X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przez oslabienie. Zawsze mialam z tym problem ale teraz to juz calkiem. Wystarczy ze jade na wizyte, kawalek przejde czy nawet prysznic w domu biore to od razu ciemno przed oczami. Musze usiasc albo kucnac bo bym poleciala. W sumie to sie nie dziwie, czlowiek lezy non stop to i sily traci.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza też myślę że leżenie chyba to powoduje... U mnie ciśnienie już 100 nie przekracza nawet :/

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam to. Wczoraj po chodzeniu po schodach, przejsciu polowy szpitala, kiedy bylam zasapana i zmeczona mialam 100/60 wiec ... Przy niskim cisnieniu takie samopoczucie to chyba norma :(

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś trochę pochodziłam to i nogi mnie ciągną strasznie jakbym nie wiadomo jaki maraton przeszła do tego ból głowy.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Ale właśnie te omdlenia nie są od razu po wstaniu z łóżka tylko jak pochodzę chwilę albo posiedzę :( już mam dość. Mizzelka zazdroszczę Ci że niedługo kończysz 37 tygodni i możesz rodzić.
    Zleci ci... pamiętam jak miałam 31 tc... a u cb jeszcze 3 tyg i bd super. :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka lekarka mówi że w moim przypadku nawet 2 tygodnie i będzie super, ale za 3 tygodnie mam zdjęcie pessara i tego się boję najbardziej

• Magdula Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witamy się po dwóch dniach spędzonych w domu :)

ttuska, super, że Wy też już w domku. Ja niby z jednej strony w szpitalu czułam się bezpieczniej bo nie wiedziałam jak sobie poradzę sama z Weroniką i byłam przerażona ale z drugiej jednak u siebie to u siebie :) Z mężem i w ogóle :)

Co do mojego karmienia to chyba sie unormowało, odstawiłyśmy już butelki. Wczoraj miałam takie piersi, że myślałam, że wybuchną. I twarde jak kamień, aż się położna środowiskowa przestraszyła. Ale na szczęście Mała sobie poradziła i ściągnęła co trzeba ;) Tyle, że podobnie jak u ttuski ciągle by jadła i jest to bardzo męczące.

Z innych "ciekawostek" to Weronika miała bardzo wysuszoną skórę i położne (w szpitalu i środowiskowa) mówiły, że jest to oznaka, że ciąża była już przenoszona i najwyższy czas był rodzić. A przecież urodziłam jeden dzień przed terminem a i Weronika nie jest wielkoludem ;) No ale jak widać różnie te nasze dzieci rosną i dojrzewają w brzuchach :)

eta, dawaj znać jak po wizycie na IP.

eta lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula fajnie że sobie radzicie w domku :) a no widzisz podobno łożysko u niektórych dojrzewa szybciej dlatego ciąża donoszona to przedział 3 tygodni bo u każdego może to być inny dzień tak naprawdę.
    Na pewno nie możesz się nacieszyć maleństwem, co? :D

• Magdula Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim nie mogę się napatrzeć :) Człowiek mógłby tak patrzeć i patrzeć i patrzeć, z przerwą na całowanie ;) Nie rozumiałam tego do tej pory :)

Sylwia91, mizzelka, eta lubią tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nie masz pojęcia jak Ci zazdroszczę że to już! Ja wyobrażalam sobie milion razy już jak mi po porodzie dają małą, jak ją przytulam... To będzie miłość od pierwszego wejrzenia i na całe życie <3 ba. Już jest...
    Te maleńkie stópki i rączki... Cud istny <3

Magdula lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mi gin mówił żeby do 34 tc ogarnąć. . Potem z dnia na dzień coraz bezpieczniej.
    I tak jak on mi mówił. . Znał gorsze przypadki z pessarem... potem zdejmowal a pacjentki po terminie rodziły ;)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak. Taki mały cud... pamiętam jak po porodzie byłam taka zmęczona ale tak podekscytowana ze kolejna dobę nie spałam. :D

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza jeszcze na to przeziębienie Ci chciałam napisać, na ból gardła możesz tantum verde aerozol i isla pastylki do ssania, stosować to na zmianę. Na katar higiena nosa czyli woda morska najlepiej hipertoniczna i fitonasal spray jak Ci sie coś przytyka ten nos.mozesz też herbatke z lipy z apteki, a Przeciwbolowo czy przeciwgoraczkowo to mozna paracetamol. I obowiazkowo czosnek na kanapke! :-) cytryna, miód to wiadomo :-)

Magdula super że juz w domu :-) :-) fajnie że Ci się z karmieniem unormowalo :-) :-)

Dziewczyny te omdlenia,osłabienia to na bank przez lezenie.. dacie radę :-* jak juz bedziecie mogly wstawac to szybko sie ogarniecie, zobaczycie , pare dni i bedziecie skakać ;-)

Jutro sie odezwe z ip.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 22:49

Sylwia91, mizzelka lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta trzymamy kciuki! :)

eta lubi tę wiadomość

• ttuska Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula a nam dziecko daje popalić.. nie wiem czy to przez przedłużając się pobyt w szpitalu czy po prostu tak ma. Dzisiaj spala do tej pory 3h nie mówiąc ze nocka też nieprzespana. Non stop przy cycu aż w końcu dałam butelkę i zjadła aż 90ml. Mąż we frustracji zadzwonił do położnej (pierwsza wizyta na być w pon ale nie wytrzymal) kazała przede wszystkim obniżyć temperaturę do 20-22 stopni. Muszę wyczuć moje dziecko bo od tygodnia śpię po 2-3h. Dobrze ze w ta noc maz czuwał to przespalam może 5h.
    Terax dodatkowo ja otulilam i wlaczylam szumisia. Ciekawe ile przespi

Temat niewatkowy ale morał z tego taki-dziewczyny nie ma co narzekać na leżenie ;) zbierajcie sily! W tym momencie zartuje, bo sama plakalam w czasie ciazy.
    Każda z was urodzi zdrowego dzieciaczka!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 17:14

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska razem z małą w brzuchu bardzo Wam kibicujemy <3 wierzę że poznacie się z malutką i nauczycie razem fajnie funkcjonować :) na pewno sytuacja się unormuje niedługo, zobaczysz!

Magdula lubi tę wiadomość

• Magdula Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta, i jak tam po IP?

ttuska, u mnie też marne te noce bo Weronika potrafi co 1,5h jeść. Ale w ciągu dnia zdarzają jej się "drzemki" na ok. 2,5-3h to wtedy można coś zrobić :)
    Ale też się cały czas martwię czy aby na pewno zjada ode mnie odpowiednią ilość pokarmu. Dowiem się pewnie na wizycie u pediatry jak będzie ważona.
    No i też ta temperatura mnie zastanawia, czy nie za zimno, nie za gorąco... W szpitalu była sauna a położne i tak je ubierały i opatulały jak na mrozy. Dlatego teraz nie jestem pewna czy u mnie jest dobrze ale postanowiłam nie przesadzać w żadną stronę.
    Co do położnej to długo musicie czekać, u mnie była od razu na drugi dzień. I przy okazji dowiedziałam się, że jeszcze pielęgniarka mnie odwiedzi. Ale o szczegóły wypytam w poniedziałek na ostatniej wizycie położnej.

Sylwia, nawet nie zauważysz jak będziesz z nami cieszyć się swoją Basią :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wyszlysmy w pt a polozna na być do 24h w dzień roboczy więc w pon przyjeżdża :)
    Musisz ja dobrze karmić skoro tyle spi ;) a dajesz smoczek?

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula... Ja już się doczekać nie mogę :D na wątku październikowym już trzy są rozpakowane, a ja jak na złość termin mam na sam koniec :D ale obstawiam kilka dni po zdjęciu pessara :D

• Magdula Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ttuska no tak, nie wzięłam pod uwagę weekendu :-) Smoczek próbowałam dawać ale pluje nim to opuściłam, nikomu do szczęścia nie jest potrzebny :-)
    A jak dajesz Zosi butelkę to kupną czy swój pokarm odciągasz?

Sylwia wierzę, że już dni odliczasz ale Basia sama wie kiedy będzie najlepsza pora na przywitanie z Mamusią :-)

eta, czekamy na wieści...

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ