Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
ttuska wrote:Dziewczyny panikowac czy nie? W sobote Mala nie dala mi spsc bo sie krecila a od wczoraj jest leniwa. Co 2-3h troche sie porusza i cisza..
Jeśli się martwisz to chociaż zadzwoń do swojego lekarza...zawsze lepiej 100 razy sprawdzić niepotrzebnie niz raz zostac w domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 17:52
Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*] -
Ech upisałam się i gdy miałam dodać to telefon mi się wyłączył wrr
Kas super szyjka- e.coli nie zrobila jednak spustoszenia .
Galeona Ty chyba na dniach ściągasz pessar- ciekawe ile jeszcze pochodzisz w dwupaku.
Magdula ja pod koniec stosowania clexane miałam juz mega traumę- nie bylo gdzie wbijać, nie bylo jak zrobić fałdu ech... Boje sie troche ze będę musiała wrócić do kłucia bo łożysko wątpliwej jakości..kas50 lubi tę wiadomość
Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*] -
Galeona u mnie ta szyjka z wizyty na wizytę się wydłuża hm ginka mówi,że to zalezy od nacisku i ulozenia główki.
Najbardziej balam się właśnie tego skracania przez e.coli. widocznie są tylko w pochwie,zobacze co teraz wyjdzie w posiewie. -
Ulola tez mam wizyte w środę tylko o 17. Jak jutro znowu będzie miała taki dzień to będę dzwoniła. Najbardziej się boję znowu szpitala a już ostatnio byłam na IP i nie wyraziłam zgody na zostanie. Ok 17 zaczęła się przeciągnąć wyjątkowo po lewej stronie a już od jakiegoś miesiąca ruszala się po prawej jestem w 31 tc.
Kas to wydluzyla Ci się tak szyjka? Przepraszam nie sledziłam wątku od początku -
Hej. Jeśli pozwolicie to dołączę,bo tez niestety mam niewydolnosć szyjki
Od 15 tc mam zalozony szew "profilaktycznie" bo w poprzedniej ciazy w 23tc szyjka zrobiła sie rozwarta i 11mm. Dlatego teraz za wczasu zalozyli szew zanim sie zaczęło cos dziać. Dzisiaj byłam na usg i decyzja o szwie okazala sie sluszna bo od wewnatrz uwidoczniono lejek,ale na szczescie dalej zatrzymal -
Eta ja generalnie leżę cały czas wstaje tylko do wc i wbsytuacji gdy musze wstac koniecznie. Także mam nadzieję,ze jakos wytrwamy posilkie zawsze ktos mi robi takze tez robic sama nie musze. A dzieci to syn i corka
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:Izabela a co z poprzedniego ciaza?
Dobrze ze tak szybko zareagowali ale slyszalam ze przy ciazy bliźniaczej nie zaklada sie szwu.
Stracilismy dziecko w 28tc z powodu bezwodzia.
Tez tak słyszałam,ale gdyby sie nie zakladalo to raczej by nie założyli. Zakładał mi Debski w Warszawie i na tylu lekarzy od zadnego nie usłyszałam,ze sie nie zakłada. Bedac ostatnio w szpitalu w Elku też od nikogo nie usłyszałam,że się nie zakłada.
-
Wczoraj dostałam wynik posiewu. Jałowy. Niby pelnia szczęścia ale po tej luteinie dopochwowej dostałam swędzenia i pieczenia i strachu. Więc wczoraj pojechałam na izbę. Efekt taki że wyszłam na panikare zabierająca czas innym. Pani doktor nie była zachwycona tym że przyjechałam ale mnie zbadała. Okazało się że szyjka skróciła się z 17 do 14 mm chociaz cały czas leżałam. Zamiast luteiny dopochwowej dostałam pod język żeby nie prowokować infekcji przed założeniem pessara. Do tego jakieś globulki na infekcje. I do domu. Szpital podobno mi nie niepotrzebny bo mój stan jest oki.
Luteina pod język faktycznie smak ma kiepski gorzka jest.
A ja boję się jak nigdy bo to 3 mm mniej na tydzień a do pessara co najmniej 1,5 tygodnia. -
Ruda a czemu musisz czekać 1,5tyg na pessar? Wczesna ciaza?
Jak mnie wkurza takie podejście na IP. wszędzie mówią, ze jak się tylko coś dzieje to jechać a na IP nie dość ze się wyczekasz kilka godzin (Na na przyjęcie czekałam 4h a lekarz prowadzący cały czas mi powtarzał, ze przy skróconej szyjce nie jest wskazane siedzenie) to jeszcze łaskę robią, ze zbadają..