X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie mierzone szyjki? Bo mnie w szpitalu powiedzieli, ze obserwacja będzie polegała na sprawdzeniu czy pessar trzyma szyjke i czy nie robi się rozwarcie;)
    Już bym chciała wrzesień.. wczoraj znowu panikowalam, bo Mała była mega aktywna a mnie po tym lapaly skurcze co 5 min..

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od czasu założenia szwu nie mam mierzonej szyjki. A przynajmniej nikt mi tego nie mówi :) Za to za każdym razem mierzone mam rozwarcie, ale konkretnych "wymiarów" też mi nie podaje, mówi tylko czy stabilne czy się powiększa...

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola już sobie pozwalam na zakupy, spacery, wypad do kawarni czy parku tak od 2-3 tyg :)

Mi gin szyjki nic nie badał, żeby zobaczyć co i jak to musiałam prywatnie iść na usg, ale ja mam kijowego gina

1tnvuq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kazdej wizycie przed szwem i po szwie mialam i mam mierzona szyjke. Dlatego jestem na bieżąco. Ale za to teraz lekarz mi rozwarcia nie mierzy.

• ttuska Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mierzą na usg brzusznym? :)

w4sqkrnt373m17ix.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ttuska wrote:
    A to mierzą na usg brzusznym? :)
    Nie usg dopochwowe

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogą mierzyć tak i tak, przez powłokę brzuszną też się da. Ale nie bedzie to w 100% wiarygodny pomiar

• ttuska Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyte mam w środę więc zobaczymy, ale póki co tylko leżę bo jak wstaje to brzuch twardy jak skala :/

w4sqkrnt373m17ix.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami co u Ciebie?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ttuska wrote:
    Wizyte mam w środę więc zobaczymy, ale póki co tylko leżę bo jak wstaje to brzuch twardy jak skala :/
    A bierzesz magnez?

• ttuska Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    A bierzesz magnez?
    3x2. Cos czuje, ze nie wytrzymam do 36tc

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze niedobrze, że tak Ci spina ten brzuch. W szpitalu nic nie mówili? Mnie za każdym razem pytali i lekarz mi często macał brzuch czy nie twardy.

1tnvuq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ttuska wrote:
    3x2. Cos czuje, ze nie wytrzymam do 36tc
    Duzo dziewczyn pisalo o twardnieniach i skurczach i szczęśliwie donosily do terminu. Takze glowa do gory i nie denerwuj sie tym. Bierzesz juz max magnezu i mysle ze to pomaga a macica musi cwiczyc

• ttuska Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mowili, ze najwazniejsze zeby skurcze się nie pojawiały. Wczoraj miałam tylko 5 a dzisiaj już od samego rana mam 5 z tym, ze łapią mnie tylko jak leżę na plecach..

w4sqkrnt373m17ix.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ttuska mi w poprzedniej ciąży bardzo twardniał brzuch, wtedy nie miałam pojęcia o mierzeniu szyjki dotrwałam do 38+6 ale tylko dlatego, że cesarka planowana - w innym wypadku pewnie bym przenosiła
    ostatnio koleżanka w 33tc miała już szyjkę rozpulchnioną dotrwała do 39+5 jak będziesz odpoczywać wszystko będzie dobrze a który masz dokładnie tydzień dzień ciąży?

mi obecnie też dość często robi się twardy brzuch, że aż czasem zaboli, szyjkę dopochwowo miałam mierzoną 2 razy - raz prywatnie przy okazji badań połówkowych bo poprosiłam i drugi raz u prowadzącego na nfz bo też poprosiłam. Teraz mu na wizytach wspominam o tej szyjce to tylko się pyta czy coś było nie tak u mnie z szyjką, że nie ma powodu do niepokoju, sprawdza tylko w badaniu na fotelu. Też się niepokoję, że nagle szybko się skróci. Wizytę mam dopiero 29 lipca.

• ttuska Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie!! Obecnie 29+5. Codziennie się budzę i błagam żeby dzisiaj nic nie dolegalo a tu dzisiaj np pobolewa mnie jajnik :/idzie zwariować jak się tak leży i myśli.
    Pewnie każda z Was to przeżywała, oby dotrwać do 36tc

w4sqkrnt373m17ix.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastanawiam się nad antybiotykami,w tej ciąży bralam doustnie na razie tylko amoksycyline,jednak czytalam o wplywie antybiotykow na autyzm i trochę się przerazilam:/ co myslicie?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• ulola Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TTuska 29+5 to już wysoko także spokojnie, wiem jak to jest jak leżysz i tylko wsłuchujesz się w organizm czy coś się dziś przypadkiem nie dzieje i czy ewentualne objawy są bardziej czy mniej nasilone niż np wczoraj. Ja akurat do tej pory miałam szyjkę ok ale od kilku dni czuję, że Maleńka jest jakby niżej ;/ . Pozostaje nam leżeć, oszczędzać się i czekać. Na pocieszenie mogę dodać, że gdy trafiłam na patologię to tam wszystkie brzuchatki marzyły żeby tylko do 30 tc dotrwać a u Ciebie to prawie już ;) - zresztą było tam pełno dzieciaków urodzonych właśnie w 30 tc i świetnie sobie radziły. Aha a rozmawiał ktoś z Tobą ewentualnie o zastrzykach na płuca? Mi na twardnienia brzucha bardzo pomogły kroplówki z magnezem - niedobór się chyba uzupełnił i od tej pory tabletki już względnie dają radę...
    Kas proszę Cię. Ile osób tyle teorii autyzmu- ja czytałam, że ze stresu w ciąży, niezdrowego jedzenia i chemii... nie dajmy się zwariować ;) .
    Galeona 37 +3 gratulacje :).
    Magdula a co z bąblem? lekarz kazał Ci zrobić jakieś badania czy stwierdził, że to nic groźnego?. Swoją drogą u mnie też w 29 tc ważyła 1300 a jutro wizyta więc zobaczymy co teraz słychać ;) .
    A tak wogóle to straszne mam zaległości - u mnie właśnie malowanie pokoju Malutkiej a ja nie miałam się gdzie podziać i mieszkam w hotelu :/ dobrze, chociaż że wi-fi darmowe, a jak mnie zobaczyli na śniadaniu z brzuchem to od razu wszystkiego donosili hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 13:45

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuska ja byłam pewna, że nie dotrwam, bo szyjka 1cm i rozwarcie a tu proszę już 38tc :) ważne że odpoczywasz, masz pessar i leki. Wiele z nas tu ma przykre doświadczenia z przeszłści ale w większości wynikają z tego że problem był nie wykryty lub za późno wykryty i coś złego się podziało. Tak więc spokojnie, bo jak na razie wszystkie tu na wątku się trzymamy :)

1tnvuq7.png
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak ulola, też po wyjściu ze szpitala miałam takie dni, że bałam się obrócić z boku na bok, bo myślałam, że zaraz urodzę. Do wc chodziłam z duszą na ramieniu, całe dnie leżałam i wsłuchiwałam się w każdy najdrobniejszy objaw. W szpitalu kilka dni przepłakałam, jeszcze raz coś luteinę źle zaaplikowałam i był odrobina krwi to już byłam pewna że rodzę(28tc), polożne musiały mnie uspokajać, przestałam wyć jak mnie lekarz zbadał i powoedział że to nie z dróg rodnych :P

1tnvuq7.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ