Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny orientujecie się może w sprawach tarczycy? w pierwszej ciąży miałam niedoczynność, poźniej przeszło mi w nadczynność, teraz od początku tej ciąży również niedoczynność i biorę od początku euthyrox zaczynałam od 25 i miałam zwiększane dawki, niecałe 3 tyg temu byłam u endo brałam wtedy 50 tsh było w okolicach 2 mam zwiększoną dawkę do 62,5 i endo już mi tak kazał brać do końca ciąży i nie kazał już kontrolować. Myślicie, że na tym etapie już nie muszę się martwić czy lepiej skontrolować wyniki?
Ttuska jak sie czujesz? skurcze nie wracają po odstawieniu kroplówki?
Galeona moja koleżanka miała 3 cm rozwarcia i urodziła po 4 dniach ale poród był ekspresowy:)
Magdula jak po wizycie?
Polkosia trzymam kciuki, żeby szyjka się już nie skracała:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 10:22
-
Ja biorę Euthyrox 75. Ostatnia kontrola była w okolicach 25 tc. Teraz endo kazała zbadać koło 35 tygodnia. Mam już przepisany Euthyrox 50 i Jodid 200 które mam brać po porodzie i po około 3 miesiącach ponownie zbadać TSH
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 10:26
-
Ola, z tarczycą nigdy nie miałam do czynienia tak więc nie pomogę.
Wizyta w sumie z przygodami ale w ostateczności wszystko super. W gabinecie podczas mierzenia tętna serduszka lekarka się zaniepokoiła bo wyskoczyło 178 a norma podobno jest do 160. Za chwilę wprawdzie się uspokoiło i już było 130 ale ze względu na moją przeszłość stwierdziła, że lepiej to sprawdzić i dała mi skierowanie do szpitala na ktg.
No to pojechałam. Wyleżałam się z godzinę ale na ktg wszystko ok, badanie i przepływy też bardzo ładne
Ale i tak zaprosili mnie ponownie na badanie w poniedziałek, jak wrócę z wyjazdu.
A co do samej wizyty w gabinecie to przepływy też super, ilość wód ładnie wzrosła, pani doktor była bardzo zadowolona a Mała waży już 2,5 kg. W ciągu dwóch tygodni urosła ponad 600 g. Podobno ilość wód tez miała na to wpływ
No i tym sposobem z czystym sumieniem wyjechałam na wieś ale dotarliśmy dopiero po 20-ejPysiaczek89, eta, ulola, Ola31 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ile tu czytania nadrobię jak wrócę z wizyty.
Ola u mnie tsh ostro szło w górę- pamiętam że 8 marca bylo 3 z dużym hakiem. Zwiększyli mi wtedy eutyrox z 62,5 na 75 i od tej pory trzyma sie w granicach 2-0.9. Endo kazała badać co 3,4 tygodnie / ze względu na to, ze przy poronieniu miałam tsh w górnym zakresie / ale od tego czasu tarczyca jest grzeczna. Po porodzie mam zmniejszyć dawkę o połowę.Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Polkosia trzymam kciuki żeby ułożyło się wszystko dobrze
Kaarolaa dawaj znac jak po ktg
Magdula bardzo dobre wiesci cieszę się, że córa ladnie przybrala i wszystko dobrze odpocznij troche, nie przepracowuj sie
Ttuska moze wiecej magnezu powinnas brac skoro tak dobrze dziala na Ciebie? A twardy brzuch to moze i tak jak mowisz, Twoja uroda.
Ola co do tarczycy to normy sie wyzmienialy ostatnio i różni lekarze maja różne zdanie. U mnie wyglada to tak ze biore euthyrox 37,5 , tsh i ft4 robie od poczatku ciazy raz w miesiącu. Teraz z tego co pamiętam norma tsh w 1i 2 trymestrze to do 2,5, a w 3 trymestrze do 3 jak pamiętam. Ale moja gin i tak uwaza ze skoro najbardziej optymalne jest w ciąży tsh kolo 1 , to robi tak ze ja mam 1-1,5.
Ola31 lubi tę wiadomość
-
Magdula jaka piękna waga
Ttuska moja gin tez nie przepada za nospa ale czasami jak trzeba to siła wyższa.
Karola to w szpitalu chyba tylko schody Ci zostają .
U mnie w miarę ok - ktg w porządku, jakieś 2 skurcze ale podobno to juz normalne /oczywiscie ich nie czułam/ szyjka trzyma z tyłu - cokolwiek to znaczy, Malutka mało przybrała bo wazy trochę ponad 2900. Generalnie podobno wytrzymam do terminu cc
Eta wogole nie czuję, ze to już na dniach...jakoś do mnie to nie dociera..inna sprawa, ze teraz to dopiero będzie sie dłużyło...
Ciekawe jak tam Galeona ...Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*] -
nick nieaktualnyDziękuję Dziewczyny za odpowiedzi na temat tsh
Ttuska bardzo dobre wieści, że tylko parę skurczy:)
Magdula ślicznie Malutka waży:)
Ulola zobaczysz, ze ani się nie obejrzysz i będzie wtorek:)
Pysiaczek martwiłaś się a jutro już 34tc:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 18:45
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPysiaczek89 wrote:Karola
Powiedz czy zdjęcie szwu Cie bolało? Bo tego sie troszke boje -
Ola31
Noo ciesze sie tym 34 tc , ale teraz kolejna granica, czyli wytrzymujemy do 37 tc
Karola
Mam nadzieje, ze u mnie tez jakos to bedzie i ze nie bedzie bolało. Gratuluje Karola, ze dotrwalas do tak pięknego tygodnia oby i u nas sie to udałoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 00:10
Ola31 lubi tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny