X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planowo mam za 3 dni czyli 1.11 więc test zrobię dwa dni szybciej. Jednak wątpię w cokolwiek. Mam właśnie ten czuły 10 ale ostatnio też takim robiłam tydzien po i wyszła blada, więc się nie nastawiam.
    Myślę też żeby pobiec na betę...
    U mnie z objawów to też Bolące piersi, czasem swedzace, nawet wydaje mi się że jedna jest większa... :D Ale staram się sprowadzać siebie co jakiś czas do pionu żeby nie popaść w jakąś paranoje :D

Widzę że u Ciebie @ ma przyjść dzień po mnie więc pewnie zatestujesz też niedługo :D

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Planowo mam za 3 dni czyli 1.11 więc test zrobię dwa dni szybciej. Jednak wątpię w cokolwiek. Mam właśnie ten czuły 10 ale ostatnio też takim robiłam tydzien po i wyszła blada, więc się nie nastawiam.
    Myślę też żeby pobiec na betę...
    U mnie z objawów to też Bolące piersi, czasem swedzace, nawet wydaje mi się że jedna jest większa... :D Ale staram się sprowadzać siebie co jakiś czas do pionu żeby nie popaść w jakąś paranoje :D

Widzę że u Ciebie @ ma przyjść dzień po mnie więc pewnie zatestujesz też niedługo :D

No weź idź i zrób ten test!

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 29 października 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię! Ale boję się jak cholera!!

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • ewa22062005 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat_ wrote:
    Lubieswieczki, ja się zawsze obstawiałam w takiej sytuacji stosem testów o czułości 10 :) Trzymam kciuki!!!!!!!
    Witaj Kat...powiedz mi czy w tej ciąży bierzesz jakiś duphaston, luteinę czy coś innego?
    Bo się zastanawiam jak to u Ciebie po tych stratach z lekami..
    Przepraszam ,ze pytam ale sporo tych postów i zanim znajdę czy coś takiego pisałaś to troszkę minie...a jeszcze troszkę muszę was poznać...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 12:40

eva22062005
    Mój aniołek...11 tydz [*]- 03.10.2018
  • nien Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki, teoretycznie, nawet jak chcesz iść na betę, to tego 31-go też byś dała radę. Wynik powinien być po południu, a to zawsze dzień później :) Można tylko zadzwonić do labolatorium i upewnić się że wynik byłby jeszcze w środę. Osobiście boję się tego testowania przed terminem @.
    Tak czy siak trzymam za Ciebie kciuki! :)
    Ja postaram się wytrzymać do niedzieli i (jak w międzyczasie nic nie przyjdzie) wtedy zrobię sobie sikańca.

starania od 2016r.

Wysłany: 29 października 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki...trzymam kciuki..:)

eva22062005
  • Kat_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, pytaj i nie przepraszaj! Mamy już tu trochę stron konwersacji, więc wiadomo, że ciężko cokolwiek odnaleźć w gąszczu wiadomości :) Biorę acard 75 mg 1 x dziennie (mam go zażywać do 32 tc) + duphaston 10 mg 2 x dziennie i Progesterone Besins 100 mg 2 x dziennie. Nie robiłam żadnych badań po poronieniach - moja ginka powiedziała, że to dopiero (!) dwa porownienia więc jeszcze nie powinnam się stresować badaniami, bo traciłam ciążę na wczesnych etapach, więc problem mógł być z zagnieżdżeniem, więc wg niej acard powinien wystarczyć. Z kolei doktorka, u której byłam na wizycie w ubiegłym tygoniu, po wywiadzie stwierdziła, że powinnam była zrobić w sierpniu po biochemicznej badania m.in. na zespół antyfosfolipidowy i inne. Ale jestem dobrej myśli, póki co wszystko jest ok, więc mam nadzieję, że tak zostanie.

ewa22062005 lubi tę wiadomość

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 06:59

• Kat_ Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki, nien, podziwiam za cierpliwość! Ja bym już dawno była na becie ;)

hchy3e3kpv7xl40k.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Zrobię! Ale boję się jak cholera!!

Pff, a jutro się mniej będziesz bać? :P Idź sikać na patyk :P

Kat_ lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 29 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah pewnie! :D Przez noc wychoduje tyle bety że mówię Wam!! :D

Nien, ja nie mogę 31 bo jutro po pracy od razu wyjeżdżam i nie będę miała jak, więc jak nie jutro to dopiero w następny poniedziałek :) :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię świeczki, no ja bym nie wytrzymała i już parę razy zrobiła. Sikaj, dalej! <3
    Sunshine, czesc ;* razem byłyśmy w marcowkach, też teraz zaczynamy starania :) zgadzam się z Tobą, moja lekarka powiedziała, że jeśli miałaby to być wada zarodka to lepiej że nasz organizm się na czas zorientował , bo jak to mówią, natura chce byśmy rodzili zdrowe dzieci. U mnie bylo wykonane badanie i zarodek był zdrowy więc raczej coś u mnie nawala i już biorę ENCORTON a za tydzień mam wizytę u immunologa, by spojrzał fachowym okiem i doradził , co jeszcze.
    Trzymajcie się kochane :*

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Hahah pewnie! :D Przez noc wychoduje tyle bety że mówię Wam!! :D

Nien, ja nie mogę 31 bo jutro po pracy od razu wyjeżdżam i nie będę miała jak, więc jak nie jutro to dopiero w następny poniedziałek :) :)

Teraz idź sikać, a nie odwlekasz w czasie :P
    Jak wyjdzie Ci negatywny to obiecuję, że wyślę Ci dwa kolejne testy na najbliższe dni! :)

Panna_Justyna, Kat_ lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki, ja dokładam kolejne 2 testy, też Ci wyślę :P

Leira lubi tę wiadomość

hchy3e3kpv7xl40k.png

Wysłany: 29 października 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat_ wrote:
    Ewa, pytaj i nie przepraszaj! Mamy już tu trochę stron konwersacji, więc wiadomo, że ciężko cokolwiek odnaleźć w gąszczu wiadomości :) Biorę acard 75 mg 1 x dziennie (mam go zażywać do 32 tc) + duphaston 10 mg 2 x dziennie i Progesterone Besins 100 mg 2 x dziennie. Nie robiłam żadnych badań po poronieniach - moja ginka powiedziała, że to dopiero (!) dwa porownienia więc jeszcze nie powinnam się stresować badaniami, bo traciłam ciążę na wczesnych etapach, więc problem mógł być z zagnieżdżeniem, więc wg niej acard powinien wystarczyć. Z kolei doktorka, u której byłam na wizycie w ubiegłym tygoniu, po wywiadzie stwierdziła, że powinnam była zrobić w sierpniu po biochemicznej badania m.in. na zespół antyfosfolipidowy i inne. Ale jestem dobrej myśli, póki co wszystko jest ok, więc mam nadzieję, że tak zostanie.

Dziękuję...nigdy tak nie wnikałam w to wszystko dopóki Mnie to nie spotkało...wiesz ja też miałam duphaston 2x1, femibion i to wszystko...ale czytam po forach ,że ten duphaston w takiej dawce nic nie zmienia z ciążą...poziom progesteronu ponoć się nie podnosi...a może nie u każdej kobiety po prostu...widzę, że szybciutko udało się kolejne staranie...zazdroszczę i nie mogę też juz się doczekać...

eva22062005
  • nien Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, a ile dni przed @ testowałaś?
    Lubieswieczki, w takim razie nie ma wyjścia beta jutro, a dzisiaj jeśli masz ochotę - sikaj :)

starania od 2016r.

Wysłany: 29 października 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no teraz choćbym chciała to nie dam rady bo kosze się w pracy :D

No a nie lepiej jutro z porannego moczu? :D

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 06:59

Panna_Justyna lubi tę wiadomość

• Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Haha no teraz choćbym chciała to nie dam rady bo kosze się w pracy :D

No a nie lepiej jutro z porannego moczu? :D

Laska, (lubieswieczki) zrób dziś i najwyżej jutro z porannego. A kto wie, może będziesz miała jeden dodatkowy dzień radości dzięki temu! :)))

Sunshine, jej aż mnie dreszcz przeszedl, gdy to przeczytalam. Oby tak właśnie było! Dziękuję i też mocno trzymam za Ciebie kciuki, niech najblizsze dni będą owocne :)))

sunshine03 lubi tę wiadomość

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny

Wysłany: 29 października 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, wracam do domu i sikam!!

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ