X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Krwiak na macicy a ciaza
Odpowiedz

Krwiak na macicy a ciaza

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chantel wrote:
    Dziewczyny wy serio przy tych krwiakach tak plackiem musicie leżeć? Mi lekarz mówił że to aż nie wskazane, leżeć ile się da,odpoczywać, nie dźwigać, ale mówił że leżenie plackiem wg najnowszych badań nie jest zalecane...ale widzę, że większość jednak ma nakazy leżenia

Ja przeleżałam 8 tygodni. Albo w łóżku, albo na kanapie w pozycji półleżącej. Tak mi zalecali lekarze. Mówili, że mogę pójść np. do parku, ale mam tam siedzieć na ławeczce a nie chodzić. Nic przez te 8 tygodni nie robiłam: nie sprzątałam, nie dźwigałam, nie gotowałam. Mąż mnie wyręczał, a jak chciałam coś zrobić, to kazał mi leżeć i się oszczędzać.

Też słyszałam, że leżenie plackiem nie jest teraz zalecane, ale ja jak tylko wstawałam od razu dostawałam bóli brzucha (tak jak przy miesiączce), więc naturalnie sama z siebie wybierałam leżenie.

• jadwiga1981 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku całkowite leżenie nie przyniosło efektów wręcz przeciwnie. Gdy pozwoliłam sobie na mały spacerek było o niebo lepiej. I efekty w postaci krwiaka mniejszego o 2cm. Owszem polegiwałam jak najwięcej jednak nie plackiem. I psychicznie lepiej też się czułam.

Jadwiga1981
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety i mnie to spotkało :(
    Wczoraj w łóżku dostałam krwawienia i szybko pojechałam do szpitala. Tam usg i diagnoza krwiak pod dzieckiem, przy ujściu szyjki oraz częściowe odklejenie kosmówki. Nic się nie da zrobić, brać dalej luteinę, mam się oszczędzać i tyle. Na szczęście jutro mam usg u swojego lekarza oraz prenatalne.

Już we wcześniejszej ciąży miałam krwiaka (ale bez krwawień), krwiak się wchłonął, kosmówka przykleiła a dzieciątko po tygodniu od dobrych wieści zmarło :(

Jestem znowu przerażona tym krwiakiem, boję się, że znowu stracę ciążę:( Jak tutaj żyć:( Nie mam już sił :(

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • jadwiga1981 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi trzymaj się zaleceń lekarza. U mnie kosmówka była odklejona na 1/2 powierzchni. Krwiak był pod i obok dzidzi. Mimo, że lekarze nie dawali szans a moja gin powiedziała, że w każdej chwili mogę poronić nie poddałam się. Teraz u mnie już 16tc.

rudi lubi tę wiadomość

Jadwiga1981
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie krwiak całkowicie się wchlonal :-) jestem po usg.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• jadwiga1981 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas super wiadomość :). Mam nadzieję, że ja w maju będę mogła się pochwalić brakiem krwiaka :)

Jadwiga1981
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się cieszę,niestety mój miesniak się powieksza,ale mam się tym nie martwić.hm

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• rudi Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy miałyście nakaz leżenia? Bo mi doktorek z IP powiedział, że mogę chodzić tylko mam się oszczędzać. Ale ja od początku tej ciąży się oszczędzam, a bardziej niż na leżąco się nie da.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tyljo jak plamilam to mialam leżeć. Potem się oszczędzać,nie szaleć i nie dźwigać.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• rudi Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczę co jutro na wizycie powie mi lekarz. Oby było wszystko dobrze.

kas50, Kamilam8 lubią tę wiadomość

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi musisz wierzyć, że będzie dobrze :-), mimo wszystko krwiak to nie wyrok.

Dziewczyny ja dzisiaj wybieram się wieczorem na nadprogramową wizytę, ciekawe jak maluch no i krwiak, jest jeszcze a może już się wchłonął? Miałam tej nocy sen, że się powiększył.....

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat50 - cieszę się że krwiak zniknął ;)

Rudi - no ja cały czas mam leżeć, co prawda krwiak już mi się trochę rozmył, ale na ostatnim USG lekarz jeszcze widział jak są ślady spływającej krwi. Jeszcze 2 tygodnie i może w końcu wstanę bo leżę już 4 tygodnie. Wizytę mam 12.05. Pewnie też lekarz wolał abym leżała bo wcześniej miałam poronienie i stwierdził że pomimo że krwiak zanika to i tak jest to nadal traktowane jako ciąża zagrożona. A wiesz jaka jest wielkość krwiaka? To też ma znaczenie bo jak jest większy od dziecka to jest duże zagrożenie, dlatego pewnie niektórzy też leżą aby dziecko podrosło i miało większe szanse ;)

Jolcia - trzymam kciuki! Pewnie już go nie ma ;)

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty :-) dajcie znać po co i jak :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• rudi Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie krwiaka lekarz nie znalazł. Powiedział, że jak był, to się opróżnił i jest już ok.
    To możliwe, że w ciągu 2 dni tak szybko znikł?
    Mam nadzieję, że się znowu nie napełni. Już nie krwawię ani nie plamię.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak był mały to mogl się szybko wchłonąć :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg - krwiak jest, ciągle się reorganizuje ale na zagraża mojemu ponad 4cm szczęściu.
    Przy okazji zobaczyłam coś cudownego - mały skacze :-) po prostu cudny widok :-)

05.11.2016 Antoś ❤

• jadwiga1981 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia teraz będzie już tylko lepiej :). Mój maluszek na usg leniwy. Na prenatalnych uparciuch odwrócić się nie chciał aby zbadać przezierność karkową. No, ale pomału zaczyna dawać znać o sobie.
    Też bym już chciała wiedzieć co z moim krwiakiem. No ale cierpliwość popłaca więc 10.05 spodziewam się dobrych wiadomości.

Jadwiga1981
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia to super wieści ! :) ja mam wizytę 12.05 więc jadwiga łączę się z Tobą w cierpliwości bo już nie mogę wytrzymać cały czas leżąc :) Jadwiga a w końcu zbadałaś tą przezierność? Co właśnie jak dziecko się odwraca i nie można tego zmierzyć? ja mam wizytę o 21.30 i może to śmieszne ale sobie wkręciłam że dziecko będzie spało i też nic nie będzie można zmierzyć :P

jadwiga1981, Jolcia1985 lubią tę wiadomość

• jadwiga1981 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doooti po zjedzeniu batona i spacerze ponownie miałam badanie. Maluch uparty nadal był, ale chyba dla świętego spokoju odwrócił się do badania. Potem chyba uśmiechnął się, pokazał tyłek i dalej poszedł spać ;). Lekarka wcześniej pukała w brzuch, mi kazała kaszleć. Ciekawe po kim taki uparciuch rośnie ;).

Jadwiga1981
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak będzie z moim, mam nadzieję, że pięknie się ułoży do badania :).

Taka mała ciekawostka, w szpitalu byłam od 06.04, na sali u nas była dziewczyna, która leżała z krwiakiem, szedł jej 3 tydzień leżenia wtedy. wyobraźcie sobie, że ją dzisiaj spotkałam, dalej leży :( no masakra jakaś :(.

05.11.2016 Antoś ❤

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ