Hipotrofia- za małe dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena8411 wrote:Klaudia a co ogólnie powiedział lekarz. U mnie w 35+5 podobna sytuacja. Główka di przodu o 2 tygodnie nozki wypadaja na dany tydzien ciąży a brzuszek do tyłu o dwa tyg. U mnie przepływy też ok. Piję też medargin 3 razy dziennie. Teraz we wtorek mam kontrolną wizytę będę w 37+5
Lekarz powiedział ze bardzo szczupla jest i brzuszek malutki ale jeszcze sir mieści w siatce centylowej i powiedział ze bedziemy sie martwic dopiero jak spadnie ponizej normy.
Mowil ze wszystkie wyniki sa dobre wiec poprostu bedzie mala i juz i zebym sie nie obwiniala ze to nie wina diety ani nic.
Jest dobrej mysli kazal przyjechać za 3 tygodnie i liczy ze dzidzia bedzie lepiej tyc po medarginie -
Klaudia a mozesz napisać na jaki tydzień ciąży wyapdają te wymiary które podałaś wcześniej. Ja też mam nadzieje zę medargin pomogł. Za dobry to on noe jest ale czego się nie robi dla dobra dzidziusiaLena8411
Usg I trymestru w normie
Test podwojny ryzyko niskie
Nifty wynik prawidłowy
Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
Echo serca płodu OK -
Mama88 wrote:Hej Klaudia ja tez mieszkam w UK. Ja od usg w 28 tyg miałam robione w szpitalu usg pomiarowe co 2 tyg w celu sprawdzenia wzrostu oraz przepływy w każdym tygodniu.
A to masz problemy z lozyskiem lub przeplywami? -
Klaudia ja przepływy miałam dobre. Mnie właśnie położna wysłała na usg i od tego czasu byłam pod kontrola. Ale - na zawroty głowy, zasłabnięcia, dreszcze w nogach itd bo kiepsko się czułam dostałam paracetamol pokaz położnej te wyniki z usg i poproś o dodatkowe wydaje mi się ze nie powinna tego zbagatelizować. Dobrze, ze masz zaufanego lekarza, ja nie miałam innej opcji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 22:07
-
Mama88 wrote:Klaudia ja przepływy miałam dobre. Mnie właśnie położna wysłała na usg i od tego czasu byłam pod kontrola. Ale - na zawroty głowy, zasłabnięcia, dreszcze w nogach itd bo kiepsko się czułam dostałam paracetamol pokaz położnej te wyniki z usg i poproś o dodatkowe wydaje mi się ze nie powinna tego zbagatelizować. Dobrze, ze masz zaufanego lekarza, ja nie miałam innej opcji.
Tak tez zrobie pokaze wyniki i moze akurat zareagują -
Mam porównanie bo pierwsza ciąże prowadziłam w Polsce i byłam w niezłym szoku, ze tu ani razu ginekologa na oczy nie widziałam. Także poza tym, ze miałam kontrole to z prowadzenia ciąży zadowolona nie byłam. A co do służby zdrowia to prawda, tu lepiej nie chorować. Narzeka się na polska sd, ale nie ma porównania moim zdaniem.
-
Mama88 wrote:Mam porównanie bo pierwsza ciąże prowadziłam w Polsce i byłam w niezłym szoku, ze tu ani razu ginekologa na oczy nie widziałam. Także poza tym, ze miałam kontrole to z prowadzenia ciąży zadowolona nie byłam. A co do służby zdrowia to prawda, tu lepiej nie chorować. Narzeka się na polska sd, ale nie ma porównania moim zdaniem.
Jesli chodzi o dzidzie to jak u ciebie to wyglada ? Zaczela cos rosnac lepiej ? -
Klaudia moja córka skończyła 7 miesięcy, za kilka dni mam ważenie i mierzenie wiec zobaczymy ile urosła. Ubrania nosi na 6-9mcy, urodziła się z waga 2.68kg, na pomiarze w skończonym 7 tyg 4.2kg i 54 cm, na 3 mce 5.5kg i około 60cm. Ma jeden ząbek wyszedł równo na 7 mcy, nie raczkuje jeszcze ale turla się, siedzi z podparciem. Je ładnie.
inessa lubi tę wiadomość
-
Klaudia ja nawet u nas w aptece w PL nie mogłam dostac tego od ręki. Ale spokojnie ogarniaj jak najszybciej przesyłkę z PL. Zaczniesz pic troszkę później ale dzidzia na pewno nadgoni.
klaudia382 lubi tę wiadomość
Lena8411
Usg I trymestru w normie
Test podwojny ryzyko niskie
Nifty wynik prawidłowy
Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
Echo serca płodu OK -
Nie wiem czy tu maja w aptekach ale raczej nie bo ja żadnych tego typu specyfików nie dostałam. A lekarz nie mówił skąd możesz to dostać? W każdym razie tak jak Lena napisała ogarniaj wysyłkę z PL i zaczniesz pic nawet trochę później ale dobre i to.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 12:43
-
nick nieaktualny
-
Mama88 wrote:Nie wiem czy tu maja w aptekach ale raczej nie bo ja żadnych tego typu specyfików nie dostałam. A lekarz nie mówił skąd możesz to dostać? W każdym razie tak jak Lena napisała ogarniaj wysyłkę z PL i zaczniesz pic nawet trochę później ale dobre i to.
Lekarz mówił ze jest na ebay.uk lub na amazonie ale niestety nie ma w jedyn angielskim sklepie jest ale pisze ze wysylka od 3 do 25 dni...
Mama kupiła mi w polsce i dzis juz wysłała najszybszą wysylka. -
nick nieaktualnyNo to sie ciesze ale gdyby ktoras z Was potrzebowala to ja mam. A patrzylam na larginine ta jest jeszcze drozsza niz medargin ja nie wiem czemu to wszystko tyle kosztuje az przykro jest.
A piszecie o preplywach u mnie w cobu ciazach mialam super przeplywy mimo moich chorob i lyzecxkowan a z synkiem mialam dodatkow w macicy miesniaka,dwunaczyniowa pepowine i cukrzyce ciazowa i przeplywy super nawet gdy juz wod nie bylo az profesor byl w szoku.