X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek, ale faktycznie masz olbrzymka Marcelka :) Jesteśmy od Was dwa dni starsze, dzisiaj może zobaczymy ile ważymy ale dwa tygodnie temu było 1888 g to nie wierzę, żebyśmy dogoniły Twojego "Malucha" :)
    Co do szwu to mój lekarz wraca z urlopu i wizytę mam równo w 37 tc 0 d no i wtedy się okaże co ze szwem.

Ola, w sumie to zazdroszczę szafy ;) Ostatnio mam ciągłe nowe pomysły co do urządzania mieszkania i żaden nie jest idealny ;) Etap szafy też przeszłam ale jednak postanowiłam zostawić starą. W przyszłym roku jak będę Małą przenosić do swojego pokoju to zakupię coś nowego. A teraz marzy mi się komoda, i to nawet dwie, tylko nie bardzo wiem gdzie je ustawić, żeby było dobrze :/ Od miesiąca żyję tymi komodami i jeszcze trochę to będą mi się śniły :D

Ulola, ja pracuję zdalnie. Stricte do firmy jeżdżę raz w tygodniu ale planuję pojechać jeszcze tylko raz i koniec. Do swojej firmy mam 40 km i jeżdżę sama (jako kierowca) i wydaje mi się, że chyba najwyższa pora już przestać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 12:42

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek no naprawdę ładna waga:) ja nadal nie wiem ile moje waży ale zapisałam się prywatnie 22 sierpnia to się dowiem to będzie już ponad 34 tygodnie:)

Ulola a kiedy masz się zgłosić do szpitala? 9 już ma być cc? mi ma dać w połowie września skierowanie i mam iść ustalić termin i tak myślę jak to będzie wyglądało. Ostatnio pojechałam w 38+3 ze skierowaniem zostawili mnie od razu w szpitalu i cesarka była w 38+6. Na początku też miałam liczne bakterie i nic z tego złego nie wyszło:) także spokojnie zwłaszcza, że niedługo dzidzia będzie z Tobą:) Nie pojechałam na ktg bo niestety zrobiło się późno:( a dzidzia ma jakieś tam przerwy w szaleństwach choć nadal dużo się rusza. Ale wiem, że zawsze w każdej chwili mogę jechać na to ktg i ta myśl mnie uspokaja. A Wasze dzieciaczki też dużo kopią?

Magdula u nas najpierw dzidzia będzie miała łóżeczko w sypialni i powolutku planuje robić pokoik i szafa jest pierwszą rzeczą, która w nim będzie:) komodę też bym chciała:)
    i zdecydowanie 40km to już daleko i nie powinnaś już sama jeździć, ja nawet sama do tego szpitala nie pojechałam bo trochę się bałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 11:36

• ulola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślę, że 40 km to daleko - ja usłyszałam że mam dać sobie spokój z prowadzeniem samochodu po 20 tc ale wtedy miałam skurcze to może dlatego.
    Ola mam się zgłosić do szpitala rano 9 i tego dnia tniemy. Dzień wcześniej mam zrobić prywatnie komplet badań do znieczulenia, żebym nie musiała czekać na wyniki szpitalne i żeby być wcześniej w kolejce. Jutro mam wizytę to dowiem się wszystkich szczegółów. Generalnie to nie słyszałam o innym szpitalu który przyjmowałby w dniu cesarki - wszystkie moje znajome z planowanym cięciem były w szpitalu co najmniej dzień wcześniej...
    Co do ruchów maleństwa to parę razy uslyszalam od lekarzy ze lepiej jak jest aktywne niż ciche, u mnie teraz to juz bardziej takie wicie, przekręcanie i prostowanie nóżek czy rączek- biedactwo ma coraz mniej miejsca.
    Co do pokoiku to widzę, ze wszystkie bierzecie dzidziole do siebie. Mąż twierdzi, że Malutka będzie od poczatku spać w swoim pokoju ale ja jakos tego nie widzę...przypuszczam, ze skończy sie na tym ze kupię jej kokon i będzie spać z nami w łóżku :)
    Odnośnie mebelków to kupiłam klupś marsell bo zakochałam się właśnie w komodzie z sówkami- wszystkie zakupy zrobiłam w lipcu ale kasę organizowałam od lutego ;) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 12:08

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super że od razu w tym samym dniu cięcie, będziesz krócej w szpitalu:)pewnie na weekend juz w domu:)jejku jejku jak Ci zazdroszczę:) u nas pewnie minimum dzień lub 2 przed trzeba przyjechać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od piątkowej wizyty biorę chela ferr bo hemoglobina spadła do 10,5 i tak mi się jakoś słabo zrobiło, lekkie zawroty głowy ciekawe czy żelazo ma na to wpływ czy to, że dosyć duszno

• Magdula Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, ulola, ja na początku miałam ambitne plany, żeby Mała spała od razu u siebie. Ale mąż mnie przekonał, że wygodniej będzie mieć ją "pod ręką" i tym sposobem łóżeczko będzie w naszym pokoju :) Ale twardo obstaję przy swoim, żeby jak najszybciej przeprowadzić ją na swoje. Co z tego wyjdzie to życie zweryfikuje ;)
    ulola, ja mam chyba podobne podejście do Twojego męża a mój mąż do Ciebie :)

Co do prowadzenia samochodu to ja miałam zakaz od założenia szwu. Ale jakoś nie wyszło :p

Ola, ja też mam niską hemoglobinę i gdzieś od miesiąca biorę żelazo (Tardyferon-Fol) ale nie miałam żadnych skutków ubocznych.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się kiedy warto powtórzyć morfologię ale chyba tak szybko się nie zmieni? chyba przed wizytą 12 sierpnia wystarczy

• Magdula Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię mocz i morfologię raz na miesiąc.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mniej więcej też tak ale teraz ze względu na ten spadek chyba powtórzę przed wizytą:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula bal sie sciagac w gabinecie bo szwy lubia zarastac niestety. Ja sie spodziewalam tego ale mialam nadzieje ze moze sprobuje zaryzykowac. Ale jak nie chce to trudno. Jutro na 8 na czczo mam sie stawic na IP.

• Magdula Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa, trzymam kciuki, żeby wszystko przebiegło bezboleśnie i żeby szybko Cię wypuścili. A potem tylko czekać... ;)

Ola, mi po żelazie hemoglobina odrobinę podskoczyła ale i tak chyba będę już łykała do końca.

No nic, muszę uciekać. Odezwę się już z mojej wiejskiej odskoczni, trzymajcie się dzielnie :*

eta lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Ale się opisalyscie!! :-)

Ttuska pewnie juz zaraz wyjdziesz, daj znac jak jutro ta szyjka wyjdzie.

Kaarolaa ja myślę że jak bez szwu zrobisz porzadki , albo rada Magduli 3xS to biegusiem urodzisz ;-)

Swoja droga 3xS pomysł trafiony ale gorzej jak ktos mieszka w bloku i zostaje tylko wspolna klatka schodowa :-P

Galeona bez kitu trzymasz się w dwupaku ostro ;-) widac tak maluch chce :-) a tesciowie z założenia zawsze potrafia podniesc ciśnienie :-D

Ulola Ty juz 9.08!!!! Lada moment :-D podekscytowana?

Ja cc mam wyznaczona na 26.09 , dzien wcześniej wieczorem o 18.00 mam sie stawic na miejscu. To jeszcze tyle czasu.. ale damy radę :-)

Mój pierwszy synek Ignas przez 6 mscy spal w swoim łóżeczku u nas w sypialni, i po 6 mcach przenieslismy go do wlasnego pokoju. Ale ja piersia krotko bardzo karmilam, od poczatku mieszane karmienie, potem tylko mm i co najważniejsze jak mial 3,5 mca przesypial całą noc wiec spokojnie spal u siebie a ja na kamerze go podgladalam. Jakis miesiac temu ignasiowi kupilismy lozko normalne takie dla dzieci 160x70 a lozeczko niemowlece wrocilo do naszej sypialni dla leona.leon dłużej z nami pomieszka bo nie ma juz wolnego pokoju, bo salon jest z otwarta kuchnia. Ale potem bedziemy myslec co kombinowac :-)

Ola zawroty glowy to pewnie przez temperatury/pogode, a to ze masz niska hemoglobine to nie pomaga, z kolei zanim tabletki z zelazem poprawia Ci morfologie to troche musisz je pobrac. Morfologie najszybciej mozna zrobic po 2 tygodniach żeby wychwycić zmiane, choc w przypadku żelaza to może trochę potrwac.. za miesiac na pewno juz warto powtorzyc.

Ruda a jak tam u Ciebie??

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola powodzenia jutro:) a Magdula powodzenia na wizycie, zeby wszystko było dobrze:)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki, posiew/wymaz czy jakkolwiek to się zwie - ujemny :D Więc ze spokojem ruszam na wizytę, bo jakby co to po prostu pessar i tyle :) Żadnych leków czy innych atrakcji.

eta, kaarolaa, ulola lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 cm rozwarcia jest :D już połaziłam po galerii a zaraz pójdziemy na spacer, może coś ruszy :)

eta, kaarolaa, polkosia, ulola lubią tę wiadomość

1tnvuq7.png
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowie już dzwonili i oburzeni, że nie zostawili mnie w szpitalu ;)

1tnvuq7.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona ale jak tesciowie sie troszcza o Ciebie :-D :-D hehe

Polkosia super, daj znać jak po wizycie.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta niestety seks odpada bo jutro maz wyjezdza. A jak zostawia mnie w szpitalu to zostana mi tylko schody.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona niech teraz to sie wszystko szybko ruszy. Powodzenia

• ttuska Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia czyli beda zakladac pessar? :)
    Ja usg będę miała jednak w czwartek przed wyjściem chyba że będą jeszcze skurcze. Dzisiaj mi odstawili magnez w kroplowce i już odczuwam jego brak :/ zobaczymy jak będzie jutro.
    Trzymam kciuki za prawie rodzące :)

w4sqkrnt373m17ix.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ