Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwaona ale miłe wieści zgłaszasz, duże juz te dziewczyny Twoje i jak ładnie przybierają, różnica jest naprawde niewielka. Super! Ale wspólczuje tego ZUS, to jakaś paranoja, ręce opadają.
ja w czwartek mam wizytę i już sie nie moge doczekac az ją zobaczę, oczywiście stresik się wkrada już -
Niecierpliwaona, super wiesci, dziewczynki zdrowo rosną i to najważniejsze. Ja dopiero czekam na urrwsza wypłatę z ZUS (wcześniej płacił mi pracodawca) i coś czuje ze sobie poczekam.... Kat, trzymam kciuki, wiem że to trudne ale glowa do góry i myśl wyłącznie pozytywnie Sisi, daj znać po wizycie.
-
Kat_ wrote:Dziewczyny, a ja tak bardzo boję się jutrzejszego usg boje się, że się obudzę z tego pięknego snu. Cały spokój przepadł...
-
Kat, mocne kciuki dla Ciebie Doskonale pamiętam ten strach, gdy czekałam przed gabinetem na pierwsze usg. O której masz wizytę?
NiecierpliwaOna, gratuluję dobrych wieści z wizyty, to najważniejsze. ZUS to byt dla mnie niezrozumiały i bardzo współczuję zmagań.
U mnie ok. Wczoraj miałam wizytę. Szyjka trzyma, przepływy ok, dziecię waży 1900g.
NiecierpliwaOna, Leira, Kat_ lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Aleks super, czyli ciąża dobrze się rozwija
NiecierpliwaOna spore już te twoje dziewczynki a przejść z ZUS-em nie zazdroszczę i mam nadzieję że wszystko rozstrzygnie się na twoją korzyść.
U mnie w sobotę powinna przyjść @,zobaczymy co będzie -
Alex, super! gratulacje
Nynka, za Ciebie też trzymam kciuki, oby nie przyszła @!
Usg mam na 10:30, więc w zasadzie za chwilę. Cieszę się, że nie muszę czekać do wieczora dziękuję kochane, że tak skutecznie podnosicie na duchu! Już nie czuję wyłącznie strachu ale i ekscytację. Cieszę się sama do siebie, mam jakieś dobre przeczucia... oby mnie intuicja nie zawiodła.
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
Kat czekamy na wieści
ALex super, super, super
Nynka kciuki, za suchą sobotę
Daniela już tak blisko
Sisi o której jutro wizyta? Oczywiście zdajesz relacje!
Lubiesiweczki na jakim etapie jesteście? co słychać?
Co u pozostałych dziewczyn? Jak się trzymacie?Kat_ lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Kat_ wrote:Alex, super! gratulacje
Nynka, za Ciebie też trzymam kciuki, oby nie przyszła @!
Usg mam na 10:30, więc w zasadzie za chwilę. Cieszę się, że nie muszę czekać do wieczora dziękuję kochane, że tak skutecznie podnosicie na duchu! Już nie czuję wyłącznie strachu ale i ekscytację. Cieszę się sama do siebie, mam jakieś dobre przeczucia... oby mnie intuicja nie zawiodła.
Czekamy z niecierpliwością
Wszystko będzie dobrze!Kat_ lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa u mnie dzisiaj 14dc i działamy codziennie zobaczymy co z tego będzie planuje przetestować 2 dni przed planowanym @ czyli 30. Może już coś będzie
Od wczoraj boli mnie w klatce piersiowej i zastanawiam się czy to nie jakieś nerwo bóle. Niby się nie stresuje i na luzie ale jednak chyba podświadomie stresik jest. Także meliske e pracy sobie parze
Mam nadzieję że się udaNiecierpliwaOna, Violet Flower, Kat_ lubią tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie. Jest zarodeczek i bijące serduszko!! według OM 5t3d, wymiary się zgadzają, CRL 0,2 cm. Pęcherzyk z jednej strony też ok, wymiary super, ścianki też ładne, ale jak ginka pogmerała tym usg z innej strony to pęcherzyk ma trochę nieregularny kształt. Nie jest ani spłaszczony, za mały, ani rozciągnięty, ale ma takie uwypuklone dodatkowe ścianki. No i ją to zastanawia, bo mówi, że zazwyczaj tak nie gmera za dużo przy pierwszym usg, ale u mnie dokładnie chciała sprawdzić, jako że miałam już różne przeboje i w ogóle pierwszy raz takie coś widzi. Mówi, że może przez skurcze macicy się taki obraz zrobił i że może się to zmienić, ale ona się nie zna i podała mi nazwiska dwóch dobrych lekarzy, którzy specjalizują się w usg ciążowym. Mam się do któregoś z nich zgłosić w przyszłym tyg na kolejne usg. No i zacząć brać dla spokoju ducha duphaston. Chciałabym się tym nie przejmować... ale jednak się martwię. Nie może być ze mną nigdy zbyt łatwo, grrrr! Niemniej jednak jest progres, rośnie sobie tam mała istotka. Dla niej muszę walczyć i postarać się o wewnętrzny spokój
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 11:53
Daniela, Delvila, Violet Flower, NiecierpliwaOna, SiSi111, nien, kropka123, Leira, Panna_Justyna lubią tę wiadomość
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
Kat super wieści. Najważniejsze że jest zarodek i serduszko
Bardzo się cieszę, że starasz się być spokojna. Wierzę, że z tym kształtem pęcherzyka się szybko wyjaśni i oby to nie było nic groźnego. Ściskam mocno! :*Kat_ lubi tę wiadomość
-
Super Kat! A ten kształt, yo pewnie zwyczajnie tak wyszedł obraz USG i nic złego się nie dzieje. wiem, że się fajnie mówi, ale staraj się nie myślec, nie przejmowac. DLa spokoju ducha i dzidziusia umów się od innego ginusia na USG, a zobaczysz, ze Cię uspokoi
Kat_ lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
KAT to bardzo dobre wieści, a tym pęcherzykiem nieregularnym sie nie martw bo prawda jest taka ze na kazdej wizycie beda jakies drobiazgi odbiegajace od normy, najwazniesze ze jest zarodek i crl wlasciwe. Trzymamy kciuki! A ja jutro o 11:30 wizytuje wiec tez trzymajcie kciuki:)
Kat_ lubi tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny! Byłam teraz jeszcze u drugiego doktorka po skierowanie, żeby się umówić na usg na przyszły tydzień (bo moja ginka miała zablokowany system i nie mogła mi wystawić skierowania). Bardzo mnie ten gin uspokoił. Pooglądał zdjęcia i mówi, że nie ma się co przejmować, bo kosmówka ma prawidłowy obrys, najważniejsze, że jest zarodek o prawidłowych wymiarach, bijące serduszko i prawidłowej budowy pęcherzyk żółtkowy. Dobrze, że do niego poszłam, bo potrzebowałam takich słów. Teraz wszystko w rękach Boga, a ja muszę spokojnie czekać
Violet Flower, NiecierpliwaOna lubią tę wiadomość
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)