X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Mamy leżące
Odpowiedz

Mamy leżące

Oceń ten wątek:
  • madamama Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kasjja. Wyślij do szkoły mężczyznę swego - mój chodził za mnie, nawet na zajęcia o laktacji (biedak).

kasjja lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • kasjja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, mój też będzie chodził sam ;)

madamama lubi tę wiadomość

l22nzbmhsqrq54a6.png
    mhsv15nmkhg23r51.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam wreszcie na spacerze. Takim prawdziwym, na świeżym powietrzu. Niestety, zapomniałam już, że kondycję to miałam może przed położeniem się, no i że w dziewiątym miesiącu jestem ;)
    Wlokłam się jak jakaś staruszka, słowo daję, ślimaki mnie wyprzedzały z piskiem. Mam nadzieję, że jak już wstaniecie, to będziecie w lepszym stanie niż ja :)

weronikabp, kasjja lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • Kucyk Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka w ciągu dwóch tygodni z 19 zrobiła się 11mm :( Mały ma tak nisko głowę że ciężko było ją zmierzyć. Za dwa tygodnie ściągają mi krążek.

7u223e3klgv0049z.png
    lph8h758wvghvk40.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leże już 6 tygodni. Wolno mi chadzać na krótkie spacery. Moja 84letnia babcia ma lepszą kondycję. Wszystko przez polip w szyjce. Ostatnio mam jakąś depresję. Wszyscy wokół gdzieś się spieszą, swoje sprawy mają a ja? Zawieszona w próżni. Tęsknię za pracą, zumbą, spacerami z psami.

W dodatku nic nie jem i mocno chydnę. 2kg mniej niż przed ciążą.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kasjja Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Idia, teraz przed Tobą najprzyjemniejszy 2. trymestr :) Teraz będzie dużo lepiej. Ja też schudłam 2 kg w pierwszym trymestrze i musiałam sie oszczędzać (przez krwawienia), a drugi trymestr był super i waga od razu mi się podniosła.Wiele dziewczyn chudnie w 1. trymestrze i potem nadrabia. W 2. już nie powinno być mdłości. W trzecim trymestrze znów muszę leżać (tym razem bardziej) przez problemy z szyjką, ale wiem, że 5 tyg i już będzie z górki :) Także najgorsze za Tobą, teraz będzie tylko lepiej. Pozdro :)

madamama, Uszas lubią tę wiadomość

l22nzbmhsqrq54a6.png
    mhsv15nmkhg23r51.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wymioty zaczęły od minionego czwartku. 1 trymestrze pod tym względem był spoko. Czasem coś, lekko. Od tygodnia właściwie nie jem a jak jem to wymiotuję :/ no i mam błędne koło.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucyk, na tym etapie już mniej stresu - odpoczywaj i te dwa tygodnie wytrwaj, żeby zakończyć 36 tc, otworzyć Picollo i wznieść toast.

Idia, lekarz dał Ci coś na te wymioty? Za moment wszystko powinno ustąpić, ja też miałam mdłości i wymioty trochę później, zahaczyłam o II trymestr. Ale potem aż do okrutnej zgagi od szóstego miesiąca był spokój :)Nie jesteś zawieszona w próżni, tylko utrzymujesz maleństwo, a to najbardziej odpowiedzialna rola na świecie. Wszyscy mogą się spieszyć i mieć mnóstwo ważnych spraw, ale czy ważniejszych niż Twoja? Będziesz, a właściwie jesteś mamą (bo dla nas, które muszą leżeć bycie mamą zaczyna się już w momencie, gdy musimy nasze dzieci utrzymać do szczęśliwego rozwiązania trochę bardziej troskliwie, niż przy niepowikłanej ciąży) i nie ma ważniejszej sprawy na teraz. Wrócisz do zumby i spacerów, teraz masz pauzę i tyle.

kasjja, Idia lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy Was długo bolał brzuch jak na okres? Bo mnie wciąż boli. Niepokoi mnie to.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, jeśli masz siedzieć zaniepokojona, to jedź na IP i upewnij się, że wszystko w porządku. Próbowałaś wziąć no-spę i krótką kąpiel na rozluźnienie?

sjr9qqa.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarza mam jutro i całą lianię do niego. Z 68kg zeszłam w tydzień na 64. Męczą mdłości, biegunka (ZIELONAAA- widział ktoś cos takiego kiedyś?) przeziębiłam się i od kaszlu mam ból brzucha- całego. Jeszcze w szyjce mnie kłuje a przy polipie mnie to martwi:/

I chyba muszę zmienić proszek do prania. Wczoraj zmienili mi pościel i na całym ciele mam wysypkę....

Jutro wizyta. Boję się jak przed maturą.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    Kucyk, na tym etapie już mniej stresu - odpoczywaj i te dwa tygodnie wytrwaj, żeby zakończyć 36 tc, otworzyć Picollo i wznieść toast.

Idia, lekarz dał Ci coś na te wymioty? Za moment wszystko powinno ustąpić, ja też miałam mdłości i wymioty trochę później, zahaczyłam o II trymestr. Ale potem aż do okrutnej zgagi od szóstego miesiąca był spokój :)Nie jesteś zawieszona w próżni, tylko utrzymujesz maleństwo, a to najbardziej odpowiedzialna rola na świecie. Wszyscy mogą się spieszyć i mieć mnóstwo ważnych spraw, ale czy ważniejszych niż Twoja? Będziesz, a właściwie jesteś mamą (bo dla nas, które muszą leżeć bycie mamą zaczyna się już w momencie, gdy musimy nasze dzieci utrzymać do szczęśliwego rozwiązania trochę bardziej troskliwie, niż przy niepowikłanej ciąży) i nie ma ważniejszej sprawy na teraz. Wrócisz do zumby i spacerów, teraz masz pauzę i tyle.

Dziękuję. Masz rację. My zaczynamy szybciej. Nie wyobrażam sobie nic innego co by mnie tak z dnia na dzień zastopowało.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    Milcia, jeśli masz siedzieć zaniepokojona, to jedź na IP i upewnij się, że wszystko w porządku. Próbowałaś wziąć no-spę i krótką kąpiel na rozluźnienie?

Wzięłam no spe i przeszło. Kąpieli mam zakaz do konca ciąży.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kąpielami mam jak Ty. Ponoć skrajnie niebezpieczne. W domu mam wanne i teraz mam wrażenie, że niedomyta chodzę :/ 23h do wizyty. Świra dostanę do tego czasu.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Dziękuję. Masz rację. My zaczynamy szybciej. Nie wyobrażam sobie nic innego co by mnie tak z dnia na dzień zastopowało.

Ja też sobie nie wyobrażałam. Jednego dnia byłam w pracy, a wieczorem już w szpitalu i potem w łóżku. I też miałam takie momenty, że czułam się fatalnie, jakby mnie życie omijało. Dopiero po jakimś czasie zdałam sobie sprawę, że przecież życie mnie nie omija, tylko się we mnie rozwija i ten rozwój zależy ode mnie. I w pełni rozumiem stres przed wizytami - jak przed maturą. :)

Milcia, cieszę się że przeszło po nospie. Ja miałam zakaz kąpieli przez moment, po założeniu pessaru mogłam wrócić do wanny, stąd ta rada.

Idia lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne słowa: chyba wychodzimy z tą ciążą na prostą. Zdiagnozowali u mnie- jelitówkę i mówi że widać że się kończy. Wielkie ufffff

kasjja, madamama lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia :D Gratulacje!

sjr9qqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, ja jestem dopiero na poczatku ciazy, a juz mam zalecone lezenie...2 razy lezalam w szpitalu i teraz w domu przykuta do łózka...trudno dam rade najwazniejsze sa jeszcze 3\4 tyg, pozniej powinno byc juz lepiej

• madamama Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa, mocno ściskam kciuki za te najbliższe i dalsze tygodnie.

kaarolaa lubi tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisuję się z łożyskiem przodujacym, od dzisiaj ze szpitala. Zaczęły się plamienia, dostaję sterydy na płuca dla małej, prawdopodobnie cc będzie sporo przed wyznaczonym na 18 lipca tp. Wcześniej bez objawów z nakazem obijania i nie przemęczenia się w domu. Teraz mogę iść tylko na siku :(

http://szogunowmatka.blogspot.com/
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ