X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • Sis Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów w szpitalu.. zostaje tu już do końca :( Szew niestety okazało się dziś że nie trzyma i pęcherz płodowy się uwypuklił. Mam nadzieje że jeszcze trochę moja mała wysiedzi w brzuchu bo jeszcze za wcześnie na nią.. lekarze sami nie wiedzą ile dam rade wyleżeć bo nie ma tu reguły.

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczna ta Twoja malutka :)

Sis, dasz rade. Na wizycie sie okazalo ze szew puscil czy mialas jakies objawy ? Z tego co wiem to chyba masz jeszcze pessar, trzyma ? Bedziesz lezec to bedzie dobrze, w szpitalu moze i nastroj gorszy ale jestes pod opieka :) Chociaz do 30 tc dotrzymac.

Ja ide do szpitala w czwartek, maja mi zdjac pessar, lekarka chce mnie zostawic na kilka dni zeby obserwowac sytuacje bo obstawia, ze z tak niskim polozeniem dziecka, urodze raz dwa. W sumie ciaza bedzie juz donoszona, a ja jestem tak fizycznie i psychicznie zmeczona, ze jesli mala zechce wyjsc to ok. Byle tylko bylo z nia wszystko dobrze. Jednak ciagle nie jestem w stanie wyobrazic sobie porodu. Jestem wrecz pewna, ze dziecko mi sie nie zmiesci, nie przejdzie :/. Moze to i smieszne ale nawet z tamponem mialam problem albo podczas badania potrafilam delikatnie nadpeknac a co dopiero malucha przepchnac ! Nie wiem jak to bedzie, pewno mnie potna w kazda strone zeby mala wyszla. Przeraza mnie to wszystko :P

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Sliczna ta Twoja malutka :)

Sis, dasz rade. Na wizycie sie okazalo ze szew puscil czy mialas jakies objawy ? Z tego co wiem to chyba masz jeszcze pessar, trzyma ? Bedziesz lezec to bedzie dobrze, w szpitalu moze i nastroj gorszy ale jestes pod opieka :) Chociaz do 30 tc dotrzymac.

Ja ide do szpitala w czwartek, maja mi zdjac pessar, lekarka chce mnie zostawic na kilka dni zeby obserwowac sytuacje bo obstawia, ze z tak niskim polozeniem dziecka, urodze raz dwa. W sumie ciaza bedzie juz donoszona, a ja jestem tak fizycznie i psychicznie zmeczona, ze jesli mala zechce wyjsc to ok. Byle tylko bylo z nia wszystko dobrze. Jednak ciagle nie jestem w stanie wyobrazic sobie porodu. Jestem wrecz pewna, ze dziecko mi sie nie zmiesci, nie przejdzie :/. Moze to i smieszne ale nawet z tamponem mialam problem albo podczas badania potrafilam delikatnie nadpeknac a co dopiero malucha przepchnac ! Nie wiem jak to bedzie, pewno mnie potna w kazda strone zeby mala wyszla. Przeraza mnie to wszystko :P

Na wizycie to wyszło. Objawów zero.. moze troche jak teraz pomyśle to od trzech dni mi się zwiększyła ilość wydzieliny.. Pessar mam i siedzi na miejscu więc liczę że ta konstrukcja tam w środku chociaż do tego 30 tyg wytrzyma tak jak mówisz.

Poród i mnie przeraża ale nie myśle jeszcze o tym. Podobno nasze ciała są zdolne do takich rzeczy jakie nam się nie śnią więc mam nadzieje że mimo wszystko u Ciebie gładko pójdzie ;)!!

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis, a bierzesz luteinę dopochwowo?

U mnie szyjka dalej się skraca, więc zakładamy pessar w przyszłym tygodniu. Mam nadzieję, że będzie tak pancerny, jak z Klementynką i donoszę do samego końca :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis, leż i staraj się być dobrej myśli. Skoro nie urodziłaś w domu pomimo tego, że szew nie dał rady to teraz leżąc w szpitalu masz duże szanse jeszcze sporo wytrzymać :*

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula trudno stwierdzić czy się unormowalo, w nocy potrafi spać do 5h a w dzień je co godzinę.. często się też szarpie z piersia i przysypia, w nocy tego problemu nie..

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Sis, a bierzesz luteinę dopochwowo?

U mnie szyjka dalej się skraca, więc zakładamy pessar w przyszłym tygodniu. Mam nadzieję, że będzie tak pancerny, jak z Klementynką i donoszę do samego końca :)

Tak luteinę biorę cały czas

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ttuska, to i tak zazdroszczę nocy :)

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula nie każda noc jest taka ale nie narzekam :) ale w dzień nie jestem w stanie nic zrobić nie wspomnę już o kregoslupie przez karmienie..

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wielkie gratulacje! Basia przecudna!! :-) to niesamowite jaka droge kobieta musi przejsc, ile stresow, trudnosci, żeby w końcu takie maleństwo przyszło na świat. Gratuluje :-*

Mysza nie bój się porodu, twoje ciało da sobie radę! Tylko daj sobie szanse! Myśl pozytywnie, powtarzaj sobie że dasz radę i tak będzie :-) :-)

Sis jestes w szpitalu, wiec maluchowi nic nie będzie, staraj się myslec pozytywnie, zachowaj spokój choc na pewno nie jest to łatwe. Na pewno jeszcze kilka tygodni wytrzymasz ! Tu jest tak szczesliwy wątek że nie ma innej opcji:-) :-*

Polkosia to dobrze że będziesz miała ten pessar. Nie ma na co czekać jak szyjka tak się skraca.

Ttuska ja kupilam sobie fotel w ikea do karmienia, bo plecy zaczęły mnie strasznie boleć, ,jest znacznie wygodniej teraz i plecy już lepiej. Jednak na tyle godzin karmienia trzeba mieć wygodne miejsce.

U nas dobrze, niewyspana jestem wiadomo ale nawet nieźle funkcjonuje.od poniedziałku jestem już sama, bez męża, urlop mu się skończył i teraz zobaczymy jak mi pójdzie samej z dwójką. :-) :-)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta też myślałam o fotelu ale w sypialni nie mam gdzie wstawić a nie chce nosić Małej po domu bo jest inna temperatura :)
    Zresztą i mbie jest coś nie tak z tą dzienną laktacja. Wczoraj byłam u llekarz więc nakarmilam 17.30-18 i pojechałam. Już o 18.30 zjadła moje mleko 80 a o 20.30 120ml mm. W dzień wola i cyca co 40 min za to w nocy co 3h

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kręgosłup też już jest w rozsypce. Wprawdzie mam fotel w pokoju ale nie zawsze na nim karmię. W nocy zazwyczaj robię to w łóżku (nie opierając się o nic) i tu jest chyba największa bolączka.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączę się w bólu kręgosłupowym! :( moja mała też lubi wisieć na cycu, czasem mam wrażenie że tak sobie ssie żeby ssać a nie zjada prawie nic.

Mysza co u Ciebie? Jak z tym pessarem w końcu bo chyba jestem trochę do tyłu.

Polkosia mnie pessar pomógł ale później zaczął wywoływać skurcze mimo brania końskiej dawki nospy i luteiny.

Sis pozytywne myślenie to podstawa. Pamiętaj że wszystko co się dzieje ma swój początek w Twojej głowie. Dodatkowo maluch łapie Twoje emocje <3 spokój i wiara, a na pewno do bezpiecznego terminu dotrwasz. To jest szczęśliwy wątek :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje że jeszcze troszkę się uda, najpierw ten tydzień zeby było skończonych 30 a może i jeszcze trochę. W przyszłym tygodniu ściągną mi szew bo pęcherz płodowy bardzo na niego napiera i jest ryzyko że mnie rozerwie.
    Wczoraj na usg mała ważyła 1300 więc jeszcze trochę bym chciała żeby podrosła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 14:27

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • eta Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moj ignacy ma juz drugi raz bostonke :-\ także chory! :-\ oby Leon sie nie zarazil.. a mnie boli gardło. Masakra sezon chorobowy sie zaczął. A ignacy nie chodzi do przedszkola więc nie wiem gdzie złapał.

Sis dni lecą szybko , na pewno jeszcze córecZka posiedzi w brzuchu. :-*

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odebrałam wyniki wymazu z szyjki. Komentarz lekarza - wyniki poza granicami normy. Mam jakiegoś syfa czy co? Objawów brak...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a608c0a64b2e.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 19:06

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytuję Mysze z forum listopadowek :-)

"Kalinka jest juz z nami :). Kruszyna 2600g i 50 cm. :) Urodzila sie dzisiaj (21.10) przed 9.
    Po 18 godzinach skurczy co 4 minuty brzucha i kregoslupa, wypracowalam 2 cm rozwarcia. Rano zadecydowali o cc. Ale ile bolu mnie to kosztowalo i strachu to moje.
    Ale jestesmy juz razem :)"

Sylwia91, Ola31 lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Sis Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dziewczyny, odebrałam wyniki wymazu z szyjki. Komentarz lekarza - wyniki poza granicami normy. Mam jakiegoś syfa czy co? Objawów brak...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a608c0a64b2e.png

No jest jakaś infekcja, pewnie antybiotyk dostaniesz. Przy kłopotach z szyjką trzeba to leczyć bo te infekcje nie pomagają..
    Najgorszy ten gram jest bo to paciorkowiec ale nie martw się szybko wyleczysz i będzie ok!! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 20:20

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, antybiotyk? OMG... Nie brałam od 20 lat żadnego :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Sis Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Cholera, antybiotyk? OMG... Nie brałam od 20 lat żadnego :/
    Nie stresuj się, antybiotyki teraz są też delikatniejsze i lekarz ma z czego wybierać, a na tym etapie w niczym dzidzi nie zagraża. Bezpieczniej podać i wyleczyć niż hodować dziadostwo bo to zagraża dziecku. Infekcji przy problemach z szyjka trzeba się wystrzegać bo mogą powodować wlasnie skracanie. Głowa do góry bedzie ok!!

polkosia lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ