Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No tak właśnie myślalam ze dlugo sie bedzie niestety Żabce trzymać bo pamietam że któraś tu sobie pod wieczór na zakupach pozwoliła i prawie nie spadało więc poszła spać bez kolacji.
Ale żeby tej mojej sałatki było jeszcze dużo to bym zrozumiała a ja zjadłam takie 4 płaskie łyżki. Na bułce wyszła grubości ok 0,5cm.
Kamcia ja sama nie wiem co z tą bułką mam robićCzy jeść czy nie
Boje się jej ale po 55g bułce mam póki co o wiele lepsze wyniki niż po 30g kanapce chleba.
-
nick nieaktualnyKamcia ręce bym sobie dala uciąć za ta bagietkę byłam pewna że ni się nie zmieniło odnośnie cukrów po niej.
Nie ma co roztrząsać hihihi
Było minęło
Problem w tym że boje się cokolwiek teraz zjeść!
Znowu jakiś strach mnie obleciał
Zjadłam 3op. pasków od ostatniej wizyty hihihi
mam w ostatnim jeszcze trochę oby starczyło do wizyty nie usmiecha mi sie kupowac na 100% jednego.
Teraz chyba poproszę o 4 op. pasków
-
Dorinka
Moja diab twierdzi ze jemy wszystko na co cukry pozwalają
Nawet białe pieczywo
nie komentuje grzeszków jeśli cukru w normie
bo jesteśmy w ciąży i nam i dzidzi tez się więcej należy. Jak kajzerka służy tak bardzo bardzo to czemu rezygnować?
Ja I tak obstawiam ze ci cukry spadły przez końcówkę ( no, za wyjątkiem sałatki)
-
nick nieaktualny
-
Żabka
Ale co się dziwisz ze paski ci idą skoro przez głupi glukometr masz nawet mierzyć się dwa razy? Poproś I o 5 opak. Moja na recepcie tylko poprawianp wypisuje 2 opak. Aj proszę o 4 to ona poprawia a jak się okazuje późniejsza wizyta to i 5 dopisuje
żabka04 lubi tę wiadomość
-
Żabko jak mam skok do 140 to nic nie robię, czekam aż sobie spadnie. Jak miałam raz 154 to mimo wody z cytryną, ogórka kiszonwgi wolno spadało, a potem skakalo do 130.
Teoretycznie przed posiłkiem powinnaś mieć < 105, ale jak nie spadnie do pory posiłku następnego to i tak zjedz, bo mozesz mieć wyrzut cukru po zbyt długiej przerwie.
Ja w poprzenim mc "zjadłam" 6 op pasków, a teraz mierzę tylko po nowościach lub dużych ilościach i na czczood diablicy mam 5 op i 3 z Wawy, ale oni dali mi 3 op na 5 tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 12:59
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kamcia ja w sklepie nie kupiłam truskawek bo nie bylo. Poskarzylam sie mężowi a on mowi ze do pracy kolega im przyniosl jak l4 przynosil i takie pyszne i slodkie. Wiec jak wroci jedziemy na wies do tego kolegi po truskawy
Fajnie ze macie pamiątki po kopaniuJa co bralam telefon do reki zeby swojego sfilmowac to sie uspokajal
Tak samo jak ktos reke przykladal zeby poczuć. Nawet mąż nie miał za bardzo okazji poczuc co on tam wyprawia bo od razu cisza byla.