X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Kropka gratulacje!

Sisi,nie miałaś jakoś teraz wizyty?

Tak mialam w czwartek, dzidzis urósł i mial 23mm, dwa dni mniej niz wg om. Kolejne badanie 26.07 i to bedzie prenatalne, teraz to dopiero zaczynam sie bac:) od kilku dni jestem odcieta od świata bo mam ogromne bóle glowy, wracam z pracy i leżę nieprzytomna. A u ciebie jak sytuacja?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ja wczoraj miałam wizytę u ginekologa, z OM to dopiero 4t+2d były, no ale miałam przyjść od razu po pozytywnym teście, ze względu na przeszłość. Już ładnie był widoczny pęcherzyk ciążowy w macicy 5 mm. To dla mnie ważne o tyle, że w poprzednich ciążach wszystko było późno... Nawet w 6t nie było jeszcze pęcherzyka... Lekarz mówi, że wszystko wygląda ładnie, ale na razie mam chodzić na wizyty co tydzień. Jestem też dość mocno obstawiona lekami. Poza tym co już biorę (Acard, Duphaston, Encorton, Euthyrox) od wczoraj jeszcze mam dodatkowo Luteinę i Clexane (zastrzyki). Kolejna wizyta za tydzień w piątek. Staram się być dobrej myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 10:25

Leira lubi tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena super:) latwiej bedzie ci przetrwac cotygodniowe wizyty ja niestety teraz na kolejną muszę czekac trzy tygodni i to będą badania prenalalne. Zestaw lekow mam prawie ten sam, niestety stwierdzam że jestem.gruboskorba bo igly niechca przebijac skory. Niecoerpliwa ona aco u Ciebie?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziulka, Martula - współczuję, to takie niesprawiedliwe... :(

Kropka, Serena - gratki!

Ja dzisiaj miałam usg i Clostilbegyt sprawił, że mam aż 3 pęcherzyki w jednym jajniku i 1 w drugim. Mój M po długich namowach i oglądaniu filmiku instruktażowego na YouTube w końcu się przełamał i zrobił mi zastrzyk Ovitrelle. Teraz czekam, aż pęknie pęcherzyk, mam pić meliskę, brać Acard i mamy się starać przez 3 dni z rzędu, a w środę znowu usg. Ale by było zabawnie, jakby pękły wszystkie i po tych długich staraniach trafiłyby się nam na pociechę czworaczki ;)

Leira lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ok,czyli bez zmian :) 16.07 prenatalne,trzymajcie kciuki :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Dziulka21 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Gratuluje Wam fasolek :-*

U mnie bez zmian, plamienia/brudzenia ciagle sa w kolorze brazowym jak na razie bez krwi..czasami mocniej a czasami tylko troszeczke z objawow to sama nie wiem..
    Wiecie psychika swoje robi . jedynie jestem pewna, ze piersi bolą.
    Boziu niech sie cos roztrzygnie bo jesli nie to pojade chyba na krew.

12.08.2013r [*] 8 tydzień
    9.07.2014r [*] 5 tydzień
    13.01.2016r [*] 6 tydzień
    kwiecień 2018 [*]
    "Jeżeli Ci naprawdę zależy , nie ma takich przeszkód , których nie przeskoczysz"
    20131116020117.png

• Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena, gratuluję :) Dobrze sie u Ciebie zaczyna:) Ja pamiętam że w 5tc pęcherzyk był lekko widoczny. A u Ciebie już tak szybko ! Super :) Oby tak dalej :)

Sisi trzymam kciuki, jakoś ten czas zleci.. Bądź dobrej myśli :)

Marcelina, świetna wiadomość, jak wszytskie cztery pękną to będzie dopiero radość :) Czekamy do czwartku i dawaj znać :)

Niecierpliwa, jeszcze tylko tydzień. Zleci, ja dzień po Tobie też mam wizytę i już nie mogę się doczekać:)

Dziulka, przykro mi, że musisz teraz tak czekać w niewiedzy.. Oby szybko wszytsko się wyjaśniło :*

Marcelina85 lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Podczytuję, ale coś ostatnio nie było o czym pisać. Wróciliśmy do starań, CLO już skończyłam, teraz czekamy czy coś ruszy. Do tego jestem trochę przeziębiona, katar i ból gardła. A dzisiaj od samego rana mam takie rumieńce, jakbym płonęła - coś czuję, że po CLO. Dzisiaj 11 dc. Monitoring w tym cyklu odpuszczam, bo wiem kiedy jakie leki brać i w ogóle. Postanowiliśmy, że chcemy ten cykl wziąć trochę na luzie. Lekarz też się ku temu przychylił. Jakoś mam przeczucia pozytywne co do tego lipca, oby mnie nie myliły :)

SlepaCytryna lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Alex, oby lipiec był szczęśliwy :) Z całego serca CI tego życzę :)

Słuchajcie bo właśnie jestem na etapie szukania dentysty. Jak wasze ząbki zareagowały na ciąże ? Ja mam wrażenie ze jeden z tyłu mi sie troszkę ukruszył i ogólnie zrobił się jakiś osad... chyba dostały troszkę przez te całodobowe wymiotowanie.. Ten czas oczekiwania chyba przeznaczę też na piaskowanie i ewentualne leczenie bo boję się że jak już uda się z następną ciążą to dostaną znów po "tyłku". Wydaje mi się, że to właśnie przez to tak się stało bo ogólnie mam obsesje na punkcie zębów więc nie mam innego usprawiedliwienia:) A wy zauważyłyście jakąś zmianę ? U mnie cała reszta jest po staremu, tylko to zauważyłam.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • SlepaCytryna Znajoma

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziulka, Martula... tak bardzo mi przykro. Tule mocno :*

Dziewczyny gratuluje Wam fasolek tak bardzo bardzo. Niech rosna zdrowo i trzymaja sie tam w ciepelku :*

U mnie bez zmian. Jeszcze nie mialam okresu po poronieniu. Prawie 2 tygodnie temu mialam troche krwii na papierze i bylam pewna, ze franca przyszla ale to nie ona. Testy negatywne. Piersi mnie bola. Brzuch mnie boli. Zmeczona jest i mdli mnie na maxa i gdyby nie to, ze testy sa na nie to bylabym pewna, ze Okruch wrocil. Takze czekam cierpliwie az @ zapuka do drzwi.

s825gqq4rgmcdlb5.png
    mhsv4z17e252r6xt.png
    mhsv3e5etk33oya0.png
    mhsvanlifke6i8xg.png

Bobo1 (05.06.18) <3
    Bobo2 (21.07.18) <3

Wysłany: 8 lipca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/

Hmmm poczytałam... i ten prenatal uno jest dość nisko jeśli chodzi o witaminki. Teraz nie wiem co kupić.. Może którejś z Was się przyda taka lektura :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • MamaHani Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey melduje się brak miesiączki test biały jak śnieg piersi nabrzmiałe boje się że znów powtórzy się cała sytuacja z maja te same objawy ach...

21.06.2016 Córeczka
    14.05.2018 Aniołek (6tc)
    8.07.2018 ostatnia miesiączka ( ciąża)
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny gratuluję pozytywnych wiadomości

Martula Dziulka bardzo wam współczuję...

Mam znowu pytanie jak długo krwawilyście po zabiegu? U mnie to prawie 2 tygodnie po zabiegu i ciągle krwawię raz mniej raz bardziej

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • MamaHani Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam zabiegu ale samoistnie się oczyściłam w tydzień lekarz powiedział że 4-6 tyg mogę się czyścić nawet może byc 3 dni przerwy i znów jedynie jak bym dostała krwotoku dużo krwi do szpitala ale brudzenie i takie plamienie to do 6 tyg. nie wiem jak jest po zabiegu może podobnie

21.06.2016 Córeczka
    14.05.2018 Aniołek (6tc)
    8.07.2018 ostatnia miesiączka ( ciąża)
  • Leira Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziulka21 wrote:
    Hej dziewczyny Gratuluje Wam fasolek :-*

U mnie bez zmian, plamienia/brudzenia ciagle sa w kolorze brazowym jak na razie bez krwi..czasami mocniej a czasami tylko troszeczke z objawow to sama nie wiem..
    Wiecie psychika swoje robi . jedynie jestem pewna, ze piersi bolą.
    Boziu niech sie cos roztrzygnie bo jesli nie to pojade chyba na krew.

O matko, czekać do 16 lipca? Przecież to katorga w Twojej sytuacji! Idź może prywatnie w tym tygodniu na USG, albo jedź na izbę przyjęć - masz w końcu plamienia, nie? ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Hej dziewczyny gratuluję pozytywnych wiadomości

Martula Dziulka bardzo wam współczuję...

Mam znowu pytanie jak długo krwawilyście po zabiegu? U mnie to prawie 2 tygodnie po zabiegu i ciągle krwawię raz mniej raz bardziej

Jeśli krwawisz dłużej niż 2 tygodnie to powinnaś to skontrolować, bo po zabiegu krwawienie powinno ustać do 2 tygodni.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam 2 dni przerwy ale po usg w poniedziałek zaczęłam znowu krwawić i chyba pójdę jutro do ginekologa bo potem ma urlop i bedzie dopiero na koniec lipca

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zabiegu też krwawilam/plamilam około 2tyg... Później chwilę nic a pozniej znów plamienie i @.
    Na rozpisce ze szpitala dostałam że plamienie może utrzymać się od 2-3tyg jeśli dłużej to zgłosić się do szpitala. I w sumie tak tez u mnie się utrzymywało. Ale mimo wszystko zawsze można iść na konsultacje albo IP i się dowiedzieć czy wszystko jest dobre :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • SlepaCytryna Znajoma

Wysłany: 8 lipca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to w ogole to samo ale jak mialam czyszczona macice ( inne powody niz ciaza ) to krwawilam 8 dni.
    Teraz po samoistnym poronieniu bodajze 5 dni ale nie bardzo pamietam bo staram sie o tym wszystkim nie myslec wiecej niz potrrzebuje.

s825gqq4rgmcdlb5.png
    mhsv4z17e252r6xt.png
    mhsv3e5etk33oya0.png
    mhsvanlifke6i8xg.png

Bobo1 (05.06.18) <3
    Bobo2 (21.07.18) <3
  • nien Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/

Hmmm poczytałam... i ten prenatal uno jest dość nisko jeśli chodzi o witaminki. Teraz nie wiem co kupić.. Może którejś z Was się przyda taka lektura :)

A ja już zdążyłam zamówić dwa opakowania :(

A co do plamień, ja po poronieniu samoistnym plamiłam 10 dni, a później jeszcze dwa-trzy dni.

starania od 2016r.
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ