Krwiak na macicy a ciaza
-
WIADOMOŚĆ
-
Eh ten krwiak to psychicznie mnie wykończy. 29.02. po raz kolejny znalazłam się w szpitalu z powodu krwawienia. Przeleżałam 4 dni. Lekarz po usg tylko stwierdził " to cud że dziecko jeszcze żyje". Krwiak ma wymiary 22x18mm. A dzidzia zdrowo rośnie. Mam nadzieję, że gdy pójdę na wizytę 15.03. będzie wszystko dobrze.Jadwiga1981
-
ja mialam na początku ciąży krwiaka o wielkości 3,5cm x 5cm!!! bralam luteinę i chodziłam do pracy - lekarz nic nie mówił, że muszę leżec i itp. powiedział, że powinien się wchłonąć. faktycznie na wizycie kontrolnej ok 12tc po krwiaku nie było śladu. także brzuchy i cycki do góry i będzie dobrze !!!
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Byłam wczoraj u lekarza. Krwiak zamiast się zmniejszać to rośnie i 4cm. Pani dr powiedziała, że zaczyna się organizować więc mam nadzieję, że zniknie w końcu. Dzidzia ładnie rośnie. Serduszko też bije. Lekarka powiedziała, że muszę w każdej chwili być przygotowana na najgorsze. Jednak ja wiem, że będzie dobrze. Maleństwo dało radę przy dwóch dużych krwawieniach więc z dziadem też sobie poradzi. Kolejna wizyta 05.04 a 08.04 badania prenatalne. Przyjaciółka stwierdziła, że będzie dziewczynka silna i uparta jak mamusia . Teraz jestem w 9t5d. A od 5t walczę z dziadem.
izulala lubi tę wiadomość
Jadwiga1981 -
nick nieaktualnyJa też walczę z dziadem od 5tc.
Najpierw był mały na 5mm, potem 18mm, potem 35mm.
Na ostatnim usg (po 3 tygodniach od tego 35mm) okazało się, że zmalał do 15mm i pani doktor powiedziała, że prawdopodobnie na prenatalnych, które mam 30.03. już go nie będzie. Zobaczymy.
Głowa do góry! Damy radę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 17:06
agatia lubi tę wiadomość
-
U mnie zaczęły się brązowe plamienia. 25.03 wyleciało sporo tego. Potem kilka dni lekkie plamienia i dzisiaj tj 30.03 znowu sporo. Mam nadzieję że dziad w końcu postanowił zniknąć. Chcę w końcu na 100% zacząć cieszyć się ciążą a nie martwić co przyniesie kolejny dzień. 05.04 wizyta u gin i oby były dobre wieści.
Rutelka a jak u Ciebie? Jak po badaniach prenatalnych?Jadwiga1981 -
Dolaczam. Jestem w 10tc,wczoraj pojawil się u mnie śluz z krwią,pojechalam do szpitala,zrobili usg i bach...krwiak:/ na szczęście ciąża rozwija się prawidlowo,zostalam na obserwacji w szpitalu. Biorę duphaston 2x2 i leżę.
-
nick nieaktualnyTo ja do Ciebie dołącze aby nie było Ci smutno Ja tydzień temu w 8 tyg dowiedziałam sie ze mam krwiaka kosmowkowego 2 cm podczas gdy dziecko miało 1.2 cm. Leżę cały tydzień w domu w łożku i sie ruszam tylko do toalety. Biorę duphaston, acard i żelazo. Jeden dzien jest lepszy inny gorszy. Czy masz plamienia ? U mnie sie pojawiają praktycznie codziennie raz więcej raz mniej i trochę sie niepokoje. Mam wizytę u lekarza w czwartek to sie dowiem co sie zmieniło.. Oby w dobra stronę
-
Ja mam tylko śluz zabarwiony na różowo przy podcieraniu,wkladka po nocy i teraz sucha. Jestem po poronieniu w listopadzie w 6tc i oczywiście wariuje. A Ty jakie masz te plamienia? Ile duphastonu bierzesz?
-
nick nieaktualnyNa początku miałam tez różowe przy podcieraniu. Potem takie malinowe. Wczoraj mnie cos mega zabolało i mi wyleciało trochę krwi, niby nie żywej ale tez nie jakiejś mega ciemnej tez schizuje za każdym razem jak w toalecie jestem. Tez miałam poronienie w grudniu w 7 tyg. Duphastonu biorę 2x1 tabletkę. A wiesz jakiej wielkości go masz? Podobno najlepiej poczekać tak do 11, 12 tygodnia jak już ryzyko jest mniejsze, a dziecko jest większe od krwiaka to i szanse sa większe. Niebezpiecznie jest tak jak ja mam ze krwiak jest dwa razy większy niż dziecko.. Ale mam nadzieje ze dziecko już trochę nadrobilo ale stresy mam niesamowite.. Wolałabym leżeć w szpitalu tak jak Ty ale lekarz powiedział ze wierzy ze bede leżała wiec nie ma sensu abym była.
-
W porownaniu do plodu ktory ma 3cm krwiak jest dużo mniejszy wg obrazu usg,ale nie zapytalam dokładnie jakiej jest wielkosci. Duphaston biorę teraz 4x1.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 13:40
-
nick nieaktualnyAle jak lekarz Ci nie mowil to chyba nie ma co panikować u mnie w 7t3d wykrył krwiaka wiec zarodek był jeszcze mały. Nie pozostaje mi nic jak czekać do czwartku i dowiedzieć sie co sie zmieniło.. Tez dziwie sie czemu tak mało duphastonu biorę no ale nie bede dyskutować z lekarzem...
-
Hej dziewczyny, niestety ale jestem w podobnej sytuacji, duzy krwiak. Zostal zdiagnozowany w 7w1d, byl wiekszy od pecherzyka i malego, krwial znajduje sie na gorze. Nie plamie, ale i tak dostalam skierowanie od swojej lekarki do szpitala. Bylam zalamana bo to jest poronienie zagrazajace a my tak dlugo staralismy sie o tego maluszka. Ze szpitala wyszlam szybko, w 8w1d, krwiak ponoc mniejszy a maluszek urosl. Jestem w domu ale z nakazem lezenia. Jutro mam wizyte kontrolna 9w1d, mam nadzieje ze bedzie lepiej. Praktycznie caly czas leze i nic nie robie. Co do lekow to praktucznie od poczatku ciazy biore duphaston 3x2 oraz luteine dopochwowo 2x1.
Dziewczyny, musi byc dobrze, prawda? Musimy myslec pozytywnie.1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
nick nieaktualnyJolcia, ja tak samo miałam (mam?) ze krwiak większy od zarodka i to dwukrotnie, zlokalizowany koło pęcherzyka plus odkleja mi kosmowke - czyli wszystkie chyba najgorsze opcje... No co mamy zrobic, musimy byc dobrej myśli.. Dzisiaj mam 8t2d wiec minął tydzień od tamtego czasu, mam nadzieje ze krwiak nie urósł a dziecko urosło.. Dowiem sie w czwartek. Czytałam gdzieś ze z krwiakiem to niby ma sie 50 proc szans, ale zwiększasz o 30 proc szanse jak dzielnie leżysz.. No to leżymy.. Trzymam kciuki za Was !
-
Powodzenia na wizytach w tym tyg. aby to cholerrstwo wchlanialo sie nam i aby dzidzie rosly sobie zdrowo1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
05.11.2016 Antoś ❤
-
nick nieaktualny
-
Jestem juz po kontroli, jest zdecydowanie lepiej ale lezenie i tak czeka mnie do konca I trymestru. 2 tyg temu krwiak mial dokladnie 2,84 cm, dzisiaj 0,78 cm, maluszek tez urosl, ma juz 2,33 cm. Musi byc dobrze umowilam sie juz na ptenatalne na 11.05.
Trzymam kciuki za Was1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
05.11.2016 Antoś ❤
-
nick nieaktualny