Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia oni zawsze robia jakies prace na elektrociepłowni. Czyszcza, naprawiaja i konserwuja na następny rok. Dlatego wiekszosc miasta ma urlop w tym samym czasie bo zakrecaja pare i zaklady nie maja jak pracowac. A ze maz od lat bral urlop wtedy co ja bo zawsze gdzies jechalismy to w tym roku nie chcial szefowi macic planow (szef bierze zawsze jak maz wroci) i wzial tak jak zawsze
-
Dorinko było 102 wiec z "głodu nie skoczyło " teraz zaliczyłam juz normalnie kanapkę i szparagi
chce mi się troszkę truskawek ale 1.nie chce mi się po nie iść (mam pół jabłka i brzoskwinie odłożone )2. Nic na ręce nie wyskakuje wiec to chyba alergia na truskawki
Kupiłam za to zapas fasolkiwczoraj mi smakowała.
Jajka mogę jeść codziennie (a teraz na odwyku ograniczyłam się do jednego co drugi dzień ). Dużo dobrego dla dziecka mają a przy moim podwyższonym ale i tak ładnym cholesterorze to nie problem.
Mielone robiłam standardowo tzn zawsze do mięsa daje bułkę tartą (nie namoczona bułkę ), obtaczalam w bulce i na oleju kokosowym. Cukry super. Ale dziś w markecie obserwowałam bułkę tartą -ta "moja" pakowana przez piekarnie ma inny kolor. Może dlatego mi cukrów nie podnosi? ??
Na myśl o ziemniakach trzęsie mną. ..ale zjadlabym sałatę ze śmietaną 'moja odwieczna wersja to z jogurtem. ..ale cukru nie mogę dać porządnie i chce mi się przez to płakać. Wytrzymam bez... a tak normalnie z mężem kupujemy 2 główki sałaty. Dwa duże jogurty i taką porcje zjadamy nie raz we dwoje na kolacje. ..ale nabiał to tez cukier prosty. .. -
nick nieaktualnyJa już w hotelu:-)
Zrobili usg z juniorem ok:-) A fikal!!!!!!!
Dostałam ochrzan co ja tu robię????
Oni nic nie mogą zrobić bo ja w ciąży zleca tylko usg żył( o to chodziło) co mój lekarz sobie wyobraża przecież w szpitalu tutaj nie mają angiologa mogłam sobie iść do lekarza na wizytę(prywatnie) wrrrr
Jak to ja mam cukrzycę ciężarna????? Przecież krzywa jest na czczo ok, no po godzinie..... Ale też jest ok.
Jakieś normy inne podawali wrrrr no ale odpuścił i mnie przyjęli.
Właśnie dostałam na obiad tylko zupke jej ja tu umrę.
Miła pani robiła mi usg wszystko ok nawet wody płodowe nagadalysmy się było miło. -
No wlasnie Kamcia ja uwielbiam salate i mizerie z jogurtem z dodatkiem cukru i octu
Na diecie nie daje bo cukru soe boje a ksylitolu czy stewii musiałabym duzo więcej wsypac. Ja wiem jak na mnie bulka działa więc tez nie zaryzykuję ale kusi mnie tylko jeszcze cebulka podsmażona do ziemnaczkow (ale skoro kotlety smazone to chyba soe bede musiala bez niej obejsc).
Zabko ciekawe kiedy nastepny posilek ci się będzie nalezal po takim "sytym" obiedzie
-
Dorinko
Dlatego mizerie robiłam 2 razy w lutym i to nie te smaki. ..szkoda. bo uwielbiam jogurt z cukrem do sałaty lub ogórków. Nawet do pomidorów. ..Narazie nie musze kombinowaćdziś albo fasolka albo kebab
Zależy czy porobimy na działce (strach się bać jak trawa wygląda -pewnie do kolan )czy pospacerujemy . Nagroda za pochwalę musi jakas być -
nick nieaktualny
-
A jednak
Jesteś "ciężkim " przypadkiemtyle ci dolega a w sumie nie dolega
widać ze nawet starych norm w cukrzycy się trzymają
musisz oba peny wyjąć
Najważniejsze by twoje żyły obejrzeli i coś zdecydowali. No i ten ból zlagodzili. Mąż struchleje i córcia poteskni i mamę bardziej docenia ty na łożu się wyciagniesz i odpoczniesz
-
Kamcia no smaki nie te ale mam ogromną ochotę na te mielone. Do nich zazwyczaj była gotowana kapusta no ale wiadomo jak to się dla mnie skończy. 2 ulubiona opcja to gotowana marchew - dla mnie też porażka przy cukrzycy więc zostaję mi tylko mizeria
Ale jeszcze mam dylemat bo może śmietana lepiej by wyszła cukrowo??
Dobrze zrozumiałam że mężuś wrócił?? -
Żabko dobrze, że USG chociaż zrobili. Wody masz w normie? Bo ostatnio pisałaś coś o afi 6 i mialase się dopytać.
Uwielbiam komentarze, po co pani przyszlat, przecież sama się nie skierowałas... co za świat, co za ludzie...
Czyli zrobią usg zylaka tak? -
Śmietana cukru nie ma więcej jak jogurt. Wiadomo że jest bardziej tłusta. Ale inaczej jak zjesz w tej mizerii łyżkę śmietany czy cała. Ja śmietanę ostatnio zajadalam do botwiny. I zero wpływu na cukry (bo przecież kartonika nie wypiłam ). A ty taki fenomen w związku z gotowanymi warzywami ze nie dziwie się ze kombinujesz
mnie warzywa (np fasolka ) ratują na diecie . Miesowstret nadal!
A mężu wrócił wczoraj wieczorem. Dziś niestety musiał do pracy jechać. A że wczoraj już na progu podpadl (wypil piwo co już poczułam po otworzeniu mu drzwi )to było bez euforiirano jeszcze mu przypomniałam co zrobił ( pijąc to piwo ). A teraz niech cierpi - totalny odwyk
-
Do mielonych (oprócz mizerii i sałaty ) uwielbiam buraczki. ..ja mogę. ..
Marzy mi się moja /babci kapusta zasmazana (świeża zasmazana, nie kiszona ). Nauczyłam się robić jak babcia i nie ma trzeciej smaczniejszej. Ale niestety znów wersja dużo cukru, śliwki suszone i ocet -
nick nieaktualnyagatia wrote:Żabko dobrze, że USG chociaż zrobili. Wody masz w normie? Bo ostatnio pisałaś coś o afi 6 i mialase się dopytać.
Uwielbiam komentarze, po co pani przyszlat, przecież sama się nie skierowałas... co za świat, co za ludzie...
Czyli zrobią usg zylaka tak?
Wody płodowe są ok w normie ale nie powiedziała ile.
I usg żył nóg zrobią ale nie wiedzą kiedy bo to na zlecenie.
Także mogę tu dłużej zostać.
Mąż stwierdził że jeśli tak by było to wypisze urlop szybciej a na wczasy nie pojedziemy a zaliczka przepadnie. -
Agatia bo przecież Żabka mając dziecko i cały dom na głowie nie ma co robić wiec chodzi po lekarzach i prosi się żeby ją do szpitala położyli
Jeszcze lato więc darmowe wakacje jak znalaz
Kamcia ja śmietane daje za każdym razem do sosu jak robie czyli 2-3x w tyg i cukier jest ok. A jogurtu nie mam za bardzo przetestowanego stąd moje rozterki
No to nieładne 1 powrotne wrażenie mąż zrobił. Ale ja bym była chyba tak steskniona że pewnie bym puściła to bokiem -
Dorinko
Przed ciążą jadłam jogurt nat Danone
Albo bardzo mi i moim hormonom podpadl albo się nie stesknilamale drzwi otworzyłam i poczułam perfumy! !!lampeczka się zapaliła i zanim buzi dał powiedziałam chuchnij
wyszło szydlo
Przepraszal 3 razy
No jak on mógł! Smrodzic mi po 3 tyg ! -
Hahaha Kamcia sorki że sie śmieje ale zawsze mnie zastanawia czemu facet jak sie napije to ratuje się perfumami lub gumą do żucia
Myślą że to jakaś magia zadziała i alkohol wyparuje jak sie popsikają
Mój raz wrócił od brata z gumą do żucia i to było podejrzane. Byłam wtedy po popołudniówce wykończona i pewnie poszłabym się umyć i spać a jemu by się upiekło
-
Dorinka
Nie wiem czemuale czy zrobił to świadomie to nawet nie wiem
w progu juz bylo podejrzane
gumy nie lubi
I chyba byłaby dziwniejsza. Ale myśli zaczęły się od tego ze nie znam tego zapachu (a to płyn po goleniu nowy zakup przed poligonem ). I nie wiem co mnie tak wkurzyło . Czekałam pół dnia aż dojedzie z jednostki do domu i mógł mi chociaż powiedzieć ze piwko wypił. A tak wyszło ze wypił i jeszcze chciał kamuflowac
I jeszcze jeden fakt mnie rozbawił. Kilka dni temu był w sklepie. Wracając mówi mi przez telefon ze poszedl z koleżanką. ..normalne. aż nagle pyta czy nie mam nic przeciwko ? I to dopiero dawało do myśleniapowiedziałam ze teraz to mnie zastanawia