X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planowo mam za 3 dni czyli 1.11 więc test zrobię dwa dni szybciej. Jednak wątpię w cokolwiek. Mam właśnie ten czuły 10 ale ostatnio też takim robiłam tydzien po i wyszła blada, więc się nie nastawiam.
    Myślę też żeby pobiec na betę...
    U mnie z objawów to też Bolące piersi, czasem swedzace, nawet wydaje mi się że jedna jest większa... :D Ale staram się sprowadzać siebie co jakiś czas do pionu żeby nie popaść w jakąś paranoje :D

Widzę że u Ciebie @ ma przyjść dzień po mnie więc pewnie zatestujesz też niedługo :D

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Planowo mam za 3 dni czyli 1.11 więc test zrobię dwa dni szybciej. Jednak wątpię w cokolwiek. Mam właśnie ten czuły 10 ale ostatnio też takim robiłam tydzien po i wyszła blada, więc się nie nastawiam.
    Myślę też żeby pobiec na betę...
    U mnie z objawów to też Bolące piersi, czasem swedzace, nawet wydaje mi się że jedna jest większa... :D Ale staram się sprowadzać siebie co jakiś czas do pionu żeby nie popaść w jakąś paranoje :D

Widzę że u Ciebie @ ma przyjść dzień po mnie więc pewnie zatestujesz też niedługo :D

No weź idź i zrób ten test!

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 29 października 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię! Ale boję się jak cholera!!

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • ewa22062005 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat_ wrote:
    Lubieswieczki, ja się zawsze obstawiałam w takiej sytuacji stosem testów o czułości 10 :) Trzymam kciuki!!!!!!!
    Witaj Kat...powiedz mi czy w tej ciąży bierzesz jakiś duphaston, luteinę czy coś innego?
    Bo się zastanawiam jak to u Ciebie po tych stratach z lekami..
    Przepraszam ,ze pytam ale sporo tych postów i zanim znajdę czy coś takiego pisałaś to troszkę minie...a jeszcze troszkę muszę was poznać...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 12:40

eva22062005
    Mój aniołek...11 tydz [*]- 03.10.2018
  • nien Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki, teoretycznie, nawet jak chcesz iść na betę, to tego 31-go też byś dała radę. Wynik powinien być po południu, a to zawsze dzień później :) Można tylko zadzwonić do labolatorium i upewnić się że wynik byłby jeszcze w środę. Osobiście boję się tego testowania przed terminem @.
    Tak czy siak trzymam za Ciebie kciuki! :)
    Ja postaram się wytrzymać do niedzieli i (jak w międzyczasie nic nie przyjdzie) wtedy zrobię sobie sikańca.

starania od 2016r.

Wysłany: 29 października 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki...trzymam kciuki..:)

eva22062005
  • Kat_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, pytaj i nie przepraszaj! Mamy już tu trochę stron konwersacji, więc wiadomo, że ciężko cokolwiek odnaleźć w gąszczu wiadomości :) Biorę acard 75 mg 1 x dziennie (mam go zażywać do 32 tc) + duphaston 10 mg 2 x dziennie i Progesterone Besins 100 mg 2 x dziennie. Nie robiłam żadnych badań po poronieniach - moja ginka powiedziała, że to dopiero (!) dwa porownienia więc jeszcze nie powinnam się stresować badaniami, bo traciłam ciążę na wczesnych etapach, więc problem mógł być z zagnieżdżeniem, więc wg niej acard powinien wystarczyć. Z kolei doktorka, u której byłam na wizycie w ubiegłym tygoniu, po wywiadzie stwierdziła, że powinnam była zrobić w sierpniu po biochemicznej badania m.in. na zespół antyfosfolipidowy i inne. Ale jestem dobrej myśli, póki co wszystko jest ok, więc mam nadzieję, że tak zostanie.

ewa22062005 lubi tę wiadomość

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 06:59

• Kat_ Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki, nien, podziwiam za cierpliwość! Ja bym już dawno była na becie ;)

hchy3e3kpv7xl40k.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Zrobię! Ale boję się jak cholera!!

Pff, a jutro się mniej będziesz bać? :P Idź sikać na patyk :P

Kat_ lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 29 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah pewnie! :D Przez noc wychoduje tyle bety że mówię Wam!! :D

Nien, ja nie mogę 31 bo jutro po pracy od razu wyjeżdżam i nie będę miała jak, więc jak nie jutro to dopiero w następny poniedziałek :) :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię świeczki, no ja bym nie wytrzymała i już parę razy zrobiła. Sikaj, dalej! <3
    Sunshine, czesc ;* razem byłyśmy w marcowkach, też teraz zaczynamy starania :) zgadzam się z Tobą, moja lekarka powiedziała, że jeśli miałaby to być wada zarodka to lepiej że nasz organizm się na czas zorientował , bo jak to mówią, natura chce byśmy rodzili zdrowe dzieci. U mnie bylo wykonane badanie i zarodek był zdrowy więc raczej coś u mnie nawala i już biorę ENCORTON a za tydzień mam wizytę u immunologa, by spojrzał fachowym okiem i doradził , co jeszcze.
    Trzymajcie się kochane :*

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Hahah pewnie! :D Przez noc wychoduje tyle bety że mówię Wam!! :D

Nien, ja nie mogę 31 bo jutro po pracy od razu wyjeżdżam i nie będę miała jak, więc jak nie jutro to dopiero w następny poniedziałek :) :)

Teraz idź sikać, a nie odwlekasz w czasie :P
    Jak wyjdzie Ci negatywny to obiecuję, że wyślę Ci dwa kolejne testy na najbliższe dni! :)

Panna_Justyna, Kat_ lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki, ja dokładam kolejne 2 testy, też Ci wyślę :P

Leira lubi tę wiadomość

hchy3e3kpv7xl40k.png

Wysłany: 29 października 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat_ wrote:
    Ewa, pytaj i nie przepraszaj! Mamy już tu trochę stron konwersacji, więc wiadomo, że ciężko cokolwiek odnaleźć w gąszczu wiadomości :) Biorę acard 75 mg 1 x dziennie (mam go zażywać do 32 tc) + duphaston 10 mg 2 x dziennie i Progesterone Besins 100 mg 2 x dziennie. Nie robiłam żadnych badań po poronieniach - moja ginka powiedziała, że to dopiero (!) dwa porownienia więc jeszcze nie powinnam się stresować badaniami, bo traciłam ciążę na wczesnych etapach, więc problem mógł być z zagnieżdżeniem, więc wg niej acard powinien wystarczyć. Z kolei doktorka, u której byłam na wizycie w ubiegłym tygoniu, po wywiadzie stwierdziła, że powinnam była zrobić w sierpniu po biochemicznej badania m.in. na zespół antyfosfolipidowy i inne. Ale jestem dobrej myśli, póki co wszystko jest ok, więc mam nadzieję, że tak zostanie.

Dziękuję...nigdy tak nie wnikałam w to wszystko dopóki Mnie to nie spotkało...wiesz ja też miałam duphaston 2x1, femibion i to wszystko...ale czytam po forach ,że ten duphaston w takiej dawce nic nie zmienia z ciążą...poziom progesteronu ponoć się nie podnosi...a może nie u każdej kobiety po prostu...widzę, że szybciutko udało się kolejne staranie...zazdroszczę i nie mogę też juz się doczekać...

eva22062005
  • nien Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, a ile dni przed @ testowałaś?
    Lubieswieczki, w takim razie nie ma wyjścia beta jutro, a dzisiaj jeśli masz ochotę - sikaj :)

starania od 2016r.

Wysłany: 29 października 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no teraz choćbym chciała to nie dam rady bo kosze się w pracy :D

No a nie lepiej jutro z porannego moczu? :D

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 06:59

Panna_Justyna lubi tę wiadomość

• Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Haha no teraz choćbym chciała to nie dam rady bo kosze się w pracy :D

No a nie lepiej jutro z porannego moczu? :D

Laska, (lubieswieczki) zrób dziś i najwyżej jutro z porannego. A kto wie, może będziesz miała jeden dodatkowy dzień radości dzięki temu! :)))

Sunshine, jej aż mnie dreszcz przeszedl, gdy to przeczytalam. Oby tak właśnie było! Dziękuję i też mocno trzymam za Ciebie kciuki, niech najblizsze dni będą owocne :)))

sunshine03 lubi tę wiadomość

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny

Wysłany: 29 października 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, wracam do domu i sikam!!

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ