Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzieki Dziewczyny. Od nowa szaleństwo. Czasem to aż się tak trzepie takie jakby drgawki juz kiedyś tak bylo ale dziś wyjątkowo duzo sie rusza. Bylo tylko troche spokoju. Miałam wizytę w piątek i bylo ok. W szpitalu nie zrobią samego ktg tylko min 2 doby.
-
nick nieaktualny
-
Ttuska i bardzo dobrze- nakropluja Cię i może dzieki temu będziesz miec spokój ze skurczami na dłuższy czas. Lepiej tak niż denerwować sie w domu.
Ola a nie ma u Ciebie opcji, że idziesz na IP robia Ci ktg a potem wypuszczają do domku jak jest ok ? Bo np u mnie to od lekarza zależy, generalnie Cie sprawdza ale są tacy co mówią najpierw przyjęcie potem badania ...Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*] -
nick nieaktualnyTtuska pewnie lepiej poleżeć w szpitalu a na ktg wyszly skurcze? Niestety nie ma opcji żeby zrobili ktg i jesli ok to wypuszczają. Od razu przyjęcie i obserwacja. Musiałabym zadzwonić do szpitala oddalonego o 30 km nie jest daleko i moze tam zrobią samo ktg.
-
nick nieaktualnyOla u mnie tez jest taki szpital ze samego ktg nie zrobia bo cos moze byc nie tak tylko od razu na oddzial przyjmuja. Kazdy szpital jest inny i tyle.
Ttuska barxdzo dobra decyzja, popieram. Ja tez jestem za zgloszeniem sie do szpitala niz czekaniembo takie skurcze moga rozruszac ccałą akcje. -
nick nieaktualny
-
Ttuska dobrze że pojechalas, ze skurczami nie ma żartów, bo nigdy nie wiadomo jak to sie skonczy, nie ma co ryzykować wczesniejszym porodem. Daj znać jak po tej kroplowce, przeszly skurcze, a co Ci dali w tej kroplowce?
Ola podejdź sobie na to ktg, bedziesz spokojniejsza. A kiedy chcesz podjechac?
A ja rozmawialam z moja lekarka odnośnie tego łożyska i jak czesto badac przeplywy, no i wyszlo tak że mam w ogole tym lozyskiem sie nie przejmowac, a przeplywy jak wyszly dobrze to za 4 tygodnie powtarzamy usg i badanie przeplywow. Slowem mam nie srac po gaciach tylko wyluzować oczywiście wydaje mi się że 4 tygodnie to dlugo, ale dobra bez paniki zobaczymy co będzie, oby spokojnie i nudno. -
No i widzisz niepotrzebnie panikujemy. W sumie jakby było coś nie tak to by nas do szpitala wyslaly...chociaz ja mimo rozsądnych argumentów i tak mam z tyłu głowy ze w każdej chwili moze się cos popsuć ... " spokojnie i nudno" - święte słowa
eta lubi tę wiadomość
Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
Ttuska bakterie to zawsze troche moga wyjść bo moze to byc zanieczyszczenie po prostu, czyli niewłaściwie pobrana probka, ketony w nieduzej ilosci nie sa niepokojace, a erytrocyty pojedyncze moga byc, pytanie ile masz. Moze posiew moczu Ci beda robic?
Najważniejsze że skurcze mijaja.
Kaarolaa daj znac jak tam po sciagnieciu szwu -
nick nieaktualnyTtuska lepiej jednak sprawdzić, może bez kroplówki by nie przeszło.
Jak pytałam o przepływy mojego lekarza to powiedział, że jeśli dziecko prawidłowo przybiera, nie mam cukrzycy itp. to nie mam co panikować. Ten drugi lekarz prywatny też mówił, że na spokojnie - mimo wszystko zapisałam się na wizytę ale dopiero 22 sierpnia bo jest na urlopie. Jeśli pojadę na ktg to dopiero po godz.15 bo nie mam z kim a trochę się boję sama jechać. Dziś dziecko też szaleje ale jakieś przerwy są -
nick nieaktualny
-
Karola to jutro może juz będzie dzidzia
Ola31 a skąd jesteś? Bo właśnie znalazłam na stronie szpitala z Krakowa ze można sobie od nich ktg do domu wypożyczyć. W pakiecie jest interpretacja wyników przez personel medyczny i nieograniczona ilość pomiarów...Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
nick nieaktualny