X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Mamy leżące
Odpowiedz

Mamy leżące

Oceń ten wątek:
  • NovaS Ekspertka

Wysłany: 12 października, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny

Jestem w 17tyg i co tydzień mam krwawienia dosłownie krwawienia. Dzisiaj znowu o 4am byliśmy na emergency. Sprawdzili i tak jak ostatnio powiedzieli że to może polip albo łożysko bo jest jeszcze nisko. Czy któraś z was miała podobnie?

Sciskamxxx

• Zend8 Znajoma

Wysłany: 12 października, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    Wypuszczą Cię z sączącymi się wodami? U mnie mówili, że nie ma szans, do końca ciąży w szpitalu

Ale właśnie o to chodzi że zrobili test amnio i był negatywny. Lekarze sami nie wiedzą gdzie podziały się wody bo nic nie odpływa. Wkładkę też mam suchą.

preg.png
  • Eveline88 Debiutantka

Wysłany: 14 października, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaS wrote:
    Hey dziewczyny

Jestem w 17tyg i co tydzień mam krwawienia dosłownie krwawienia. Dzisiaj znowu o 4am byliśmy na emergency. Sprawdzili i tak jak ostatnio powiedzieli że to może polip albo łożysko bo jest jeszcze nisko. Czy któraś z was miała podobnie?

Sciskamxxx

U mnie krwawienia były związane z krwiakiem w macicy. Zaczęły się w 12tc, leżałam w szpitalu tydzień na obserwacji. Dostalam progesteron doustnie i dopochwowo. Teraz jestem w domu i mam tylko lekkie brązowe plamienia, ale musze dużo leżeć. Wstaje tylko do WC i żeby zrobić dzieciom czy sobie coś do jedzenia.

NovaS lubi tę wiadomość

• Saimi Autorytet

Wysłany: 19 października, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zend jak tam? :)

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
    17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
    22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
    26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡
    36+6 - A. już na świecie! 🥰💓

age.png
  • Zend8 Znajoma

Wysłany: 20 października, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Zend jak tam? :)

Turbo zaparcia. Boję się że mi szew puści. Poza tym dobrze, tak myślę 😁 w środę wizyta, zobaczę co powie lekarz.

A poza tym zaczęłam kompletować wyprawkę. Już zapomniałam ile rzeczy potrzebuje bobas 🙈
    No i ceny sprzed 3 lat uległy zmianie. Jest duuuużo drożej. Dobrze, że dużo rzeczy mam po młodej ale sama higieniczna wyprawka to jakiś kosmos.
    A gdzie tu reszta...

preg.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 22 października, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy na wieści w środę :) zaparcia ciężki temat, też się bałam bardzo bo ja szyjki brak i szewka brak hehe nawet parę razy czopek brałam.
    Lecu ten czas, już 30 tydz masz :)

Kompletowanie wyprawki to rzeczywiście wyzwanie, zwłaszcza jak nie możesz za bardzo chodzić po sklepach. No plus ubranka i tak musiałam kupować po porodzie na szybko bo się okazało, że 56 nawet 50 były za duże.

Starania od 2017 r.
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡

age.png
  • Zend8 Znajoma

Wysłany: 23 października, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    To czekamy na wieści w środę :) zaparcia ciężki temat, też się bałam bardzo bo ja szyjki brak i szewka brak hehe nawet parę razy czopek brałam.
    Lecu ten czas, już 30 tydz masz :)

Kompletowanie wyprawki to rzeczywiście wyzwanie, zwłaszcza jak nie możesz za bardzo chodzić po sklepach. No plus ubranka i tak musiałam kupować po porodzie na szybko bo się okazało, że 56 nawet 50 były za duże.

Jestem po wizycie 🙂 jest stabilnie. Szyjka 15 mm. Ale trzyma ją tylko szewek. Główka malutkiej baaaardzo nizutko.
    Lekarz mówi że na 37 tydzień umówimy się w szpitalu na zdjęcie szwu i prawdopodobnie od razu na porodówkę 😅

Malutka jest bardzo mała jak na ten tc ale przybiera w swoim tempie. 1350g. Ilość wód w dolnej granicy ale jest ok afi 10.

Także wracam do leżenia i odpoczynku 😅
    A z rozmiaru 50 nie mam ani jednego ubranka 😁 trudno, będę podwijać rękawki albo w najgorszym przypadku zrobię szybkie zakupy w sinsay albo pepco 😅

Wczoraj kurier przywiózł mi paczkę z apteki gemini i cholerka karton był cały rozdarty... na szczęście wszystko było ale ja nie wiem co oni robili z tą moją przesyłką 🙈

preg.png
  • Zend8 Znajoma

Wysłany: 23 października, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaS wrote:
    Hey dziewczyny

Sciskamxxx

Hej. Jak u Ciebie? Jak się trzymasz?

Ja w poprzedniej ciąży miałam krwawienia kilka razy ale robiły mi się mikro krwiaki. I jak zdarzyłam dojechać do szpitala to już nic nie było widać na usg. Minęło samo koło 20 tc.

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 25 października, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączam się do wątku, przeczytałam większość i bardzo mnie to wszystko podbudowało❤️

U mnie ogromny krwiak i dopiero 7 tydzień więc tylko leżę i mam nadzieję. Krwiak ma 37mm, zaczęło się od ogromnego krwotoku, na IP nie zauważyli krwiaka :/ później dwa dni miałam trochę krwi ale już nie taki krwotok i kolejnego dostałam już u mojej gin, która go zlokalizowała. Wysłała mnie prosto do szpitala i teraz leżakuje w domu.

Ciężko mi to ogarnąć psychicznie bo na codzień byłam super aktywna (biegałam po 10km, 3 x w tyg, joga, ćwiczenia siłowe) a teraz oglądam więcej TV niż przez połowę mojego życia 😂

LeniweKluski lubi tę wiadomość

• Saimi Autorytet

Wysłany: 25 października, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku witaj :)

Odpoczywaj i oby szybciutko krwiak się wchlonal :) czy masz jakieś leki przepisane czy tylko leżakowanie?
    No niestety im dłużej się leży tym bardziej psycha szwankuje. Ale jesteśmy wszystkie silne babki i dla naszych bobo wszystko przetrwamy!

HejAnku🌸 lubi tę wiadomość

Starania od 2017 r.
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡

age.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 25 października, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    HejAnku witaj :)

Odpoczywaj i oby szybciutko krwiak się wchlonal :) czy masz jakieś leki przepisane czy tylko leżakowanie?
    No niestety im dłużej się leży tym bardziej psycha szwankuje. Ale jesteśmy wszystkie silne babki i dla naszych bobo wszystko przetrwamy!

Luteinę 2x2 tabletki
    Jakby wróciło krwawienie to mam zamienić na duphaston 4x1

Na razie odpukać 2 dzień spokój❤️ Mam ogromną nadzieję, na przemian z wielkim strachem

Saimi lubi tę wiadomość

• Paulina9510 Nowa

Wysłany: 28 października, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja tu pierwszy raz ,ale mam pytanie. Od 22 tyg mam założony szew ratunkowy,aktualnie jestem w 25 tyg. Dzisiaj miałam wizytę i moja szyjka ma 2.5cm ,ale przy ucisku robi się rozwarcie na 0.9cm czy któraś z Was ma lub miała taką sytuację?

• Saimi Autorytet

Wysłany: 28 października, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. nie bardzo rozumiem, co to znaczy przy ucisku. Jeśli masz szyjkę przy szwie 2,5 to nie ma takiej tragedii.
    U mnie co prawda bodajże w 31 albo 32 było rozwarcie już 1cm. Przy szyjce 4mm. Brak szwu. Leżenie, leki i ułożenie miednicowe bobo sprawiło, że donosiłam do 37 tyg prawie. Poród był z innego powodu.
    Powodzenia!

Zend juz 32 tydz leci :) jak Kompletowanie wyprawki idzie? Jak się czujesz?

HejAnku jak u Ciebie sytuacja?

NovaS zaglądasz tu jeszcze? Napisz co u Ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 18:06

Starania od 2017 r.
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡

age.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi, dziękuję że pytasz ❤️ a no leżymy i czekamy, krwotok już się nie powtórzył, wczoraj tylko po wspinaczce na 3 piętro trochę krwi i później już brązowe plamienie. Jutro wizyta ale mam jakieś dobre przeczucia

Saimi lubi tę wiadomość

• Paulina9510 Nowa

Wysłany: 29 października, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znaczy,że jak ginekolog robi mi badanie dopochwowe to robi się rozwarcie niestety. O to super że udało Ci się donosić do tego tygodnia :) ja też mam nakaz leżenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 19:11

• Saimi Autorytet

Wysłany: 30 października, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina dużo wytrwałości życzę :)

HejAnku jak po wizycie? Krwiak się zmniejszył?

Paulina9510 lubi tę wiadomość

Starania od 2017 r.
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡

age.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 30 października, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi no nic się dziad nie ruszył, ale mam wrażenie że „zszedł” z jaja płodowego więc teraz są obok siebie. Za dwa tygodnie kolejna wizyta, a tym czasem dalsze leżakowanie

• Zend8 Znajoma

Wysłany: 30 października, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Hmm.. nie bardzo rozumiem, co to znaczy przy ucisku. Jeśli masz szyjkę przy szwie 2,5 to nie ma takiej tragedii.
    U mnie co prawda bodajże w 31 albo 32 było rozwarcie już 1cm. Przy szyjce 4mm. Brak szwu. Leżenie, leki i ułożenie miednicowe bobo sprawiło, że donosiłam do 37 tyg prawie. Poród był z innego powodu.
    Powodzenia!

Ahhh w piątek będzie upragniony 32 tydzień 🙂 baaaardzo się cieszę że jestem już tak daleko.

Wyprawka praktycznie gotowa. Brakuje tylko kamerki i jakiegoś cieplejszego kocyka.
    Zaczęłam pakować torbę do szpitala. Swoją mam już praktycznie gotową, jeszcze torba dla malutkiej.
    Tylko że niestety ja już ograniczyłam chodzenie do minimum. Dopadły mnie straszne twardnienia brzucha. Jak leżę jest w miarę A jak wstanę to brzuch robi się twardy jak skała...
    No i posiew wyszedł znowu nie taki jak powinien... lekarz mi tylko napisał smsa że za tydzień na wizycie trzeba będzie to przeleczyć... 😔 mam nadzieję że do tego czasu mi się szyjka nie skróci za bardzo...

preg.png
  • Martyna000001 Koleżanka

Wysłany: 31 października, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przepraszam, że znowu Was męczę, ale jeśli któraś z Was chciałaby wypełnić ankietkę na temat trudności emocjonalnych kobiet starających się o potomstwo, to bardzo proszę o pomoc i bardzo dziękuję ;)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSek1slMQgtvN5kmpg9umyfK46Jcj17Z0F5usrs4AdyGIancOQ/viewform

• NovaS Ekspertka

Wysłany: 2 listopada, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Powodzenia!

Hey dziewczyny,

Trochę mnie nie było bo głowę miałam caly czas zajęta.

U mnie krwawienia jak były tak są, właśnie dzisiaj dostałam (teraz już z reguły co tydzień jak malowane w kalendarzu) do tego trochę takich skrzepów mi wyszło ok 1cm, i znowu się przestraszyłam ale może to zebrała się wydzielina.

Ja dopiero skończyła tabletki dopochwowo na infekcje… do tego mam tak wrażliwe dziąsła Że jak mnie zaczął boleć ząb we wtorek to myślałam że zejdę - zaraz u dentysty byłam w czwartek i ból zaczął mijać - nic mi nie zrobili bo żadnego zapalenia nie widzą i może to być ucisk zębów (bo jeszcze mam 8, której już nie zdążyłam wyrwać bo byłam w ciąży) więc obserwacja i tyle. Bo nawet rentgena nie mogą mi zrobić ….bo przecież ciąża - więc mega stres

W czwartek wizyta była te u mojej GYN, z małą wszystko ok rośnie ładnie i już kopie a dzisiaj równo 20 tydzień.

Tak jak pisałam krwawienia dalej mam, łożysko trochę się podniosło ale dalej zachodzi więc dr powiedziała ze kwalifikuje się już na łożysko przodujące i idziemy bardziej w cesarkę.

Dodatkowo za 1 msc po krzywej cukrowej jak dalej będą krwawienia i się nic nie poprawi to mnie wysyła do szpitala na dodatkowa obserwację.

Takto czuję się lepiej, większość czasu tylko leżę i odpoczywam. Plus ten ząb albo dziąsła czasem dają znać więc obserwujemy dalej.

A dodam że żadnego krwiaka nie znaleźli więc albo dalej polip albo łożysko albo kto tam wie! Oby donosić ciąże w spokoju!

Zend8 - na zaparcia polecam codziennie łyżkę oliwy z pestek dyni lub słonecznika - na prawdę pomaga albo z siemię lnianego ale to mi w ciąży w ogóle nie podchodzi ..

Heyanku - trzymaj się tam! Oby szybko się wchłonął

Trzymajcie się dziewczyny! Będę częściej zaglądać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada, 06:20

‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ