Mamy leżące
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama Eryka to super wieści to już 35 tydz wow czas pędzi jak szalonyStarania od 2017 r.
Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
15dpt - Beta Hcg - 4174
24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡
36+6 - A. już na świecie! 🥰💓
-
MamaEryka wrote:Niesmowicie. Czasem dłuży sie i dłuży a czasem pach i już 35. Dopiero co było 30 i bałam się że nawet do 34 nie dotrzymam 🙈 oby ostatnie dwa tyg zleciały i potem moge rodzic
-
Te upały to na tą chwilę najwieksza zmora... zawsze ciężko znosiłam upały, jeszcze przed ciążą. Plus jest taki że mieszkam pod samym lasem więc jest ciut chlodniej niż w dużym mieście. Do tego mam wiatraczek 🙈 wczoraj jadac do lekarza na full klimie i tak lało się ze mnie 😅 a miedzy moim miejscem zamieszkania a gabinetem były aż 4 stopnie roznicy. Ale wszystko jest do zniesienia 😊 byleby jakoś dotrwać do końca...
W dodatku chodzę jak małe sumo a mąż ma ubaw i robi "bam" na kazdy moj krok 😅
No i chyba dla mnie najgorsze noce. Śpię np. godzinę na jedym boku to zaczyna mnie boleć biodro a żeby się obrucić to muszę sie obudzić i trwa to chwilę niczym przerzucę się na drugi bok... ciągnie mnie wtedy bardzo w pachwinach i kroczu. A co ciekawe zawsze po wizycie mam gorszy stan i bardziej mnie boli 🤔 nie wiem czy to kwestia dlugiej jazdy w aucie. Po kilku dniach znow troche przechodzi- nie całkowicie ale aż tak nie ciagnie. Wiec noc taka poszarpana bo co godzine pobudka.
A dziewczyny jak wasze maluszki? Pewnie cudownie mieć je już obok siebie 😍 chyba tego nie mogę sie doczekać najbardziej. Ulgę poczuje jak juz bede miala go w ramionach
-
To jutro poznasz Antosia super
Hope♥️ lubi tę wiadomość
Starania od 2017 r.
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
15dpt - Beta Hcg - 4174
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡
-
MamaEryka, nie dziwię się, sama nienawidzę takiej pogody! 😂 No już końcówka, niedługo będziesz mogła normalnie się położyć w łóżku.
Cudownie, ale powiem Ci, że mój poziom niewyspania to kosmos, Mały od jakiegoś czasu kocha spać, ale na nas. 🙈
Hope, oh, już tylko jeden dzień! Czekamy i jesteśmy z Tobą myślami! 🩷Hope♥️, MamaEryka lubią tę wiadomość
-
Tak, to już jutro.
Stres jest, ale mam nadzieję, że w nocy uda mi się przespać.
Dziś mierzyli mi miednice i Panie były zdziwione, że pierwszy raz rodziłam sama. Podobno jest bardzo wąska, a brzuch mam olbrzymi, jak na swoją posturę. Sama jestem ciekawa ile teraz waży moje dziecko, nikt mi usg nie robił, ale jutro i tak się wszystko wyjaśni.
-
Dziewczyny, Antoś przyszedł na świat wczoraj przed północą przy pomocy CC. Wczoraj na każdym ktg wychodziły silne i regularne skurcze, dodatkowo po badaniu palpacyjnym zaczęłam plamić na różowo, stąd też Pani Doktor będąca na zmianie zadecydowała o natychmiastowym rozwiązaniu ciazy.
O 6 zostałam już spionizowana i położne pomogły mi się przebrać i wykąpać. Nie spałam nic w nocy, bo dziecko dostałam od razu i musiałam się napatrzeć na niego, ale schodziły też że mnie potężne emocje, bo wszystko zadziało się tak szybko i inaczej niż miało być. Teraz jestem już na sali noworodkowej i sama ogarniam synka. Nie jest łatwo, boli, ale nie myślę o tym nawet jakoś. Póki co nie chce jeść, trochę ulewa wodami, ale 2 panie już go oglądały i powiedziały ze w pierwszej dobie może tak być i żeby się nie przejmować. Jestem obolała ale było warto 😍Saimi, AEGO, MamaEryka lubią tę wiadomość
-
A to Antoś zrobił niespodziankę chciał poprostu wcześniej mamę zobaczyć dużo zdrówka dla chłopczyka! I siły dla dzielnej mamy!
Hope♥️ lubi tę wiadomość
Starania od 2017 r.
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
15dpt - Beta Hcg - 4174
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡
-
Cześć Wam !
Jesteśmy już w domku! Póki co próbujemy KP.
Jestem zakochana w Małym. Jest idealny. Nocki są w miarę ok, 2-3 pobudki na karmienie. Mam porównanie do pierwszego dziecka, gdzie nocy były tragiczne więc cieszę się że Antoś nie jest taki wymagajacy.
Ja czuję się dobrze, gdyby nie ten okropny połóg i regulujące się stale mleko w piersiach to byłoby idealnie.
Aaa i jeszcze jeden koszmar - spuchniete stopy . Czy Wy też miałyście tak obrzęknięte stopy? Nie widać mi kostek dosłownie.
Jestem bardzo szczęśliwa 🥰 trzymam teraz kciuki za MameEryka🥰 -
Hope♥️ wrote:Cześć Wam !
Jestem zakochana w Małym. Jest idealny. Nocki są w miarę ok, 2-3 pobudki na karmienie. Mam porównanie do pierwszego dziecka, gdzie nocy były tragiczne więc cieszę się że Antoś nie jest taki wymagajacy.
Ja czuję się dobrze, gdyby nie ten okropny połóg i regulujące się stale mleko w piersiach to byłoby idealnie.
Aaa i jeszcze jeden koszmar - spuchniete stopy . Czy Wy też miałyście tak obrzęknięte stopy? Nie widać mi kostek dosłownie.
Jestem bardzo szczęśliwa 🥰 trzymam teraz kciuki za MameEryka🥰
Ja miałam spuchnięte stopy tak z 3 dni po, później już mi minęło, ale chyba w połogu tak może być. 🤔
A jak tam pierwszy Maluch zareagował na Antosia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 16:26
Hope♥️ lubi tę wiadomość
-
AEGO wrote:Świetna wiadomość. 🥰
Ja miałam spuchnięte stopy tak z 3 dni po, później już mi minęło, ale chyba w połogu tak może być. 🤔
A jak tam pierwszy Maluch zareagował na Antosia?
Starszy jest zadowolony ogólnie, ale jeszcze z pewnym dystansem. Mowi, że kocha brata, zapyta dlaczego tyle spi albo zwróci uwagę na małe stopy ale później idzie do swojego pokoju i zajmuje się swoimi sprawami. No i ma trochę problem z pilnowaniem się, żeby być troszkę spokojniej kiedy Mały spi, ale pracujemy nad tym. Wołam go często i zachęcam żeby dotknął brata czy pogłaskał, podkreślam też że są tak samo ważni dla mnie.
-
Hope♥️ wrote:To u mnie niestety już 5 dzień. Pytałam się położnej to tez mówiła że to fizjologia a upały nie polepszają sytuacji, muszę spronowac kłaść się z nogami do góry.
Starszy jest zadowolony ogólnie, ale jeszcze z pewnym dystansem. Mowi, że kocha brata, zapyta dlaczego tyle spi albo zwróci uwagę na małe stopy ale później idzie do swojego pokoju i zajmuje się swoimi sprawami. No i ma trochę problem z pilnowaniem się, żeby być troszkę spokojniej kiedy Mały spi, ale pracujemy nad tym. Wołam go często i zachęcam żeby dotknął brata czy pogłaskał, podkreślam też że są tak samo ważni dla mnie.
Oh, pewnie to kwestia czasu, w sumie „przyprowadziliście” Dziecku do domu innego małego Stworka. 😃 O, pewnie właśnie te zapewnienia, że są tak samo ważni są potrzebne, bo faktycznie teraz dużo uwagi skupia się na Antosiu. -
Hope♥️ wrote:Cześć Wam !
Jestem bardzo szczęśliwa 🥰 trzymam teraz kciuki za MameEryka🥰
Ja miałam opuchnięte stopy ponad tydzień od porodu.
Super, że już jesteście w domku, starszy brat (chyba dobrze kojarzę, że masz już synka?) jak przyjął bobaska?
Edit doczytałam już co odpisałaś AEGO o braciszku hehWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 00:05
AEGO lubi tę wiadomość
Starania od 2017 r.
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
15dpt - Beta Hcg - 4174
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡