X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Mamy leżące
Odpowiedz

Mamy leżące

Oceń ten wątek:
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Eryka to super wieści :) to już 35 tydz wow czas pędzi jak szalony :)

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • MamaEryka Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2024, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmowicie. Czasem dłuży sie i dłuży a czasem pach i już 35. Dopiero co było 30 i bałam się że nawet do 34 nie dotrzymam 🙈 oby ostatnie dwa tyg zleciały i potem moge rodzic

preg.png
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaEryka ja to samo mialam, do 34-35 odliczałam i wolno mijało, a później to nie wiem kiedy zleciało. Ale Twój suwak już też coraz bliżej 😍

MamaEryka lubi tę wiadomość

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaEryka wrote:
    Niesmowicie. Czasem dłuży sie i dłuży a czasem pach i już 35. Dopiero co było 30 i bałam się że nawet do 34 nie dotrzymam 🙈 oby ostatnie dwa tyg zleciały i potem moge rodzic
    Już naprawdę jesteś na końcówce! Super! Jak sie czujesz w te upały z już dużym brzuchem? 🫣

age.png
  • MamaEryka Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te upały to na tą chwilę najwieksza zmora... zawsze ciężko znosiłam upały, jeszcze przed ciążą. Plus jest taki że mieszkam pod samym lasem więc jest ciut chlodniej niż w dużym mieście. Do tego mam wiatraczek 🙈 wczoraj jadac do lekarza na full klimie i tak lało się ze mnie 😅 a miedzy moim miejscem zamieszkania a gabinetem były aż 4 stopnie roznicy. Ale wszystko jest do zniesienia 😊 byleby jakoś dotrwać do końca...
    W dodatku chodzę jak małe sumo a mąż ma ubaw i robi "bam" na kazdy moj krok 😅
    No i chyba dla mnie najgorsze noce. Śpię np. godzinę na jedym boku to zaczyna mnie boleć biodro a żeby się obrucić to muszę sie obudzić i trwa to chwilę niczym przerzucę się na drugi bok... ciągnie mnie wtedy bardzo w pachwinach i kroczu. A co ciekawe zawsze po wizycie mam gorszy stan i bardziej mnie boli 🤔 nie wiem czy to kwestia dlugiej jazdy w aucie. Po kilku dniach znow troche przechodzi- nie całkowicie ale aż tak nie ciagnie. Wiec noc taka poszarpana bo co godzine pobudka.
    A dziewczyny jak wasze maluszki? Pewnie cudownie mieć je już obok siebie 😍 chyba tego nie mogę sie doczekać najbardziej. Ulgę poczuje jak juz bede miala go w ramionach

preg.png
  • MamaEryka Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2024, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Hope myślimy o tobie i czekamy na wieści ❤️❤️❤️

Saimi, AEGO lubią tę wiadomość

preg.png
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w szpitalu, mialam pobrane wymazy, krew itp. Był u mnie mój lekarz i kazał się szykować na jutro, wirc dostałam sniadanie i czekam do jutra

MamaEryka, Saimi, AEGO lubią tę wiadomość

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jutro poznasz Antosia :) super

Hope♥️ lubi tę wiadomość

Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaEryka, nie dziwię się, sama nienawidzę takiej pogody! 😂 No już końcówka, niedługo będziesz mogła normalnie się położyć w łóżku.
    Cudownie, ale powiem Ci, że mój poziom niewyspania to kosmos, Mały od jakiegoś czasu kocha spać, ale na nas. 🙈
    Hope, oh, już tylko jeden dzień! Czekamy i jesteśmy z Tobą myślami! 🩷

Hope♥️, MamaEryka lubią tę wiadomość

age.png
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2024, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to już jutro.
    Stres jest, ale mam nadzieję, że w nocy uda mi się przespać.
    Dziś mierzyli mi miednice i Panie były zdziwione, że pierwszy raz rodziłam sama. Podobno jest bardzo wąska, a brzuch mam olbrzymi, jak na swoją posturę. Sama jestem ciekawa ile teraz waży moje dziecko, nikt mi usg nie robił, ale jutro i tak się wszystko wyjaśni.

age.png
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Antoś przyszedł na świat wczoraj przed północą przy pomocy CC. Wczoraj na każdym ktg wychodziły silne i regularne skurcze, dodatkowo po badaniu palpacyjnym zaczęłam plamić na różowo, stąd też Pani Doktor będąca na zmianie zadecydowała o natychmiastowym rozwiązaniu ciazy.
    O 6 zostałam już spionizowana i położne pomogły mi się przebrać i wykąpać. Nie spałam nic w nocy, bo dziecko dostałam od razu i musiałam się napatrzeć na niego, ale schodziły też że mnie potężne emocje, bo wszystko zadziało się tak szybko i inaczej niż miało być. Teraz jestem już na sali noworodkowej i sama ogarniam synka. Nie jest łatwo, boli, ale nie myślę o tym nawet jakoś. Póki co nie chce jeść, trochę ulewa wodami, ale 2 panie już go oglądały i powiedziały ze w pierwszej dobie może tak być i żeby się nie przejmować. Jestem obolała ale było warto 😍

Saimi, AEGO, MamaEryka lubią tę wiadomość

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Antoś zrobił niespodziankę :) chciał poprostu wcześniej mamę zobaczyć :) dużo zdrówka dla chłopczyka! I siły dla dzielnej mamy!

Hope♥️ lubi tę wiadomość

Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to miałaś przygody. 🙈 Dobrze, że to się wszystko w miarę dobrze skończyło. 😃 Bierz kochana leki, żebyś mogła funkcjonować i ciesz się poznawaniem Antosia! 😍 Ogromne gratulacje!

Hope♥️ lubi tę wiadomość

age.png
  • MamaEryka Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Antosia !!! Dobrze, że byłaś na miejscu i wszystko dobrze się skończyło. Najgorsze za Wami ❤️ naciesz się małym i zbieraj siły! Gratuluję ❤️❤️❤️

Hope♥️ lubi tę wiadomość

preg.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, jak będziesz miała czas daj znać jak się czujesz! I jak ma się Antoś? :)

Hope♥️ lubi tę wiadomość

age.png
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam !
    Jesteśmy już w domku! Póki co próbujemy KP.
    Jestem zakochana w Małym. Jest idealny. Nocki są w miarę ok, 2-3 pobudki na karmienie. Mam porównanie do pierwszego dziecka, gdzie nocy były tragiczne więc cieszę się że Antoś nie jest taki wymagajacy.
    Ja czuję się dobrze, gdyby nie ten okropny połóg i regulujące się stale mleko w piersiach to byłoby idealnie.
    Aaa i jeszcze jeden koszmar - spuchniete stopy . Czy Wy też miałyście tak obrzęknięte stopy? Nie widać mi kostek dosłownie.
    Jestem bardzo szczęśliwa 🥰 trzymam teraz kciuki za MameEryka🥰

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope♥️ wrote:
    Cześć Wam !
    Jestem zakochana w Małym. Jest idealny. Nocki są w miarę ok, 2-3 pobudki na karmienie. Mam porównanie do pierwszego dziecka, gdzie nocy były tragiczne więc cieszę się że Antoś nie jest taki wymagajacy.
    Ja czuję się dobrze, gdyby nie ten okropny połóg i regulujące się stale mleko w piersiach to byłoby idealnie.
    Aaa i jeszcze jeden koszmar - spuchniete stopy . Czy Wy też miałyście tak obrzęknięte stopy? Nie widać mi kostek dosłownie.
    Świetna wiadomość. 🥰
    Ja miałam spuchnięte stopy tak z 3 dni po, później już mi minęło, ale chyba w połogu tak może być. 🤔
    A jak tam pierwszy Maluch zareagował na Antosia? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2024, 16:26

Hope♥️ lubi tę wiadomość

age.png
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    Świetna wiadomość. 🥰
    Ja miałam spuchnięte stopy tak z 3 dni po, później już mi minęło, ale chyba w połogu tak może być. 🤔
    A jak tam pierwszy Maluch zareagował na Antosia? :)
    To u mnie niestety już 5 dzień. Pytałam się położnej to tez mówiła że to fizjologia a upały nie polepszają sytuacji, muszę spronowac kłaść się z nogami do góry.
    Starszy jest zadowolony ogólnie, ale jeszcze z pewnym dystansem. Mowi, że kocha brata, zapyta dlaczego tyle spi albo zwróci uwagę na małe stopy ale później idzie do swojego pokoju i zajmuje się swoimi sprawami. No i ma trochę problem z pilnowaniem się, żeby być troszkę spokojniej kiedy Mały spi, ale pracujemy nad tym. Wołam go często i zachęcam żeby dotknął brata czy pogłaskał, podkreślam też że są tak samo ważni dla mnie.

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope♥️ wrote:
    To u mnie niestety już 5 dzień. Pytałam się położnej to tez mówiła że to fizjologia a upały nie polepszają sytuacji, muszę spronowac kłaść się z nogami do góry.
    Starszy jest zadowolony ogólnie, ale jeszcze z pewnym dystansem. Mowi, że kocha brata, zapyta dlaczego tyle spi albo zwróci uwagę na małe stopy ale później idzie do swojego pokoju i zajmuje się swoimi sprawami. No i ma trochę problem z pilnowaniem się, żeby być troszkę spokojniej kiedy Mały spi, ale pracujemy nad tym. Wołam go często i zachęcam żeby dotknął brata czy pogłaskał, podkreślam też że są tak samo ważni dla mnie.
    Tak, te upały nie ułatwiają, ale faktycznie też trzymałam te nogi w górze na poduszkach.
    Oh, pewnie to kwestia czasu, w sumie „przyprowadziliście” Dziecku do domu innego małego Stworka. 😃 O, pewnie właśnie te zapewnienia, że są tak samo ważni są potrzebne, bo faktycznie teraz dużo uwagi skupia się na Antosiu.

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope♥️ wrote:
    Cześć Wam !

Ja miałam opuchnięte stopy ponad tydzień od porodu.
    Super, że już jesteście w domku, starszy brat (chyba dobrze kojarzę, że masz już synka?) jak przyjął bobaska?

Edit doczytałam już co odpisałaś AEGO o braciszku heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2024, 00:05

AEGO lubi tę wiadomość

Czy będzie kolejny cud?

age.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ