X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulola ja również gratuluję:) wczoraj pisałam ze slabe ruchy a dzis spokoju nie ma tak się wierci i znowu panika

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Dziewczyny maly się uspokoił i teraz wcale ruchów nie czuje a tak się szarpał

• ulola Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola wyszalał się i teraz śpi...mam dokladnie tak samo albo rodeo albo opcja " śpię, nie przeszkadzać"...a matka od zmysłów odchodzi ...

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • eta Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola spokojnie, maluch też musi spać, kazda z nas wie o co chodzi z ruchami, ile to nerwów ;-) napij sie wody, zjedz cos słodkiego i na lewy boczek i na pewno nie bawem ruszy się :-)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny. Od nowa szaleństwo. Czasem to aż się tak trzepie takie jakby drgawki juz kiedyś tak bylo ale dziś wyjątkowo duzo sie rusza. Bylo tylko troche spokoju. Miałam wizytę w piątek i bylo ok. W szpitalu nie zrobią samego ktg tylko min 2 doby.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę jednak prywatnie na przepływy może się uspokoję tylko ciekawe ile będę czekać. Nie wiem czy ma to znaczenie ze dziecko ciągle ułożone pośladkowo i strasznie mocno czuje ruchy na wysokości pępka ale w prawym boku

• ttuska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam ze szpitalnego loza :/ wczoraj miałam częste skurcze dzisiaj podobnie i się wystraszylam. Wolę poleżeć pod kroplowka żeby się wszystko unormowalo. Gratuluję donoszonym :)

w4sqkrnt373m17ix.png
  • ulola Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska i bardzo dobrze- nakropluja Cię i może dzieki temu będziesz miec spokój ze skurczami na dłuższy czas. Lepiej tak niż denerwować sie w domu.
    Ola a nie ma u Ciebie opcji, że idziesz na IP robia Ci ktg a potem wypuszczają do domku jak jest ok ? Bo np u mnie to od lekarza zależy, generalnie Cie sprawdza ale są tacy co mówią najpierw przyjęcie potem badania ...

bl9ce6ydm80fo1bi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska pewnie lepiej poleżeć w szpitalu a na ktg wyszly skurcze? Niestety nie ma opcji żeby zrobili ktg i jesli ok to wypuszczają. Od razu przyjęcie i obserwacja. Musiałabym zadzwonić do szpitala oddalonego o 30 km nie jest daleko i moze tam zrobią samo ktg.

• ttuska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przyjęcia to już z torbą jechałam bo wiedziałam że zostanę. Pisały się na 30 mąż 40 dosyć często ale prawie każdy był przy ruchu dziecka. Jutro pewnie będę więcej wiedziała co i jak

w4sqkrnt373m17ix.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola u mnie tez jest taki szpital ze samego ktg nie zrobia bo cos moze byc nie tak tylko od razu na oddzial przyjmuja. Kazdy szpital jest inny i tyle.

Ttuska barxdzo dobra decyzja, popieram. Ja tez jestem za zgloszeniem sie do szpitala niz czekaniembo takie skurcze moga rozruszac ccałą akcje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do tego drugiego szpitala i jest taka usługa samo ktg płatne 10zł, chyba się przejadę dla uspokojenia ( bądź nie)

Karola dziś ściaganie szwu:)

• eta Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska dobrze że pojechalas, ze skurczami nie ma żartów, bo nigdy nie wiadomo jak to sie skonczy, nie ma co ryzykować wczesniejszym porodem. Daj znać jak po tej kroplowce, przeszly skurcze, a co Ci dali w tej kroplowce?

Ola podejdź sobie na to ktg, bedziesz spokojniejsza. A kiedy chcesz podjechac?

A ja rozmawialam z moja lekarka odnośnie tego łożyska i jak czesto badac przeplywy, no i wyszlo tak że mam w ogole tym lozyskiem sie nie przejmowac, a przeplywy jak wyszly dobrze to za 4 tygodnie powtarzamy usg i badanie przeplywow. Slowem mam nie srac po gaciach tylko wyluzować :-P oczywiście wydaje mi się że 4 tygodnie to dlugo, ale dobra bez paniki ;-) zobaczymy co będzie, oby spokojnie i nudno. :-)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ulola Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i widzisz niepotrzebnie panikujemy. W sumie jakby było coś nie tak to by nas do szpitala wyslaly...chociaz ja mimo rozsądnych argumentów i tak mam z tyłu głowy ze w każdej chwili moze się cos popsuć :/ ... " spokojnie i nudno" ;) - święte słowa ;)

eta lubi tę wiadomość

bl9ce6ydm80fo1bi.png

• ttuska Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kroplowce mialam magnez i dzisiaj na ktg wyszedl yylko jeden skurcz na 30%. Trochę żałuję że przyjechałam bo pewnie mnie potrzymaja tydzień.
    Oczywiście 2 tyg temu mocz czysty a w szpitalu bakterie, ketony których nigdy nie mialam i erytrocyty :/

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska bakterie to zawsze troche moga wyjść bo moze to byc zanieczyszczenie po prostu, czyli niewłaściwie pobrana probka, ketony w nieduzej ilosci nie sa niepokojace, a erytrocyty pojedyncze moga byc, pytanie ile masz. Moze posiew moczu Ci beda robic?
    Najważniejsze że skurcze mijaja.

Kaarolaa daj znac jak tam po sciagnieciu szwu :-)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska lepiej jednak sprawdzić, może bez kroplówki by nie przeszło.

Jak pytałam o przepływy mojego lekarza to powiedział, że jeśli dziecko prawidłowo przybiera, nie mam cukrzycy itp. to nie mam co panikować. Ten drugi lekarz prywatny też mówił, że na spokojnie - mimo wszystko zapisałam się na wizytę ale dopiero 22 sierpnia bo jest na urlopie. Jeśli pojadę na ktg to dopiero po godz.15 bo nie mam z kim a trochę się boję sama jechać. Dziś dziecko też szaleje ale jakieś przerwy są:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyte mam dopiero o 20:15 takze caly dzien czekania.

• ulola Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to jutro może juz będzie dzidzia :)
    Ola31 a skąd jesteś? Bo właśnie znalazłam na stronie szpitala z Krakowa ze można sobie od nich ktg do domu wypożyczyć. W pakiecie jest interpretacja wyników przez personel medyczny i nieograniczona ilość pomiarów...

bl9ce6ydm80fo1bi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona a jak tam sytuacja u Ciebie?

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ