X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kontroli. Posiew ujemny,ulżyło mi. Szyjka bez zmian nadal 21 mm a właściwie 2,15. Ujście wewnętrzne lepiej wygląda bo było literka U teraz jest V. Oby się zmniejszało i nie pogłębiało. Wizyta u niego 18.02

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Ja90 Znajoma

Wysłany: 5 lutego 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , już pisze co tam ze mną. Dostałam antybiotyk . Po 2 tyg od nowa posiew i niestety nadal bakterie mam. Moja gin wystawiła mi od nowa skierowanie do szpitala. Na izbie przyjęć po przebadaniu stwierdzili , ze mam skrócona szyjkę i rozwarcie 1,5 cm . Szyjka tzn lejek . Decyzja zapadła ze mam zostać w szpitalu . Dostałam sterydy na płuca dla dziecka . Leżę od piątku w szpitalu. Dodatkowo wykryli mi podwyższone leukocyty w moczu . Teraz czekamy na wyniki . Co dalej to niewiem. Ale obawiam się , ze wyjdziemy stad już razem .

f2w3rjjgkmkyae71.png

8 tc usg- mamy ❤️
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja90, trzymaj się kochana , każdy dzień na wagę złotą choć macie już w miarę bezpieczny tydzień. Trzymam za Was kciuki i informuj co tam się dzieje.

Arienkas, bardzo się ciesze brak pogorszenia jest również dobra wiadomością :D oszczędzaj się na ile możesz , byle do 28tc dalej już poleci (ha tak sobie zawsze powtarzałam).

Arienkas83 lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leże całymi dniani poza wc czy jedzeniem czy jakieś drobne rzeczy typu przetarcie blatu czy higieniczne sprawy. Zrobiłam sobie kostrukcję ze złożonej kołdry i poduszek na łóżku i tak śpię z tyłkiem wyżej a za dnia poduszki podkładam :)

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja w poniedziałek byłam na wizycie szyjka ma 1,8 ale krążek dobrze trzyma, mały ma już 1,8 kg także trochę mu się przytyło, trochę się uspokoiłam. Ale dziś duzo się ruszałam i takie kłucia mam ze aż boli ;/

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella super , czekaliśmy na wieści co z Tobą. Prawie 2 kg , kurczę kawał chłopa.
    Ja mam wizytę w następny piątek, jeszcze tydzień czekania ehhh

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisteria te czekanie jest najgorsze, ja kolejna mam 20 lutego i już myśle ze do tego czasu zwariuje :) a ty jak się czujesz ?

• Nistera Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie ok, obawiam się infekcji bo dawno mi nie robili wymazu z szyjki więc muszę się w piątek upomnieć. W międzyczasie byłam na ambulatorium bo miałam dziwne bóle brzucha i tak jakby parcie w dół. Nie bardzo umiem opisać ale było to na tyle nowe i niepokojące uczucie że pojechałam sprawdzić. Więc z dzidziem wszystko ok , tylko szyjka się skróciła do 30mm ale lekarz mówił żeby nie dramatyzowac bo to i tak dużo no i że to mięsień i może pracować. Wszystko to wiem ale.... w zaledwie tydzien 10mm w dół to duzo.No nic czekamy do piątku i zobaczymy ile tej szyji zostało. Mam już chyba milion nowych siwych włosów przez ta ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 06:44

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta szyjka się tak nie denerwuj bo ja jak byłam w szpitalu to za każdym razem byla inna długość od 15 mm do 19 mm sam lekarz mówił ze wszystko zależy jak slotów to mierzy i od sprzętu. Twoja szyjka jest i tak długa :)

• angella908 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisterria a co do tego wymazu ja często masz robiony? Bo ja mam założony krążek mimo ze gbs + Brałam na to antybiotyk, No i teraz pytałam czy sprawdzimy czy jest Ok a ginekolog mi powiedział ze już nie trzeba co mnie bardzo zdziwiło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 18:08

• Nistera Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Min raz w miesiącu, od założenia szwu tj. już od 12 tygodni miałam 3 razy robiony ten wymaz. Właśnie szyjka się przejmuje bo u mnie ta szyja to w ekspresowym tempie idzie. Tak właśnie z córką miałam. Jednego dnia było 20mm A tydzień potem już rozwarcie 2i pół cm, ale już jestem w 28tc więc już trochę odetchnełam. Teraz to już będzie co ma być, wiadomo byle jak najdłużej w brzucholu. ;)

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera jak to było z synem że nie miałaś krążka ani szwu i szyjka wytrzymała do 40 tc? Ile miała mm i już nie skracała się? Wstawałaś do wc czy po jedzenie? Miałaś poduchy pod biodrami? Ja leżę prawie cały czas mając poduchy,wstaję do wc albo po jedzenie czy umyć zęby i tyłek codziennie, czasem powieszę pranie na stojącej suszarce. Jem na siedziąco.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 11:11

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez powinnam prowadzić oszczędny tryb życia ale jakoś nie mogę, właśnie wróciłam z zakupów ogarnęła dom i dopiero teraz mogę odpocząć mam nadzieje ze mi to nie zaszkodzi

• Nistera Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się po prostu wydaje że u mnie to jest jakiś kryzys z ta szyjka w jakimś konkretnym przedziale czasu. Z każdą ciąża tak było tylko teraz w tej zaczęło się bardzo szybko.
    Z synem było już za późno na szew , a czy krążki tu mają i zakładają to nie mam pojęcia wsumie nie pytałam. W 21tc miałam szyjke 10mm od zewnątrz zamknięta A id środka lejek z rozwarciem długości 10 i szerokości 15mm. Lekarz powiedział że to jest za duże ryzyko przebicia pęcherza płodowego z taka rozwarta szyjka bo ten pęcherz już tam wpływa w to rozwarcie. Byłam na lekach , dokładnie jakich to nie wiem, nie pytałam nie zachodzilam w głowę, leżałam 6 tygodni w najlepszym szpitalu w Wiedniu który specjalizuje się w tego typu ciążach. Wstawalam do wc i pod prysznic, jadłam na siedzącą. Szyjke sprawdzali co tydzień. Po 6 tygodniach że względu że się dalej nie skracała wypisali mnie do domu i miałam kontrolę co tydzień. Miałam zastrzyki raz w tygodniu i tabletki pewnie dzięki temu szyjka się zatrzymała w miejscu. Ale do końca miałam to rozwarcie wewnątrz. I dostawalam w szpitalu jakiś kroplówkę właśnie ponoć na szyjke, jedną leciała 24godziny non stop. Miałam takich 3 sztuki. W domu leżałam normalnie bez żadnych poduch pod pupa, ale leżałam cały czas. Wstawalam tylko rano do wc ubrać się , przenosilam się na kanapę do salonu i tam do wieczora. Tylko wc . Mąż mi rano ustawi wszystko na stoliku A potem jak wracał z pracy gotował sprzątał itd. Prysznic brałam co 2 lub 3 dni , tak to tylko na szybko się myłam z pomocą męża.
    Lekarz który mnie prowadzil w szpitalu ten co nie chciał szwu założyć powiedział że mieliśmy naprawdę dużo szczęścia. Że on modlił się dla nas o 27tc A każdy następny zadziwiał to bardziej. Od około 34tc zaczęłam więcej wstawać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 20:08

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Nistera za wyczerpującą odpowiedź. :)

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co tam u Was ? Jak się czujecie ?

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny dzień do przodu ;)

U mnie narazie spokoj brzuch coraz większy to złe się już spi :) skurcze tez przestały mnie męczyć wiec się cieszę tylko dziś od rana okropna zgaga :/ a ty jak się czujesz?

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziennie zgagę z tego leżenia. Chodzę spać koło północy ale i tak czuję jedzenie z całego dnia w przełyku. Wstaję do wc i do kuchni po jedzenie czy picie. W poniedziałek wizyta, oby było ok.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ok, wizyta w piątek już nie mogę się doczekać. Współczuję dziewczyny ja to nie mam wsumie żadnych takich objawów ciazowych. Jedynie co to brzuch duży więc przeszkadza w schylaniu się, czy ubraniu butów to mnie jedynie irytuje. Bo za tym jest ok.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to boję się wizyty poniedziałkowej jednak wiem że to konieczne. W sobotę muszę też dać mocz i morfologię zrobić. Zrobię też CRP a w poniedziałek poproszę o kolejny posiew. W sobote będę schodzić z mojego 4rtego piętra powolutku schodek po schodku i tak samo wchodzić. Dobrze że w tym labo nie ma schodów ani kolejek tylko autem 10 minut muszę podjechać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 15:32

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ