X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas za taką szyjkę to Cię powinnyśmy wyrzucić z tego wątku :P oczywiście żartuję, szyjkę masz książkową, o nic się martwić nie musisz i możesz skakać jak młoda kózka, zazdroszczę :)

kas50 lubi tę wiadomość

1tnvuq7.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny panikowac czy nie? W sobote Mala nie dala mi spsc bo sie krecila a od wczoraj jest leniwa. Co 2-3h troche sie porusza i cisza..

w4sqkrnt373m17ix.png
  • ulola Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ttuska wrote:
    Dziewczyny panikowac czy nie? W sobote Mala nie dala mi spsc bo sie krecila a od wczoraj jest leniwa. Co 2-3h troche sie porusza i cisza..
    O to masz taką kapryśną damę jak i ja. Pierwszy raz z taką akcją pojechałam na IP i zostawili mnie w szpitalu na 5 dni. Później załatwiłam sobie ktg prywatnie a od dwóch dni znów ma dni lenia po aktywnej sobocie ;) . Ja mam ktg we środę rano także pewnie będę czekać do wizyty chyba że coś sie nagle zmieni. A próbowałaś czekolady, kakao, kwaśnego, śpiewania, muzyki albo świecenia latarką ? Położna jeszcze mówiła ze można trochę potrząsnąć brzuchem żeby lenia obudzić.
    Jeśli się martwisz to chociaż zadzwoń do swojego lekarza...zawsze lepiej 100 razy sprawdzić niepotrzebnie niz raz zostac w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 17:52

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • ulola Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech upisałam się i gdy miałam dodać to telefon mi się wyłączył wrr
    Kas super szyjka- e.coli nie zrobila jednak spustoszenia ;) .
    Galeona Ty chyba na dniach ściągasz pessar- ciekawe ile jeszcze pochodzisz w dwupaku.
    Magdula ja pod koniec stosowania clexane miałam juz mega traumę- nie bylo gdzie wbijać, nie bylo jak zrobić fałdu ech... Boje sie troche ze będę musiała wrócić do kłucia bo łożysko wątpliwej jakości..

kas50 lubi tę wiadomość

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona u mnie ta szyjka z wizyty na wizytę się wydłuża hm ginka mówi,że to zalezy od nacisku i ulozenia główki.
    Najbardziej balam się właśnie tego skracania przez e.coli. widocznie są tylko w pochwie,zobacze co teraz wyjdzie w posiewie.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• ttuska Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulola tez mam wizyte w środę tylko o 17. Jak jutro znowu będzie miała taki dzień to będę dzwoniła. Najbardziej się boję znowu szpitala a już ostatnio byłam na IP i nie wyraziłam zgody na zostanie. Ok 17 zaczęła się przeciągnąć wyjątkowo po lewej stronie a już od jakiegoś miesiąca ruszala się po prawej ;) jestem w 31 tc.

Kas to wydluzyla Ci się tak szyjka? Przepraszam nie sledziłam wątku od początku ;)

w4sqkrnt373m17ix.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiąc temu miała 42mm,ale na zdjęciu z usg widać ucisk główki malego,teraz bez ucisku szyjka dłuższa.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• ttuska Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas a minimalna długość szyjki jaka miałaś? Ja wątpię żeby z mojej 2cm nagle zrobiła się dluzsza tym bardziej, ze dziecko duże i naciska :/

w4sqkrnt373m17ix.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku ok.35-38mm

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska połóż się i licz ruchy przez godzinę, jak naliczysz 10 to jest ok.

Ulola lekarz mi pozwolił jeszcze ponosić pessar, w środę mam wizytę z ktg na ip, bo lekarza nie ma i zobaczymy co powiedzą.

1tnvuq7.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jeśli pozwolicie to dołączę,bo tez niestety mam niewydolnosć szyjki :(
    Od 15 tc mam zalozony szew "profilaktycznie" bo w poprzedniej ciazy w 23tc szyjka zrobiła sie rozwarta i 11mm. Dlatego teraz za wczasu zalozyli szew zanim sie zaczęło cos dziać. Dzisiaj byłam na usg i decyzja o szwie okazala sie sluszna bo od wewnatrz uwidoczniono lejek,ale na szczescie dalej zatrzymal

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cd. Zatrzymał szew gdyby nie byl zalozony wczesniej to byloby nieciekawie bo mamy ciaze blizniacza takze marze aby dotrwac minimum do 30tc. Przepraszam ze na raty pisze ale rozerwalo mi wiadomosc

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • eta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela to dobrze że teraz tak sprawnie Lekarze zadzialali :-) na pewno Ci się uda! Gratulacje bliźniaków :) jaka płeć? A odpoczywasz? Pomaga Ci ktoś?

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta ja generalnie leżę cały czas wstaje tylko do wc i wbsytuacji gdy musze wstac koniecznie. Także mam nadzieję,ze jakos wytrwamy posilkie zawsze ktos mi robi takze tez robic sama nie musze. A dzieci to syn i corka :-)

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela a co z poprzedniego ciaza?

Dobrze ze tak szybko zareagowali ale slyszalam ze przy ciazy bliźniaczej nie zaklada sie szwu.

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Izabela a co z poprzedniego ciaza?

Dobrze ze tak szybko zareagowali ale slyszalam ze przy ciazy bliźniaczej nie zaklada sie szwu.

Stracilismy dziecko w 28tc z powodu bezwodzia.

Tez tak słyszałam,ale gdyby sie nie zakladalo to raczej by nie założyli. Zakładał mi Debski w Warszawie i na tylu lekarzy od zadnego nie usłyszałam,ze sie nie zakłada. Bedac ostatnio w szpitalu w Elku też od nikogo nie usłyszałam,że się nie zakłada.

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoolaa a czy Ty nie jesteś gdzieś z okolic Ełku? Bo coś mi sie wydaje ze kiedys mi coś w oko wpadło ze pisalas o elku

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Ruda102 Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dostałam wynik posiewu. Jałowy. Niby pelnia szczęścia ale po tej luteinie dopochwowej dostałam swędzenia i pieczenia i strachu. Więc wczoraj pojechałam na izbę. Efekt taki że wyszłam na panikare zabierająca czas innym. Pani doktor nie była zachwycona tym że przyjechałam ale mnie zbadała. Okazało się że szyjka skróciła się z 17 do 14 mm chociaz cały czas leżałam. Zamiast luteiny dopochwowej dostałam pod język żeby nie prowokować infekcji przed założeniem pessara. Do tego jakieś globulki na infekcje. I do domu. Szpital podobno mi nie niepotrzebny bo mój stan jest oki.
    Luteina pod język faktycznie smak ma kiepski gorzka jest.
    A ja boję się jak nigdy bo to 3 mm mniej na tydzień a do pessara co najmniej 1,5 tygodnia.

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie czemu oni nie chca trzymac w szpitalach jak sa problemy z szyjka :-/ tylko olewaja.

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a czemu musisz czekać 1,5tyg na pessar? Wczesna ciaza?
    Jak mnie wkurza takie podejście na IP. wszędzie mówią, ze jak się tylko coś dzieje to jechać a na IP nie dość ze się wyczekasz kilka godzin (Na na przyjęcie czekałam 4h a lekarz prowadzący cały czas mi powtarzał, ze przy skróconej szyjce nie jest wskazane siedzenie) to jeszcze łaskę robią, ze zbadają..

w4sqkrnt373m17ix.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ