X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, ze z pessarem jest podobnie, bo zamierzam od ściągnięcia chociaż 2 tyg pochodzić;) chociaż z moją 1,5cm szyjka raczej nie poszaleje

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam nadzieję że mi zdejmą w 37 tygodniu i niedługo potem urodzę.. Jak tylko ciąża będzie donoszona. Nie chcę chodzić do końca 40 tc, chcę maleństwo najszybciej jak to możliwe :) bez uszczerbku na zdrowiu małej oczywiście

Ola31 lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola
    Ja mam nadzieje, ze jak do 38 tc nic sie nie zadzieje, to moja ginka tez cos wymyśli mi na przyspieszenie akcji :D

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek wspaniałe wieści:) to już teraz ruch ruch ruch:)

ja też po wizycie, mały waży 2400 +-300 gram, szyjka w usg 4 cm, przepływy ok, na te skurcze mówi, że mogłabym brać luteinę ale skoro szyjka tak się trzyma to raczej odradza, wręcz zaleca trochę ruchu, spacerów.

Sylwia91, Magdula, eta, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• ttuska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to Ty masz szyjke jak marzenie!

Ola31 lubi tę wiadomość

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po połówkowym. Bedzie dziewczynka <3 Waży prawie 400 gramów, podobno sporo ;)Jeszcze ze 3 kilo i możemy rodzic :D

Ola31, Sylwia91, Magdula, kaarolaa, eta, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ttuska na szczęście te skurcze nie ruszają szyjki a mam je już naprawdę od dawna w pierwszej ciąży też były te skurcze.

Sis gratuluję Dziewczynki:)ładnie waży Pannica:)moje w 21tc ważyło 395gram

• Magdula Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek, bardzo się cieszę z dobrych wieści. Teraz możesz poszaleć :D A o sex pytałaś? ;)

Ola, gratuluję udanej wizyty. A szyjka rewelacyjna ;)

Sis, brawo i witamy kolejną dziewczynkę :) Imię jakieś w zanadrzu było czy czeka Was wymyślanie?

To ja się pochwalę, że wyprasowałam dzisiaj pierwszą partię ciuszków :P Najgorzej zacząć, potem już jakoś leci ;)
    I łączę się w "bólu" z ttuską, w darowiznach też mam największą ilo9ść kaftaników :/
    No i kupiliśmy fotelik - Maxi-Cosi CabrioFix :)
    Zaczynam powoli czuć, że jestem bliżej niż dalej ogarnięcia wszystkiego :)

Dziewczyny, jakich pieluszek zamierzacie używać lub używacie? Zawsze myślałam o Pampersach, że najlepsze ale ostatnio gdzieś czytałam, że jakieś lidlowskie podobno nie wiele im ustępują a tańsze.

Pysiaczek89, Ola31 lubią tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula za chwilkę będziesz miała wszystko dopięte na ostatni guzik:)

jeśli chodzi o pieluchy to na start papmersy ale pampersy lubią uczulać, ponoć dada też nie jest zła

Magdula lubi tę wiadomość

• Sis Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:
    Pysiaczek, bardzo się cieszę z dobrych wieści. Teraz możesz poszaleć :D A o sex pytałaś? ;)

Ola, gratuluję udanej wizyty. A szyjka rewelacyjna ;)

Sis, brawo i witamy kolejną dziewczynkę :) Imię jakieś w zanadrzu było czy czeka Was wymyślanie?

To ja się pochwalę, że wyprasowałam dzisiaj pierwszą partię ciuszków :P Najgorzej zacząć, potem już jakoś leci ;)
    I łączę się w "bólu" z ttuską, w darowiznach też mam największą ilo9ść kaftaników :/
    No i kupiliśmy fotelik - Maxi-Cosi CabrioFix :)
    Zaczynam powoli czuć, że jestem bliżej niż dalej ogarnięcia wszystkiego :)

Dziewczyny, jakich pieluszek zamierzacie używać lub używacie? Zawsze myślałam o Pampersach, że najlepsze ale ostatnio gdzieś czytałam, że jakieś lidlowskie podobno nie wiele im ustępują a tańsze.
    Prawdopodobnie będzie Gabrysia.
    Jeśli chodzi o pieluchy to dużo osób chwali te pampersy premium care w białym opakowaniu na początek. A te biedronkowe Dady produkowane są właśnie przez Pampersa i podobno to to samo co te zielone klasyczne pampersy ;)
    Chociaż z pieluchami to jest tak że ile ludzi tyle opini i pewnie trzeba samemu bedzie kupić po paczce i przekonać się samemu co nam przypasuje bo te recenzje są tak rożne że zwariować można :P

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Sis Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty o lidlowych pisałaś a ja Ci o Dadach z biedronki piszę hihi wybacz ;)
    O tych z lidla słyszałam że są dwa rodzaje, jedne są fajne a drugie do dupy :P ale moze jakies mamusie co juz mają dzieci bedą zorientowane ;)

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam pampers tylko do szpitala a teraz dady uzywam i maly nie ma żadnego uczulenia. Chusteczki nawilzane tez używam i nie uczulaja.

Ja walcze z zapaleniem piersi. Rano wyciskalam rope, potem przyszła polozna bo do niej dzwonilam zeby zobaczyla ta piers. Wymasowala, wycisnela zalegajace mleko i reszte ropy. Bol mega ale bardxo mi ulzylo. Przyniosla tez receptę na antybiotyk. Wzielam jedna tabletke juz. , okladam piers kapusta i musze malego przystawiac zeby sciagal mleko. Ropy juz nie widze. A myslalam ze juz mnie zapalenie ominie, jednak niestety :( takze dziewczyny urodzicie, skończą sie problemy z szyjka to zaczna inne.

• Magdula Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola współczuję. Moja przyjaciółka przechodziła zapalenie piersi i mówiła, że ból ogromny. Mam nadzieję, że szybko się wykurujesz :*

Dzięki za odpowiedzi a propos pieluszek.
    Powiem szczerze, że biedronkowych nie brałam pod uwagę ale skoro mówicie, że są ok to zaryzykuję. Zrobię tak jak pisze Sis, kupię po paczce Dady, lidlowskich i pampersów i będziemy testować :)

Sis - Gabrysia bardzo ładnie :)

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos Pampersów - jutro i pojutrze jest na nie promocja w SuperPharmie :)

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam same dobre opinie o pieluszkach Dada. Nawet miałam okazję używać jak pilnowałam dzieci i nie narzekałam :) teraz właśnie planuję je kupić dla mojej córci.

Karolka biedna współczuję bólu... :( oby szybko przeszło! A z tymi problemami to masz świętą rację! Ja wcześniej myślałam że jak już mi się ida w końcu zajść w ciążę to musi być dobrze, a dopiero wtedy zaczęły się zmartwienia. Teraz wiem że będzie ich z czasem tylko więcej...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie kiedys wydawalo, ze byle tylko zajsc w ciaze, potem bedzie z gorki. No niestety sie bardzo mylilam ... Chyba strach mnie troche odpusci kiedy wezme mala na rece, cala i zdrowa ...

Co do pieluszek, te z biedronki dada, sa miekkie i dosc przyjemne ale czy by zdaly egzamin to nie wiem. Kazde dziecko jest inne i trzeba testowac :)

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis gratuluję dziewczynki! U mnie też dziewczyna chociaż dzisiaj mi się śniło, ze urodziłam chłopca :)

Ola czyli co organizm to inna reakcja, u mnie skurcze bardzo skracają. A dzisiaj coś czuję, ze będzie dzień skurczów, bo Mała znowu się przekrecila. Jak dziecko prawie 3kg w małym brzuchu tak się przekreca...

Karola dobrze, ze położna była pomocna. Pewnie antybiotyk zadziala:)
    Apropo pieluszek to 1 kupiłam pampers Premium Care -zauważyłam w szpitalu, ze większość rodzących je miała ;) przez pomyłkę 2 też takie kupilam, ale tam jest tylko ok 25 szt. Mąż kupił też 2 z Dady jakieś nowe w białym opakowaniu chyba za 25zl-74 szt.chusteczki kupilam kindii do szpitala i 3 paczki z Rossmann. Poczytałam trochę bloga Srokao i wg jej polecenia kupilam. Do kąpieli też z babydream. Dzisiaj mąż przed 7 był w superpharm po Emolium (w razie jakiś uczulen chciałam kupic) ale kolejka na 20 osób :/
    Do pupy mam sudocrem i linomag :) mam jedna butelke, dwa smoczki, jakis ktem do buzi :) i to chyba tyle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 08:17

Magdula, Ola31 lubią tę wiadomość

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam dzisiaj do SuperPharmu po te pieluszki ale promocja jest tylko na te większe, od 8kg. No to zaglądnęłam do Biedronki i kupiłam małą paczkę Dada (28 szt.) a w Carrefourze małą paczkę Pampersów Premium Care (22 szt.) i Pampers New Baby Dry (43 szt). No i będziemy testować ;)
    A te New Baby Dry są w czymś gorsze od Premium? Bo są w sumie tańsze a jakoś nikt o nich nie pisze...

Muszę zacząć notować gdzie które pieluchy kosztują, żeby się nie pogubić i wiedzieć gdzie kupować. Podobno w Auchan Pampersy są w dobrych cenach.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz dzisiaj jest duzo lepiej z piersia, uffff...antybiotyk napewno pomogl juz troszke i kapusta tez :)

Sylwia91, Ola31 lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa dobrze że sytuacja opanowana :-)

Co do pieluch to ja w wcześniejszej ciąży kupilam pampersy premium te biale, i ignacego uczulily, dostal drugiego czy trzeciego dnia wysypki na pupie, neonatolog w szpitalu kazala zmienic pieluszki, no i dada kupiliśmy i byly super, teraz tez je mamy kupione, dada 1 sa najlepsze, potem 2,3 wydawaly mi sie gorsze jakościowo i przy 3 przeszlismy na zielone pampersy te pampers active czy jakos tak i z nich jestem zadowolona, teraz ostatnio z lidla tez uzywamy ale na wyjscie pampers bo najbardziej chlonny i nie czuc tak wilgoci.

Ja dzis po ktg, Leon szalal w brzuchu , wszystko dobrze, skurcze na 40 sie pojawialy ale nic nie czulam takiego raczej tylko napięcie bo Leon szalal. :-) wiec okej i byle do 37 tygodnia :-)

Magdula gratuluje donoszonej!! :-) :-)

Magdula lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ