Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
NiecierpliwaOna wrote:Mnie strasznie wkurzały teksty w stylu "nie martw się,macie przecież trójkę dzieci", "albo,wiem że Ci smutno,ale młodzi jesteście,to sobie następbe zrobicie". Ciekawe czy takie same słowa pocieszenia mówiliby,gdyby stało się coś któremuś z tych moich starszych dzieci. Na pewno nie. Po prostu dla innych,to nie było dziecko,człowiek,tylko płód,bezosobowa ciąża
-
Nietrafione pocieszenia i umniejszanie naszej straty to chyba norma, niestety tylko albo wrażliwe i mądre osoby albo takie ktore to przeszły sa w stanie zrozobien nasz ból. Serena i Slepacytryna my tu sie martwimy, odezwijcie sie.
NiecierpliwaOna czyli musisz dluzej czekac, mamy ten sam etap ciazy i ja mam 26.07. -
Pewnie musiałabym powtarzać później badanie, tylko tylko, że dłużej musze czekać
Nie wiem, czy nie odpuszcze sobie badania krwi. Pojade chyba tylko na USG. 16.07 miałam mieć badania u siebie w Nysie, ta sama klinika robi badania w Nysie i w Opolu, niestety nie maja juz późniejszych terminów w Nysie, zatem na USG będe musiała jechać do Opola (ok 80 km) i na to badanie krwi też mam przyjechać do Opola tydzień przed USG i strasznie mi to nie pasuje. Tracić 4 godz. tylko po to, żeby pobrac próbkę krwi, kiedy dla mnie to jest cała ekspedycja, szukanie niani dla dzieci, ewentualnie urlop męża, a 01.08 też bierze urlop, żeby być ze mną na USG. Czytałam, ze wciąży bliźniaczej badanie krwi i tak nie jest miarodajne, bo musza inaczej dzielić ten współczynnik. NIe wiem co robić. Muszę to przemysleć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 11:07
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Slepa Cytryna, gratuluję
Serena, milczysz, ale mam nadzieję, że beta ok. Daj znać w wolnej chwili.
Niecierpliwa, ja zrobiłam test pappa tylko dlatego, że musiałam, bo robiłam na NFZ. Tak naprawdę nie wierzę w statystyki. Będzie kobieta z ryzykiem 1:2 i urodzi zdrowe dziecko , i taka z ryzykiem 1:55555 i urodzi chore. U mnie już sam wiek zwiększa ryzyko, postanowiłam oprzeć się na usg.
W przypadku bliźniąt też bym pappy nie robiła. Jak Ci będzie zależało, to zawsze możesz zrobić inne badania, np Nifty, chociaż trochę one kosztują. Ale i tak usg najważniejsze, wierzę, że Twoje maluszki to najzdrowsze okazy pod słońcem
Co do tekstów postronnych osób - udało mi się tego uniknąć, bo nie mówiłam szybko o ciąży, ale w przypadku późnej straty pewnie bym nie uniknęła słuchania❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
NiecierpliwaOna możeto dobrze że bedziesz miała później bo bliźniaki żeczywiście mogą być mniejsze
Syraen jak twoja beta?
Ja dzisiaj zrobiłam betę i wynosi 5 więc mam nadzieję że niedługo przestanę krwawić a potem będę czekać na @NiecierpliwaOna lubi tę wiadomość
-
Jezu, dziewczyny, przepraszam, że nie dałam znać! Wczoraj miałam wyjście z pracy, a dziś jestem totalnie nieprzytomna. Już Wam mówię:
7 lipca - 4725,03
9 lipca - 9984,32
Także wszystko wygląda na ok W piątek mam szybką wizytę u gina, także trzymajcie kciuki za usgDaniela, Lubieswieczki, nien, NiecierpliwaOna, Av, SiSi111 lubią tę wiadomość
-
O Niecierpliwa, ja z Opola Mam w Nysie rodzinę i przyjaciółkę, także rejony dobrze znane
U nas starania pełną parą, aż mam zakwasy między nogami i mąż się ze mnie śmieje, że niewyżyta jestem i codziennie bym chciała Cieszę się, że teraz nie kochamy się tylko dla "robienia dziecka". Po takich przeżyciach i tak długich staraniach chyba nas to wszystko umocniło...
Na razie wykres nie pokazuje owu, temperatura mi dzisiaj spadła, ale jajniki rwą na zmianę to liczę, że owulacja przyjdzie jednak po tym CLO. W ciążowym cyklu miałam w 18 dc, dzisiaj mam 14 dc.NiecierpliwaOna lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Melduję, że właśnie wróciłam z USG i okazuje się, że pękły wszystkie 4 pęcherzyki, co podobno się rzadko zdarza. Kiedy zażartowałam, że jest szansa na czworaczki, Pani doktor powiedziała, że w całej Jej karierze tylko raz zdarzyły się trojaczki po stymulacji, ale jeden zarodek się nie rozwinął i urodziły się bliźniaki. Nie miałabym nic przeciwko dwóm pieczeniom na jednym ogniu Ale nie chcę robić sobie nadziei - już dostałam receptę na kolejną stymulację w następnym cyklu (tym razem jakiś inny lek, który nie powoduje zanikania śluzu płodnego). A na razie pozostaje mi czekanie - to dopiero 16dc, nawet testu ciążowego nie mogę zrobić, bo po Ovitrelle wychodzą fałszywie pozytywne... Mam brać Encorton 2 x dz. po 1 tabletce 10 mg, a jeśli przyjdzie @ mam odstawić. Ale dostałam receptę na 1 opakowanie, więc te 20 tabletek wystarczy mi na 10 dni i teraz zastanawiam się, czy Pani doktor się nie pomyliła, bo z tego co liczę, tych tabletek mi zabraknie do końca cyklu A w razie jak się uda mam kontynuować przyjmowanie, więc tym bardziej. Najgorsze, że właśnie wyjeżdżam na 10 dni, a Pani doktor nie odpisuje i już się martwię.
NiecierpliwaOna lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Marcelina no to piękne wiadomości Mam nadzieję że się uda i będziesz miała wesoła gromadkę ja zawsze marzyłam o bliźniakach ale małe szanse widzę u siebie:) teraz modlę się chociaż o jedno zdrowe będziesz testować przed @???
Marcelina85 lubi tę wiadomość
-
Marcelina85 bierzesz bardzo dużą dawkę jak 2x dziennie 10 mg. Może miałaś brać raz dziennie i pani dr się pomyliła. Możesz do niej zadzwonić? Może wyjaśni i wystawi powtórkę recepty?
Marcelina85 lubi tę wiadomość
-
Ehh ta dawka to chyba ze względu na wysokie miano przeciwciał przeciwjądrowych, tak dla pewności żeby poronienie się nie powtórzyło Jak byk mam na kartce i Pani doktor na 100% właśnie tak powiedziała. Napisałam sms z pytaniem, ale zero odpowiedzi, chyba faktycznie zadzwonię. Wzięłam już wczoraj wieczorem jedną i dzisiaj rano drugą...
Lubieswieczki, Pani doktor powiedziała, żeby nie testować w ogóle, tylko badanie z krwi i to dopiero w terminie @, bo wcześniej może wyjść negatyw mimo ciąży lub fałszywy pozytyw.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 13:54
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*)