Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Kat_ wrote:Violet a we wtorek będziesz jeszcze podglądać maluszka? Czy to tylko wizyta z wynikami badań?
Co do szczupłej sylwetki, ja też jestem raczej dosyć szczupła, ale widocznie nie aż tak jak Ty
Pierwszą ciążę z synkiem było po mnie widać dopiero w 5-6 miesiącu. Ciekawe jak będzie terazWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 09:05
-
Kat Violet, super ze wszystko idzie dobrze, dajcie znać po wizytach jak tam
Myślę że na brzuszek jeszcze trochę za wcześnie ale na pewno da się wyczuć już małe zmiany przy dotyku Także przyjdzie czas, że dostaniecie na chudych ciałach pileczek
Leira, ja się raczej nie łudze już. Co prawda narazie jeszcze nic się nie rozkręcilo ale czuję po kościach że się niedługo zacznie W zeszłym miesiącu było tak samo. -
Lubieswieczki wrote:Leira, ja się raczej nie łudze już. Co prawda narazie jeszcze nic się nie rozkręcilo ale czuję po kościach że się niedługo zacznie W zeszłym miesiącu było tak samo.
Kurcze, a robiłaś test kontrolny? Ja tam zawsze do końca wierzę, że się uda -
Lubieswieczki może jest nam dane zajść w ciążę w grudniu Chociaż u mnie nadal okresu nie ma. Wczoraj i dzisiaj zmierzyłam tempkę i było 36,74, więc pewnie miałam znowu późną owulację i sobie poczekam.
Kat, Violet fajnie że wy macie dla nas dobre informacje Czekamy na wieści z najbliższych wizytLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Sama nie wiem brzuch boli jak na @, dalej nic się nie rozkręcilo, rano zmierzylam tempke i miałam 37,2. Nie mierze na codzień ale wydaje mi się sporo. Nie pozostaje mi nic innego jak czekać na jutro. Narazie to z wyjazdem gdziekolwiek to ciężko. Szał przedświąteczny mi się wydaje że problem jest w moim sluzie, niby jest ale mało go. Nawet po grze wstępnej niby w środku czuje wilgoć ale na zewnątrz nic...
Alex mam nadzieję że grudzień będzie nasz i dostanę piękny prezent urodzinowy A Ty prezent pod choinkę -
Nadal nie umowilam sie do lekarza...po pierwsze boje sie po.drugie.chcialabym.pojsc i albo bedzie.serducho.albo.nie.Dzisiaj.delikatnie mnie mdlilo i sutki.mam.bardzo wrazliwe jak Tosia.pije. Nie wiem kiedy byla owu i nie wiem kiedy wyznaczyc wizyte.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
natty85 wrote:Nadal nie umowilam sie do lekarza...po pierwsze boje sie po.drugie.chcialabym.pojsc i albo bedzie.serducho.albo.nie.Dzisiaj.delikatnie mnie mdlilo i sutki.mam.bardzo wrazliwe jak Tosia.pije. Nie wiem kiedy byla owu i nie wiem kiedy wyznaczyc wizyte.
Zrób tą betę no, na podstawie wartości będzie można oszacować czy już czas udać się na USG czy nie -
Lubieswieczki wrote:Natty szybko sio zrobić betę!
U mnie nadal się nie rozkręcilo ale w poniedziałek chce iść po skierowanie na krew. Chcę sprawdzić wszytko co się da,może podpowiecie mi co mogę przebadac? Tak żeby nie latać do laboratorium co chwila
Morfologia z rozmazem
TSH ft3 ft4
Poziom wit D3 (25 OH)
Cytomegalowirus
IGG IGM różyczka
Glukoza we krwi (nie mylić z krzywą cukrową)
Testy alergiczne na białko kurze, laktozę, pszenicę
-
U mnie okres się rozpoczął troszkę bardziej Ale dopiero po narzeczenskiej pomocy w poniedziałek idę do lekarza, chce zbadać co się da, progesteron, prolaktyne itd. Może te moje plamienia w środku cyklu i dziwnie zaczynający się okres to jakaś przyczyną. Chce też zacząć mierzyć temperaturę codziennie.
Wydaje mi się że może coś jeat ma rzeczy z moimi hormonami.
Także niedługo szykuje się do apteki a później na urodzinki znajomego i jakieś ciepłe winko
Dziś dowiedziałam się że moja przyjaciółka jest w ciąży i bardzo się cieszę, ale jeat mi też troszkę wewnętrznie przykro. Więc mam zamiar się pobawić dziś troszkę
A jak u Ciebie niecierpliwa??
Daniela?? Ty w dwupaku dalej??Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 11:55
-
Lubieswieczki to dziwne uczucie gdy dowiadujemy,się ze bliska ci osoba jest w ciazy jest normalne, kazda to czuje po stratach i dlugich oczekiwaniach na ciaze, ale super ze masz takie pozytywne nastawienie w końcu to podstawa, baw sie dziś dobrze!
Odnosnie plamien tez mialam taki czas ze w srodku cyklu mialam plamienia i lekarze mówili mi ze jest ok, ze moze to przy owulacji. Ale lepiej zbadac sprawę -
U mnie nadal nic. Temperatura wysoko, plamienia nawet nie mam. Czekam na okres. Brzuch mnie ciągnie od wczorajszego wieczora, cycki coraz mocniej bolą. Już nawet test rozważam, ale to musiałby być cud, bo przecież kochaliśmy się w gumce. Nigdy mnie piersi przed okresem nie bolały, jedynie w ciąży i podczas owulacji...
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Natty ja tak sobie myśle, może niewłaściwie - to dziewczyny cos podpowiedzą, ale ja chyba juz wybrałabym sie do lekarza. Za pierwszy dzień cyklu przyjmue się date poronienia, zatem to wychodzi ok 7 tc. Nie wiadomo kiedy była owu, ale przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz, czy cokolwiek widac na USG no i w razie W nie przegapisz tego magicznego 10 tc, żeby potem starać się o becikowe
Lubieświeczki u nas ok. Dziewczyny rosną, szaleja zazdrosze Ci dzisiaj tego winka. A to ukłucie zazdrości, to tak jak pisze Sisi - nie do przeskoczenia, choćbysmy niewiadomo jak się cieszyły czyimś szczęściem, to i tak maleńki cień będzie
Alex byłoby cudownie grudzień, Mikołaj, Święta - czas sprzyający cudom wszelakimWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 14:39
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Natty jeśli masz jak to zrób betę
Ja termin do ginekologa mam dopiero na luty... bety nie mam jak zrobić bo mała ma zapalenie płuc i nie wypuści mnie z domu... -
Umówiłam się do lekarza na środę. Wydaje Mi się że ovu miałam po 3 tyg od poronienia. Gdyby była to moja pierwsza ciąża to pewnie.juz zrobiłbym betę z 10 razy...Ale teraz wolę poczekać...będzie co ma być.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤