X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • eta Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ttuska wrote:

A takie podwójne zapiecie w kroku czyli np pajac i body nie uwiera dziecka? :)

Nie uwiera, chyba że juz za male ubranko i na siłę go wcisniesz ;-)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis, ja na wątku pojawiłam się równo w 18tc i popatrz gdzie jestem :) Tobie też zleci, poza tym tak jak już było wcześniej napisane - to jest szczęśliwy wątek ;)
    A i nowe towarzyszki doli-niedoli zapewne się pojawią.

Ulola, dzięki za gratulacje komodowe :D
    A tak w ogóle to Zosia ma już dwa tygodnie? Jezu, jak to leci. Toż to już kawał baby ;)
    Ciekawe jak tam u Galeony :)
    Założyłyście w trójkę z Karolą nowy wątek mamusiowy? Jeśli tak to dajcie namiary bo na pewno będę potrzebowała porad doświadczonych mam :)

Ttuska, ja też dostałam chyba cztery reklamówki ubranek "w spadku". Na razie wszystko poprałam ale teraz, zanim wezmę się za moje sławetne prasowanie, muszę zrobić przegląd. Bo nie dość, że różne rodzaje ciuszków to i rozmiary też różne. Muszę powybierać te najmniejsze i nimi się zająć w pierwszej kolejności.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam mija niedziela mamusie? :) u nas brzydko i deszczowo :( wczoraj sobie nawet pozwoliłam zrobić pranie. Oczywiście mi pomogli w domu, ale i tak jestem z siebie dumna :) tylko mam wyrzuty sumienia bo trochę dzisiaj się gorzej czuję. Fakt, że pojechałam do kościoła i dwa razy musiałam pokonać schody na chór w obie strony :( teraz leżę do piątku, a w piątek kontrola pessara i rozwarcia. Boję się...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz zauważyłam, ze mój słownik jest cudowny-zamiast bratowa napisał brązowa :) Sylwia odważna jesteś ;) ja dzisiaj pół dnia się zastanawiałam czy wyjść przed blok na 10-15min ale się nie zdecydowałam :) pewnie by nie zaszkodziło, ale do czwartku muszę wytrzymać

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu nie umiałam sobie wyobrazić że będę leżeć w domu i nie zagram :( wczoraj pół dnia płakałam żeby mi pozwolili w domu jechać :P no ale już jestem grzeczna! A malutka lubi chyba jak gram i śpiewam, bo tańczy cały czas :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wątku mamusiowego nie ma. Ja i tak teraz srednio mam czas na siedzenie na forum. I tez rzadko sie odzywam chociaż staram sie nadrabiac zaleglosci.

• ttuska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia czasami lepiej się z domu ruszyć, bo zdrowie psychiczne w naszym przypadku jest równie ważne jak samopoczucie fizyczne ;) ja po wizycie w środę jak tylko wszystko będzie ok to zaplanowałam spacer choćby było oberwanie chmury :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 08:06

Sylwia91, eta lubią tę wiadomość

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal w szpitalu. Miałam wyjsć, ale w nocy zaczął bolec mnie okropnie brzuch i myslalm, ze cos sie zaczyna dziać, ale pani doktor zbadała i powiedziala ze miejsca jak z nia spokojnie pochodzę! O nie, nie! Od czwartku zaczynam normalnie funkcjonowac w koncu :) tylko ten brzuch nie daje mi spokoju, boli i jest nieprzyjemnie... Tez Was tak boli?

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• eta Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek a krwawisz/plamisz dalej? Boli Cie konkretnie podbrzusze jak na okres? A lekarze co powiedzieli na ten ból?boli caly czas czy masz jak skurcze z przerwami? A usg mialas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 10:34

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bierzesz nospe,magnez? Może to też skutek uboczny ściągnięcia szwu?

w4sqkrnt373m17ix.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko na chwilkę bo dużo naskrobałyście a zaraz wychodzę z domku, mam wyniki krzywej 84,83/145,29/124,90

eta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek to pewnie sa skurcze przepowiadajace i nic na nie nie poradzisz.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola no to wyniki super :-) cukrzycy nie ma, mozesz wsunac ciastko bez obaw :-) :-)

Ola31 lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta ostatnio to wciągam wszystko jak odkurzacz, ciągle głodna chodzę ale jak się najem to ciężko więc muszę tak po trochu. I do tego ta zgaga ratuje się mlekiem i ostatnio rennie.
    Dziś mam tę prywatną wizytę obym o wszystkim pamiętała o co chce zapytać;)

• eta Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja sobie ZAWSZE zapisuje w moim notatniczku wszystko o co chce zapytac, bo inaczej na pewno bym zapomniala.na wizycie zagladne i już :-) Polecam :-)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Nie juz nie krwawię od wczoraj tzn to było plamienie (tak powiedziała położna, jak wkładkę jej pokazałam) ale juz z tym jest spoko :) zero krwi :) tak miałam dzisiaj juz jedno ktg, usg i badanie na fotelu, wiec pełen serwis. Wszytsko dobrze z moim Maluszkiem, a to najważniejsze :) musiałam juz wszytsko odstawić, bo pani doktor powiedziała po moim usg, ze ciaza donoszona... Yyyyy, troszke mnie to zdziwiło, bo donoszona jest w 37 tc przecież :P położne i lekarka mówią to samo co Karollaa, ze to skurcze przepowiadające raczej sa. Na ktg praktycznie sie nie piszą. Miałam jeden na 70% ale co to jest? Aaaa pisałam, ze moja szyjke jest pozamykana i w ogole pani doktor powiedziała ze ja miesiac z nia pochodzę!!!!!!

eta, Magdula, tupciu lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• ttuska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek to jakie plany na aktywnosc? Spacery? Zakupy? :D

Ja też zawsze zapisuję pytania, bo i połowie zapominam ;)

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek no to super, bardzo się cieszę że wszystko tak dobrze u Ciebie, ale ta szyjka niech sie ruszy niebawem ;-) że jeszcze miesiąc pochodzisz ;-) no tak to właśnie jest ;-) hehe

Ja jutro ide na ktg z tytułu cukrzycy.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska, eta
    Ja na pewno tej szyjce nie popuszczę :P zaczną sie spacery, pójdę w koncu na zakupy!!!! ( od tych 10-11 tygodni mój M. robił zakupy, ja mu pisałam smsy z lista, co ma kupic :P) zacznę cos w domu sprzątać delikatnie i mam nadzieje, ze cos te szyjke ruszy, bo ja nie mam zamiaru przechodzić, tym bardziej ze Marcel jest gigantem!!!

eta lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek mi szew zdjeli i rowno tydzien jeszcze w ciąży chodzilam. A mysle ze gdyby nie poniedzialkowy masaz szyjki może i do terminu bym nie urodzila.

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ