X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka ale ja wcześniej zmierzylam również ( czyli 1h po rozpoczęciu wg diabetologa i było 132 )wiec mnie to nie przeraziło
    No i inaczej jak na spacerku by to było :) ale bez wafelka ( a ten był przepyszny )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta moznae kupice w aptece za 17 zl. Ale jak diablo nie karze to nie mierz :) moja kazała najpierw na czczo, a po zaleceniach z wawy cały dzień. Wczoraj po obiedzie gdzieś ze 40 min miałam aceton, bo zjadłam bez węgli miecho i warzywa, a po 10 min już go nie było. W labo też mi nie wychodzi, ale czasem między posiłkiem wylapie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marttaale ja bym szczerze sobie tym głowy nie zawracala
    Są też różne sposoby pomiaru ketonow. Ja mam mierzyć tylko rano. Inna dziewczyna raz na tydzień w ciągu dnia. ..po co masz się dodatkowo stresować?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę tzn jadę autem bo się nie wyrobie zanieść mocz do labo.
    I oczywiście muszę z córką lecieć pierw do labo a potem do przedszkola.

Pytam męża czy zje taki serniczek i czytam co tak jest w przepisie Tequili a on pomachal głowa że tak :-)
    Pożeracz sernikow na zimno :-)

• martta Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm, zapytam jeszcze ginki w tym tygodniu co ona o tym sądzi, bo ta diabetolog jakoś nie do końca mnie sobą przekonała chyba na pierwszej wizycie. Może kupię żeby mieć w domu dla świętego spokoju swojego czasami zmierzę, ale zobaczę jeszcze. A to prawda że jak rano jest ten aceton to niedobrze bo dziecko wtedy głoduje i nasz organizm? bo gdzieś tam tłumaczyli w necie

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia wierzę że masz inne smaki :-)
    Ja od początku jak tylko podejrzewalam ciaze to o 21 wcinalam pizze i sos czosnkowy.
    Kawałki pizzy polewalam tym sosem i skapnelam się że ja zaciazona hahah
    Na dziewczynkę ma się niby inne smaki :-)

Martta czy ci to na prawdę potrzebne? Stresy i przeżywanie?
    Ja sprawdzam w badaniu moczu i stukanie.
    Diablo też to pasuje a mi tym bardziej:-)
    Ale jak chcesz :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta co do randki to fajnie, ze spedziliscie wieczorek razem :) czasem trzeba :)
    My na razie nie mamy kiedy bo sezon letni imprezowy i moje wiecznie w pracy. Zawsze szlismye lub jechaliśmy na jakiś festiwal razem, ale teraz nie da rady. Mieliśmy w tym roku jechać z Młodym, ale z brzuchem nie pojadę pod namiot w tłum ludzi ;)

• martta Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no może macie rację, chociaż i tak się czasami stresuje że one tam są a ja o tym nie wiem, hehe, ale pewnie jakby wyszły to bym sie stresowała na początku jeszcze bardziej :)
    Agatia słusznie nie ma co się tam pchać w takim stanie, mi też brakuje takich rzeczy których robiliśmy razem znacznie więcej ale teraz ze względu na ciążę nie da rady u mnie. No ale ten stan nie trwa wiecznie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 18:42

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ja dzisiaj o tobie pomyślałam jak byłam na dworze niby Wiaterek był ale słońce tak dawało że nie dawałam rady siedzieć słabo mi było męża zgarnelam i kazałam maszynowych w stronę domu bo po drodze do sklepu po zgrzewke wody.
    I tak sobie pomyślałam jak ta Agatia daje rady na tym dworze jak ona non stop na nim jest w ten skwar :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta nie sprzątają sobie głowy acetonem, jak diab nie zaleca.
    U mnie najpierw na czczo był dlugo aceton 5-6 tyg, jak się go pozbylam to między posiłkami się pojawiał, potem był spokój, a teraz zapotrzebowanie na kcal wzrosło i.się znów pojawił.
    U mnie córcia aktualnie 5 dni mniejsza niby id acetonu, synek też był mały i był aceton, więc może coś w tym jest. Z drugiej strony mała jest na 48 centylu wg wyliczeń, więc się tym nie przejmuję :) ważne, że nie przekraczamy 60 centyla :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Agatia ja dzisiaj o tobie pomyślałam jak byłam na dworze niby Wiaterek był ale słońce tak dawało że nie dawałam rady siedzieć słabo mi było męża zgarnelam i kazałam maszynowych w stronę domu bo po drodze do sklepu po zgrzewke wody.
    I tak sobie pomyślałam jak ta Agatia daje rady na tym dworze jak ona non stop na nim jest w ten skwar :-)
    Ha ha ha Żabko bo ja kocham lato i słońce, a ciąża mi jeszcze w lataniu nie przeszkadza :) Zobaczer, jak będzie za miesiąc, ale mam w planach latać chociaż do poczatkur sierpnia i.zaliczyć imprezę reggae w lipcu :)
    Najgorsze jest to, że ja ciągle na dworku, a wyprawka leży i kwiczy ;) pewnie na ostatnią chwilę zamowie przez net ;)
    Na razie mam ubranka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 18:49

• martta Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja się w końcu dowiem w czwartek ile waży mój mały i jak się ma, bo to już prawie miesiąc od ostatniej wizyty i już chce wiedzieć zwłaszcza teraz przy ten cukrzycy. Ostatnio był równo na 50 cent.

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta
    Tez mam usg w czwartek :)

martta, żabka04 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta na pewno z małym wszystko ok :) bi czemu by inaczej :)
    Ja za 2,5 tyg USG III trym, tylko muszę zadzwonić, żeby inny lekarz mi je zrobił. A za 3,5 tyg wizyta u mojej gin. Już się pewnie umówimy wstępnie na termin cc, na gbsa i wizyty będą, co 2 tyg. To mnie najbardziej cieszy, że nie co 3 :)

• martta Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze kurcze, dziewczyny czas mija nie na żarty :) ja na usg III trym umówiłam się na 1 lipca, więc jeszcze troszkę....

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz wizytę 29.06 czyli za mc :-(
    Ale gin mówił że nie ma potrzeby latać bo jest ok tzn ale oczywiście jeśli będę miała taką potrzebę to zaprasza.

Dzisiaj rozmawiałam z mężem na temat cc czy SN.
    Zapytał jakbym chciała? To mu mówię że ja sama nie wiem a on do mnie ze mógł się tego spodziewać przecież ja w tej ciąży tylko mówię że nie wiem hahhaha
    Powiedział żebym sama zadecydowała bo on nie wie jaki to bol, jak to jest itd wiem jak się rodzi SN i wiem jak to mniej więcej jest po cc bo mialam takie cięcie.
    A ja dalej nie wiem:-(

Junior się rusza nareście daje popalić bo cały dzień jakoś tak leciutko :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta zleci jak nie wiem co :)
    Ja mam jeszcze echo serca w 30 tc i się zastanawiam, czy nie zrobić od razu USG III trym, w końcu przy ostatnim echo zrobił też dokładne pomiary i przepływy. A tak będę miała 2 USG w jednym tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ja też kocham słońce upały skwar ale musi być woda w pobliżu i piasek żeby się wyłożyć i smażyć a nie ławka i brzuch w który słońce dawało a ja czułam że się tam gotuje junior:-(
    Z natury mi zawsze jest gorąco nawet w mrozy ale dzisiaj to było mi za gorąco.
    Ciąża mi nie służy razem ze słońcem :-(

• martta Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to prawda Agatia może od razu lepiej :)
    Żabka ja też mam na drugie nie wiem chyba w tej ciąży hehe nic się nie bój :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 19:07

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko niestety nie wiem, jak to jest rodzić sn, więc w tym temacie jestem zielona.
    Ja bardzo bym chciała spróbować sn, ale nie będzie mi dane.
    To trudna decyzja, pogadaj z ginem o za i przeciw. Ważne też, czy jeszcze myślisz o dziecku. Ja bym chciała jeszcze jedną dzidzie, ale ginka mówi, że po dwóch cieciach nie ma opcji i 24 mc muszę odczekać. Z synkiem zaszłam po 18 mc od cc.
    Poważna decyzja przed Tobą kochana, ale na pewno podejmiesz słuszną :)

‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ