Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej,
Byłam rano w szpitalu.
Lekarz na izbie naprawdę bardzo w porządku. Albo udawał albo faktycznie się wczul bo był naprawdę bardzo ludzki.
Zbadał mi szyjke, wszystko ok.
Na usg jest puste 6cm jajo.. zarodka już nie ma.
Dostałam termin na zabieg 14.02 także walentynki na światowym poziomie!
Pytałam czy to bezpiecznie tyle czekać Ale powiedział że jak już nie ma zarodka to jest bezpiecznie dla mnie.
Mam dwa tygodnie jeszcze.. więc mam cichą nadzieję że uda się to naturalnie "załatwić ".
Może to głupie Ale mam trochę spokojniejsza głowę ze nie mam martwego dziecka w sobie.. Bo już oczywiście rozkminy co zrobić z zarodkiem itp.. masakra.
Długo się to jajo "wydala"? -
Ok, dzięki dziewczyny!
Pola moja koleżanka z pustym jajem leżała tydzień w szpitalu i nic, zero krwawienia niczego, więc zadecydowali że będzie zabieg. Ale to wszystko zależy od osoby wiec nie zawsze jest sens porównywać -
Pola90 wrote:Hej,
Byłam rano w szpitalu.
Lekarz na izbie naprawdę bardzo w porządku. Albo udawał albo faktycznie się wczul bo był naprawdę bardzo ludzki.
Zbadał mi szyjke, wszystko ok.
Na usg jest puste 6cm jajo.. zarodka już nie ma.
Dostałam termin na zabieg 14.02 także walentynki na światowym poziomie!
Pytałam czy to bezpiecznie tyle czekać Ale powiedział że jak już nie ma zarodka to jest bezpiecznie dla mnie.
Mam dwa tygodnie jeszcze.. więc mam cichą nadzieję że uda się to naturalnie "załatwić ".
Może to głupie Ale mam trochę spokojniejsza głowę ze nie mam martwego dziecka w sobie.. Bo już oczywiście rozkminy co zrobić z zarodkiem itp.. masakra.
Długo się to jajo "wydala"?
Nie chcę Ci dokładać zmartwień, ale u mnie do 10 tygodnia się samo nie wydaliło, a i po tabletkach wczesnoporonnych nie wyszło całe. Aczkolwiek są dziewczyny, które ronią same. Ciężko mi tu coś doradzić - ja też czekałam na samoistne poronienie, żeby szybciej móc zajść w nową ciążę, ale nie udało się i ostatecznie byłam zła, że za późno był zabieg i straciłam tylko czas, ale to już wiesz, było takie psycho myślenie w depresji.. -
Martula ja zdrówko?
Pola dobrze, że dzidziusia nie ma. Masz lżejsza głowę. Raz, ze nie myslisz o tym, że masz urodzic martwe dziecko, a dwa, że nie masz dylematu co potem. Oby wszystko szybciutko się wyczyściło izebys mogła jak najszybciej wracac do staraczekWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
nick nieaktualny
-
Pola90 wrote:Dzięki Kochane:*
Już mnie te 14 dni nie zbawia z regeneracją a nuż się uda.. I będzie dobrze. Jak się samo nie oczyści to mam 13 lutego się zgłosić i już mam termin ustalony także pozostaje się modlić o naturalne zakończenie sprawy :*
Oczywiście, najlepiej, żeby się naturalnie zrobiło i mam nadzieję, że tak u Ciebie będzie.
Na wszelki wypadek kup sobie coś co zawiera paracetamol, poronienie jest bolesne, w szpitalu podają na ból właśnie paracetamol (tyle, że w kroplówce). Taki ból miesiączkowy, tyle że 20 razy mocniejszy, więc nie przestrasz się jak to się zacznie, może trwać kilka ładnych godzin.
Będę trzymać mocno kciuki -
Boże Pola dasz radę! teraz myśl już tylko o przyszłości. Wiem, że to trudne. Lepiej, żeby wydaliło się samo.
Natalia i co teraz? jakie jest postępowanie w przypadku tych bakterii? lactovaginal? antybiotyk?
Existenz- fajnie że do nas zajrzałaś. Ty też poroniłaś wcześniej?
mnie bardzo bolało, jak poród prawie, wiem co mówię mam porownanie. okres to u mnie bezobjawowo przebiega, w sensie bezbólowo.
Nieoceniona jak się trzymasz kochana? Jak sytuacja? plamisz?
Bondzik wiesz co z tymi wynikami? ta krzepliwość ok czy nie?
Leira Ty już coraz bliżej szczęsliwego rozwiązania ale ten czas leci ....
Mony coś się nie odzywa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 17:41
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
nick nieaktualny
-
Pola90 wrote:Dziewczyny dostałam dziś wyniki tego wykazu z policzka.
"MTHFR 1298A-C układ heterozygotyczny nieprawidłowy" co to znaczy???2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Martula, pisałam na innym wątku i podobno powinno być w granicy 30-40 najlepiej, ale może to też zależy od norm laboratoryjnych. Na razie nie wyszukuję sobie choroby. Liczę na cud
Wszyscy dookoła mnie wyzywają i słuchać już nie mogą że rzekomo sobie coś wymyślam i właśnie wmawiam chorobę. Moja ginekolog też mi mówiła żeby na razie nie wariować. Nie wiem no, nie wiem. Tym bardziej, że tyle dziewczyn ma nieprawidłowości kurde..
No alee..
Existenz dajesz nadzieję! Zdrówka życzę :*
Sabka, tak mi przykro.. Jak się trzymasz? :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 20:08
-
Martula78 wrote:Witaj
to ślub.... jak Ty to przetrwałaś? jak teraz?Sabka112 -
Hej dziewczyny i Natalka ja też odebrałam dzisiaj wyniki posiewu Wcześniej miałam Enteroccocus Faecalis liczne wzięłam antybiotyk odbieram dzisiaj wynik a tam tamtych nie mam za to liczne E.coli ( wyobraźcie sobie że odrazubdzisiaj poszłam na wizytę do mojego giną i usłyszałam że tego już nie ma co leczyć że może źle próbkę pobralam że leczenie cały czas więcej szkody przyniesie że potem się przyplacze grzybica..mam brać aby probiotyki i wyobraźcie sobie że mam się normalnie starać o dziecko..normalnie współzyc..pytalam trzy razy czy aby napewno i usłyszałam że tak..nie wiem już co mam myśleć z innych stron się słyszy że nie można że trzeba wyleczyc a tu takie coś.. NATALKA a Tobie co lekarz mówił na ten temat bo ty właśnie zaszłas mając tą bakterie??ogólnie wszystko dobrze z dzidzia?jest już bijace serduszko? Martulka a Ty jak tam sie trzymasz?robiłaś już badania?monia29
-
Pola90 wrote:Dziewczyny dostałam dziś wyniki tego wykazu z policzka.
"MTHFR 1298A-C układ heterozygotyczny nieprawidłowy" co to znaczy???
Wygląda to na przyczynę poronienia, mutacja MTHRF jeśli się nie mylę - jest o tym cały wątek na tym forum, nie znam tematu bardzo dobrze, ale ma to związek z nieprzyswajaniem kwasu foliowego, niemniej jednak wiele dziewczyn to ma i są na to jakieś specjalne tabletki, które się przyjmuje w ciąży i rodzą się zdrowe dzieciaki
Zajrzyj do takiego wątku na forum - dobrze, że od razu to wyszło, teraz Twoja kolejna ciąża na pewno będzie szczęśliwa