X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Mamy leżące
Odpowiedz

Mamy leżące

Oceń ten wątek:
  • Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Werska całkiem ładna waga malucha :) już 30 tydzień więc jeszcze trochę tylko wytrwać :)

Daisy dużo wcześniaków nawet z 35 tyg nie potrzebuje wspomaga czy typu nagrzewanie czy tlen.

O Martynka lada moment dzidzi będzie z Tobą ❤️

Alex co u Ciebie i malutkiej?

AgaK zaglądasz tu jeszcze? Urodziłaś już chyba? :)

Paulina co u Ciebie?

Gosiaczej prosiaczek dawno Cię nie widziałam tutaj. Czy u Ciebie wszystko oki?

Dziękuję że o mnie pytasz, to bardzo miłe :)

No ja już się tak do leżących nie zaliczam, chodź jak tak dalej pójdzie to będę ale w psychiatryku 🥹😆😆

Jesteśmy po 3 wizytach plus dodatkowo badaniach połówkowych, od wyjścia ze szpitala po styczniowym krwotoku widziało mnie 4 lekarzy i żaden nie widzi niczego złego.

Jedynie teraz mam zagwozdkę odnośnie mojej szyjki. W karcie ciąży mam wpisaną w 8 tc że ma ona 3 cm….
    W styczniu miałam mierzona i miała 3.23 cm i w środę na badaniu na innym sprzęcie przez innego lekarza miała 3 cm więc trochę no zmartwiona jestem, że się zaraz skróci :(

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

19.12.2024 oraz 02.01.2025 badania prenatalne USG+pappa 🧬 💙

27.02.2025 - Badania połówkowe

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Progesteron Bensis,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek.prosiaczek wrote:
    Dziękuję że o mnie pytasz, to bardzo miłe :)

No ja już się tak do leżących nie zaliczam, chodź jak tak dalej pójdzie to będę ale w psychiatryku 🥹😆😆

Jesteśmy po 3 wizytach plus dodatkowo badaniach połówkowych, od wyjścia ze szpitala po styczniowym krwotoku widziało mnie 4 lekarzy i żaden nie widzi niczego złego.

Jedynie teraz mam zagwozdkę odnośnie mojej szyjki. W karcie ciąży mam wpisaną w 8 tc że ma ona 3 cm….
    W styczniu miałam mierzona i miała 3.23 cm i w środę na badaniu na innym sprzęcie przez innego lekarza miała 3 cm więc trochę no zmartwiona jestem, że się zaraz skróci :(
    Długość szyjki zależy tak naprawdę też id sprzętu oraz lekarza, dlatego najlepiej porównywać u tej samej osoby. :)

Martynka.98 lubi tę wiadomość

age.png
  • Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    Długość szyjki zależy tak naprawdę też id sprzętu oraz lekarza, dlatego najlepiej porównywać u tej samej osoby. :)

Wiem, ale jak połączę sobie to z kłuciem i tym że moje dziecko upodobało sobie ja aby w nią kopać to mi to na głowę nie pomaga 😆🤣
    W poniedziałek mam wizytę u lekarki już swojej ale spodziewam się że nie będzie chciała mi jej mierzyć, ona uważa że im mniej tym lepiej :)

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

19.12.2024 oraz 02.01.2025 badania prenatalne USG+pappa 🧬 💙

27.02.2025 - Badania połówkowe

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Progesteron Bensis,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek.prosiaczek wrote:
    Wiem, ale jak połączę sobie to z kłuciem i tym że moje dziecko upodobało sobie ja aby w nią kopać to mi to na głowę nie pomaga 😆🤣
    W poniedziałek mam wizytę u lekarki już swojej ale spodziewam się że nie będzie chciała mi jej mierzyć, ona uważa że im mniej tym lepiej :)

W 98% skracająca się szyjka nie daje żadnych objawów, chyba że są skurcze. Ja się czułam jak młody Bóg, nic nie kłuło, dziecko nie kopało w nią, a ona leciała na łeb na szyję(hehe) więc luz i spokój Gosia 😊 Fajnie, że nie jesteś już leżąca, korzystaj ile się da.
    I zgadzam się z lekarką totalnie. Im mniej gmerania, tym lepiej, ja z perspektywy czasu już to wiem i na pewno bym tego bardziej pilnowała w następnej ciąży.

preg.png
‹‹ 181 182 183 184 185
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ