X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Gosia, miło że się ujawniasz!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia też się bałam że brzuch wielki urośnie i rana się rozejdzie a tu brzuszek mały więc jest ok.
    No tak jakoś musi wyjść ten nasz Edek z krainy kredek:-):-)

Tak mówicie że łaski nie robią???:-)

agatia lubi tę wiadomość

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie wachalam Zabko co do CC lub SN. Tylko ze to moj 1 poród. Ta nowa gin powiedziała ze u nich w szpitalu cukrzyca nie jest wskazaniem do CC ale pacjentkom z cukrzyca daje sie tam mozliwosc zdecydowania. Dlugo sie wachalam ale zdecydowalam sie jednak na SN. Podchodze do tego ze widocznie skoro nie mam przeciwwskazań do SN to tak musi byc :) Jestem wdzieczna ze mimo problemow na poczatku udalo mi sie ciąże utrzymać i wole nie mieć juz zadnych zmartwien a pomeczyc sie SN :) Pozatym ja sie boje o ta ranę po CC. Rodze w czerwcu. Zaraz bedzie lipiec i upaly a wiadomo ze krotkie spodenki czy spodnice moglyby mi wszystko podrazniac a pot i temp mogą opozniac gojenie. Wole szybciej dojsc do siebie i moze jeszcze uda mi sie skorzystać z pogody a jakbym szybko byla znów fit to moze i wode bym zaliczyla :) Ale gdybym miala rodzic po wakacjach to 3x bym sie zastanowila czy sie podjac SN bo wolałabym chyba bol brzucha przez miesiac niz krocza przez tydzien :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 20:52

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmmmm
    Dziękuję za wasze zdanie.
    Ale dalej nie wiem :-(:-(
    Dobrze ze jeszcze mam czas.

Dorinka z rana nie jest tak źle :-)
    Z tą rana na dole też czasami bywa ciężko.
    To zależy od naszego ciała i lekarza jak to zrobi :-(

Dobrych cukrów życzę jutro
    Ja już budzik nastawilam na 3:00 będę mierzyć cukry.
    Teraz idę córkę uśpić a potem kakao sobie wypije.
    Dobranoc

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc zabko
    Owocnego rozmyślania nad porodem i imieniem ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko weź to na miękko :) Edziulek jakoś wyjdzie, a może scenariusz porodowy sam się napisze, tak, jak.u mnie przy 1 ciąży :) poszłam na badanie, usłyszałam, że jutro cc innej opcji nie ma. Nie miałam czasu się stresować i martwić :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• tequila Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny
    Ja o 21.30 jogurt naturalny (tak zaczynam i kończę dzień) a o 22 insulina. Dobrych cukrów i do jutra

mhsv3e5e0ojc8k4k.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teguilla
    A ile masz tej insuliny?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zabrakło mi wczoraj kajzerek ktore zawsze jem na noc. Wiec pojechalalm do biedry i kupilam sobie te pompowane biedronkowe. Zjadlam na noc i zmierzylam cukier po 1h - 93. Ale byla dluga przerwa wiec nie do konca ufalam pomiarowi. I kupilam sobie na dzis na noc i na test w dzien. Wlasnie sie zmierzylam i po 1h - 85. No i teraz dylemat - jesc je czy nie? Bo smaczne ale wsumie to sama maka pszenna i Bóg wie co jeszcze w skladzie.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Ale cukry są wręcz piękne wiec bym zaryzykowalam
    A może ty juz tuż tuż i cukry na końcówce rewelacyjne?

Ja jem nadal chleb biedronkowy tym razem słonecznikowy i po 2 małych krokach rano nie przekraczam 102. Czyli biedronkowe nie znaczy gorsze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • tequila Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia przerazisz sie.. 21 jednostek. Mniejsze ilości praktycznie na mnie nie działały.

mhsv3e5e0ojc8k4k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam na chwilę :-)

Pochwalić die jaka jestem nie zdara:-(
    Szykują sobie kakao wyciągając łyżeczkę z kubka.............. Wyj.....al mi się kubek pół kuchni i moje nogi zalane kakao wrrrr
    Nie ma to jak ruch przed snem hahahahha
    Zrobiłam sobie nowe i powiem ze te dla dzieci o wiele lepsze ale wypiłam :-)

Dorinka jedz smacznego:-)

U mnie burza córka śpi.
    Ja też uciekam bo mąż warczy że na telefonie znowu:-)
    Do jutra:-)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba to jednak zasluga kajezrek bo reszta cukrow w normie :) Po obiedzie 106 a po rozku 112 (dosc duzo jak na rozka ale dzis zjadlam z sosem a zawsze go wydlubywalam i mezowi dawalam). Takze nie wiem. Czyzby biedra na cukrzyce nalepsza? ;)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tequila wrote:
    Kamcia przerazisz sie.. 21 jednostek. Mniejsze ilości praktycznie na mnie nie działały.

duzo i nieduzo...ale moje 3 j to naprawde jak nic i stąd lekarze sieśmieją...
    ważne , że daje rade :) tez insulatard?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka, nie wiem czy najlepsza, ale ja ten chleb jem niezmiennie i mi smakuje ;)

a co do rozka-nie mówiłas zeby nie jeść tego ze srodka :D a ja najwiecej sie tym delektowałam :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    najważniejsze, że nic ci sie nie stało

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • tequila Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak..insulatard. Ja byłam tą ilością przerażona. Teraz wiem, ze lepsze to niż wysokie cukry. W czwartek byłam na polwkowym. Maluch waży 400 gramów i z pomiarów jest jeden dzień starszy niż w rzeczywistości-i to jest najważniejsze. Oby tak dobrze juz zostalo.

mhsv3e5e0ojc8k4k.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super waga maluszka :) idealna

A co do insuliny to 21 jest dużo dla mnie ale moja diab stwierdziła że pacjentki w ciąży biorą 30 j stad określiłam niedużo. ..u mnie do 3j doszłam stopniowo. Najpierw 1, potem 2 ale efekt utrzymywał się przy 3j. Do tego stopnia ze jak chciałam 2j to cukry od razu skoczyły. Wiec nie kombinuje bo cukry szkodzą a nie insulina. ..
    W zleceniach mam napisane 3 (4) jednostki wiec z automatu sama zwiększam dawkę. Ale na szczęście od początku nic zwiększać nie musze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja go nie jem bo ja poprostu tych sosow nie lubie :)

3i49o7esw7obg123.png
  • tequila Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynałam od 2 jednostek, dopiero przy 15 cukry były w normie..ale tylko przez jakiś czas. Teraz 21 od ponad 2 tygodni. Ja juz spadam do łóżka. Do jutra dziewczyny

mhsv3e5e0ojc8k4k.png
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ