycznie na mnie nie działały.

mhsv3e5e0ojc8k4k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam na chwilę :-)

Pochwalić die jaka jestem nie zdara:-(
    Szykują sobie kakao wyciągając łyżeczkę z kubka.............. Wyj.....al mi się kubek pół kuchni i moje nogi zalane kakao wrrrr
    Nie ma to jak ruch przed snem hahahahha
    Zrobiłam sobie nowe i powiem ze te dla dzieci o wiele lepsze ale wypiłam :-)

Dorinka jedz smacznego:-)

U mnie burza córka śpi.
    Ja też uciekam bo mąż warczy że na telefonie znowu:-)
    Do jutra:-)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba to jednak zasluga kajezrek bo reszta cukrow w normie :) Po obiedzie 106 a po rozku 112 (dosc duzo jak na rozka ale dzis zjadlam z sosem a zawsze go wydlubywalam i mezowi dawalam). Takze nie wiem. Czyzby biedra na cukrzyce nalepsza? ;)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tequila wrote:
    Kamcia przerazisz sie.. 21 jednostek. Mniejsze ilości praktycznie na mnie nie działały.

duzo i nieduzo...ale moje 3 j to naprawde jak nic i stąd lekarze sieśmieją...
    ważne , że daje rade :) tez insulatard?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka, nie wiem czy najlepsza, ale ja ten chleb jem niezmiennie i mi smakuje ;)

a co do rozka-nie mówiłas zeby nie jeść tego ze srodka :D a ja najwiecej sie tym delektowałam :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    najważniejsze, że nic ci sie nie stało

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • tequila Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak..insulatard. Ja byłam tą ilością przerażona. Teraz wiem, ze lepsze to niż wysokie cukry. W czwartek byłam na polwkowym. Maluch waży 400 gramów i z pomiarów jest jeden dzień starszy niż w rzeczywistości-i to jest najważniejsze. Oby tak dobrze juz zostalo.

mhsv3e5e0ojc8k4k.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super waga maluszka :) idealna

A co do insuliny to 21 jest dużo dla mnie ale moja diab stwierdziła że pacjentki w ciąży biorą 30 j stad określiłam niedużo. ..u mnie do 3j doszłam stopniowo. Najpierw 1, potem 2 ale efekt utrzymywał się przy 3j. Do tego stopnia ze jak chciałam 2j to cukry od razu skoczyły. Wiec nie kombinuje bo cukry szkodzą a nie insulina. ..
    W zleceniach mam napisane 3 (4) jednostki wiec z automatu sama zwiększam dawkę. Ale na szczęście od początku nic zwiększać nie musze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja go nie jem bo ja poprostu tych sosow nie lubie :)

3i49o7esw7obg123.png
  • tequila Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynałam od 2 jednostek, dopiero przy 15 cukry były w normie..ale tylko przez jakiś czas. Teraz 21 od ponad 2 tygodni. Ja juz spadam do łóżka. Do jutra dziewczyny

mhsv3e5e0ojc8k4k.png
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ