Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też robiłam na siedząco. Fakt, u mnie nie pomogło więc to może nie jest najlepszy przykład. Ale lekarz kazał mi robić w sposób spokojny, później fałdkę też puszczaj delikatnie. Igłę wbijaj i wyciągaj powoli. Wtedy są mniejsze siniaki.
Pójście dzisiaj do pracy nie było najlepszym pomysłem. Wszystko mnie boli, mam powódź tysiąclecia i strasznie mi słabo. Ale jeszcze 2 dni i długi weekend.Lubieswieczki, Violet Flower lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Violet wreszcie dobre wieści, gratulacje:) Lubieswieczki dopóki @ nie przyjdzie nadziejeja jest zawsze!
Aleks szybkiego powrotu do formy! Nie forsuj sie zbytnio!
Co fo zastrzykow to w pozycji pollzacej czasem bardziej siedzacej, przygotuj sie na siniaki, predzej czy pozniej wyjdzie krwiak, mi teraz jest coraz gorzej robić bo brzuch duży.
KRropka wierze ze skonczy sie na stresie ake naprawde cie rozumiem.Violet Flower lubi tę wiadomość
-
Lubieswieczki, tzrymam kciuki żeby na kolejnym widać juz było 2 kreskę ! Staram się w to wierzyć ze zmiana zniknie ale tez lekarz prowadzący przedstawił mi wszystkie opcje, statystyki itp wiec poziom mojej paniki wzrósł. Ogólnie zmiana w takim miejscu zdarza soe 1:35000 ciąż wiec mamy strasznego pecha ;(
-
Kropka mam nadzieję że mimo wszystko to nie jest to o czym mówił lekarz i jednak samo zniknie na następnym usg.
A jeśli jakimś cudem nie, to na pewno trafisz do dobrego specjalisty i wszystko będzie dobrze. Zobaczysz
Ja narazie odpuszczę i odczekam. Poczekamy zobaczymy
-
Leira wrote:Odnośnie heparyny to mi w szpitalu, po CC, robili na siedząco, na leżąco, na stojąco i taki uj - po każdym zastrzyku był krwiak, więc chyba nie ma reguły?
-
Lubieswieczki myślę, że po prostu za wcześnie zrobiłaś. Nie chcesz jutro skoczyć na betę dla pewności? Ewentualnie powtórz z rana test z tego pierwszego moczu.
-
Delvila wrote:Violet ja na pierwszy zastrzyk poszłam do ośrodka zdrowia żeby mi pokazali co i jak. I to był mój najgorszy siniak jak do tej pory ;p Trzymał się dobre dwa tygodnie.
-
Moje rekordy to jakies 10cm krwiaki a schodzily ze trzy tygodnie, a czasem.tylko 2mm kropeczki, za kazdym razem robie tak samo, wiec nie wiem od czego to zależy próbowałam w udo bo na brzuchu sie boje ale mega bolalo, teraz tak juz na zebrach pod piersiami daje. Ale na poczatku ciąży to caly brzuch kulam byle nie za blisko pepka. Igle prostopadle wbijam nie pod kątem.
-
Violet Flower wrote:Lubieswieczki myślę, że po prostu za wcześnie zrobiłaś. Nie chcesz jutro skoczyć na betę dla pewności? Ewentualnie powtórz z rana test z tego pierwszego moczu.
Nie, wstrzymam się parę dni i poczekam co się stanie nie chce zepsuć sobie długiego weekendu. Wolę żyć w nadzieji do samego terminu @. W weekend zrobię może teścik jak nie będzie :. -
Kropka, bądź dzielna dla maluszka. Wierzę, że traficie pod opiekę specjalistów i wszystko będzie dobrze. Tulę
Lubieswieczki, póki @ nie przyszła jest szansa. Odpoczywaj sobie w weekend i daj znać jak już coś będzie wiadomo. Kciuki
Mnie też czekają te zastrzyki. Oczywiście już się naczytałam w internecie jakie są bolesne i że często występują ślady, więc się boję, ale dla maluszka - wszystko podejrzewam tylko, że ciężko będzie mi przełamać barierę i zrobić sobie samej.starania od 2016r. -
nien wrote:Mnie też czekają te zastrzyki. Oczywiście już się naczytałam w internecie jakie są bolesne i że często występują ślady, więc się boję, ale dla maluszka - wszystko podejrzewam tylko, że ciężko będzie mi przełamać barierę i zrobić sobie samej.
Akurat bolesne to one w ogóle nie są
Tylko ślady zostają
-
Co do bólu to może zależy jaki produkt? Ja miałam neoparin to zdarzało się że bolało bardzo. Podobno clexane "najprzyjemniejsze "
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Ja mam wrażenie że cały świat jest przeciwko mnie, jak nie choroba to stan zapalny, a jak już mogę się starać to opryszczka na ustach i jakie inne pierdy.... A dziś wyczuwam jakąś krostke na dole ale na zewnątrz i to bardziej z tyłu. Ja już nie wiem czytam w tym internecie i chodzę zestresowana cały czas. Nawet nie wiem czy się udało a co chwile coś się dzieje i czytam czytam i tylko chodze znerwicowana...
-
Kropka trzymam kciuki za Maluszka. Oby wszystko było dobrze...
Mnie boli tylko chwilę po zastrzyku, ale szybko przechodzi. No i w miejscu Tworzenia się siniaka lekko pobolewa czasami. -
Lubieswieczki, miałam to samo przez cały okres starań po poronieniu: choróbsko z gorączką, podejrzenie półpaśca albo opryszczki narządów płciowych, później zatrucie pokarmowe zakończone ciążą biochemiczną... Chodziłam wsciekła i załamana, widocznie organizm był osłabiony i łapał wszystko co się da. Ale los się odmienił! Tak samo będzie u Ciebie. Przetrwaj to kochana
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)