Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie Nie wiem czemu ale mi nikt nigdy nie zlecił badania Wit i kwasu. Raz poszłam zapytać do pierwszej lepszej lekarki to mnie wysmiala i później już jakoś nie pytałam Muszę na następnej wizycie się dowiedzieć..
Alex a probowalas zjeść trochę słodyczy żeby sprawdzić czy się polepszy? -
Dzisiaj miałam wigilię w pracy i zjadłam ciasto marchewkowe z bitą śmietaną. Nic nie było lepiej. Ale mam też niskie ciśnienie i boli mnie głowa więc może dlatego. Bo od tygodnia jakoś mam te zawroty a dietę już jakoś miesiąc. I dopiero ten tydzień tak.
Mi gin nawet nie zająknie jak proszę o skierowanie Ale na pakiet chodzę więc też tych prywatnych badań nie płacę. Na betę też już sobie wzięłam;) zapomniałam o progu ale najwyżej dodam to prywatnie
Mam jakieś pozytywne myśli dzisiaj że się uda. Mój gin jest w Opolu tylko do września więc byłoby idealnie moc urodzić przy nim jeszcze. Później się wyprowadza jak skończy specjalizację z chirurgii jeszcze.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
No właśnie ja też chodzę na pakiet i tak kręcą tam nosem. aż dziwne,ale zapytam na następnej wizycie tej mojej nowej lekarki. Kurcze to faktycznie może to od tych leków...Oby szybko przeszło.
A ja właśnie jak nastawiam się pozytywnie to aż mnie w gardle ściska że co jeśli znów się nie uda..I tak w kółko, mam.wrazenie że ciągle się stresuje tym.
Sunshine oby nie przyszła @! Trzymam kciuki. A nie chciałaś zrobić juz testu?? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mój chętnie daje skierowania nie wiem co ja bez niego zrobię. Może już do września będę mamą, przydałoby się dzisiaj też mi mówił że u mnie poród będzie pewnie planowany tak że od 38 tc będę już w szpitalu. Żeby wszystko monitorować mogę leżeć, byleby się udało!Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
Alex pewnie masz rację, jedna lekarka powiedziała mi że przecież nadmiar się wyplucze.. No ale zapytam jeszcze. Ta babeczka teraz wydaje się całkiem spoko. Homocysteiny nigdy nie badalam. W wigilię mam jeszcze w 21dc zrobić hormony.
Alex na pewno się uda! Musi!
Sunshine to dawaj koniecznie znać jak tam Oby były dwie krechy! -
Ale jak się witaminy nie przywracają jak np. Kwas foliowy zwykły w moim przypadku to będzie ponad normę sobie krążył we krwi a nie bedzie się przyswajał dlatego biorę metyle. Jutro idę na te badania i zobaczymy jak po diecie i redukcji dawekLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
cudownie Dieta jednak czyni cuda W miesiąc taka poprawa:
Było:
Homocysteina 11,6 umol/l[5,1-15,4]~;
Witamina B 12 943 pg/mL[211-911]H;
Kwas foliowy 14,40 ng/mL[4,6-18,7]~
Jest:
Homocysteina 8,7 umol/l[5-15]~;
Witamina B 12 699 pg/mL[180-914]~;
Kwas foliowy 19,92 ng/mL[5,9-24,8]~;
Kwas foliowy nieco więcej bo biorę 800 zamiast 400, ale najwyżej będę brała co drugi dzień Dieta plus te tabletki z betainą i jest szał z tą homocysteiną
Do tego glukoza 83, więc o wiele niższa niż rok temu 97. Wtedy nie wiedziałam, że to za wysoki wynik, ale nic na to nie biorę, tylko dieta Mega się cieszęLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja już po wizycie, dokładniejsze usg nie potwierdziło bliźniąt, ale najważniejsze, że jest pęcherzyk wysoko w macicy z widocznym pęcherzykiem żółtkowym, wymiary w normie i na pewno nie ma żadnego krwiaka. Następna wizyta dopiero 15 stycznia. W końcu jestem w dobrych rękach i moja ginka trzyma rękę na pulsie, kazała mi już teraz zbadać D-dimery, APTT i fibrynogen - i całe szczęście, bo już mam wyniki i okazuje się, że D-dimery lekko podwyższone, więc chyba dostanę jednak heparynę wcześniej (miałam mieć tylko w ostatnim trymestrze, a na razie sam Acard). Encorton zostaje w dawce 20mg przez pierwsze 3 miesiące, a potem będziemy schodzić z dawki do 20 tygodnia. No i dostałam od razu zwolnienie, z czego baaardzo się cieszę, bo będę spokojniejsza i nie będę się martwić, że praca mi zaszkodzi
Nynka, cieszę się że beta Ci tak pięknie przyrasta! Najlepiej nie badaj już więcej, nie ma co tracić krwi. Ja się już uspokoiłam po drugim wyniku i trzeciego w końcu nawet nie odebrałam, bo nie chciało mi się jechać. Staram się zająć świątecznymi przygotowaniami i nie nakręcać. Chociaż ginka zabroniła mi sprzątać, myć okna i dźwigać, więc dla relaksu robię skrzaty ze skarpet i stroiki ze świerkowych gałązekNynka86, Leira, Kat_, kropka123 lubią tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Alex super że wyniki się poprawiły
Marcelina dobrze że trafiłaś na dobrą lekarkę
Ja chyba też muszę D-dimery zrobić.
Beta mnie nie martwi tylko progesteron 28nmol/l czyli około 9ng/ml a to mało...
W środę byłam u córci w przedszkolu na warsztatach świątecznych. Robiliśmy bałwanki ze skarpet zdobiliśmy bąbki i pierniki. Zabawa świetna nie tylko dla dzieci -
Dziewczyny, bardzo proszę o pomoc:
https://www.siepomaga.pl/malgosia
Liczy się naprawdę każda złotówka, bo kwota do zebrania jest ogromna. Proszę, jeśli to możliwe, o udostępnienie na fb.
12.2016 - poronienie w 8tc (puste jajo płodowe)
07.2018 - urodziła się córeczka -
Byłam na przeglądzie. Wszystko w porządku. Jedna Mycha waży 1970 g a druga 2030 g. Szyjka długa,zamknięta. Nic się nie dzieje. Następny przegląd w szpitalu 10.01. Jeśli nadal będzie ok,to 15.01 przyjmują mnie na oddział
SiSi111, Kat_, Violet Flower, kropka123 lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Ciesze się, zę to uż końcówka Fizycznie ta ciąża dała mi w kość Wiecie... Koło sie zamyka 19.01 tego roku dowiedziałam się, ze serduszko Bogusi nie bije. Rok póxniej 19.01 być może będe tuliła da inne serduszka do siebie
Leira, SiSi111, Kat_, Violet Flower lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019