X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan dto słaby rekord po śniadaniu ;)

twardan lubi tę wiadomość

• agusza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj z lenistwa przez ten skwar zamówiłam sobie obiad. Rybka na parze w sosie koperkowym, ziemniaczki i jakaś tam średnia surówka ale w ostatecznym rozrachunku było całkiem smacznie :) ciekawe tylko jaki cukier później będzie. A dziś dla odmiany po śniadaniu mi wywaliło na 140..nie mam pojęcia dlaczego bo zawsze śniadanie rozkładam na 2 godziny i nigdy nie było przekroczenia w takim systemie. No cóż, zobaczymy jutro :)

Jak sobie radzicie w takie upały? Mam pozamykane okna a i tak gorąco jak grom. A jeszcze ogarniam powoli mieszkanie po remoncie z grubsza..

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza
    okna pozamykalam i pozasłaniałam o 7 rano i wiatrak chodzi od 8 rano w domu az fajnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza mi ostatnio wywaliło cukier w kosmos jak gluko leżał na słońcu.
    Ja dzisiaj zgrzeszylam i zjadłam gotowe kluski ziemniaczane, więc pewnie będzie kosmos, ale w tyłku z tym :)

• agusza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się wydaje ze to może dlatego ze już w pokoju było gorąco bo słońce dawało nawet przez rolety, drzwi sypialni były zamknięte i trochę się spociłam pod kołdrą bo spałam po śniadaniu jeszcze.. Straciłam wodę jakby nie było to może dlatego. Sama nie wiem bo gluko leżał przy łóżku na półce więc z nim wszystko okej.

Kamcia zazdroszczę rolet w domu. Ja mam tylko w sypialni. Na resztę okien nie zakładaliśmy bo to 3 piętro ale jak widać się przydają:)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam rolety wewnetrzne ale te 100% zaciemnienia
    rano mam slońce na 3 pokojach więc tu okna zamykam i zaslaniam, na balkonie rozkładam duzy parasol
    a z drugiej strony mieszkania okna uchylam, popołudniu i te zamykam i zasłaniam :)
    cały dzień włączony wentylator
    w zanadrzu mam jeszcze mniejszy wentylator ;)
    nabrałam wprawy w zeszłym roku , jak radzić sobie z upałem w moim mieszkanku ;)

i ja tez 3.pieterko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 16:08

agusza lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agusza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak będziesz sobie radzić z wózkiem na 3 piętrze? Bo ostatnio zaczęłam się zastanawiać jakby to zorganizować. Mam wąską klatkę stosunkowo a na dole przy skrzynkach stoi już jeden wózek i jedna spacerówka..więc chyba będę musiała wózek targać na trzecie..

Po obiedzie 149 :( butelka wody w ruch..

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza ja po kluskach ziemniaczanych z sałatą i wodzie z cytryną cukier 119, załapałam się na styk, ale chyba z litr wody wypilam ;)
    A pijesz wodę po jedzeniu?

• agusza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję zawsze ale nie zaczynam od razu tylko jakieś 20 minut po posiłku dopiero. Moja dietetyk mówiła żeby trochę odczekać żeby się w żołądku zupa nie zrobiła od razu.

W ciąży zapotrzebowanie na insulinę czasem wzrasta z dnia na dzień więc jak jutro też tak będzie to zwiększam przelicznik w pompie i po zabawie. Jeszcze obserwuję nocną kanapkę bo po niej ostatnio też miewam za dużo.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza
    Widzę ze mamy dosłownie takie same przyjazne klatki schodowe :D
    Napisze jak robiłam za pierwszym razem
    Zawsze było tak ze mając gondole nigdy się nie zdarzyło abym sama wychodziła na spacer. Mąż znosił wózek a ja mała a na gore razem wózek wnosilismy. Ale na polparter na 3. piętrze ponieważ u mnie w piwnicy konserwatorzy ze spółdzielni mieszkaniowej palą papierosy i jakby wózek stał niżej to by przesiakl fajami :( . Na polpietrze wózek przypinalam do rur zapięciem rowerowym
    Ze spacerówka nie miałam już problemu (i oby teraz tak było ). Spółdzielnia mieszkaniowa na zewnątrz budynku ma pomieszczenie gospodarcze gdzie tak naprawdę ludzie trzymają rowery. Zamykane na klucz. Dorobiliśmy sobie klucz i tam wózek stał -żadnego schodka
    Teraz też tak planujemy. U mnie na dole tylko jeden wózek . Gondola na korytarzu na naszym piętrze a spacerówka na zewnątrz

Po sąsiedzku para z 4.piętra trzymała wózek w aucie.

Jest u nas pomieszczenie pt wozkarnia ale sąsiad je zajmuje. Ale moja piwnica jest bardzo bardzo wąska i głęboka. Balabym się nawet tam schodzić.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też gdzieś czytałam ze pije się po. ..ja nigdy nie piłam do posiłku. Jedynie do śniadania mam kufel wody bo bez niej nie przelkne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    Piję zawsze ale nie zaczynam od razu tylko jakieś 20 minut po posiłku dopiero. Moja dietetyk mówiła żeby trochę odczekać żeby się w żołądku zupa nie zrobiła od razu.

W ciąży zapotrzebowanie na insulinę czasem wzrasta z dnia na dzień więc jak jutro też tak będzie to zwiększam przelicznik w pompie i po zabawie. Jeszcze obserwuję nocną kanapkę bo po niej ostatnio też miewam za dużo.
    Ja jak piję ze 20-30 min przed pomiarem to cukier ok, ale piję dużo do rzeczy, po których wiem, że skoczy. Dzisiaj kupne kluski ziemniaczane z dużą ilością mąki, a zjadłam z pół paczki ;) jedyne co lubię z klusek i tym podobnych ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 16:49

• agusza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze u mnie woda to i tak tylko dodatek. Jak za mało podam insuliny to sama woda też cudów nie zdziała.. A szkoda ;) we wtorek mam diab to zobaczę co ona powie tym razem na te moje przekroczenia..

Kamcia, auto u nas nie wchodzi w grę bo mąż jeździ do pracy a drugie jest małe i wózek nie wejdzie. W piwnicy też nie bo mała no i rzeczy tam pełno i do tego rowery itd.. Ale jeszcze mamy trochę czasu na opracowanie jakiegoś systemu :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • agusza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, oddalabym królestwo za szare kluski.. Ah, co to byłby za rarytas ;)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza ja wiem, że u Ciebie woda cudów nie zdziała, ale może chociaż pomoże ciut, ciut ;) u mnie skoki są w kratkę, ale w te upały coraz częściej lub na granicy, fakt, że się mniej pilnuje, bo do 130 mam przykaz jeść ;)
    Ja szare kluski jadłam z duszą na ramieniu, ale aż mnie skręcało, taką miałam ochotę na nie. Wkurza mnie tylko to, że lepszy cukier po siwych kluskach niż po chlebie ;)
    Ach ta cukrzyca... nie ogarnie się jej.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza
    Dlatego na początek zakładam wnoszenie gondoli. ..czyli spacerki znów wspólne z mężem :D znoszenie gondoli i stelaża się nie sprawdziło 'i tak ciężko. A mała była z grudnia wiec odpadło wynoszenie dziecka bezpośrednio na zewnątrz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agusza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia masz rację - nie da się tego ogarnąć na sto procent niestety..

Kamcia - takie uroki mieszkania w bloku ;)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza
    Ale ja szczerze wole mieszkać w bloku niż w domku :D taki ze mnie leń :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agusza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Kamcia no faktycznie może trochę :P a ja z kolei dużo bym dała żeby mieć malutki domek. Nawet szeregówke niedużą:) kiedyś mieszkałam w domku to wiem jaka to wygoda :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza
    ale w bloku ogrzewanie mam właczone cala dobę :) o sprawy techniczne dbaja :D klatkę schodowa sprzataja :) terenu wokoło nie musze ogarniać :) ja to miastowa, blokowa :D nawet mąz (pochodzi ze wsi) takie aspekty docenia :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ