X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Hipotrofia- za małe dziecko
Odpowiedz

Hipotrofia- za małe dziecko

Oceń ten wątek:
  • NaszCud Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil gratulacje kochana:* w końcu jesteście razem:* zdrówka dla Was

Basia dużo dużo zdrówka dla Filioka, dzielny chłopczyk dacie ze wszystkim radę:* będzie dobrze. Sto lat szkrabie
    U nas problemy z brzuszkiem które zostały nam ze szpitala . W szpitalu był na nan ale też nie chciał sam kupek robić. A jak robił to rzadko albo po rurkach bądź czopku i w domu to samo . Nawet patyczki mu nie pomagają zbytnio A sam nie robił w ogóle.
    Tak się męczy tak się spina A kupki nie ma. Zmieniamy mu mleko z nenatalu bo chyba jest za ciężkie to mleko i wczoraj pierwszy raz miał hipp combiotik i trochę lepiej było mniej się spinal ale miał bardzo gazy, kupki brak. Nie wiem już co mamy zrobić:( w szpitalu miał nan i też były problemy.
    Ale poza tym jest tak cudowny i kochany . Grzeczny ale meczu się A mi serce pęka. Cieszę się że już jesteśmy w komplecie.
    Może któraś z Was pomoże co mamy zrobić? Bierze żelazo pewnego czasu pewnie to ez ma wpływ dodatkowy na to.

05.2019r- 7tc💔
    06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
    19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
    21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
    07.12- mamy ❤6+1
    21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
    19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
    24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
    23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
    25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
    ⏰️13:07
    ⚖️3000g
    🪈54cm
    age.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu sto lat dla synka!!! Dobrze, że już wiecie na czym stoicie, dostaniecie leczenie, synek będzie drobny, ale sprawny intelektualnie, a to też ważne ;*

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu 100 lat dla Filipka 😍😍😍😍😍😍😍😍zwlaszcza duzo zdrowia i radosci :)
    No i dobrze,ze juz macie diagnoze bo wiecie co dalej robic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia powodzenia ❤

• Elizaa8 Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam zazdroszczę że już jesteście po tej drugiej stronie. Mi ten stres od początku wkoncu wyjdzie bokiem. Nie potrafię się nie bać. A z każdym dniem jest co raz więcej lęku 😖😖😖 mam w głowie ciągle myśl, że nie da się być zdrowym skoro problemy zaczęły się już od 20 tygodnia😟 Basiu tak myślałam o silverze jak zaczęłaś pisać o chorobach których i tak nie da się wykryć w mikromacierzach i też się nad tym głęboko zastanawiam, że to może to. I może głupio to zabrzmi ale licytuje się z losem jakie choroby genetyczne są spoko a które nie...i spośród tych ktore powodują taka hipotrofie to ta wydaje mi się najlepsza opcja 😰 naczytalam się przesadnie różnych publikacji na temat cornelia de Lange i teraz mam obsesję że to na pewno to. Tak jak mówię już mozg mi odmawia posłuszeństwa..u mnie póki co głowa na 34 tc ciałko i nogi 31 tc. No i 34 tc ciąży więc niedługo się zapuszkuje do szpitala żeby tam już totalnie stracić zmysły.🙈🙈🙈🙈

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elizaa naprawde 34tc to już sporo. Uwierz. Ja trafiłam do szpitala w 23tc. To był dramat... a może nie trafisz póki jeszcze Cie nie dali...
    I kochana nie czytaj.. ja też niepotrzebnie wyszukiwałam nie wiadomo co i sie denerwowałam niepotrzebnie. Bo okazało się zupełnie co innego niż ja wyszukiwałam....
    Ja już nic nie zmienię, wiem co jest i musimy z tym żyć. Wierzę że wszystko będzie dobrze.
    U Ciebie nie sądzę że to co u nas bo macie wagę znacznie lepszą.
    Zobaczysz ze wszystko będzie dobrze i na strachu sie skończy:*
    Nasz Cud nie pomogę co do brzuszka bo u nas było wręcz na odwrót kup za dużo... a też miał podawane żelazo... może inne dziewczyny pomogą.

inessa lubi tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elizaa A ile waży maluch?

inessa lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Basiu polubilam za to nie czytanie netu bo to jednak bardzo doluje.
    Tez chcialam zapytac ile wazy maluszek Elizy?
    U nas wiedzielismy o hipotrofii juz ok 17-18 tc do tego czasu w obu ciazach z hipo dzieci byly wieksze o tydzien a potem nagle zatrztmanie na koniec zwolnienie nawet o 4/5 tyg.
    Nam np.nikt nie zalecal zadnych dodatkowych badan profesor uznal,ze taka moja uroda iz rodze male dzieci no i mpje choroby mogly choc nie musialy miec wplyw na hipotrofie u 2 dzieci.

Nasz Cud a moze podpytaj o zmiane zelaza czasem probkemy z brzuszkiem dzieci wlasnie maja przez nie.
    Druga rzecz to duzo kladz Go na brzuszku wtedy latwiej sie odgazuje. Moja corka miala i biegunki i zaparcia zreszta do teraz ciezko ida jej kupki :( okazalo sie niedawno,ze ma b.lekkie ale jednak wzmoz9ne napiecie miesniowe w obrebie miednicy bylam raz na razie u fizjoterapeuty i jest lepiej na szczescie nie ma w innych miejscach wzmozonego napiecia co potwierdza wcxesniejsze badania.
    A my po rozmowie z neonatologiem podaealismy do zelaza cebion wit.C aby lepiej sie wchlanialo i kupki byly nawet za duzo i luzne. Za to my walczylismy b.dlugo z kolkami u obojga dzieci wg lekarzy byla to wina niefojrzalwgo ukladu pokarmowego. A i mielismy nieprzekarmiac dziecka bo wtedy brzuszrk nie nadaza z trawieniem.
    No ale tak to u nas wygladalo moze warto jeszcze pediatre podpytac.
    Pozdrawiam cieplo !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 08:56

• Elizaa8 Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w poradni hipotrofi i tam zaczęła mierzyć jakaś studentka co pierwszy raz mierzyła w takim tygodniu zaawansowanym.. i mi wyliczyła na 1500 niektóre pomiary były mniejsze niż z lipca 🙈 wkur***się na maxa bo nie było nad nią żadnej kontroli i poszłam najpierw do prowadzącego a potem jeszcze dodatkowo do faceta który ma doświadczenie w badaniach usg. U jednego wyszło 1800 coś a u drugiego 1900 coś ale wiadomo zawsze margines błędu 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza najlepiej jednak aby mierzyl jeden lekarz prowadzacy bo potem tylko stres.
    A druga sprawa kto w takiej poradni pozwala mierzyc samej studentce wrwrwr przeciez to wielki stres dla mam a co dopiero jak takie rozbieznosci wychodzą.
    A dokladnie w ktorym jestes tygodniu i dniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 10:47

• Elizaa8 Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja rozumiem że ktoś też się musi nauczyć ale to było słabe, że ktoś nieporadnie to robił mega długo i przepływy nawet nagle maciczne mi zajebiste wyszły... Gdzie od 20tc mam już je z oporem..także ostatni raz się tam zjawiłam. Obecnie 35. We wtorek kolejna kontrola u prowadzącego i już ponoć skierowanie mam dostać. 🤯

• Nalia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam u Was?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, spoźnione zyczenia urodzinowe dla Filipka. Przykro mi, ze Filipek ma jakikolwiek zespol i wiadomo, ze liczylas jak kazda mama na to, zeby byl zupelnie zdrowy. Dobrze ze ten zespol jest w nieznacznym stopniu i dzieki lekom bedzie mogl osiagnac wyzszy wzrost, a najwazniejsze ze bedzie sie normalnie rozwijal intelektualnie. Bo to jest wg mnie najgorsze, uposledzenie umyslowe...Niech sie Filipek dobrze chowa, otoczony opieka i miloscia rodzicow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 20:47

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilismy z wakacji wczoraj w nocy. Fajnie bylo, choc podroz do byla straszna bo i maly i starszak zwymiotowali. Z postojami wlacznie jechalismy prawie 10 godzin. Moj brat mnie nastraszyl bieszczadzkimi niedzwiedziami i normalnie uwierzylam ze jakis stanie na naszej drodze, zwlaszczw ze na szlakach byly tabliczki „uwaga niedzwiedzie” :) Powrot byl lepszy no tak ustawilismy jazde ze jechalismy wtedy kiedy maly spal, a ze byl zmeczony to mial 2 drzemki po 2,5 godziny, z 1,5 jechal nie spiac, ale rozbite na raty. Mielismy super miejscowke, miesiac wczesniej ten budynek zostal wykonczony i przed nami byla tylko jedna rodzina w tym apartamencie. Byly 4 apartamenty na fajny budynek w formie nowoczesnej stodoly. Nad nami mieszkali znajomi, a po drugiej stronie jakas para ktorej non stop nie bylo i jeszcze jedna rodzina, ktora wychodzila zawsze rano a wracala wieczorem. Takze bylo dosc bezpiecznie jesli chodzi o epidemie.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety oprocz fajnych wakacji, po powrocie napadly mnie tez leki o zdrowie malego. Dosyc czesto ostatnimi czasy zdarza mu sie zwymiotowac. Poza tym raz mial taki rozowo- pomaranczowy pot na poscieli tam gdzie lezala jego glowa. Przeczytalam ze te objawy moga sugerowac uszkodzenie watroby i zeby spedzic te wakacje wesolo i na luzie musialam wyprzec te informacje ze swiadomosci.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • NaszCud Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nadal problem z kupkami no ale pomagamy mu i wczoraj nawet sam raz zrobił.
    Byliśmy u pediatry mówiła to samo co w szpitalu że musi nam dojrzeć.
    To ze jest wcześniakiem jest na sztucznym mleku problemy i właśnie ze bierze żelazo kumuluje i stąd te problemy. Ale mam nadzieję że nam się to ustabilizuje
    Zauważyłam że jest trochę niespokojny gdy śpi. Skierwczy i rusza dużo rączkami i nóżkami (nie wiem jak to inaczej ująć) po prostu niespokojnie śpi. To mnie martwi trochę.
    Byliśmy u fizjo musimy pilnować go bo ma trochę asymetria i musimy zawracać uwagę zeby na lewą go kłaść . Bo on bardziej na prawa . I że do 6tyg życia musimy obserwować bo bardziej próbuje nóżki niż je podkurcza jak to noworodek
    Ale ogólnie jest dobrze. W poniedziałek ważył nam 2840 także jak na moje stresy że nie chciał nam jest w domu na początku to przyrost i tak ładny bo ponad 200g

Misiabella lubi tę wiadomość

05.2019r- 7tc💔
    06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
    19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
    21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
    07.12- mamy ❤6+1
    21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
    19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
    24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
    23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
    25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
    ⏰️13:07
    ⚖️3000g
    🪈54cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane 😍
    Co u Was slychac?
    Jak Maluszki?
    Pozdrawiam i pamietam 😍😍😍

Evli lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozpoczęliśmy starania od 2 malucha, ale właśnie dziś dostałam okres. :/ W tym cyklu się nie udało. :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia to oby ten nowy cykl byl b.owocny 😍😍😍

• Elizaa8 Znajoma

Wysłany: 9 września 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 września przyszła na świat moja córka Ola. Porod siłami natury przez 9 h i skończyło się cesarka że względu na spadki tętna. Waga 2180, 48 cm i 10 punktów. Miałyśmy już wyjść ale troszkę musimy się ponaswietlac bo żółtaczka nam wyskoczyła. Co za ulga że już jest po tej stronie😌😌😌😌

inessa, Evli, Misiabella lubią tę wiadomość

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ