X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek, ale faktycznie masz olbrzymka Marcelka :) Jesteśmy od Was dwa dni starsze, dzisiaj może zobaczymy ile ważymy ale dwa tygodnie temu było 1888 g to nie wierzę, żebyśmy dogoniły Twojego "Malucha" :)
    Co do szwu to mój lekarz wraca z urlopu i wizytę mam równo w 37 tc 0 d no i wtedy się okaże co ze szwem.

Ola, w sumie to zazdroszczę szafy ;) Ostatnio mam ciągłe nowe pomysły co do urządzania mieszkania i żaden nie jest idealny ;) Etap szafy też przeszłam ale jednak postanowiłam zostawić starą. W przyszłym roku jak będę Małą przenosić do swojego pokoju to zakupię coś nowego. A teraz marzy mi się komoda, i to nawet dwie, tylko nie bardzo wiem gdzie je ustawić, żeby było dobrze :/ Od miesiąca żyję tymi komodami i jeszcze trochę to będą mi się śniły :D

Ulola, ja pracuję zdalnie. Stricte do firmy jeżdżę raz w tygodniu ale planuję pojechać jeszcze tylko raz i koniec. Do swojej firmy mam 40 km i jeżdżę sama (jako kierowca) i wydaje mi się, że chyba najwyższa pora już przestać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 12:42

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek no naprawdę ładna waga:) ja nadal nie wiem ile moje waży ale zapisałam się prywatnie 22 sierpnia to się dowiem to będzie już ponad 34 tygodnie:)

Ulola a kiedy masz się zgłosić do szpitala? 9 już ma być cc? mi ma dać w połowie września skierowanie i mam iść ustalić termin i tak myślę jak to będzie wyglądało. Ostatnio pojechałam w 38+3 ze skierowaniem zostawili mnie od razu w szpitalu i cesarka była w 38+6. Na początku też miałam liczne bakterie i nic z tego złego nie wyszło:) także spokojnie zwłaszcza, że niedługo dzidzia będzie z Tobą:) Nie pojechałam na ktg bo niestety zrobiło się późno:( a dzidzia ma jakieś tam przerwy w szaleństwach choć nadal dużo się rusza. Ale wiem, że zawsze w każdej chwili mogę jechać na to ktg i ta myśl mnie uspokaja. A Wasze dzieciaczki też dużo kopią?

Magdula u nas najpierw dzidzia będzie miała łóżeczko w sypialni i powolutku planuje robić pokoik i szafa jest pierwszą rzeczą, która w nim będzie:) komodę też bym chciała:)
    i zdecydowanie 40km to już daleko i nie powinnaś już sama jeździć, ja nawet sama do tego szpitala nie pojechałam bo trochę się bałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 11:36

• ulola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślę, że 40 km to daleko - ja usłyszałam że mam dać sobie spokój z prowadzeniem samochodu po 20 tc ale wtedy miałam skurcze to może dlatego.
    Ola mam się zgłosić do szpitala rano 9 i tego dnia tniemy. Dzień wcześniej mam zrobić prywatnie komplet badań do znieczulenia, żebym nie musiała czekać na wyniki szpitalne i żeby być wcześniej w kolejce. Jutro mam wizytę to dowiem się wszystkich szczegółów. Generalnie to nie słyszałam o innym szpitalu który przyjmowałby w dniu cesarki - wszystkie moje znajome z planowanym cięciem były w szpitalu co najmniej dzień wcześniej...
    Co do ruchów maleństwa to parę razy uslyszalam od lekarzy ze lepiej jak jest aktywne niż ciche, u mnie teraz to juz bardziej takie wicie, przekręcanie i prostowanie nóżek czy rączek- biedactwo ma coraz mniej miejsca.
    Co do pokoiku to widzę, ze wszystkie bierzecie dzidziole do siebie. Mąż twierdzi, że Malutka będzie od poczatku spać w swoim pokoju ale ja jakos tego nie widzę...przypuszczam, ze skończy sie na tym ze kupię jej kokon i będzie spać z nami w łóżku :)
    Odnośnie mebelków to kupiłam klupś marsell bo zakochałam się właśnie w komodzie z sówkami- wszystkie zakupy zrobiłam w lipcu ale kasę organizowałam od lutego ;) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 12:08

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super że od razu w tym samym dniu cięcie, będziesz krócej w szpitalu:)pewnie na weekend juz w domu:)jejku jejku jak Ci zazdroszczę:) u nas pewnie minimum dzień lub 2 przed trzeba przyjechać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od piątkowej wizyty biorę chela ferr bo hemoglobina spadła do 10,5 i tak mi się jakoś słabo zrobiło, lekkie zawroty głowy ciekawe czy żelazo ma na to wpływ czy to, że dosyć duszno

• Magdula Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, ulola, ja na początku miałam ambitne plany, żeby Mała spała od razu u siebie. Ale mąż mnie przekonał, że wygodniej będzie mieć ją "pod ręką" i tym sposobem łóżeczko będzie w naszym pokoju :) Ale twardo obstaję przy swoim, żeby jak najszybciej przeprowadzić ją na swoje. Co z tego wyjdzie to życie zweryfikuje ;)
    ulola, ja mam chyba podobne podejście do Twojego męża a mój mąż do Ciebie :)

Co do prowadzenia samochodu to ja miałam zakaz od założenia szwu. Ale jakoś nie wyszło :p

Ola, ja też mam niską hemoglobinę i gdzieś od miesiąca biorę żelazo (Tardyferon-Fol) ale nie miałam żadnych skutków ubocznych.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się kiedy warto powtórzyć morfologię ale chyba tak szybko się nie zmieni? chyba przed wizytą 12 sierpnia wystarczy

• Magdula Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię mocz i morfologię raz na miesiąc.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mniej więcej też tak ale teraz ze względu na ten spadek chyba powtórzę przed wizytą:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula bal sie sciagac w gabinecie bo szwy lubia zarastac niestety. Ja sie spodziewalam tego ale mialam nadzieje ze moze sprobuje zaryzykowac. Ale jak nie chce to trudno. Jutro na 8 na czczo mam sie stawic na IP.

• Magdula Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa, trzymam kciuki, żeby wszystko przebiegło bezboleśnie i żeby szybko Cię wypuścili. A potem tylko czekać... ;)

Ola, mi po żelazie hemoglobina odrobinę podskoczyła ale i tak chyba będę już łykała do końca.

No nic, muszę uciekać. Odezwę się już z mojej wiejskiej odskoczni, trzymajcie się dzielnie :*

eta lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Ale się opisalyscie!! :-)

Ttuska pewnie juz zaraz wyjdziesz, daj znac jak jutro ta szyjka wyjdzie.

Kaarolaa ja myślę że jak bez szwu zrobisz porzadki , albo rada Magduli 3xS to biegusiem urodzisz ;-)

Swoja droga 3xS pomysł trafiony ale gorzej jak ktos mieszka w bloku i zostaje tylko wspolna klatka schodowa :-P

Galeona bez kitu trzymasz się w dwupaku ostro ;-) widac tak maluch chce :-) a tesciowie z założenia zawsze potrafia podniesc ciśnienie :-D

Ulola Ty juz 9.08!!!! Lada moment :-D podekscytowana?

Ja cc mam wyznaczona na 26.09 , dzien wcześniej wieczorem o 18.00 mam sie stawic na miejscu. To jeszcze tyle czasu.. ale damy radę :-)

Mój pierwszy synek Ignas przez 6 mscy spal w swoim łóżeczku u nas w sypialni, i po 6 mcach przenieslismy go do wlasnego pokoju. Ale ja piersia krotko bardzo karmilam, od poczatku mieszane karmienie, potem tylko mm i co najważniejsze jak mial 3,5 mca przesypial całą noc wiec spokojnie spal u siebie a ja na kamerze go podgladalam. Jakis miesiac temu ignasiowi kupilismy lozko normalne takie dla dzieci 160x70 a lozeczko niemowlece wrocilo do naszej sypialni dla leona.leon dłużej z nami pomieszka bo nie ma juz wolnego pokoju, bo salon jest z otwarta kuchnia. Ale potem bedziemy myslec co kombinowac :-)

Ola zawroty glowy to pewnie przez temperatury/pogode, a to ze masz niska hemoglobine to nie pomaga, z kolei zanim tabletki z zelazem poprawia Ci morfologie to troche musisz je pobrac. Morfologie najszybciej mozna zrobic po 2 tygodniach żeby wychwycić zmiane, choc w przypadku żelaza to może trochę potrwac.. za miesiac na pewno juz warto powtorzyc.

Ruda a jak tam u Ciebie??

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola powodzenia jutro:) a Magdula powodzenia na wizycie, zeby wszystko było dobrze:)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki, posiew/wymaz czy jakkolwiek to się zwie - ujemny :D Więc ze spokojem ruszam na wizytę, bo jakby co to po prostu pessar i tyle :) Żadnych leków czy innych atrakcji.

eta, kaarolaa, ulola lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 cm rozwarcia jest :D już połaziłam po galerii a zaraz pójdziemy na spacer, może coś ruszy :)

eta, kaarolaa, polkosia, ulola lubią tę wiadomość

1tnvuq7.png
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowie już dzwonili i oburzeni, że nie zostawili mnie w szpitalu ;)

1tnvuq7.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona ale jak tesciowie sie troszcza o Ciebie :-D :-D hehe

Polkosia super, daj znać jak po wizycie.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta niestety seks odpada bo jutro maz wyjezdza. A jak zostawia mnie w szpitalu to zostana mi tylko schody.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona niech teraz to sie wszystko szybko ruszy. Powodzenia

• ttuska Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia czyli beda zakladac pessar? :)
    Ja usg będę miała jednak w czwartek przed wyjściem chyba że będą jeszcze skurcze. Dzisiaj mi odstawili magnez w kroplowce i już odczuwam jego brak :/ zobaczymy jak będzie jutro.
    Trzymam kciuki za prawie rodzące :)

w4sqkrnt373m17ix.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ