X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Mamy leżące
Odpowiedz

Mamy leżące

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam się do leżących mam. 26 maja miałam silny krwotok (przyczyna nieznana). Do dzisiaj mam plamienia, jedyne co mogę zrobić w tej sytuacji to leżeć. Mieszkam w UK, a tutaj z tego co widzę bardzo "naturalnie" podchodzą do ciąży (zero leków, zero badań, tylko wymaz i 3-min usg).

Trzymajcie się dziewczyny, wszystkim Wam życzę zdrówka i ślicznych, zdrowych bobasków.

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki, a dodatkowo mocno za te mamy leżące prawie od samego początku. Szczerze mówiąc chyba bym zwariowała :/

Żebyśmy tylko te nasze fasole szczęśliwie donosiły i urodziły.

kasjja lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Sis Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też momentami szaleje ale tak długo chciałam dziecka,że teraz zrobię wszystko żeby je urodzić i jak będzie trzeba to będę leżeć ale nie powiem bo bywa ciężko. Najgorsze jest to że z braku zajęcia człowiek tylko leży i myśli i głupoty chodzą po głowie niestety :)

Pria przykro mi bo wiem jak to jest z tymi krwotokami, strach i stres straszny.. niestety ale w UK nawet luteiny nie dostaniesz :/ więc pod tym względem w PL jest lepiej..

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Drogie, trzymam za Was kciuki...zycze Wam,aby czas szybko mijal i abyscie szczesliwie donosily swoje upragnione Malenstwa.
    Niech Wasz milosc do Nich Was wspiera i motywuje bo na pewno warto.
    Powodzeniaaaa Kochane

kasjja lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia dziękujemy bardzo :)

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy Wam(Nam) lekarze zalecili jakiś specjalny sposób lezenia??
    Bo mnie nie,ale kolezanki nieraz mówią mi, ze powinnam spac z głową w dól hm tak jakby na równi pochyłej...że nie na płasko ani nie na pozwalac sobie na siedzenie...ehhh

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mówili mi jak mam leżeć.. ale siedzenia mam unikać, tyłek ma leżeć płasko :) jeśli leżymy na plecach dobrze jest mieć nogi odrobinę wyżej, ja leżę z poduchą pod nogami :) tyle wiem..

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam leżeć na boku, najlepiej lewym, nogi jak chcę. Ale leżą ze mną na patologii dziewczyny ze skracającą się szyjką i obrzękami i one mają mieć pupę i nogi wyżej. Ale nie głowa w dół, tylko tak jakby sam krzyż i plecy są w dole. Tutaj nawet łóżka mają takie specjalne ustawienie :)

• fifi83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak leżałam to lekarz zawsze powtarzał, że jak najwięcej na lewym boku - mówił, że to tak jakby dzieciaczek dostawał jeden posiłek więcej ;)
    Ordynatorka zawsze się darła na te, które siedziały z nogami skrzyżowanymi na łóżku, albo zamiast leżenia bardzo wysoko podkładały sobie poduszki pod plecy.

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bach. Chodzić mi było wolno 2 tygodnie. Krótkie spacery. Efekt szyjka macicy ma 3,5cm.... Bezwzględnie mam leżeć.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia, ale Ci się porobiło... A z dzieckiem ok?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kucyk Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    No i bach. Chodzić mi było wolno 2 tygodnie. Krótkie spacery. Efekt szyjka macicy ma 3,5cm.... Bezwzględnie mam leżeć.
    3,5cm to przecież w normie?

7u223e3klgv0049z.png
    lph8h758wvghvk40.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie 3,5 to dluga:)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam do tej pory mam 4,5cm więc jak dla mnie te 3,5cm w 14tc to nie za dużo. Ale nie wiem, jakie są normy :/

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice to dlaczego masz lezec?? Skoro szyjka taaka dluga

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 2 tygodnie z ponad 5cm do 3,5cm to sporo mniej i zła tendencja. Kazali tylko leżeć. Z dzieckiem ok. Tylko ja chudnę więc ono mało rośnie. Ma teraz 9cm. W 2 tygodnie urosło 3cm.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Felice to dlaczego masz lezec?? Skoro szyjka taaka dluga

Bo mam łożysko centralnie przodujące i ono podkrwawia od każdego dłuższego stania, siedzenia, nawet od większej kupy :/ Zwykłe skurcze braxtona mogą doprowadzić do jego odklejenia, a to oznacza natychmiastowe cięcie, a poza szpitalem wysoką śmiertelność matki i dziecka :/

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Bo mam łożysko centralnie przodujące i ono podkrwawia od każdego dłuższego stania, siedzenia, nawet od większej kupy :/ Zwykłe skurcze braxtona mogą doprowadzić do jego odklejenia, a to oznacza natychmiastowe cięcie, a poza szpitalem wysoką śmiertelność matki i dziecka :/
    Ooo kurczaki to rozumiem,myslalam ze lezenie dotlyczy przewaznie skracania sie szyjki lub nisko ułożone j główki.
    Ahle widze na suwaczku,ze jeszcze kilka dni i ciaza donoszona:) masz juz term cesarki.?

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie mam :/ chcą dociągnąć do końca 37tc. Jeszcze trochę ;)

• Idia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Jeszcze nie mam :/ chcą dociągnąć do końca 37tc. Jeszcze trochę ;)

Moja przyjaciółka też taki ma. Zostało jej jeszcze kilka dni i cesarza będzie mieć. Dasz radę.

FeliceGatto lubi tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ