Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubieswieczki ja w pierwszej ciąży normalnie robiłam u dentysty wszystkie zęby. Jest znieczulenie, które można stosować w ciąży.
Ja dziś powtarzałam betę i czekam na wynik... i to już ostatni raz, więcej nie robię. W piątek wizyta u gina, mocno liczę, że już będzie coś widać... Niestety ciąża po stratach już nigdy nie będzie tak samo beztroska jak przed... -
Nien, ja teraz wezmę prenatalne uno do końca opakowania, a później wybiorę coś z listy może lekarz mi coś doradzi.
Serena ja dziś idę, udało mi się dostać więc odrazu zobaczę co się z nimi dzieje Daj znać koniecznie jak beta, na pewno będzie wszystko dobrze:) a wizyta już niedługo... Wiem że cieKo się czeka ale już niedługo, mam nadzieję że już coś zobaczysz
SlepaCytryna trzymam kciuki za betę
-
SlepaCytryna, moje gratulacje! czekam na wieści co z betą i trzymam mocno kciuki
Serena, liczę na to, że w piątek przekażesz nam same dobre wieści. To już lada dzień
Lubieswieczki, daj konieczne znać co poleci Ci lekarz to później może sobie też zakupię, po wyjedzeniu tego co już mam a powiem Ci, że dodatkowo wzięłam sobie jeszcze magnez i witaminę D. I od nowego cyklu też zamierzam brać wiesiołek. Któraś z Was brała go może? Widziałyście po nim efekty?starania od 2016r. -
Kropka, tak właśnie myślałam, żeby wit. D i magnez brać co drugi dzień, bo one już są w tym prenatalu. A co do wiesiołka to wyczytałam, że jest na poprawę śluzu. U mnie czasami jakby go wcale nie było, mimo że gin twierdzi że miałam owulkę, więc stwierdziłam że spróbuje.starania od 2016r.
-
Nie, ja nie badałam. Ja biorę Wit D od niedawna, i w sumie jak mi się przypomni. A do prenatalne uno wróciłam dopiero wczoraj więc chyba nie jest tak źle jeszcze:) dzisiaj robiłam morfologię i tarczycę.. ale z tego co widzę po wynikach to wszystko mieści się w widełkach więc chyba jest ok
-
Nie wiem czy można przedawkować wit D,ale gdy chodziliśmy z dziecmi do kontroli do ortopedy,to każdy ortopeda nam m8lówił,że w naszym klimacie wszyscy dorośli powinni suplementować tę wit. Raz,że nie korzystamy ze słońca w takich ilościach,żeby wysycyć organizm wit D,a dwa nie mamy wystarczająco bogatej diety w odpowiednie rybyWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Mi zalecił ginekolog pregna plus i tak biorę
Ślepacytryna - gratuluję leć szybko na bete;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 09:02
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Poronienie nie oznacza, że nie można mieć dziecka. Moja kuzynka starała się o dziecko, z resztą ja też mam problem ale mniejsza o to teraz. Trzy razy poroniła w 7 miesiącu ciąży. Wyobrażacie sobie to? To musiała być dla niej masakra jakaś... z resztą cała rodzina to widziała. Za czwartym razem trafiła do immunologa Wojciecha Kluszczyka (z resztą z mojego polecenia). Fakt faktem - trochę to trwało, ale dało się - jest mamą teraz... ja też już się nie mogę doczekać
-
SlepaCytryna gratuluję
byłam wczoraj u ginekologa i mówi że trochę za długo to krwawienie i kazał mi betę zrobić bo stwierdził że ostatnio była za duża i trzeba sprawdzić czy spada... boję się że coś jest nie tak. Niedość że psychicznie kiepsko to jeszcze fizycznie źle... też tak miałyście że ludzie wmawiali że umarło wasze mażenie? Strasznie mnie to denerwuje, mi umarło dziecko a nie mażenie o tym kim mogło by być. Większość ludzi nie traktuje mojego dziecka jak człowieka a ona przecież żyła, miała nóżki, rączki, biło jej serduszko... -
Mnie strasznie wkurzały teksty w stylu "nie martw się,macie przecież trójkę dzieci", "albo,wiem że Ci smutno,ale młodzi jesteście,to sobie następbe zrobicie". Ciekawe czy takie same słowa pocieszenia mówiliby,gdyby stało się coś któremuś z tych moich starszych dzieci. Na pewno nie. Po prostu dla innych,to nie było dziecko,człowiek,tylko płód,bezosobowa ciążaWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Przesuneli mi dzisiaj prenatalne z 16.07 na 01.08 powiedzieli,że 16.07 to pierwsze dni kiedy można robić to usg,a w ciąży bliźniaczej dzieciaczki mogś być zbyt małe na zmierzenie i lepiej to zbadać w 13 tcWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019