X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Krwiak na macicy a ciaza
Odpowiedz

Krwiak na macicy a ciaza

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosienka - no niestety trzeba swoje wyczekac. Ja teraz czekalam 3 tygodnie na wizyte i powiemcWam ze pozbylam sie tego cholerstwa!! Czego również i Wam życzę :) Dziecko uroslo trzykrotnie od ostatniego razu, machalo raczkami i nóżkami az nie chcialo sie zmierzyc, parametry genetyczne bardzo dobre i nie muszę robic papy, a najwieksze zdziwienie to ze podal juz nam plec i będzie dziewczynka :) :)

Gosienka090 lubi tę wiadomość

• Gosienka090 Znajoma

Wysłany: 13 maja 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doooti Mam tylko nadzieję że wszystko będzie dobrze☺ A tobie gratuluję że się pozbylas tego dziadostwa... i super że już wiesz jaka płeć. Ty jesteś w 13tc? Teraz niech mała rośnie zdrowo. A nadal masz leżeć czy już tylko się oszczędzać?

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po prenatalnych wszystko dobrze :-) jest kość nosowa, nt w normie, wszystko na swoim miejscu i bez zmian :-). Na 80% będziemy mieli syna, ja to czuje na 100% :-).

Ja praktycznie non stop leże od mmm 07.04, teraz pozwalam sobie na wiecej w domu (spacery po mieszkaniu, czasami cos delikatnie posprzatam) ale jednak ciagle leze. Dzisiaj piereszy raz od dawnawyszlam z domu :-) do lab na badania i jakis wiekszy stanik chcialam kupic, wrocilam zmeczona i juz leze :-). L4 mam praktycznie od poczatku ciazy tzn od pierwszej pozytywnej bety :-)

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• Gosienka090 Znajoma

Wysłany: 13 maja 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia to super że wszystko jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 11:40

• Gosienka090 Znajoma

Wysłany: 13 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu nie pokazuje całej mojej wiadomości?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia - super że u Ciebie też ok! :)

Gosienka - lekarz powiedział że normalnie mogę powrócić już do życia. Nie mam biegać dzisiaj ale mogę już sobie powoli chodzić, jak gdzieś chce to też mogę wyjechać.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia gratuluje syna :-)

Ja odebralam wyniki Pappa,ryzyko ZD zmalalo do 1:8594.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 12:30

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Gosienka090 Znajoma

Wysłany: 13 maja 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doooti No to super masz! Żeby wszystko szło dobrze teraz. Dzidzia Żeby zdrowo rosła. Mam nadzieję że ja za jakiś czas też będę miała takie dobre wieści

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odbyłam pierwszy spacer od 6 tygodni i trochę mnie wykończył a szłam tip topkami ;) Gosienka - generalnie widać że te krwiaki wystarczy przeczekać, żeby to zrobić trzeba mieć trochę cierpliwości ale za to potem już mam nadzieję że zostanie nam to wynagrodzone ;)

• Gosienka090 Znajoma

Wysłany: 13 maja 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O spacer świeże powietrze ja narazie marzę heh... Mam nadzieję że jak przytulimy pierwszy raz nasze dzieciątka to od razu zapomnimy o lezeniu i wszystkich obawach. Na kiedy masz termin?

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godia z doświadczenia wiem, ze do lezenia mozna przywyknac ;-) nagle taki tryb zycia staje sie normalny, standardowy.
    Moja pani doktor jest niestety na razie przeciwna powrotowi do w miare normalnego zycia. Ale zobaczycie, dla kazdej z nas przyjdzie ten dzien, ze z maluchem bedzie smigac na spacerek :-);i to nie 15 min tylko dluzej :-)

05.11.2016 Antoś ❤

• kas50 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia przeciez krwiak się wchlonal to czemu nie mozesz wychodzic? Ja funkcjonuje normalnie,minal już miesiac od pobytu w szpitalu,póki co krwiaka nie ma.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• rudi Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od tygodnia mam drugiego krwiaka (pierwszy mi się wchłonął) ale mogę chodzić. Plamię nadal i bardzo się martwię :(
    Skąd to dziadostwo się bierze? :/

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Gosienka090 Znajoma

Wysłany: 13 maja 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział że do końca nie wiadomo skąd one się biorą. Ja na obecną chwilę mam 3 krwiaki i cały czas mam leżeć. Nawet na pole nie wolno mi iść. Tylko siku i kąpiel pod prysznicem. Jolcia to nadal masz cały czas leżeć czy możesz np wyjść na pole?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosienka - na 20.11.2016 (wg USG), 25.11.2016 (wg OM).

Jolcia - no pewnie że skakać od razu nie będę. Szłam sobie dzisiaj mega wolno, polegiwałam też w domu, czasami coś przetarłam. Wiadomo z dnia na dzień będę pozwalać sobie na więcej ale trzeba być ostrożnym :) np jutro znajomi mają wesele no to nie jadę do nich (bez przesady :D ).

• Gosienka090 Znajoma

Wysłany: 13 maja 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doooti ja mam na 8 grudnia wg USG.
    Ja to chyba do końca ciąży jeśli będzie wszystko dobrze szło to będę się bała cokolwiek robić w domu... chyba będę polegać cały czas na mężu

• jadwiga1981 Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze trochę i półmetek :). Szczęśliwa, że krwiaka nie ma i oby tak już zostało do końca. W czerwcu dopiero się dowiem o płeć bo maluch zakrywa lub tyłek pokazuje hi hi. Cieszę się z tymi którym krwiak zniknął i trzymam kciuki za te dziewczyny które zmagają się z dziadem. Jestem przykładem, że 4cm bydlak poszedł precz. I dziękuję za tak silną dzidzię, że trzymała się dzielnie podczas dwóch krwotoków i odklejeniem kosmówki na 1/2 pęchęrzyka.

Gosienka090 lubi tę wiadomość

Jadwiga1981
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna jak dzidzia silna a i w matkach silna wola walki to wygramy :-).
    Kas, moja pani doktor jest hmmm bardzo ostrozna co do mnie, troche czasu nam zajelo zanim udalo sie, byly tez cykle wspomagane (iui) a w styczniu ptzeszlam zabieg laparoskopii i histeriskopii. Tyle przeszlismy ze teraz lepuej dmuchac na zimne :-).
    Ogolnie to moge juz chodzic, ale maja to byc krotkie, spokojne spacery.
    25.05 idziemy na wesele, praktycznie na miejscu, wiec w razie czego zawsze mozemy wrocic do domu no i oczywiscie tance hulance odpadaja.
    Co do zakazow od p. doktor - chodzenie po sklepach.
    Dooti u mnie termin wg om i usg to 20 lub 19.11 :-)

05.11.2016 Antoś ❤

• jadwiga1981 Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój termin wg usg 14.10 a wg om 17.10.
    Jestem też już coraz spokojniejsza. Nie mogę się doczekać na czerwiec aby zobaczyć uparciuszka. Wtedy po raz pierwszy mój M zobaczy maleństwo na usg bo zdjęcia to nie to samo ;).
    Pozdrawiam i spokojnego weekendu życzę

Jadwiga1981
  • Gosienka090 Znajoma

Wysłany: 14 maja 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma któraś z Was macice dwurożną?

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ