Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dzisiaj z lenistwa przez ten skwar zamówiłam sobie obiad. Rybka na parze w sosie koperkowym, ziemniaczki i jakaś tam średnia surówka ale w ostatecznym rozrachunku było całkiem smacznie
ciekawe tylko jaki cukier później będzie. A dziś dla odmiany po śniadaniu mi wywaliło na 140..nie mam pojęcia dlaczego bo zawsze śniadanie rozkładam na 2 godziny i nigdy nie było przekroczenia w takim systemie. No cóż, zobaczymy jutro
Jak sobie radzicie w takie upały? Mam pozamykane okna a i tak gorąco jak grom. A jeszcze ogarniam powoli mieszkanie po remoncie z grubsza..Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
A mi się wydaje ze to może dlatego ze już w pokoju było gorąco bo słońce dawało nawet przez rolety, drzwi sypialni były zamknięte i trochę się spociłam pod kołdrą bo spałam po śniadaniu jeszcze.. Straciłam wodę jakby nie było to może dlatego. Sama nie wiem bo gluko leżał przy łóżku na półce więc z nim wszystko okej.
Kamcia zazdroszczę rolet w domu. Ja mam tylko w sypialni. Na resztę okien nie zakładaliśmy bo to 3 piętro ale jak widać się przydająCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
ja mam rolety wewnetrzne ale te 100% zaciemnienia
rano mam slońce na 3 pokojach więc tu okna zamykam i zaslaniam, na balkonie rozkładam duzy parasol
a z drugiej strony mieszkania okna uchylam, popołudniu i te zamykam i zasłaniam
cały dzień włączony wentylator
w zanadrzu mam jeszcze mniejszy wentylator
nabrałam wprawy w zeszłym roku , jak radzić sobie z upałem w moim mieszkanku
i ja tez 3.pieterkoWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 16:08
agusza lubi tę wiadomość
-
A jak będziesz sobie radzić z wózkiem na 3 piętrze? Bo ostatnio zaczęłam się zastanawiać jakby to zorganizować. Mam wąską klatkę stosunkowo a na dole przy skrzynkach stoi już jeden wózek i jedna spacerówka..więc chyba będę musiała wózek targać na trzecie..
Po obiedzie 149butelka wody w ruch..
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Piję zawsze ale nie zaczynam od razu tylko jakieś 20 minut po posiłku dopiero. Moja dietetyk mówiła żeby trochę odczekać żeby się w żołądku zupa nie zrobiła od razu.
W ciąży zapotrzebowanie na insulinę czasem wzrasta z dnia na dzień więc jak jutro też tak będzie to zwiększam przelicznik w pompie i po zabawie. Jeszcze obserwuję nocną kanapkę bo po niej ostatnio też miewam za dużo.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Agusza
Widzę ze mamy dosłownie takie same przyjazne klatki schodowe
Napisze jak robiłam za pierwszym razem
Zawsze było tak ze mając gondole nigdy się nie zdarzyło abym sama wychodziła na spacer. Mąż znosił wózek a ja mała a na gore razem wózek wnosilismy. Ale na polparter na 3. piętrze ponieważ u mnie w piwnicy konserwatorzy ze spółdzielni mieszkaniowej palą papierosy i jakby wózek stał niżej to by przesiakl fajami. Na polpietrze wózek przypinalam do rur zapięciem rowerowym
Ze spacerówka nie miałam już problemu (i oby teraz tak było ). Spółdzielnia mieszkaniowa na zewnątrz budynku ma pomieszczenie gospodarcze gdzie tak naprawdę ludzie trzymają rowery. Zamykane na klucz. Dorobiliśmy sobie klucz i tam wózek stał -żadnego schodka
Teraz też tak planujemy. U mnie na dole tylko jeden wózek . Gondola na korytarzu na naszym piętrze a spacerówka na zewnątrz
Po sąsiedzku para z 4.piętra trzymała wózek w aucie.
Jest u nas pomieszczenie pt wozkarnia ale sąsiad je zajmuje. Ale moja piwnica jest bardzo bardzo wąska i głęboka. Balabym się nawet tam schodzić. -
agusza wrote:Piję zawsze ale nie zaczynam od razu tylko jakieś 20 minut po posiłku dopiero. Moja dietetyk mówiła żeby trochę odczekać żeby się w żołądku zupa nie zrobiła od razu.
W ciąży zapotrzebowanie na insulinę czasem wzrasta z dnia na dzień więc jak jutro też tak będzie to zwiększam przelicznik w pompie i po zabawie. Jeszcze obserwuję nocną kanapkę bo po niej ostatnio też miewam za dużo.jedyne co lubię z klusek i tym podobnych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 16:49
-
Tylko ze u mnie woda to i tak tylko dodatek. Jak za mało podam insuliny to sama woda też cudów nie zdziała.. A szkoda
we wtorek mam diab to zobaczę co ona powie tym razem na te moje przekroczenia..
Kamcia, auto u nas nie wchodzi w grę bo mąż jeździ do pracy a drugie jest małe i wózek nie wejdzie. W piwnicy też nie bo mała no i rzeczy tam pełno i do tego rowery itd.. Ale jeszcze mamy trochę czasu na opracowanie jakiegoś systemuCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Agusza ja wiem, że u Ciebie woda cudów nie zdziała, ale może chociaż pomoże ciut, ciut
u mnie skoki są w kratkę, ale w te upały coraz częściej lub na granicy, fakt, że się mniej pilnuje, bo do 130 mam przykaz jeść
Ja szare kluski jadłam z duszą na ramieniu, ale aż mnie skręcało, taką miałam ochotę na nie. Wkurza mnie tylko to, że lepszy cukier po siwych kluskach niż po chlebie
Ach ta cukrzyca... nie ogarnie się jej.