X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę non stop, wstaje dziennie może 1,5h na mycie, siku i jedzenie.. jak tylko wstaje to brzuch twardy jak kamień pomimo liteiny i magnezu :/już nie wierzę w cuda, ze nagle wrócę do jakiejkolwiek aktywnosci

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ttuska wrote:
    Ja leżę non stop, wstaje dziennie może 1,5h na mycie, siku i jedzenie.. jak tylko wstaje to brzuch twardy jak kamień pomimo liteiny i magnezu :/już nie wierzę w cuda, ze nagle wrócę do jakiejkolwiek aktywnosci

Ja tez leżę z domu ruszam sie tylko jesli muszę juz na prawde tak jak jutro z rana musze osobiscie zalatwic sprawe to musze pojechac do urzedu (oczywiscie ja jako pasazer na lezaco) i od razu razu

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Razu spowrotem do domu lezec. Jest komu mi podac to nawet w lozku jem. Rozerwalo mi wiadomosc z telefonu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    To u mnie tak poprzednio bylo tez ginekologicznie nie badal a potem szok bo szyjka 11mm i pecherz wpuklajacy sie juz i na ten czubek co zostalo zalozyli szew. Ale niewiadomo kiedy odeszly wody (magicznie zniknely) i w 28tc bylo po wszystkim. A w jakim szpitalu uratowali ci synka na tak wczesnym etapie? Super ze maluch z toba jest. A teraz tez ci sie rozwarla przy szwie? Bo mi tak ale dalej szew jest dzieki bogu
    Ja trafilam do Ostródy do szpitala i bylo bardzo zle. Saczace sie wody brak szyjki rozwarcie na palec i pecherz w kanale rodnym. Przez to ze wody sie saczyly nie zakladali szwu. Lezalam w Ostródzie dwa tygodnie. Musialam czekac az zaczne 24 tydzien bo szybciej nie chcieli mnie przyjac. Jak tylko zaczęłam 24 tydzien od razu do wojewodzkiego w Olsztynie a na drugi dzien urodzilam sn bo dostalam zakazenia wod plodowych i poród sam sie zaczal. Rodzilam 20 godzin ale tam wiedzialam ze mlodego beda ratowac, zdążyłam praktycznie na ostatnia chwile. W elku czy ostrodzie nie uratowaliby malego. Teraz akurat rozwarcie sie zatrzymalo i szyjka tydzien temu miala 2 cm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lezalam dwa tygodnie po zalozeniu szwu, pozniej juz coraz wiecej chodzilam a w 27 tygodniu wrocilam do Elku. I tam juz powrot do normalnosci. Zakupy, spacery z Marcelim, sprawy w urzedzie, wizyty z synkiem w poradni, gotowanie, pranie i tak dzisiaj zaczelam 36 tydzien i wszystko jest super dzięki szwu.

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to pewnie dlatego w razie "w" kazal od razu na Olsztyn lecieć bo mowil ze zanim w elku by zorganizowali transport itp to godz mijaja a dla dzieci licza sie wszystkie minuty to ze szkoda czasu lepiej samemu,bo ze w elku nie wcześniej niz 32 tyg. Ale mam nadIeje ze zadnego "w" Nie bedzie :-)

Ja wczoraj spanikowalam jak mi na usg powiedzial ze zrobilo sie te rozwarcie ale czy duze rozwarcie wewnętrzne to z emocji nie zapytalam. Pzniej stuknelam sie w glowe zeby sie uspokoic bo po to szew zeby dalej rozwarcie nie poszlo i przed szwem sie zatrzymalo. A szyjka ma ok 3cm o

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela lepiej jrchsc do Olsztyna chociaz to jest naprawde spory kawalek ale zanim szpital sie xorganizuje moze byc juz za pozno. A tym bardziej ze to blizniaki wiec Olsztyn w tym momencie to jedyny ratunek. Bliżej jest Białystok w sumie ale ja jednak ufam bardziej lekarzom z Olsztyna.

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie przez Bialystok moj synek nie żyje bo mnie nie słuchali takze swój popis juz dali :( ale nie planuje wypadow do Olsztyna na tym etapie :-) czekam tylko niecierpliwie do 1 sierpnia zeby zostac zbadana.

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez znam przypadek ze w Białymstoku nie uratowali dziecka. Przez dwa dni zastanawiali sie co robic i malutka zmarla.

• Magdula Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Dziewczyny a jak tam u Was z aktywnością? Chodzicie czy raczej lezycie? Bo ha leżę praktycznie caly czas. Zdarza wam sie ze czujecie troche klucia w pochwie, jakby przy szwie? Bo mnie czasami lekko kuje

Ja w sumie prowadzę normalny tryb życia. Oczywiście niczego nie dźwigam ale pozostałe rzeczy to raczej w normie. Na początku starałam się więcej leżeć ale niestety u mnie to nie przejdzie...

Wczorajsza wizyta u "zastępczej" doktorki w porządku. Tzn. wprawdzie wiele nowego się nie dowiedziałam ale przynajmniej tyle, że szew trzyma, przepływy w porządku, Mała waży 1888 g.
    Jedynie mam trochę mało wód płodowych i muszę więcej pić. Jeszcze mieszczę się w normie ale bliżej dolnej granicy.

No i dostałam skierowanie na GBS. Myślałam, że to tylko posiew z pochwy a ona mi zaznaczyła też z odbytu :/ No cóż, jak trzeba to trzeba... Ale to i tak dopiero za jakieś 3 tygodnie.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba coś się zaczęło, brzuch pobolewa jak na okres i są pojedyncze, dość łagodne,ale już bolesne skurcze. Czekam teraz na ktg na IP.

eta, kaarolaa, Ola31 lubią tę wiadomość

1tnvuq7.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona wrote:
    U mnie chyba coś się zaczęło, brzuch pobolewa jak na okres i są pojedyncze, dość łagodne,ale już bolesne skurcze. Czekam teraz na ktg na IP.
    Trzymam kciuki! Ciaza donoszona więc można spokojnie dzieciaka witać :)

Magdula a przy normalnym funkcjonowaniu brzuch ci nie twardnieje?

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona, powodzenia!!
    Wszystko już w terminie tak więc pozostaje się tylko cieszyć (po małych niedogodnościach ;) ) :*

Ttuska, po południu często twardnieje. Ale na szczęście żadnych skurczy ani innych boleści nie miewam.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na IP lekarz powiedział, że jutro zdejmie pessar, bo dzisiaj pełnia i nie ma ani jednego miejsca na porodówce :P tak więc wracam do domu jeszcze :)

1tnvuq7.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a nie chcesz podjechac do szpitala Bielańskiego? Albo w czwartki na gwiazdzistej prywatnie przyjmuje lekarz z Bielańskiego, robi usg, ja bylam u niego i jak szyjke 25mm zobaczyl i ze sie w ciagu kilku dni skrocila z 37mm i mam bole to odrazu kazal nastepnego dnia na szpital na konsultacje przyjsc. A w nocy dostalam skurczy i boli bylam na ip u innego lekarza to odrazu posiew mi pobral , bo mowi że jak sie skroci bardziej to pessar założą pewnie, wiec tez przejety, nikt nie bagatelizowal tego.. na szczęście u mnie sytuacja wydaje się byc opanowana jak narazie.
    Choc wczoraj dzwonila moja lekarz i mowi ze w posiewie z pochwy wyszedl tak jak przypuszczalam paciorkowiec GBS i mowi że pomimo tego ze nie leczy się gbsa w ciazy to ze względu na te skurcze co mialam, to że pierwszy syn urodzil sie 36+6 z wrodzonym zapaleniem pluc wywolanym przez paciorkowca a ja dostalam zakazenia z srednim ryzykiem sepsy - to mnie przelecza na tego paciorkowca. I mam antybiotyk doustny i globulki robione w aptece z antybiotykiem. Wiec juz 3x na dzien do pipy cos wpycham.. :-\
    A tez mam cos takiego ze jak ta luteina mi wyplywa po ilus godzinach jak wstane jakies resztki to czuje takie troche pieczenie , szczypanie, smaruje zelem feminum activ, on jest z kwasem mlekowym , hialuronianem, chlorhexydyna i bez chemii , taki do zblizen intymnych ale dziala po prostu lagodzaco. I przechodzi. A infekcji nie mam bo posiew swiezy dopiero co zrobiony, tylko gbs. No i zadnej wydzieliny podejrzanej czy cos.

Galeona powodzenia! Czas sie rozpakowac i zaczac nowy etap w zyciu! ;-)

Ja narazie duuuzo leze, wstaje i troche po domu sie pokrece ale krotko , czekam na kontrole w sobote. I zobaczymy co dalej.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Galeona super. To czekamy na jutrzejszy dzien. Chyba ze jeszcze dzisiaj w nocy cos sie zacznie dziac

• ulola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta i mnie GBS znów wyszedł pozytywny- nie mogę sie dziada z pipki pozbyć :/ . Leczylam w ciąży juz 3x i co ?i znowu jest, nie mam juz siły nawet na to żeby sie martwić :/ zwłaszcza ze tym razem nie leczymy, mam tylko probiotyki dopochwowe stosować. Na szczęście ktg wyszlo w miare ok, przynajmniej dopóki dama nie postanowila calkiem zmienić położenia i nie zaświeciły sie wszystkie czerwone lampki i nie zaczelo wyć :P . Zapisaly sie tez jakies skurcze których nie powinno być ale w sumie nic na nie nie dostałam...Inna sprawa ze nawet z lekarzem nie gadalam tylko z położną a po cichu liczyłam, ze uda sie sprawdzić przepływy na usg. Pojutrze jadę do Krakowa na wymazy przed porodem to poproszę giną żeby mi to sprawdzil choc u niego kazda dodatkowa usluga to dodatkowa stówka ;) a i na szyjkę wypadałoby zerknąć bo strasznie kluje to juz będą dodatkowe dwie :D ...
    Galeona wielki dzień zbliża sie wielkimi krokami. :) tylko nie zapomnij sie pochwalić ze urodziłaś ;)

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • ulola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola spojrzałam właśnie na Twój suwaczek i niedługo będzie donoszona :)

bl9ce6ydm80fo1bi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulola wrote:
    Karola spojrzałam właśnie na Twój suwaczek i niedługo będzie donoszona :)
    Tak ale w planie mam rodzic dopiero 2 sierpnia to będzie 38+0

• ulola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Tak ale w planie mam rodzic dopiero 2 sierpnia to będzie 38+0
    Tzn że na razie nic się nie dzieje w sensie nic Cię jeszcze nie bierze

bl9ce6ydm80fo1bi.png

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ