Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Martta moznae kupice w aptece za 17 zl. Ale jak diablo nie karze to nie mierz
moja kazała najpierw na czczo, a po zaleceniach z wawy cały dzień. Wczoraj po obiedzie gdzieś ze 40 min miałam aceton, bo zjadłam bez węgli miecho i warzywa, a po 10 min już go nie było. W labo też mi nie wychodzi, ale czasem między posiłkiem wylapie.
-
nick nieaktualnyJa jutro idę tzn jadę autem bo się nie wyrobie zanieść mocz do labo.
I oczywiście muszę z córką lecieć pierw do labo a potem do przedszkola.
Pytam męża czy zje taki serniczek i czytam co tak jest w przepisie Tequili a on pomachal głowa że tak
Pożeracz sernikow na zimno
-
Hmmmm, zapytam jeszcze ginki w tym tygodniu co ona o tym sądzi, bo ta diabetolog jakoś nie do końca mnie sobą przekonała chyba na pierwszej wizycie. Może kupię żeby mieć w domu dla świętego spokoju swojego czasami zmierzę, ale zobaczę jeszcze. A to prawda że jak rano jest ten aceton to niedobrze bo dziecko wtedy głoduje i nasz organizm? bo gdzieś tam tłumaczyli w necie
-
nick nieaktualnyAgatia wierzę że masz inne smaki
Ja od początku jak tylko podejrzewalam ciaze to o 21 wcinalam pizze i sos czosnkowy.
Kawałki pizzy polewalam tym sosem i skapnelam się że ja zaciazona hahah
Na dziewczynkę ma się niby inne smaki
Martta czy ci to na prawdę potrzebne? Stresy i przeżywanie?
Ja sprawdzam w badaniu moczu i stukanie.
Diablo też to pasuje a mi tym bardziej:-)
Ale jak chcesz -
Martta co do randki to fajnie, ze spedziliscie wieczorek razem
czasem trzeba
My na razie nie mamy kiedy bo sezon letni imprezowy i moje wiecznie w pracy. Zawsze szlismye lub jechaliśmy na jakiś festiwal razem, ale teraz nie da rady. Mieliśmy w tym roku jechać z Młodym, ale z brzuchem nie pojadę pod namiot w tłum ludzi
-
no może macie rację, chociaż i tak się czasami stresuje że one tam są a ja o tym nie wiem, hehe, ale pewnie jakby wyszły to bym sie stresowała na początku jeszcze bardziej
Agatia słusznie nie ma co się tam pchać w takim stanie, mi też brakuje takich rzeczy których robiliśmy razem znacznie więcej ale teraz ze względu na ciążę nie da rady u mnie. No ale ten stan nie trwa wiecznieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 18:42
-
nick nieaktualnyAgatia ja dzisiaj o tobie pomyślałam jak byłam na dworze niby Wiaterek był ale słońce tak dawało że nie dawałam rady siedzieć słabo mi było męża zgarnelam i kazałam maszynowych w stronę domu bo po drodze do sklepu po zgrzewke wody.
I tak sobie pomyślałam jak ta Agatia daje rady na tym dworze jak ona non stop na nim jest w ten skwar -
Martta nie sprzątają sobie głowy acetonem, jak diab nie zaleca.
U mnie najpierw na czczo był dlugo aceton 5-6 tyg, jak się go pozbylam to między posiłkami się pojawiał, potem był spokój, a teraz zapotrzebowanie na kcal wzrosło i.się znów pojawił.
U mnie córcia aktualnie 5 dni mniejsza niby id acetonu, synek też był mały i był aceton, więc może coś w tym jest. Z drugiej strony mała jest na 48 centylu wg wyliczeń, więc się tym nie przejmujęważne, że nie przekraczamy 60 centyla
-
żabka04 wrote:Agatia ja dzisiaj o tobie pomyślałam jak byłam na dworze niby Wiaterek był ale słońce tak dawało że nie dawałam rady siedzieć słabo mi było męża zgarnelam i kazałam maszynowych w stronę domu bo po drodze do sklepu po zgrzewke wody.
I tak sobie pomyślałam jak ta Agatia daje rady na tym dworze jak ona non stop na nim jest w ten skwarZobaczer, jak będzie za miesiąc, ale mam w planach latać chociaż do poczatkur sierpnia i.zaliczyć imprezę reggae w lipcu
Najgorsze jest to, że ja ciągle na dworku, a wyprawka leży i kwiczypewnie na ostatnią chwilę zamowie przez net
Na razie mam ubrankaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 18:49
-
Martta na pewno z małym wszystko ok
bi czemu by inaczej
Ja za 2,5 tyg USG III trym, tylko muszę zadzwonić, żeby inny lekarz mi je zrobił. A za 3,5 tyg wizyta u mojej gin. Już się pewnie umówimy wstępnie na termin cc, na gbsa i wizyty będą, co 2 tyg. To mnie najbardziej cieszy, że nie co 3 -
nick nieaktualnyJa mam teraz wizytę 29.06 czyli za mc
Ale gin mówił że nie ma potrzeby latać bo jest ok tzn ale oczywiście jeśli będę miała taką potrzebę to zaprasza.
Dzisiaj rozmawiałam z mężem na temat cc czy SN.
Zapytał jakbym chciała? To mu mówię że ja sama nie wiem a on do mnie ze mógł się tego spodziewać przecież ja w tej ciąży tylko mówię że nie wiem hahhaha
Powiedział żebym sama zadecydowała bo on nie wie jaki to bol, jak to jest itd wiem jak się rodzi SN i wiem jak to mniej więcej jest po cc bo mialam takie cięcie.
A ja dalej nie wiem:-(
Junior się rusza nareście daje popalić bo cały dzień jakoś tak leciutko -
nick nieaktualnyAgatia ja też kocham słońce upały skwar ale musi być woda w pobliżu i piasek żeby się wyłożyć i smażyć a nie ławka i brzuch w który słońce dawało a ja czułam że się tam gotuje junior:-(
Z natury mi zawsze jest gorąco nawet w mrozy ale dzisiaj to było mi za gorąco.
Ciąża mi nie służy razem ze słońcem -
Żabko niestety nie wiem, jak to jest rodzić sn, więc w tym temacie jestem zielona.
Ja bardzo bym chciała spróbować sn, ale nie będzie mi dane.
To trudna decyzja, pogadaj z ginem o za i przeciw. Ważne też, czy jeszcze myślisz o dziecku. Ja bym chciała jeszcze jedną dzidzie, ale ginka mówi, że po dwóch cieciach nie ma opcji i 24 mc muszę odczekać. Z synkiem zaszłam po 18 mc od cc.
Poważna decyzja przed Tobą kochana, ale na pewno podejmiesz słuszną