Hipotrofia- za małe dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJusta87 wrote:Moje drogie...a mialyscie male brzuchy?bo mo w szpitalu polozne zwracają na to uwage...co poteguje moj strach...
-
Cześć dziewczyny,
Nie mam czasu nadrabiać, ale chciałam dodać otuchy wszystkim martwiącym sie mamom.
Ja urodziłam córeczke w 36 tyg.ciąży. Na badaniach tydzień przed porodem lekarka oszacowała wagę na 1680g, na izbie przyjęć na 1600g, a mała urodziła się z wagą 1970g.
Za tydzień kończy miesiąc i wszysko pieknie nadabia - waży już prawie 5,5 kg.ayka, inessa, Ania-nowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAniu, Twoja Lenka jeszcze ma szansę podgonić do wagi Karolinki. W wiadomości Myszy wkradł się chyba błąd, bo jej Córka za parę dni kończy 4 miesiące. Być może u Lenki nie będzie to 5,5 kg za miesiąc, ale pewnie ok. 5 kg.
Podwyższony ALAT i AspAT u dzieci do 1 roku życia może być fizjologiczny jeśli wynik jest w granicach 40-200 IUL/L. Czasem może być spowodowany infekcją np. pęcherza lub może być odroczoną reakcją poszczepienną. Jest też wiele chorób, które je podwyższają. Bez badań to ciężko określić czym to jest spowodowane. Na razie się nie martw i czekaj na badania w szpitalu. -
nick nieaktualnyAniu, to nie jest tak źle. Moja pediatra mi kiedyś powiedziała, że zazwyczaj podwyższone próby wątrobowe u niemowląt są fizjologiczne. Jak to stwierdziła "głupie zatwardzenie może je podwyższyć". Czekaj na badania, bo być może to nic poważnego. Dobrze, że lekarze sprawdzą to w szpitalu. Daj znać jak już coś się wyjaśni.
Ania-nowa lubi tę wiadomość
-
Justa87 wrote:Moje drogie...a mialyscie male brzuchy?bo mo w szpitalu polozne zwracają na to uwage...co poteguje moj strach...
ja w pierwszych dwóch ciążach miałam mały brzuch, nikt mi nie wierzył jak szlam do porodu i mówiłam który to tydzień. Teraz jestem w 32tc i w porównaniu do poprzednich ciąż to brzuch mam ogromny! Tym razem jest szansa, ze nie urodzę hipo ale dopiero po porodzie wszystko będzie wiadome.ayka, Ania-nowa, inessa lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny. Urodzilam Dzidziusia w 36 tyg. z wagą 2280. Powodem było niewydolne łożysko, choć cała ciąża była bardzo stresująca, skurcze, krwawienia, za krótka kość udowa, aż w końcu spadające tętno płodu i szybka decyzja o CC... Właściwie całą ciążę się bałam czy dziecko będzie zdrowe, czy ciążę uda się donosić do bezpiecznego etapu, umierałam ze strachu czy nie padnie łożysko... Cała ciąża przeleżana na zmiane w domu i w szpitalu, wstawanie tylko do WC. Nawet nie zliczę tych wszystkich bezsennych nocy i wylanych łez. Na szczęcie wszystko skończyło się dobrze! W piątek na badaniu Dzidzia mając 7 tygodni ważyła już 4300 ☺ Ma apetyt i pięknie nadrabia. Więc Dziewczyny głowa do góry, ciąża nie trwa wiecznie, a nagroda jest cudowna! Trzeba wierzyć, że dzieciaczek jest zdrowy, że cały ten stres i wysiłek zostanie Wam wynagrodzony! Hipcie naprawdę szybko wszystko nadrabiają ☺ Trzymam za Was kciuki!
Amus87, 0202oliwcia, Justa87, Ania-nowa, ayka lubią tę wiadomość
Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
nick nieaktualnyAnia-nowa wrote:ALAT 109U/I AspAt 195 U/I
jak mial 1,5 roku czy 2 latka mial kolo 60 ale normy są chyba do 65 jakoś a dla dorosłych do 35Ania-nowa lubi tę wiadomość
-
35t 2d i waga 2100g...oby dociagneła do 2600:)
Czy z racji tego ze szykuje się male dziecko musiałyście leżeć wcześniej w szpitalu?Ania-nowa, ayka lubią tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Justa87 wrote:35t 2d i waga 2100g...oby dociagneła do 2600:)
Czy z racji tego ze szykuje się male dziecko musiałyście leżeć wcześniej w szpitalu?
ja nie. Procz przewidywanej niskiej wagi dziecka wszystkie inne wyniki miałam prawidłowe, wiec nikt mi nawet o cesarce nie mówił.ayka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJusta87 wrote:35t 2d i waga 2100g...oby dociagneła do 2600:)
Czy z racji tego ze szykuje się male dziecko musiałyście leżeć wcześniej w szpitalu?