Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja tez sie wachalam Zabko co do CC lub SN. Tylko ze to moj 1 poród. Ta nowa gin powiedziała ze u nich w szpitalu cukrzyca nie jest wskazaniem do CC ale pacjentkom z cukrzyca daje sie tam mozliwosc zdecydowania. Dlugo sie wachalam ale zdecydowalam sie jednak na SN. Podchodze do tego ze widocznie skoro nie mam przeciwwskazań do SN to tak musi byc
Jestem wdzieczna ze mimo problemow na poczatku udalo mi sie ciąże utrzymać i wole nie mieć juz zadnych zmartwien a pomeczyc sie SN
Pozatym ja sie boje o ta ranę po CC. Rodze w czerwcu. Zaraz bedzie lipiec i upaly a wiadomo ze krotkie spodenki czy spodnice moglyby mi wszystko podrazniac a pot i temp mogą opozniac gojenie. Wole szybciej dojsc do siebie i moze jeszcze uda mi sie skorzystać z pogody a jakbym szybko byla znów fit to moze i wode bym zaliczyla
Ale gdybym miala rodzic po wakacjach to 3x bym sie zastanowila czy sie podjac SN bo wolałabym chyba bol brzucha przez miesiac niz krocza przez tydzien
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 20:52
-
nick nieaktualnyHmmmmmm
Dziękuję za wasze zdanie.
Ale dalej nie wiem
Dobrze ze jeszcze mam czas.
Dorinka z rana nie jest tak źle
Z tą rana na dole też czasami bywa ciężko.
To zależy od naszego ciała i lekarza jak to zrobi
Dobrych cukrów życzę jutro
Ja już budzik nastawilam na 3:00 będę mierzyć cukry.
Teraz idę córkę uśpić a potem kakao sobie wypije.
Dobranoc -
Żabko weź to na miękko
Edziulek jakoś wyjdzie, a może scenariusz porodowy sam się napisze, tak, jak.u mnie przy 1 ciąży
poszłam na badanie, usłyszałam, że jutro cc innej opcji nie ma. Nie miałam czasu się stresować i martwić
żabka04 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co zabrakło mi wczoraj kajzerek ktore zawsze jem na noc. Wiec pojechalalm do biedry i kupilam sobie te pompowane biedronkowe. Zjadlam na noc i zmierzylam cukier po 1h - 93. Ale byla dluga przerwa wiec nie do konca ufalam pomiarowi. I kupilam sobie na dzis na noc i na test w dzien. Wlasnie sie zmierzylam i po 1h - 85. No i teraz dylemat - jesc je czy nie? Bo smaczne ale wsumie to sama maka pszenna i Bóg wie co jeszcze w skladzie.
-
Dorinka
Ale cukry są wręcz piękne wiec bym zaryzykowalam
A może ty juz tuż tuż i cukry na końcówce rewelacyjne?
Ja jem nadal chleb biedronkowy tym razem słonecznikowy i po 2 małych krokach rano nie przekraczam 102. Czyli biedronkowe nie znaczy gorsze -
nick nieaktualnyWpadłam na chwilę
Pochwalić die jaka jestem nie zdara:-(
Szykują sobie kakao wyciągając łyżeczkę z kubka.............. Wyj.....al mi się kubek pół kuchni i moje nogi zalane kakao wrrrr
Nie ma to jak ruch przed snem hahahahha
Zrobiłam sobie nowe i powiem ze te dla dzieci o wiele lepsze ale wypiłam
Dorinka jedz smacznego:-)
U mnie burza córka śpi.
Ja też uciekam bo mąż warczy że na telefonie znowu:-)
Do jutra:-) -
Tak..insulatard. Ja byłam tą ilością przerażona. Teraz wiem, ze lepsze to niż wysokie cukry. W czwartek byłam na polwkowym. Maluch waży 400 gramów i z pomiarów jest jeden dzień starszy niż w rzeczywistości-i to jest najważniejsze. Oby tak dobrze juz zostalo.
-
Super waga maluszka
idealna
A co do insuliny to 21 jest dużo dla mnie ale moja diab stwierdziła że pacjentki w ciąży biorą 30 j stad określiłam niedużo. ..u mnie do 3j doszłam stopniowo. Najpierw 1, potem 2 ale efekt utrzymywał się przy 3j. Do tego stopnia ze jak chciałam 2j to cukry od razu skoczyły. Wiec nie kombinuje bo cukry szkodzą a nie insulina. ..
W zleceniach mam napisane 3 (4) jednostki wiec z automatu sama zwiększam dawkę. Ale na szczęście od początku nic zwiększać nie musze