X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • martta Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja na czczo dzisiaj 82.
    Kamcia wow, to super :-) oby tak dalej!
    Zabko powodzenie w szpitalu, niech szybko i bezproblemowo pójdzie.
    Twardan, Dorinka do rozpakowania przystąp! ;-)

o148p07w5riqasy7.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to super :( Ja zaczynam podejrzewać ze ty poprostu zadnej cukrzycy nie masz a twoje przkeroczenia to chwilowe zaburzenia w organizmie ;) U mnie rekord to 10 dni bez przekroczenia - nie do powtorzenia poki co :)

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kamcia gratki :-)

Agatia pojade jak królewicz sie wyśpi.....

Martta dobrze ci idzie :-)

martta lubi tę wiadomość

• goodwill Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć - rano 84 (magia, magia insuliny!), bez ketonów (jak tyle wpierniczyłam na noc, to nie dziwne :D

Kamcia - gratulacje, dobrze się prowadzisz! ;)

Twardan - cieszę się z informacji o wizycie!

Dziewczyny - 20 pełnia, te które gotowe mogą się rozpakowywać :P

Mi zostało dziś równo 30 dni. Zleciało... Jeszcze nie wszystko gotowe, ale z grubsza ogarnięte. Przygotowuje krocze do porodu, może mi coś z tego wyjdzie?

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko no tak zapomniałam, że chłop musi się wyspać ;) oni mają priorytety i priorytety... tylko 4 litery skopac ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha
    Palnelam to hasło że może cukrzycy nie mam, ale zaraz dodałam, że gdybym się nie pilnowala, to bym ładnych cukrów nie miała. ..ale też swoje pomyślałam-gdybym nie miała to oznaczałoby ze mam tę nietolerancje glukozy. Tak jak krzywa pokazała. ..ale okaże się po porodzie. Na pewno na dobre mi wyjdzie że nie tyje. Ale ja to wiem bo poprzednio w ciąży schudlam 12 kg. ..mam się nie stresować. Bo jest naprawdę pięknie (to cytat )
    Przyzwolenie nadal mam na każdorazowy pomiar :D 4 op na 3 tyg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jesli miała bym juz przenosić (tfu tfu - odpukac) to chcialabym urodzić 23.06. Po 1 dzień ojca wiec mąż miałby fajny prezent a po 2 to mamy wtedy rocznice slubu wiec fajna data :)
    Narazie mnie syn do szalu doprowadza bo cos nie chce dac o sobie znac a ja juz oczywiscie swiruje :|

goodwill lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też dziś dyskretny

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka to albo się rozpakowuj do 40 tc albo nogi na supełek ;) ale prawda taka, że syn zadecyduje kiedy jego pora.
    Masz biegunki, synek słabiej się rusza, czyli tak jaby się miało rozkręcić :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troszke zgrzeszyłam, ale tak świadomie ;) zrobiłam 4-godzinna przerwe w jedzeniu, tzn sniadanko przed 7 i kanapka teraz-przed 11
    ale az miło mi było ;)
    zastanawiam sie czy skokiem cukru to sie skończy, czy jutro ketonami

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrr ale mam nerwa. Kuzynowi meza ktory mieszka za granica w grudniu urodzilo sie dziecko. Podczas rozmowy na skypie kuzyn niby w zartach zwracal sie do meza chrzestny. Nie wiedzial jeszcze wtedy ze ja jestem w ciazy. Jakis czas temu okazalo sie ze przylatuja do Polski zrobic chrzciny ale o mezu jako chrzestnym ani slowa. Wyszlo ze wzieli na szybko jakiegos kolegę. Zdziwilo nas to troche bo nie wiedzialam czy sie o cos obrazili czy co. I dzis gadam z jego dziewczyna a co wyszlo???? Oczywiście tesciowa musiała swojego nochala wtrącić i zacząć mieszac
    Mama kuzyna to jej siostra. Tesciowa jak sie dowiedziala ze chrzciny mają byc 18.06 to zaczela dule truć siostrze zeby synowi przegadala ze ja mam wtedy termin i ze lepiej bedzie jak oni kogos innego znajda. Co stwierdzili ze pewnie nam bylo glupio odkrecic te wstepne ustalenia i dlatego tesciowa to zalatwila. Troche namacilam ale takie mam nerwy. Nie mowie ze nie miala racjj do konca bo fakt moglabym zaczac rodzic i co w ostatniej chwili by zrobili z chrzcinami ale odmowa to powinna byc kur.....meza decyzja !

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale chrzcin nie było jeszcze...wiec niech sie dowiedza kto namieszał i niech im teraz bedzie głupio do tego stopnia, zeby z tesciowa to przegadać :D
    fajna baba z tej teściowej ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko olejcie to :) wolą kolegę niech będzie kolega :) słuchają mataczenia teściowej ich problem, a Wy jeden problem mniej ;)

Zjadłam omlet, z czekoladą i bananem, do tego inka z mlekiem i leżing a cukier 110 :)
    Chyba uzalezniłam się od omletow i naleśników :) miałam się lenic, ale ruszam Do PiP po mąkę :)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia z ta Iza dostalysmy takiej piany ze szok. 2 mamusie zakichane zalatwiaja między sobą sprawy w doroslych synów. Ja od razu do meza za telefon - tez dostał nerwow. Dzwoni do niej spytac czy to prawda a ona dumnie odpowiada ze udalo jej sie zalatwic :/ Jakbysmy byli 5 letnimi dziecmi i jie umieli mowic. Zrobila z nas kretynow ktorzy za plecami tesciowa sie wysluguja. 2 miesiace podobno dupe im trula a my nic nie wiedzielismy. Za to sama na chrzciny sie teraz wielce wybiera. Ohhh mam nadzieje ze bede w tym czasie rodzic. Juz w glowie snuje wizje jak dzwonimy do niej duuuzo po wszystkim, ona z pretensjami czemu nie dalismy znac wczesniej a my odpwiadamy ze nie chcielismy przeszkadzac jej w uroczystosci :D

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinko
    bardziej jasne, że i ci rodzice dzidzi nie sa zadowoleni :) Nic na to nie poradzisz, sa tacy ludzi i juz, a tu wrecz w genach (skoro siostry)
    okropne to, tez by mi sie podobała ta wersja, która opisałaś :D Poród podczas uroczystości :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama imprezę to mam gdzies. Nawet wsumie lepiej bo po tym remoncie i 2 wizycie w miesiacu u gin z kasa jesteśmy nie najlepiej a nie chce juz ruszać oszczędnościowego. Dodatkowo wiadomo ze poród niedlugo a wiadomo jak to w szpitalu - lepiej kase miec pod reka. Ale fajnie ze z nia pogadalam bo dowiedzialam sie kilku ciekawych rzeczy. Np ze specjalnie czeka z wakacjami zeby zobaczyc na co my sie zdecydujemy bo w planie ma sie z nami wybrać. Maz miał mkec urlop w tym samym czasie co ona bo ton najlepszy czas na wyjazd (u nas w mieście zakrecaja ciepla wode w elektrocieplowni na 2 tyg i okoliczne zakłady mają wtedy wolne). Mieliśmy jechac do rodziny meza w gory ale tam wies i praca w polu wiec sie rozmyslilam bo nie po to maz bierze wolne zeby zamiast ze mna i dzieckiem u kogos w polu zapierniczac. Pojedziemy tam tylko na 3-4dni. Jak sie dowiedziala ze sie tam wybieramy to ona tez ma takie plany. Teraz mowie ze jakby kasa pozwolila to wyskoczylabym gdzies ale stwierdzam ze lepiej przemeczyc tydzien z zimna woda w zeby maz przelozyl urlop o tydzień (wtedy tylko tydzień by im sie pokryl) i miec spokojna głowę ze ewentualny wyjazd spedzimy sobie we 3 :)

3i49o7esw7obg123.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Nawet wsumie lepiej bo po tym remoncie i 2 wizycie w miesiacu u gin z kasa jesteśmy nie najlepiej a nie chce juz ruszać oszczędnościowego. Dodatkowo wiadomo ze poród niedlugo a wiadomo jak to w szpitalu - lepiej kase miec pod reka.

Dorinka, to jest właśnie dobre nastawienie! Jeśli mężowi nie jest przykro, że nie będzie chrzestnym, to tylko do przodu jesteście.
    Nie zrozumiałam tego ostatniego zdania - nie daj sobie wmówić, że coś jest płatne w szpitalu! Teraz i porody rodzinne i zzo jest bezpłatne!
    No, chyba że jakieś bajery chcecie, osobną salę czy jakieś cuda - to też $$$ się przyda.
    Nie ma tego złego...
    Nie denerwuj się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 12:53

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a jak twoj wynik po takiej dlugiej przerwie?

Ja zjadlam wlasnie kilka czersni i truskawek (ok 300g) i czekam na pomiar. Dodatkowo dzis na obiad naszla mnie ogromna ochota na ziemniaczki z mizeria i kotletami mielonymi :) Ciekawe jak cukier bo kotletow nie jadlam na diecie a i z mizeria uwazalam bo mam wrazenie ze mi troche podnosi. Sam kotlet powinien byc chyba ok bo nie dodam bulki i usmaze na kokosowym wiec zobaczymy. Udka z rozna dla mnie juz sa bee. Jadlam wczoraj i to juz nie moj smak.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Będą inne okazje bycia chrzestnym ;)
    A w wakacje trzeba odpoczywać. Tez od ludzi
    ale zdziwiłas mnie z wodą o.O ha mam bojler na prąd wiec sama sobie grzeje
    I słuchaj goodwill
    W szpitalu kasy się nie wyciąga

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goodwill nie nie - w szpitalu wszystko jest bezplatne. Tylko wynajeta polozna - 1000zl. Ale prawda jest taka ze jak kawy z ciastkiem nie kupisz to cie maja w glebokim poważaniu (przynajmniej jedna polozna taka jest i na nia trzeba brac poprawke jesli nie chcesz zeby cie zadreczyla). Dlatego nie mam zamiaru nikogo tam przekupywac czy cos ale jak niestety trafię na nia to wole byc przygotowana.

3i49o7esw7obg123.png
‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ