X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Mamy leżące
Odpowiedz

Mamy leżące

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, oj nie chcesz, mam traume XD

Wowka, tutaj tez placza te male kurczaczki, serce rosnie.

Niestety brzuch boli bardzo, polozne przychodza co 1,5h sluchac serca i sprawdzac czy zmiekl, bo boli bardzo i twardy jest, zadna pozycja nie jest dobra.
    Ktg bedzie pozniej, dolozyli mi nospe forte ale nie dala nic na razie.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S, trzymaj się! dotrzymacie do maja, nie ma innej opcji :)
    A przypomnij mi, ty masz pessar albo szew założony?

Ja dziś powróciłam do świata żywych - po wczorajszych rewolucjach żołądkowych nie ma śladu, ale zapobiegawczo jem krupnik ryżowy i inne lekkostrawne rzeczy.

Wstawiłam pranie, mąż rozwiesi jak wróci. No i leżę...choć kusi mnie wizja choćby 15 minutowego spaceru. Lekarz mówił, że niby mogę na chwilę wyjść na spacer, ale kurcze boję się, bo to w razie czego u mnie zacznie się poród, a nie u niego :(.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove, nie mam nic zalozonego

Lepiej polez jeszcze dzis, pamietaj ze szyjki to podstepne mendy ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS mam nadzieję że ta nospa zadziała. Ale w kroplowce Ci dają czy zwykłe prochy? Daj znać po ktg, co tam się pisze.

Ove, ja też bym się pooszczędzała dzisiaj po takich rewolucjach. A masz może balkon, albo jakąś ławkę do posiedzenia? Zawsze złapiesz trochę tlenu :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację, jutro może uda się skombinować mężowi jakiś leżak na balkon, żebym mogła się wygrzewać w słońcu, bo siedzieć na niewygodnym krześle to tak nie bardzo.

JS, daj znac jak się ma sytuacja...

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove, no pewnie. Leżak, słońce, książka lub inny zajmowacz czasu i można o siebie dbać ;) chociaz ja sobie chwaliłam leżenie w zimę, że nie było mi szkoda...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, dali mi tabletke forte, nie pomagalo nic ale na razie cisza, zleciala cala kroplowka i do tego zadzialala nospa i poluznilo brzuszek na szczescie, po tej kroplowce ktora leci juz 9h.

Ove, skombinuj lezak bedzie lepiej, na krzesle lepiej nie bo ta grawitacja jednak dziala.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to cieszę się że poluźnił się brzuś. Pewnie jeszcze wleją w Ciebie kilka kroplówek... ale czego się nie robi :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, wazne ze sie uspokoilo, nawet maly zaczal sie ruszac jak juz sie tak nie spina, uff :)
    Moze jest jeszcze szansa na wyjscie do domu, ordynator byl i mowi ze zobaczymy jak sytuacja jutro, czy maly sie chociaz troszke cofnal.
    Wowka, wizyte masz 12 dobrze pamietam? Tutaj dziewczyna tez z pessarem, sciagaja jej w 37

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybka akcja wyciszająca by była jakby Cie już jutro puścili :) ale z tego co piszesz wynika, że jak sprawdzą, że młody się uniósł, szyjka trzyma, a skurczybyki są wyłączone to nie beda Cie trzymac dlugo. Od początku sądzę, że wyjdziesz w dwupaku jeszcze :)

Mam wizytę 13 w piątek :) i będę czekać na wytyczne, kiedy mi zdejmą. A ta dziewczyna leży w szpitalu właśnie po to, żeby jej zdjęli, czy z innego powodu? Bo ja się boję że mnie położą tylko po to, żeby zdjąć...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba to niemozliwe, raczej weekend przeleze, ale moze moze w przyszlym tygodniu mnie wypuszcza, co prawda byly pojedyncze skurcze na 60 ale to takie pojedyncze, nieregularne, maly sobie spal w najlepsze, tetno oki.
    Tez tak mysle, jeszcze poleze na lezance z kielbasa z grilla :D Marzy mi sie w ogrodku odpoczac na lezaczku, ach, takie ambitne plany mialam na sobote, szlag trafil ;)

Nie nie, ona lezy bo na ktg jej dziecko mialo jakies tetno niedobre, ale pessar ma bo miala 3 cm szyjke, nie wiem, mowi ze chyba troche na wyrost jej go zalozyli, ale generalnie to sie nie zna. Jutro wychodzi, a pessar nie wiem gdzie jej wyciagna tak szczerze, ona chyba sama nie wie

A druga lezy ze skracacaja sie szyjka, ale jej ma 3,3 cm ale mowi ze miala 4 i dlatego ja polozyli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 21:42

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • morika39 Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pessara może wam ginekolog w gabinecie ściągnąć albo nawet same niektóre sobie ściągają:)

tb73x1hpidamrru4.png
    bhywvcqg9ghcv340.png
  • morika39 Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie boli ale po ściągnięciu mogą się zacząć skurcze dlatego ściągają po skończonym 37 lub 38 tygodniu:)

tb73x1hpidamrru4.png
    bhywvcqg9ghcv340.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS daj adres szpitala to Ci wyślę kurierem kiełbaskę i piwo bezalko :D

No pamiętam że pisałaś że chcieliście rozpocząć sezon grillowy w sobotę, a tu dupa blada...

Szyjki koleżanek długie, mi nic nie chcieli robić przy takich długościach :) co szpital to obyczaj :)

Edwarda, jak tam? Po straszaku porannym jakieś postępy?

Tęskniąca, co u Ciebie?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morika39 wrote:
    Pessara może wam ginekolog w gabinecie ściągnąć albo nawet same niektóre sobie ściągają:)

Hardcorowo samej sobie zdjac :D

Czekam na wizyte w przyszly piatek i wszystko bede wiedziec :) to moj maz mnie straszy że pojde do szpitala, a pewnie sam sie tego boi :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    szpital czy pessar, przy 3/4 cm szyjki to już przesada moim zdaniem. Ja śmigałam przy 2,6 a przy 2,4 zalecono mi leżakowanie.

Ja dalej w dwupaku...i nic się nie zapowiada....na KTG skurczy brak, ja się czuję raczej dobrze, głowa mnie tylko boli 3 dzień, ale myślę, że to od ciśnienia, bo standardowo mam 90/60 a w tej końcówce ciąży 125/85.

Z ciekawostek : nie mogę leżeć, serio, to teraz najgorsza z możliwych pozycji, jak leżę wszystko mnie boli a najlepiej się czuję wolno chodząc, nie wyleżałabym ani jednego dnia dłużej (nie wiem cz to autosugestia czy coś innego ;) )

J.S. trzymaj się w tym szpitalu !!!
    Reszcie życzę miłego wylegiwania się na balkonach, tarasach i w ogródkach ;)
    A dziś wypije Wasze zdrowie, bo mam urodzinki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 07:14

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca, sto lat sto lat :) wszystkiego najlepszego, samych miłych chwil i szybkiego porodu z zaskoczenia :)

Wcale nie dziwne, że nie mozesz juz lezec. Całe szczęście, że nie musisz :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniaca, wszystkiego najlepszego! :* Bezproblemowego, szybkiego porodu i zdrowego szkrabka :*

Wowka, oo kochana, dziekuje! Moj sezon grillowy zakonczyl sie tutaj ale mamy caly maj, takze jeszcze sie objem az pekne.

Wydaje mi sie, ze pessar sciagna w gabinecie, nie beda kladli do szpitala, chyba ze moze aby zweryfikowac czy sie skurcze pisza na ktg, no ciezko mi powiedziec.

Tez mi sie wydaje ze te 3 cm zakladanie pessara to takie na wyrost, ja tez mialam taka szyjke i smigalam normalnie, dopiero jak zaczela sie skracac no to mialam polegiwac.

Fajny lekarz mnie dzis badal, juz pisalam na majowkach, ale tutaj tez napisze ;) Rozwarcie na opuszek, szyjka krotka ale badane palpacyjnie nie przez usg, ale raczej od wczoraj nic sie nie zmienilo, to wiadomo. Zlecone na cito badanie moczu i krwi, bo przy nacisnieciu lona ogromny bol, jakos tam mnie ponaciskal ze mowi, ze moze spojenie sie rozchodzi. Dzidziol mnie wykonczy naprawde, nie jestem stworzona do chodzenia w ciazy :D
    Niech bedzie maj, Wowka rodzimy i po temacie szyjek, wskakujemy na etap kupek ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS pewnie szybko zapomnimy o szyjkach w obliczu kupek, czestotliwosci karmień i wszystkich innych rzeczy :D

I faktycznie to lato należy do nas :) u mnie beda pielgrzymki- i na nowy dom, i grillowanie i oglądać dziecia.

Jestem ciekawa, gdzie nam zaginela Edwarda. Mam przeczucia, że....... mamy kolejne wyleżane dziecko na wątku :)

A więc, dziewczyny, jakkolwiek by się wydawało na początku, że mnóstwo czasu, to leci on nieubłaganie. Ja dzisiaj obchodzę osiemnastkę- tyle tygodni leżenia, chciaż ostatnio grzeszę coraz częściej :P

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo pomyslalam o edwardzie, czy aby przypadkiem Henia juz nie tuli ;)

U mnie tez spacery, grille, no po prostu nie moge sie doczekac.
    W obliczu twoich wylezanych 18 tygodni tez bym juz grzeszyla... :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ