X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek zobaczymy, jak się skróciła, to pessar, jak nie, to czekamy jeszcze tydzień sprawdzić.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie się może w sprawach tarczycy? w pierwszej ciąży miałam niedoczynność, poźniej przeszło mi w nadczynność, teraz od początku tej ciąży również niedoczynność i biorę od początku euthyrox zaczynałam od 25 i miałam zwiększane dawki, niecałe 3 tyg temu byłam u endo brałam wtedy 50 tsh było w okolicach 2 mam zwiększoną dawkę do 62,5 i endo już mi tak kazał brać do końca ciąży i nie kazał już kontrolować. Myślicie, że na tym etapie już nie muszę się martwić czy lepiej skontrolować wyniki?

Ttuska jak sie czujesz? skurcze nie wracają po odstawieniu kroplówki?

Galeona moja koleżanka miała 3 cm rozwarcia i urodziła po 4 dniach ale poród był ekspresowy:)

Magdula jak po wizycie?

Polkosia trzymam kciuki, żeby szyjka się już nie skracała:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 10:22

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Euthyrox 75. Ostatnia kontrola była w okolicach 25 tc. Teraz endo kazała zbadać koło 35 tygodnia. Mam już przepisany Euthyrox 50 i Jodid 200 które mam brać po porodzie i po około 3 miesiącach ponownie zbadać TSH

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 10:26

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, z tarczycą nigdy nie miałam do czynienia tak więc nie pomogę.

Wizyta w sumie z przygodami ale w ostateczności wszystko super. W gabinecie podczas mierzenia tętna serduszka lekarka się zaniepokoiła bo wyskoczyło 178 a norma podobno jest do 160. Za chwilę wprawdzie się uspokoiło i już było 130 ale ze względu na moją przeszłość stwierdziła, że lepiej to sprawdzić i dała mi skierowanie do szpitala na ktg.
    No to pojechałam. Wyleżałam się z godzinę ale na ktg wszystko ok, badanie i przepływy też bardzo ładne :)
    Ale i tak zaprosili mnie ponownie na badanie w poniedziałek, jak wrócę z wyjazdu.

A co do samej wizyty w gabinecie to przepływy też super, ilość wód ładnie wzrosła, pani doktor była bardzo zadowolona a Mała waży już 2,5 kg. W ciągu dwóch tygodni urosła ponad 600 g. Podobno ilość wód tez miała na to wpływ :)

No i tym sposobem z czystym sumieniem wyjechałam na wieś ale dotarliśmy dopiero po 20-ej :)

Pysiaczek89, eta, ulola, Ola31 lubią tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • ulola Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile tu czytania :) nadrobię jak wrócę z wizyty.
    Ola u mnie tsh ostro szło w górę- pamiętam że 8 marca bylo 3 z dużym hakiem. Zwiększyli mi wtedy eutyrox z 62,5 na 75 i od tej pory trzyma sie w granicach 2-0.9. Endo kazała badać co 3,4 tygodnie / ze względu na to, ze przy poronieniu miałam tsh w górnym zakresie / ale od tego czasu tarczyca jest grzeczna. Po porodzie mam zmniejszyć dawkę o połowę.

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola wczoraj mnie lapaly wieczorem ale pewnie przez to że magnez dopiero wzielam ok 14 po wizycie.
    Dzisiaj póki co cisza jedynie brzuch napięty jak chodzę i siedze-chyba już taka moja uroda..

ulola lubi tę wiadomość

w4sqkrnt373m17ix.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz po pozytywnym tescie zrobilam wyniki i wyszlo troche ponad 3 i dostalam euthyrox 50 i za kazdym razem mialam okolo 1,4 a teraz juz dawno nie robilam wyniku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I szew zdjeli. Teraz leze pod ktg a do jutra na obserwacji.

eta, Magdula, ttuska, Ola31 lubią tę wiadomość

• Magdula Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to nie tak hop siup i do domu. Ale chociaż wypoczniesz w tym szpitalu :)

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia trzymam kciuki żeby ułożyło się wszystko dobrze :-)

Kaarolaa dawaj znac jak po ktg :-) :-)

Magdula bardzo dobre wiesci :-) cieszę się, że córa ladnie przybrala i wszystko dobrze :-) odpocznij troche, nie przepracowuj sie :-)

Ttuska moze wiecej magnezu powinnas brac skoro tak dobrze dziala na Ciebie? A twardy brzuch to moze i tak jak mowisz, Twoja uroda.

Ola co do tarczycy to normy sie wyzmienialy ostatnio i różni lekarze maja różne zdanie. U mnie wyglada to tak ze biore euthyrox 37,5 , tsh i ft4 robie od poczatku ciazy raz w miesiącu. Teraz z tego co pamiętam norma tsh w 1i 2 trymestrze to do 2,5, a w 3 trymestrze do 3 jak pamiętam. Ale moja gin i tak uwaza ze skoro najbardziej optymalne jest w ciąży tsh kolo 1 , to robi tak ze ja mam 1-1,5.

Ola31 lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a który i Ciebie już tydzień? :)
    Eta biorę 6 tabletek a teraz dołożyli nospe chociaż moja lekarka zawsze się wzbraniala od brania nospy. Dzisiaj póki co miałam tylko 3 spiecia brzucha więc jest cudownie-zobaczymy jak resztę dnia

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola
    Powiedz czy zdjęcie szwu Cie bolało? Bo tego sie troszke boje :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• ulola Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula jaka piękna waga :)
    Ttuska moja gin tez nie przepada za nospa ale czasami jak trzeba to siła wyższa.
    Karola to w szpitalu chyba tylko schody Ci zostają ;) .
    U mnie w miarę ok - ktg w porządku, jakieś 2 skurcze ale podobno to juz normalne /oczywiscie ich nie czułam/ szyjka trzyma z tyłu - cokolwiek to znaczy, Malutka mało przybrała bo wazy trochę ponad 2900. Generalnie podobno wytrzymam do terminu cc
    Eta wogole nie czuję, ze to już na dniach...jakoś do mnie to nie dociera..inna sprawa, ze teraz to dopiero będzie sie dłużyło...
    Ciekawe jak tam Galeona ...

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za odpowiedzi na temat tsh :)
    Ttuska bardzo dobre wieści, że tylko parę skurczy:)
    Magdula ślicznie Malutka waży:)
    Ulola zobaczysz, ze ani się nie obejrzysz i będzie wtorek:)
    Pysiaczek martwiłaś się a jutro już 34tc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 18:45

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktg ok, nie ma skurczy nic sie nie dzieje wiec pewnie tak szybko nie urodze.
    A tydzien u mnie 38+1

Ola31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Karola
    Powiedz czy zdjęcie szwu Cie bolało? Bo tego sie troszke boje :/
    Bolalo rozwieranie wziernikiem i troszke nieprzyjemnie bylo podczas przecinania ale jak juz lekarz skonczyl to bol przeszedl. Ogolnie nic mnie nie boli, skurczy brak. Czyli mysle ze tak do terminu bede czekala.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola31
    Noo ciesze sie tym 34 tc :), ale teraz kolejna granica, czyli wytrzymujemy do 37 tc :)
    Karola
    Mam nadzieje, ze u mnie tez jakos to bedzie i ze nie bedzie bolało. Gratuluje Karola, ze dotrwalas do tak pięknego tygodnia :) oby i u nas sie to udało :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 00:10

Ola31 lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez takie granice sobie wyznaczam:) jestem pewna ze dasz rade:)
    Ulola denerwujesz sie cc? Niby wiem co mnie czeka i mam jeszcze troche czasu ale juz lekkie nerwy czuje

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zaraz się okaże, że sie rozpakujecie przede mną :P ja już mam dość, wszelkie próby pobudzenia akcji powodują tylko, że mnie boli brzuch i spina, ale żadnych sensownych skurczy :( i tak się męczę na marne

1tnvuq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona bo to tak czasem znienacka weźmie, może nic się nie dziać a za chwilę już poród:) a na jakiś dzień masz już skierowanie do szpitala jak się nic nie zacznie?

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ