Mamy leżące
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga, GRATULACJE!! Bardzo się cieszę w wolnej chwili napisz jak się czujecie
No to teraz się zacznie
Vanilia, jak najbardziej lezak może być. W taką pogodę to na prawdę przykro w domu, a przynajmniej się dotlenisz na dworzu i będziesz szczęśliwa. Po za tym są różne leżaki, u mojej mamy są takie jak łóżko
Ja po wizycie. Jestem postraszona tylko upływającym czasem Mam zrobić badania do porodu, jeszcze jedno usg, ktg 1-2 razy w tygodniu i szykować się na poród. Szyjka ładnie w pessarze. Jakbym miała ławkę to bym poszła posiedzieć pod blokiemTęskniąca, vanilia120 lubią tę wiadomość
-
Vanilka, no zdecydowanie wieksze, toz to juz kawal krolika
Ale hodujecie na mieso czy jak? Duzo ich macie? W sumie nigdy sie az tak nie intetesowalam tym tematem, bo raczej celowalam zawsze w kroliczki ozdobne, ale chetnie poczytam
Powiem ci ze z tym futrem to troche takie utrapienie, moja jak ma juz takie dlugie dlugie to musze jej spinka zapinac na glowie, bo leca jej na oczy, generalnie trzeba wyczesywac regularnie, obcinac jak sie cos sfilcuje a czasami naprawde ciezko zauwazyc. Wczesniej troche trzymalam te wlosy, ale teraz juz ja scinam sama maszynka, zostawiam tylko gore ewentualnie tam gdzie mam dojscie, a tak to na krotko bo bym nie wyrobila, a wiadomo jak odparzenie boli, takze na lato i wiosne preferujemy krotkie sciecie, na zime troche dluzsze zapuszczamy
Wowka, juz pisalam - gratuluje udanej wizyty :*
Powiem ci ze wcale ci sie nie dziwie, taka piekna pogoda Ten uplywajacy czas... masakra Mi sie juz ten porod i odchodzace wody snia po nocach.
Niedawno w 24 tyg wyladowalam w szpitalu a tu juz 34 tydzien, tak to zlecialoWowka lubi tę wiadomość
-
Vanilka lezak super! Bardziej chodzi nie stricte o lezenie, a duza ilosc odpoczynku, nie przemeczanie sie itp.
Bylam dzis na ktg, dziecko mi spalo, polozna kazala wypic na raz puszke coli. Jako ze nie pije ani coli ani zadych gazowanych napoi to ledwo ledwo, ale wypilam duszkiem, biedactwo sie obudzilo, dostalo czkawki, potem zaczal szalec. Mnie tez pobudzilo ostro bo mialam cisnienie ponad 130 gdzie w ciazy mam ciagle miedzy 95 a 110 na 70 (u gin i w domu bo mierze codziennie). No ale ktg bez skurczy, wszystko dobrze.
A te szyjki to naprawde zle bestie są!
-
Hej,
od wczoraj działam jak mały robocik - sprzątam, szoruje, prasuje itd....chodzę na 3 piętro po schodach krokiem bociana, robie normalna zakupy, podłogę myje na kolanach aż mi się w głowie kręci ze zmęczenia i co?.....I nic......Tekst piosenki " nie wierz nigdy kobiecie" - powinni zmienić na "nie wierz nigdy jej szyjce "Wowka, edwarda20, Ove, J.S lubią tę wiadomość
-
I po co te szyjki tak straszą wcześniej?
Zaczynam się obawiać, że po zdjeciu pessara też mnie czeka ten los. Ale będę miała gdzie sprzątać i co robić
I niech to będzie pocieszeniem dla wszystkich dziewczyn, że ze skracającą się szyjką normalnie można dojść do terminu -
Aga, gratulacje!!! Dużo zdrówka dla Ciebie i Boryska!
Teskniaca, w kilka dni wyrobisz sobie formę za te tygodnie leżenia:)
Co do mnie i oessara to chyba gin się wstrzymuje że względu na ryzyko infekcji, bo mam skłonności. Mam nadzieję ze wie co robi. Napisałam mu maila wczoraj i odpisał że możemy chodzić na Szkołę Rodzenia więc nie będę rezygnować z tej drobnej przyjemności.
A ja dziś od rana mam rewolucję żołądkowe i biegunke - tak przywitałam 3ci trymestr -
Ove Po pesarze ja dostałam zakażenia gronkowcem także jeśli Ci go założą to radzę co jakiś czas robić wymazy w kierunku bakterii:)
Lekarka woli żebym się oszczędzała ale nie muszę cały czas leżeć
Teraz taka pogoda że sobie leżaczek na polu rozkładam:)
-
Morika, szyjka 31mm - super!
Ja też planuje leżaczek i balkon w ładna pogodę balkon mam to jeszcze musze leżaczek skombinować
Musze wam powiedzieć ze tak problemy żołądkowe dały mi w kość że dziś po raz pierwszy przelezalam calutki dzien bez niezadowolenia ze leżę. Na nic nie miałam siły. Oby jutro było lepiej! -
Morika, szyjka super, dobrze ze zamknieta!
My tez po wizycie, ale juz od poczatku zaczely sie schody.
Na ktg - skurcze 70-80 ktore czulam, bo brzuch mi twardnial jak skala, a maluszek spal w najlepsze.
Schudlam, co tez mnie zaniepokoilo, ale okazalo sie ze maly ladnie przybral to co ja zgubilam, jednak trzeba to kontrolowac. Jestem totalnie w szoku, przy lezeniu i jedzeniu ja jeszcze schudlam, ale najwazniejsze ze maly urosl bo balam sie hipotrofii jak zobaczylam ta wage.
Kolejny raz zanim weszlam do gabinetu - cisnienie za wysokie, drugi wskaznik za duzy i juz w karcie na czerwono.
Przy badaniu ginekologicznym - szyjka 1 cm, miekka, dziecko calkowicie przyparte glowa, generalnie bardzooo slabo jedyny plus ze bez rozwarcia ale regularne skurcze na ktg moga wszystko zmienic, wiec decyzja - szpital.
Dzisiaj meldujw sie tam rano, wiec jakos spac nie moge, podswiadomie sie denerwuje...uspokaja mnie tylko to, ze juz tam bylam, a brzuch szaleje dzisiaj, twardnieje cala noc, podejrzewam ze te wczesniejsze bole brzucha to tez skurcze.
Raczej sterydow mi nie podadza, bo maly wazy prawie 2500 kg i lekarz mowi ze nie, ale jeszcze dzis zrobia usg i dokladnie go pomierza o ile sie da, bo glowe ciezko zmierzyc jest tak wcisnieta juz
Trzymajcie sie dziewczyny, u mnie sytuacja sie tak zmienila przez 18 dni, mam nadzieje ze jeszcze wyjde w dwupaku, termin cesarki mam na 8 maja i mam nadzieje dotrwac -
JS wyjdziesz w dwupaku. Nie może być inaczej. Wydaje się, że u Ciebie te skurcze skracają szyjkę. W szpitalu wyciszą Ci skurcze, szyjka jeszcze potrzyma. Ostatnim razem też było podobnie, prawda? W szpitalu podczas skurczów szyjka się skracała, a poźniej się poprawiła.
Synku JS: wiem, że Ci się spieszy, żeby poznać już mamę i tatę, ale poczekaj jeszcze trochę w ciepłym brzusiu. Grzecznie obdarzaj mamę kopniakami, śpij ile potrzebujesz i jeszcze podrośnijJ.S, Ove lubią tę wiadomość
-
Wiecie ile dzisiaj mojemu lekarzowi prowadzącemu wyszła szyjka? U niego zawsze jest więcej, ostatnio miała 3 cm a u innej babki 2.77 cm. A dzisiaj wyszło mu 4.9 cm.. jakim cudem?? Ciekawe ile wyjdzie u tej babki 23 kwietnia. I dostałam skierowanie na glukoze, już się trzęse na sama mysl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 09:50
-
JS to ja w 33t0d trafilam do szpitala, szyjka 1,5 cm, rozwarcie na opuszek, brzuch mega twardnial ale nie jakos bolesnie, na ktg nic sie nie pisalo. Powyciszali i udalo sie donosic. Tez nie dostalam sterydow. Nie martw sie, jestes w dobrych rekach, nawet jesli mieliby Cie tam trzymac do 8maja to trudno, dasz rade, potem bedziesz hasac w wozku z maluchem. Trzymam kciuki.
U mnie od rana dziwne uplawy w kolorze jasno-brazowym, nie wyglada jak czop ale podobno moga roznie wygladac... Mam dziwne uczucie w srodku, leciutkie cmienie macicy. Rece mi sie trzesa ze moze cos sie zaczyna dziac mimo ze tego chce :p
-
Wowka, :* tak dokladnie lekarz stwierdzil, ze to skurcze ja skracaja, dobrze ze nie rozwieraja. Dzisiaj mierzyli znowu to wyszla 2 mm dluzsza, szalenstwo Skurcze na ktg sa ale mniejsze niz wczoraj, cisnienie takie same, lozysko oki, wody w normie. Podlaczyli mnie do magnezu i leze.
Sterydow nie podadza, bo maluszek ma 2500 kg wiec mowia, ze juz teraz nie. Gdyby mial mniej to tak.
Vanilka, a jak to mozliwe?
Edwarda, dokladnie, powiem ci ze sie tutaj czuje bezpieczniej niz w domu, tym bardziej ze ja wiekszosc nocy jestem sama. Oby do 38 -
Ja jak lezalam wtedy w szpitalu i slyszalam krzyki rodzacych to prawie plakalam tak sie balam Narzedzi nie chce widziec ;p
Bedzie dobrze
Vanilka to raczej nie jest mozliwe. Pewnie inaczej manewrowal glowica bo to wszystko wlasnie zalezy od jej nacisku, od kąta, od tego czy mialas pecherz pelny itp.
-
Ostatnio jak byłam w szpitalu na ktg, to na oddziale plakały maluszki. Też mi się tak ciepło zrobiło, że już zaraz, niedługo i ja bede miała swojego
JS, no to kroplówa i walczymy ze skurczybykami. Jak się wyciszą, to znowu szyjka trochę wróci do lepszej formy. A boli Cię brzuch, czy jest ok?
Vanilia, a masz zdjęcie usg tej żyrafiej szyjki? Może lekarz złapał coś jeszcze dodatkowo? Swoją drogą pełen pęcherz i mocne dociskanie głowicy zakłamuje pomiar.
Edwarda, czekamy na rozwój sytuacji trzymam kciuki, żeby już się zaczęło