X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostrzej wzięłam się za swoja wyprawke :) dokupiłam brakująca bieliznę (62-86) oraz zestaw minky

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbb3ce71d2d4.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b3678eb9c97.jpg

dzis kupilam pościel do łózeczka i kołyski-miałam dylemat, bo po emilce mam , ale stwierdzilismy, ze Piotruś musi mieć też coś swojego, co było kupione z myslą o nim i tylko o nim...
    drobiazgi kosmetyczno higieczne też w wiekszości kupione :D

Dorinka, goodwill, twardan, _polin lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minky piękne Kamcia.
    Ubranka też :-)
    Fajnie ze kupujesz :-):-)

Ja dzisiaj kupiłam czereśnie i truskawki:-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia zestaw Minky super :) Kompletowalas osobno czy na aukcji byl caly zestaw?

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Kamcia zestaw Minky super :) Kompletowalas osobno czy na aukcji byl caly zestaw?
    ja największy problem mialam z wyborem wzoru ...(wiedziałam ze szary bo taki wózek). Tez wiedziałam, jakie elementy chce. Udało mi się u jednego sprzedajacego kupić elementy i w tym samym wzorze ( tzn jak nie było na aukcji podduszki ze zwierzatkami, to mi ja szyli, tak samo motylek uszyli)
    spiworek do fotelika, kocyk z imieniem oraz becik juz mieli w ofercie. Becik nie ma rzepa, jest wiązany, do niego ta mniejsza podusia, wiec po rozłozeniu super kołderka na zime do gondoli (mniejsza niz kocyk oraz ciut grubsza)
    ale najgorzej miałam ze wzorem bo lubie prostotę ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam kocyk kupiony w smyku na promocji taki cienki bp stwierdziłam ze w lato to bede rzadko pewnie uzywac. Ale na jesień-zime chciałabym taki kocyk-kolderke z minky no i do tego podusie.
    A taki spiworek do fotelika to praktyczny jest?

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spiworka nie mialam przy Emilce, ale zawsze z fotelikiem jezdził z nami kocyk :) ten spiworek ma otwory na pasy, wiec po prostu wklada sie dziecko, zapina pasy i owija , a w samochodzie wystarczy odkryc dzidzie bez rozbierania. Na jesień czy wiosne wydaje sie super, zima uzywalismy kombinezon ( ale i tak mamy kombinezon po Emi w ksztacie spiwora z otworem na pasy miedzy nogami)

ja uwielbiam różne przerózne kocyki, ale nawet w spacerówce zawsze dwa jeździły z nami
    a na lato to flanelka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 13:59

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia bardzo ładne, ja też właśnie takie proste wzory lubię i też takich będe szukała :)
    ja dzisiaj później obiad, więc już po truskawkach, mniam, dawno nie jadłam :)
    w sklepie wszyscy kupują piwa i chipsy, dopiero potem skumałam że dzisiaj przecież mecz Polski wieczorem to dlatego.

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas była burza...wiec nie ide po truskawki :D ale jabłuszko i brzoskwinie mam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zbieram do warzywniaka :) Ide malego w dol przesuwać ;) Ciekawe czy dam rade NIE KUPIĆ czersni :) Odezwe sie później :)

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka idź idź poskacz trochę:-)

Właśnie mi cukry podskoczyć z nerwów bo z niczego innego.
    Wczoraj na obiad jadłam to co dzisiaj taka sama porcja.
    Wczoraj cukier 111 a dziś 125!:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Niewielka różnica
    125 to prawie norma (patrząc jednym okiem norma )
    Ciężką masz sytuacje ale pouklada się wszystko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutne ale prawdziwe:-(
    Poklocilam się z mężem.
    Muszę się wypłakac:-(
    Teraz mbie na siłę chce zapakować i wynieść do szpitala bo twierdzi że musiał pomyśleć.
    Szkoda ze prędzej się odezwał i zranił za nim pomyślał:-(
    Mam ochotę podrzec to skierowanie do szpitala.

Zrobiłam sobie melise może się trochę uspokoje......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 14:53

• martta Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko kiepska sytuacja, ale spróbuj się uspokoić, mam nadzieje, że meliska pomoże... i absolutnie nie drzyj skierowania

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabko popłacz
    ale szpitala nie odpuszczaj-wzmocnisz nogi, a mąz niech mysli sam!
    uspokój sie, dopakuj i kuruj na białych wczasach

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko te chlopy sa nieznosne. Moj wczoraj mnie tak wkurzal. Ciągle tylko na telefonie grał i sie platal z miejsca w miejsce. Ale moj cos wyrozumialy bo jak soe wkurzam to zamiast pyskowac i sie klocic zaczyna mnie durnym gadaniem rozmieszać a ja sie glupia daje :)
    Ale wazne żebyś zadbała o siebie wiec miej go gdzies. Dobre i to ze mu switlo ze zle zrobil.

Ja juz wrocilam. Jak sie pewnie domyslacie poleglam i kupilam 500g czereśni - bedzie na 3x. Język mi do dupy uciekał ponieważ byl bób - 7zl za woreczek. Taka okazja ale ja sie boje skorzystać :(
    A po powrocie szybko do WC i znow biegunka :| Moze mi pekinska kapusta nie sluzy albo papryka bo ostatnio codziennie jem salatke.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    A ja jestem pewna że Cię czyści przed porodem! !

goodwill lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka oooooo znowu czyści.
    To na pewno nie jest niestrawność itp do bardziej do porodu.
    Ale czyści cie juz trochę :-( mnie pogonilo jak wody odeszły i prosto do szpitala pojechałam.

Dziewczyny dziękuję za dobre słowo.
    Ja się boję najbardziej zatoru który może być przy zylakach :-(

Mąż przywiózł córkę ulga że nie musiałam w ten deszcz zasuwac.
    Mówi żebym poszła jutro do szpitala mam sobie jak nie robić bo sobie na złość robię a nie jemu.
    A na piątek ściągnie rodziców swoich i w sobotę jak wstanie to ich zawiezie do domu a ja w niedziele powinnam wyjść.
    Mówię że nie wiadomo czy wyjdę w niedzielę bo nie wiem czy zdążą zrobić badania to mówi że później będziemy się martwić.

Jak ma się pierwsze dziecko w brzuchu to jakoś łatwiej że wszystkim przy drugim to jednak jakiś problem.

W nagrodę za te płacze zjadłam czereśni miseczke 1l.
    Juniorkowi smakowało mam nadzieję że i cukry będą ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 15:51

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Z zylakami nie ma zabawy. Sama to wiesz. Do szpitala najlepiej po diagnostykę I leczenie. S reszta na bank się ułoży

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny oby bylo tak jak mowicie. Zazwyczaj jak mialam biegunke to bylo rownoznaczne z jezdzeniem po jelitach i dziwnymi dzwiekami a teraz nic. Nie boli mnie żołądek ani nie czuje przymusu zeby sie załatwić jak to przy biegunkach bywa wiec moze cos jest na rzeczy :).

Zabko wiadomo ze z 1 prościej bo myślisz wsumie tylko o sobie a tak to musisz najpierw wszystko zorganizować. Ja szczerze nie wyobrazam sobie 2 ciazy (gdybym miala ja tak przechodzić jak ta) z malym dzieckiem w domu. Ale podejrzewam ze majac juz dziecko w domu czlowiek nie mysli nawet o połowie odczuwanych dolegliwosci :)

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko na bank to stolec przepowiadajacy :) w końcu do dzisiaj masz czas :)
    Też mnie kusi bób w sklepie, ale chyba nie będę ryzykować bo gotowany ma wysokie IG, a ja nie umiem przystopować ;)
    Żabko dobrze, że mąż poszedł po rozum do głowy, tylko szkoda, że Ci nerwy napsuł, jak byś miała mało zmartwień.
    Nie bój się zatoru, połóż się na diagnostykę i niech radzą mądre głowy. Może do acardu dołączą Ci heparyne, albo jakieś inne leki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 16:37

‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ