Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Martula, ja również nie znajduję słów pocieszenia, ale przesyłam swoje wsparcie. W końcu ten zły los musi się odwrócić! zaglądaj do nas.
Lubieswieczki, wcale Ci się nie dziwię, te pół roku brzmi jak wieczność. Ja wracam do starań pewnie pod koniec sierpnia albo we wrześniu - zobaczymy jak wypadnie mi cykl, więc może będziemy już razem testować
Kat, szczerze to wydaje mi się, że to dobra decyzja. Też nie spotkałam się z głosami żeby nie można było latać na początku ciąży. A poza tym rozerwij się, wypocznij a ciąża może faktycznie "sama przyjdzie"Kat_ lubi tę wiadomość
starania od 2016r. -
Martula strasznie mi przykro, nawet nie chce myślecco teraz czujesz ;( pisz do nas, mi przynajmniej ta wirtualna konwersacja bardzo pomaga ;( Kat- ja bym się nawet nie zastanawiała, mój ginekolog cały czas powtarza ze przez pierwsze tygodnie nie mamy za dużego wpływu na to co będzie a na pewno bardzo Wam pomoże odstresować się taki wyjazd;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 12:03
-
Witam dziewczyny, bardzo dawno mnie nie było tutaj
Może zaczne od tego ze jestem w 5 ciąży 4 poprzednie poroniłam i znów mam obawe o tą ( dzis mam wizyte usg zeby zobaczyc co i jak) jestem w 5w6d, w sobotę po pracy w domu juz po skorzystaniu z toalety zobaczyłam na papierze taką brązową wydzieline przestraszyłam sie w poniedziałek byłam juz u lekarza *(pierwsza wizyta) zbadał ginekol. i usg dopochwowo oznajmił, że wszystko jest w jak najlepszym porządku ale wolałby żebym była na l4 i się oszczędzała ( na usg pęcherzyk ciązowy z cialkiem zoltym) no i leki biore 3x dziennie Duphaston rano encorton i acard a wieczorem neoparin 60, jeszcze powiedział ze po badniu moze byc wiecej tej wydzieliny i rzeczywiscie we wtorek juz było wiecej pokazała sie nawet krew, i tak na zmiane od wtorku raz mniej raz wiecej i kolor zmienia. Bardzo się niepokoję dlatego weszłam znow na forum zeby nie zwariowac wizyta na 17.20 . czy jest jakas nadzieja ? betaHCG nie oznaczam juz na tym etapie.
Pomocy -
Witaj Dziulka, kochana postaraj się aż tak nie stresować. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale do 17.20 już nie tak długo. Jesteś obstawiona lekami jak widzę więc bądź dobrej myśli. Trzymam za Ciebie kciuki i daj koniecznie znać po wizyciestarania od 2016r.
-
Kat bardzo dobrze robisz nie rezygnując z wakacji:) ja jak się dowiedziałam że jestem w ciążę to wszystko odwołałam i teraz już nie ma szans na wyjazd.. Więc leć na wczasy i korzystaj na maksa:) ja tak samo w tym miesiącu zajęłam głowę czymś innym i myślę o ciąży dużo mniej:*Jest mi z tym dobrze:*
Wczoraj mój mąż mówi chodź podziałami jeszcze póki masz te dni a ja do niego ze ich nie mam a jak miałam to już dawno po:) ha ha więc mój M tak jest zorientowany w temacie -
Dziulka postaraj się nie stresować :*Wiem że jest Ci ciężko bo jak u siebie zobaczyłam plamienia to już wiedziałam że nic dobrego to nie wróży.. Mimo że mąż mnie uspokajal to ja i tak bardzo płakałam bo czułam że to koniec ciazy..
Zobaczysz że u Ciebie będzie wszystko dobrze bo byłaś u lekarza parę dni temu i sprawdził że jest w porzadku:**główka do gory.. Daj znać jak wizyta:**Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 13:49
-
dziekuje dziewczyny, ale tak jak intuicja mi podpowiadała, że jestem w ciąży, tak teraz czuję, że to już koniec
-
Mysiulka wizyta teraz czeka mnie 17.07 więc już niedługo
Kat ! Bardzo dobrze robisz, odstresujesz się i może szybciej zaskoczy:) a nóż może już po powrocie będą dobre nowiny
Dziulka, bardzo mi przykro wiem co czujesz...mam nadzieję że będzie wszystko dobrze, mimo Twoich odczuć. Trzymamy za Ciebie kciuki, daj koniecznie znać po wizycie.
A powiedz mi, robiłaś jakieś badania ? Znasz przyczynę tych poronień? -
Witaj Dziulka, mam nadzieję, że to przeczucie jest fałszywe. Życzę Ci, aby okazało się, że to tylko niepotrzebny stres. Nie trać nadziei!! Trzymamy tu za Ciebie wszystkie kciuki
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
Badanie nasienia 2x - w normie
Niedoczynnosc tarczycy - i "male" hashimoto
Histeroskopia podczas ktorej usunieto malenkie zrosty
Droznosc jajowod - drozne
Po 3 ciazy zrobilismy badanie z poronionego materialu wyszlo tylko ze dzieciatko mialo trisomie 16 wada ktora ponoc wiecej razy sie powtorzyc nie moze
Kariotyp - w normie
Co dalej ??
Ooo matko jedna pacjentka wlasnie weszla za chwile ja -
A wiec jestem po wizycie. Doktorek daje malo szans ze bedzie ok ale nic nie jest stracone . ja jak zobaczylam zdj usg to juz wiem ze nie bedzie ok. Pecherzyk splaszczony . zapisal luteine 100 i kazal czekac bo jesli ma sie to stac to sie stanie
-
Dziulka21 nie wiem co nawet opisać ale pamiętaj wszystkie jesteśmy z Tobą :*
Jak lekarz nie nie przekreśla to może cuda się zdażają, ale Ty pewnie czujesz co będzie buziaczki i dużo całusków
Ja objawy na okres wiec ten cykl stracony pokusiło mnie dzisiaj zrobić test i biało jedynie piersi mi bardzo się powiększyły ale nie są tkliwe nie wiem co myśleć czekam na czerwoną rzeczkę21.06.2016 Córeczka
14.05.2018 Aniołek (6tc)
8.07.2018 ostatnia miesiączka ( ciąża) -
Bylam dzisiaj u nie swojego lekarza w celu USG zeby zobaczyc co sie tam dzieje. Mowil tez cos ze byc moze kosmowka sie odkleja dlatego plamie/krwawie kazał lezec a moze nóż widelec cos sie odmieni
W ogole dziwny ten lekarz nie potrafil sie konkretnie okreslić co i jak wyglada.
MamaHani- moj bialy test wlasnie tak teraz wyglada -
Właśnie miałam pytać czy może byłaś też u innego lekarza się skonsultować... Może warto jeszcze kogoś znaleźć sprawdzonego może zleci jeszcze jakieś badania.. jakbys była z Trójmiasta to bym kogoś poleciła: A teraz trzymaj się i odpoczywaj:) Musi być dobrze:*
-
Stwierdzilam ze jutro pojade na bete
Wiem ze jedno badanie nic nie wniesie ale bede widziala jaka jest a wydaje mi sie ze spada bo jakos objawy mi mijają.. -
A poza tym bardzo chcę uniknąć skrobanki i nie chce na sile utrzymywac ale mam sieczke w glowie