Mamy leżące
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam! Ja po ponad miesiecznych pobytach w szpitalach od wyjscia czyli 17.11 caly czas leze. Teraz jestem w 30 tygodniu a do szpitala trafilam ze skurczami w 25 tygodniu. Teraz po tonach lekow jest lepiej ale tylko jak leze bo jak wstaje to od razu brzuch twardnieje. Moja szyjka w szpitalu miala 28 mm a od lezenia i luteiny wydluzyla sie do 35. Pozdrawiam wszystkie lezace przyszle mamusie.Mój Aniołek 23.09.2013 [*]
-
Witajcie, ja od miesiąca też jestem leżąca, a dopiero 19 tydzień... Najpierw miałam krwiaka, jak zniknął pojawił się problem ze skracającą się szyjką. Właśnie wczoraj wróciłam ze szpitala i jestem bardzo zmartwiona tą szyjką. Mam 19 tydzień, a moja szyjka jest króciutka, bo ma tylko 1,6cm. Miałam operacyjnie zakładany szew okrężny, ale na tak krótkiej szyjce trzyma się on tylko na jej końcówce i z jednej strony zaczął już spełzać. Lekarz podjął decyzję o założeniu dodatkowo pessara, ale też nie dało się go tak założyć, żeby objął całą szyjkę. Ta moja szyjka ma bardzo dziwny kształt, z jednej strony jest dłuższa, z drugiej króciutka i właśnie pessar wszedł tylko na tę dłuższą część. Niby jestem podwójnie zabezpieczona, ale tylko częściowo. Lekarz przedstawił nam syuację jako krytyczną. Bardzo się boję o mojego synka, bo to jeszcze wczesny etap ciąży... Cały czas leżę na uniesionym łóżku, żeby miednica i nogi były wyżej. Niby mogę wyjść do wc, ale boję się wykonać jakiegokolwiek ruchu. Czy któraś z was miała podobnie z szyjką?
-
3/4 leżąca
Niby do końca nie muszę ale im więcej tym lepiej więc wstaję na mycie, do toalety i zrobić sobie jedzenie (ale obiadów już nie gotuję). Z wyjść na tak zwane miasto to badania, lekarz i ewentualnie po lekarzu jakieś ciacho . Leżę praktycznie od 8 tc - na różnych etapach z różnych powodów. Do cc zostało niecałe 8 tygodni...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 16:11
Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*] -
Zazdroszczę Wam, że już jesteście na tym etapie... maluch już sobie poradzi... a ja dopiero 16 tydzień. Jak pomyśle, ile mi jeszcze zostało to ciarki przechodzą.. U mnie od 10 tyg bóle brzucha jak na miesiączkę, najpierw szpital a teraz w domu ale zaczęłam mieć uczucie twardego brzucha. W środę wizyta, boję się, że znów czeka mnie szpital...
-
Ja też leżę. Skurcze od 15 tc. Teraz dodatkowo szyjka skróciła się o 1 cm w ciągu miesiąca. Wizytę mam 28 czerwca. Mam nadzieję że szyjka będzie co najmniej taka jak ostatnio lub dłuższa. Łudzę się ze ta róznica w długości to był bład pomiaru.
-
Hej. Dolaczam do lezakujacych mamusiek.
Leze drugi tydzien i dostaje kota, bo to dopiero 9 tydzien, a jeszcze tyle przede mna... Dostalam silnego krwawienia, 4 dni w szpitalu i teraz leze w domu, ale mam plamienia... Siedze do 2h dziennie, bo kregoslup mnie bardzo boli. Kompletnie nie umiem sie odnalezc w tej poziomej pozycji. Ogarnia mnie strach... Nie moge odpedzic sie od zlych mysli... -
W 6 tyg ciąży miałam krwotok ze skurczami, 6:30 do szpitala! , od tamtego czasu reżim łóżkowy, Luteina dopochwowa 3x4 dopochwowo i 3x2 podjęzykowo. Pózniej plamienie utrzymywało się ok 2 tyg. Teraz zaczęłam 14 tydzień od tygodnia pozwolenie od lekarza na prowadzenie oszczędzającego trybu życia z wychodzeniem. Moje biodra dostały mega w kość, ból od ciagłego leżenia był straszny, do tego mdłości. Ale mówiłam sobie ze dla Okruszka jestem w stanie wszystko przetrwać ❤️
-
nick nieaktualny