X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:
    Karola, Pysiaczek - a ściąganie szwów to już chyba można na wizycie w gabinecie zrobić? Czy trzeba znowu do szpitala?
    Normalnie w gabinecie ale ja nie wiem czy wytrzymam bo dzisiaj zobaczylam kawalek czopa na papierze wiec mysle ze wszystko mize rozegrac sie na dniach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Ola31
    Mam nadzijeje, ze zleci i nic po drodze nie bedzie sie działo. Codziennie sie o to modlę. I wszystkie dotrwamy do minimum 37 tc.

Damy Wszystkie radę nie może być inaczej:)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Normalnie w gabinecie ale ja nie wiem czy wytrzymam bo dzisiaj zobaczylam kawalek czopa na papierze wiec mysle ze wszystko mize rozegrac sie na dniach.
    a jak wygląda ten czop? bo u mnie też dziś coś gęstego wyleciało rano...ale czasem chyba dziewczynom wypadł czop i jeszcze z miesiąc nie rodziły

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula
    Moja ginka powiedziała ze można w gabinecie, ale da mi skierowanie do szpitala, bo czesto po ściągnięciu zaczyna sie akcja porodowa. Ale w gabinecie tez ponoc można.
    Kaarolaa
    To czop moze odchodzić przez ten nasz szew? kurde dzisiaj brzuch mnie boli na dole i juz sie stresuje... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 11:09

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola31 wrote:
    a jak wygląda ten czop? bo u mnie też dziś coś gęstego wyleciało rano...ale czasem chyba dziewczynom wypadł czop i jeszcze z miesiąc nie rodziły
    No właśnie taki lekko zolty ale bardziej bezbarwny kawalem gluta. Nie wiem jak to opisać. Zosral mi rano na papierze. Ten czop moze odchodzi 2-3 tyg podobno poki jest czysty ok, porod zaczyna sie jak odchodzi juz podbarwiony krwia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek no właśnie ja sie zapomnialam spytac na ostatniej wizycie o ten czop, myslalam ze moze przy szwie nie odchodzi ale jak widac gdzies tam sie przeciska moze pod naporem ciezaru dziecka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    No właśnie taki lekko zolty ale bardziej bezbarwny kawalem gluta. Nie wiem jak to opisać. Zosral mi rano na papierze. Ten czop moze odchodzi 2-3 tyg podobno poki jest czysty ok, porod zaczyna sie jak odchodzi juz podbarwiony krwia.

Dzięki za odpowiedz:)u mnie się pojawiła taka mleczna wydzielina taka bardziej spójna tak trochę na majtkach było trochę zaczynam panikować ale mam nadzieję, że to normalna wydzielina

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnio dużo więcej śluzu i też się zastanawiałam czy to może czop ale chyba nie, bo wgląda tak samo jak całą ciąże. Mnie pewnie w pt czeka ściąganie pessara, chyb że mnie na ściąganie do szpitala wyśle, trochę się boję.

1tnvuq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola31 wrote:
    Dzięki za odpowiedz:)u mnie się pojawiła taka mleczna wydzielina taka bardziej spójna tak trochę na majtkach było trochę zaczynam panikować ale mam nadzieję, że to normalna wydzielina
    Jesli mleczny to zwykly sluz a tego czopa nie da sie pomylic. To taka konsystencja galatery.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję no właśnie to takie mleczne było ale ułożyło się trochę w taką kropkę ale galaretka na pewno nie:)

• ttuska Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie. Przez to, ze Mala w koncowce 29tc wazy 1700 to coraz bardziej naciska glowka na szyjke. Szyjka miekka, ale trzyma ja pessar. Nie badala dlugosci. Dostałam dodatkowo nitrendypine, która brałam w szpitalu na twardnienie brzucha. Martwi mnie bardzo ta miękka szyjka :/

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ttuska wrote:
    Dziewczyny ja już po wizycie. Przez to, ze Mala w koncowce 29tc wazy 1700 to coraz bardziej naciska glowka na szyjke. Szyjka miekka, ale trzyma ja pessar. Nie badala dlugosci. Dostałam dodatkowo nitrendypine, która brałam w szpitalu na twardnienie brzucha. Martwi mnie bardzo ta miękka szyjka :/
    U mnie podobnie. Mój Marcel w 30t1d ważył równo 2000 g i tez napiera na szyjkę, a trzyma ja tylko szew. I tez mam miękka te szyjke... I te informacje mnie tez mega stresują :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj glowa w dol jest od 20 tyg i im ciezszy tym bardziej napiera a szyjka super sie trzyma na szwie. Moze byc miekka wazne zeby sie nie skracala.

• ttuska Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie sprawdzała za tydzień chociaż wolałabym żeby mi ja mierzyl niż mówiła, ze jest ok bo pessar trzyma :)

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Moj glowa w dol jest od 20 tyg i im ciezszy tym bardziej napiera a szyjka super sie trzyma na szwie. Moze byc miekka wazne zeby sie nie skracala.
    No ja nie wiem, czy moja sie skraca, bo moja gin mi nic nie powiedziała ostatnio. Powiedziała tylko ze ok, ale ja juz sama nie wiem... Ja ogolnie jestem straszna panikara i mogę dodatkowo sama sie nakręcać, a wiadomo jak ludzka psychika działa... :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam, że twarda szyjka to raczej rzadkość w ciąży, więc bez stresu :) ważne, że trzyma i nie jest zgładzona :)

1tnvuq7.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mała też od dawna jest głową w dół i napiera i też podobno szew tylko trzyma. Jak to doktorek powiedział: gdyby nie szew to tej ciąży dawno by nie było. Ale ja jakoś jestem dobrej myśli... Mam dobre przeczucie ;)
    No i ciekawa jestem co powie pani doktor "na zastępstwie". Zawsze to opinia innego lekarza :)

Jezu, a z innej beczki to ja dzisiaj montuje klimatyzację. Mam nadzieję, że nie będę miała armagedonu w domu :/

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli u Was Dziewczyny dzieciaczki są już główkami w dół, u mnie tydzień temu ciągle ułożenie miednicowe, 27 lipca mam konsultację u neurologa zobaczymy co z porodem chyba nie urodzę do tego czasu bo ostatnio brzuch ciągle twardy jak skała a dziś dodatkowo jakieś kłucia. Jutro chyba się wybiorę po zwolnienie do ginekologa ( bo do tej pory pracowałam jedynie to teraz byłam na urlopie)może sprawdzi szyjkę.

Magdula przynajmniej będzie chłodno w domku ale super:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizyte u innego gina tez na zastepstwie i zobacze co on mi powie. Kawalek czopa wczoraj odpadł i narazie spokoj, ale wspomne o tym lekarzowi i sie dopytam jak to jest z tym czopem majac szew. Juz sie tej wizyty doczekac nie moge chociaz 6 mialam wizyte.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola dziecko ma czas przektecic sie nawet do 36 tyg takze narazie spokojnie. Moje chlopaki to wyjatkowo szybkie w tym temacie. Marceli tez po 22 tc sie obrócił.

‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ