Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
nien wrote:Kat, a ile dni przed @ testowałaś?
Lubieswieczki, w takim razie nie ma wyjścia beta jutro, a dzisiaj jeśli masz ochotę - sikaj
Jak nie zachodziłam to robiłam testy już od 10 dpo, a w tych szczęśliwych cyklach jakoś tak wychodziło, że testowałam na dzień/dwa dni przed @. Wtedy wychodziły już wyraźne dwie kreski, a beta była na poziomie ok 150 mIU/ml, więc jestem pewna, że gdybym siknęła na test jeszcze wcześniej to też byłoby juz coś wydać
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
Lubieswieczki rób test! Mi dużo zostało, sama Ci chętnie oddam kilka sztuk tych o czułości 10
Ja już po wizycie.
Jest pęcherzyk w macicy, jest pęcherzyk żółtkowy i jest przecinek o średnicy 1 mm zwany zarodkiem Serduszka nie ma, bo wiadomo za wcześnie.
Mam przyjść na usg za 2 tygodnie, powinno być już piękne serce. Lekarz powiedział, że wszystko jest ok, ciąża starsza o 3 dni czyli owulację miałam wcześniej tak jak myślałam.
Progesteronem kazał się nie martwić, jest jak najbardziej ciążowy. Póki co nie widać nic co by go niepokoiło.
Mam nadal brać acard wieczorem, no i dostałam niestety receptę na heparynę Clexane 0,2, ze względu na mutacje. Właśnie zrobiłam pierwszy zastrzyk.
Wklejam zdjęcie mojego olbrzyma
Najbliższe dwa tygodnie będą dla mnie wiecznością...oby szybko zleciały. Oby to serduszko się pojawiło i okruszek rósł...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5bc9dbf3577c.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 14:07
Kat_, nien, Leira, sunshine03, Panna_Justyna, Lubieswieczki, NiecierpliwaOna lubią tę wiadomość
-
Violet Flower wrote:Lubieswieczki rób test! Mi dużo zostało, sama Ci chętnie oddam kilka sztuk tych o czułości 10
Ja już po wizycie.
Jest pęcherzyk w macicy, jest pęcherzyk żółtkowy i jest przecinek o średnicy 1 mm zwany zarodkiem Serduszka nie ma, bo wiadomo za wcześnie.
Mam przyjść na usg za 2 tygodnie, powinno być już piękne serce. Lekarz powiedział, że wszystko jest ok, ciąża starsza o 3 dni czyli owulację miałam wcześniej tak jak myślałam.
Progesteronem kazał się nie martwić, jest jak najbardziej ciążowy. Póki co nie widać nic co by go niepokoiło.
Mam nadal brać acard wieczorem, no i dostałam niestety receptę na heparynę Clexane 0,2, ze względu na mutacje. Właśnie zrobiłam pierwszy zastrzyk.
Wklejam zdjęcie mojego olbrzyma
CUDOWNIE !!!
U mnie przy 2 mm zarodku nie było widać akcji serca, więc za dwa tygodnie będziesz już widziała wszystko!Violet Flower lubi tę wiadomość
-
Violet!!! Gratulacje! Wspaniałe wieści! Cudownie, że mogłaś już zobaczyć małego kropka teraz tak będziemy zabijać czas od wizyty do wizyty... ale damy radę!
Violet Flower lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Violet, gratuluję! Piekny widok
Pytałaś lekarza kiedy brać zastrzyki? Bo ja brałam rano Acard a wieczorem zastrzykWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 14:16
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Panna_Justyna wrote:Violet, gratuluję! Piekny widok
Pytałaś lekarza kiedy brać zastrzyki? Bo ja brałam rano Acard a wieczorem zastrzyk
Mi zalecał rano zastrzyk, a wieczorem acard. Acard biorę już od 2 miesięcy codziennie wieczorem 1 tabletkę 75 mg.
Teraz już wzięłam zastrzyk od razu po powrocie do domu, nie kazał czekać do jutra rana.
W ogóle to mam takie pytanie techniczne. W jakiej pozycji najlepiej robić te zastrzyki? Stojącej? Bo w ulotce wyczytałam że sugerują w pozycji leżącej, ale jakoś nie wyobrażam sobie chwycić tego fałdu skórnego na leżąco i dobrze zrobić. Więc zrobiłam na stojąco -
A rozumiem, w takim razie robić najlepiej jak Ci lekarz zalecił
Mi mąż robił w pozycji siedAcej, wtedy było u nas najłatwiej chwycić fałdkęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 14:34
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Violet- gratulacje! Lubieswieczki czekam z niecierpliwością na wiesci. Ja póki co czekam ma decyzje co dalej, okazało się ze nie wiadomo czy ciąża będzie mogła być nadal prowadzona w moim mieście czy będzie potrzebny bardziej wyspecjalizowany ośrodek. Wiem ze dla dobra maluszka nie powinnam się stresować i trzeba myślec pozytywnie ale ani na sekundę nie potrafię przestać się martwić. mam nadzieje ze w przyszłym tygodniu dostanę od lekarzy jakiś plan co dalej i wtedy będę mogła skupić się na dalszym działaniu a nie na gdybaniu co będzie....przepraszam ze smece..... musiałam się wygadać
-
Kropka123, życzę Ci, aby w przyszłym tygodniu okazało się, że wszystko jest dobrze! Niech Ci szybko zleci czas :*
Lubieswieczki, jeszcze nic nie przesądzone Jutro z rana sikaj, albo pędź na betę. Będziesz miała czarno na białym i nie będziesz się już stresować i przedłużać tej niepewności
Violet Flower zastrzyki najlepiej na siedząco lub półleżąco. Nie wyobrażam sobie robić tego zastrzyku stojąc (przy jednym z pierwszych razy zwyczajnie zrobiło mi się słabo). Nie przejmuj się siniakami. Ja na początku przykładałam sobie kawałek lodu w miejscu wkłucia, bo mniej bolało, teraz już (po wakacjach gdy zostałam na wyjeździe bez możliwości zmrożenia) już jadę na żywca. Czasami poleci trochę krwi, czasami możesz trafić w nerw (oj, wtedy to boli).
Ja już się przyzwyczaiłam, więc i Tobie życzę szybkiej wprawyMagdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.